Sermaye artırımı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sermaye artırımı, bir şirketin esas sermayesine karşılık olan hisse senetlerinin bedelleri ödendikten sonra genel kurul kararı ile yeni hisse senedi çıkarılarak şirket sermayesinin artırılmasıdır. Bedelli ve bedelsiz olarak iki türde yapılmaktadır.

  • Bedelli sermaye artırımı, karşılığında çıkardıkları hisse senetlerini nominal değerinden veya daha yüksek bir fiyattan satmak suretiyle gerçekleştirdikleri sermaye artırımlarına denir.[1]
  • Bedelsiz sermaye artırımı, anonim ortaklıkların şirket içi kaynaklar ile yaptıkları sermaye artırımı karşılığında çıkardıkları hisse senetlerini bir bedel almaksızın ortaklarına dağıtarak gerçekleştirdikleri sermaye artırımıdır.[2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bedelli sermaye artırımı nedir, ne demek? Örneklerle bedelli sermaye artırımı bilgileri". www.hurriyet.com.tr. 20 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2023. 
  2. ^ "Bedelsiz Sermaye Artırımı Nedir Ve Nasıl Hesaplanır?". Milliyet. 20 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2023. 
  3. ^ "Bedelsiz Sermaye Artırımı Nedir?". bigpara.hurriyet.com.tr. 27 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2023.