Testere IV

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Saw IV sayfasından yönlendirildi)
Testere IV
Saw IV
Saw IV
YönetmenDanny Lynn Bousman
YapımcıOren Koules
Mark Burg
SenaristMarcus Dunstan
Patrick Melton
Hikâye (eser)Patrick Melton
Marcus Dunstan
Thomas Fenton
OyuncularTobin Bell
Scott Patterson
Angus Macfadyen
Justin Louis
Lyriq Bent
Costas Mandylor
John Killer
MüzikCharlie Clouser
Görüntü yönetmeniDavid A. Armstrong
StüdyoTwisted Pictures
CinsiSinema filmi
TürüGerilim, Korku, Suç
RenkRenkli
Yapım yılı2007
Çıkış tarih(ler)iAmerika Birleşik Devletleri 26 Ekim 2007
Dilİngilizce
Bütçe15 milyon $
Hasılat139.352.633 $
Önceki filmTestere 3
Devam filmiTestere 5

Testere IV, (orijinal adı: Saw IV) Testere serisinin ikinci filminden beri yönetmen koltuğuna oturan Darren Lyyn Bousman'ın yönettiği ve serinin dördüncü filmidir.

Hikaye[değiştir | kaynağı değiştir]

John Kramer'in otopsisi sırasında midesinde mumla kaplı bir mikrokaset bulunur ve bu kasette John'un ölümünden sonra Dedektif Mark Hoffman'a test edileceğini bildiren bir mesaj bulunur . Başka bir yerde, iki adam - biri gözleri dikilmiş, diğeri ağzı dikilmiş - bir türbede uyanır, boyunlarından bir vincine zincirlenmiş ve onları sarmaya başlar. Sessiz adam, kör olan adamı öldürmek zorunda kalır. yakasından bir anahtar ve kendini kurtar.

Amanda tarafından kurulan bir "Yapboz oyununda" Dedektif Allison Kerry'nin ölümünün ardından, Hoffman ve Memur Daniel Rigg ve Kerry'nin FBI bağlantıları Peter Strahm ve Lindsey Perez tarafından yönetilen bir SWAT ekibi olay yerine varıyor. John ve çırağı Amanda Young'ın fiziksel sınırlamalarına dikkat çeken Strahm, üçüncü bir suç ortağının dahil olduğunu ve Rigg'den şüphelendiğini tahmin ediyor. O gece, Dedektif Eric Matthews'dan beri Jigsaw'un kurbanlarını kurtarmaya kafayı takmış olan Rigg.' ortadan kaybolması, evinde saldırıya uğrar ve daha sonra Jigsaw'dan bir video bulmak için uyanır. Video, Eric'in hala hayatta olduğunu (Amanda tarafından ölüme terk edildikten sonra altı ay boyunca Jigsaw tarafından kurtarılıp esir tutulduğunu) ve onu ve yine kaçırılan Hoffman'ı kurtarmanın tek yolunun Rigg için olduğunu ortaya koyuyor. ona saplantısını bırakmayı öğretecek bir dizi sınavdan geçmek. Rigg 90 dakika içinde testlerini geçemezse, Eric ve Hoffman öldürülecek.

Rigg, oturma odasında bir sandalyeye bağlı Brenda adında bir bayan bulur ve yanlışlıkla kafa derisini kısmen koparan bir tuzağı harekete geçirir. Brenda'yı serbest bırakır, ancak suçlarından dolayı tutuklanmaktan kaçınmak için ona saldırır ve Rigg'i kendini savunmada onu öldürmeye zorlar. Rigg'e daha sonra motel sahibi ve seri tecavüzcü Ivan Landsness'i kaçırması talimatı verildi. Ivan'ı, kaçmak için her iki gözünü de kör etmesini gerektiren bir tuzağa zorlar. Ivan sadece bir gözünü kör eder ve tuzak onu parçalara ayırır. Daha sonra, Rigg, bir zamanlar genç bir öğrencinin babası tarafından işlenen istismarını araştırdığı bir okula götürülür. Öğrencinin ebeveynlerinin metal çivilerle kazığa geçirildiğini fark eder: babası Rex zaten kan kaybından ölmüştür., aynı zamanda istismara uğrayan karısı Morgan, her ikisinin de vücudundan dikenleri çekerek onun pahasına hayatta kaldı. Rigg ona kendini kurtarması için bir anahtar verir, sonra bir yangın alarmını açar ve son testinin yapılacağı yere gider.

