Sebastian Koch

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sebastian Koch
2011 yılında Koch
Doğum31 Mayıs 1962 (61 yaşında)
Karlsruhe, Baden-Württemberg, Batı Almanya
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1990-günümüz

Sebastian Koch (d. 31 Mayıs 1962, Karlsruhe), Alman dizi ve sinema oyuncusudur. Steven Spielberg'in Casuslar Köprüsü filminde ve Showtime dizisi Homeland'in beşinci sezonundaki Otto Düring rolüyle 2007 Akademi Ödüllü Başkalarının Hayatı filmindeki rolleriyle tanınmaktadır.

Koch; Karlsruhe, Almanya doğumludur. Stuttgart'ta büyüdü. Annesi, onu yalnız bıraktı ve çalıştığı çocuk evinde biraz zaman geçirdi. 1982-1985 yıllarında Koch Münih Otto Falckenberg Okulu'nda okudu ve Theater der Jugend (Gençlik Tiyatrosu) ile bu süre çalıştı. Ulm ve Darmstadt belediye tiyatrolarında rol aldıktan sonra, 1990 yılında Berlin'de tiyatro'da boy göstermeye başladı. Çok sayıda film ve televizyon dizilerindeki rollerinin yanı sıra, bu süre içinde popüler Alman suç temalı dizilerde sık sık küçük rollerde yer aldı.

2006 ve 2007 yılları Oscar Wilde'in An Ideal Husband Lord Goring rolünü oynarken, 12 yıllık bir aradan sonra Bochum Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Yine 2006 yılında hayatının film uyarlamasında Reinhard Mohn'u canlandırdı.

Koch, Yuliya Snigir ile birlikte, Die Hard serisinin beşinci filmi olan Die Hard A Good Day filminde Rus kötü adam olarak rol aldı.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Koch Berlin'de yaşıyor ve gazeteci Birgit Keller ile birlikte bir kızı var. Ayrıca, oyuncu Anna Schudt ve Hollandalı oyuncu Carice van Houten ile bir ilişkisi vardı.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]