Seray Gözler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seray Gözler
Doğum27 Eylül 1961 (62 yaşında)
Adana, Türkiye
MeslekSinema ve Tiyatro Oyuncusu
Etkin yıllar1984-günümüz
EvlilikSaydam Yeniay
Çocuk(lar)Ege Yeniay

Seray Gözler (d. 27 Eylül 1961, Adana), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.[1]

Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Süper Baba'da oynadığı "Şule", Yabancı Damat'ta oynadığı "Hayriye" ve Zoraki Koca'daki "Sevim Abla" rolleriyle tanınır. Sanatçı, 2002 yılında Kaktüs Çiçeği'ndeki rolü ile Afife Jale Tiyatro Ödülü'nü (En İyi Komedi Kadın Sanatçısı) ve 2011 yılında İki Çarpı İki oyunundaki rolü ile İsmet Küntay Tiyatro Ödülü'nü (En iyi Kadın Sanatçı) kazanmıştır.[2]

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan sanatçı, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.[3] Devlet tiyatrosu sanatçısı Saydam Yeniay ile evli olup Ege isminde bir erkek çocuk sahibidir.[4]

Sahip olduğu ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Tiyatro oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Seray Gözler ile keyifli sohbet!". m.haberturk.com. 27 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Seray Gözler Yeniay: Bütün kadınlar Alyoşa olsa, Türkiye ne kadar renkli olurdu - Son dakika dünya haberleri – Sözcü". Sözcü Gazetesi. 31 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Seray gözler: Ben zoru seviyorum - Haberler Magazin". www.hurriyet.com.tr. 27 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Seray Gözler'den 'Süper Baba' açıklaması - Magazin Haberleri - Milliyet". www.milliyet.com.tr. 22 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]