Rigg'in dairesini araştıran ajanlar, onları John'un eski karısı Jill Tuck'a götüren bir ipucu buluyor ve bu ipucu, uyuşturucu bağımlısı Cecil Adams'ın rehabilitasyon kliniğini soyarken karnına bir kapıyı çarptığında oğlu Gideon'u düşürdüğünü ortaya koyuyor. Oğullarının kaybı John'u öfkelendirdi ve evliliklerini mahvetti. Motelde ajanlar, Ivan'ın öldürüldüğü odanın John'un eski iş ortağı ve mozole tuzağından kurtulan avukat Art Blank'a kiralandığını öğrenir. Eric'e bir silah verdiğinde Art'ın şu anki oyunu yöneten adam olduğu ortaya çıkıyor. Okulda, Strahm ve Perez bir kukla bulur.yüzü patlayan ve Perez'in yüzüne şarapnel gönderen. Perez hastaneye kaldırılırken, Strahm Jill'i sorgular ve John'un Art ile olan işini depresyona girdikten sonra sonlandırdığını ve Cecil'in John'un oyunlarının ilk kurbanı olduğunu öğrenir. Strahm, Rigg'in son testi olan Gideon Meatpacking Plant'in yerini keşfetmek için hikâyesini ve önceki bir ipucunu birleştiriyor.

Strahm, Rigg'den sonra gelir, ancak Jeff Denlon'u takip eder., kendi oyununu geçmeye çalışan. Jeff'i hasta odasında John, Amanda ve karısı Lynn'in cesetleriyle bulur ve Jeff silahını ona doğrulttuktan sonra kendini savunmada onu öldürür. Bu arada Art, 90 dakikalık zamanlayıcı sona erdiğinde onu, Eric ve Hoffman'ı serbest bırakacak bir cihaz çıkarır; daha önce kullanılırsa, bir çift kerpeten omurgasını kesecektir. Rigg'in oyununun kendilerini kurtarana kadar beklemek olduğunu anlayan Eric, odaya girmek üzereyken Rigg'i vurur. Rigg yine de kapıyı açar, Eric'in kafasını ezmek için iki buz bloğunu serbest bırakan bir mekanizmayı tetikler ve görünüşe göre Hoffman'a elektrik verir. Art'ı nefsi müdafaa için öldürdükten sonra Rigg, üzerinde bulunan kayıt cihazını alır ve bu, Rigg'in herkesi kurtarma takıntısı olmasaydı Eric'in yaşayacağını ortaya çıkarır. Hoffman daha sonra kendini serbest bırakır ve Rigg'den ayrılır. Hoffman'ın başından beri silah yarasından ölen üçüncü suç ortağı olduğunu fark eden. Ayrılmadan önce, Hoffman ayrıca hasta odasının kapısını kapatarak Strahm'ı içeride hapseder.

Film, Hoffman'ın morgda kalmasıyla sona erer, böylece John'un otopsisinin filmdeki olaylardan sonra gerçekleştiği ortaya çıkar.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Tobin Bell  ... Testere / John Kramer (Sezai Aydın)

Costas Mandylor  ... Lt. Mark Hoffman (Murat Şen)

Scott Patterson  ... Agent Peter Strahm (Cem Kurtoğlu)

Betsy Russell  ... Jill Tuck (Berna Başer)

Lyriq Bent  ... Lt. Daniel Rigg (Hakan Altuntaş)

Marty Adams  ... Ivan Landsness (Kubilay Penbeklioğlu)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]