Satranç büyükustaları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste satranç büyükustalarını göstermektedir. Büyükusta, dünya çapındaki oyunculara FIDE tarafından verilen bir unvandır. "Dünya Şampiyonu" unvanı bir yana bırakılırsa büyükusta, bir satranç oyuncusunun erişebileceği en yüksek orundur. Unvan, kazanıldığı andan itibaren yaşam boyu geçerlidir.

Adı Soyadı Doğum Tarihi Ölümü Unvan Yılı Ülke
Aagaard, JacobJacob Aagaard 01.08.1973 2007  İskoçya
Abbasov, FaridFarid Abbasov 31.01.1979 2007  Azerbaycan
Abdulla, Al-RakibAl-Rakib Abdulla 02.12.1980 2007  Bangladeş
Abramovic, BoskoBosko Abramovic 14.02.1951 1984  Sırbistan
Acs, PeterPeter Acs 10.05.1981 1998  Macaristan
Adams, MichaelMichael Adams 17.11.1971 1989  İngiltere
Adianto, UtutUtut Adianto 16.03.1965 1986  Endonezya
Adly, AhmedAhmed Adly 19.02.1987 2005  Mısır
Adorján, AndrásAndrás Adorján 31.03.1950 1973  Macaristan
Agamaliev, GamilGamil Agamaliev 31.08.1974 2002  Azerbaycan
Agdestein, SimenSimen Agdestein 15.05.1967 1985  Norveç
Agrest, EvgenyEvgeny Agrest 15.08.1966 1997  İsveç
Agzamov, GeorgyGeorgy Agzamov 06.09.1954 27.08.1986 1984  Sovyetler Birliği
Ajrapetjan, YuriyYuriy Ajrapetjan 18.04.1988 2008  Ukrayna
Akesson, RalfRalf Åkesson 08.02.1961 1995  İsveç
Akobian, VaruzhanVaruzhan Akobian 19.11.1983 2004 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Akopian, VladimirVladimir Akopian 07.12.1971 1991  Ermenistan
Alatortsev, VladimirVladimir Alatortsev 14.05.1909 13.01.1987 1983  Sovyetler Birliği
Alburt, LevLev Alburt 21.08.1945 1977 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Aleksandrov, AleksejAleksej Aleksandrov 11.05.1973 1997  Beyaz Rusya
Alekseev, EvgenyEvgeny Alekseev 28.11.1985 2002  Rusya
Almasi, ZoltanZoltán Almási 29.08.1976 1993  Macaristan
Almeida Quintana, OmarOmar Almeida Quintana 00.00.1981 2006  Küba
Al-Modiahki, MohamadMohamad Al-Modiahki 01.06.1974 1998  Katar
Alterman, BorisBoris Alterman 04.05.1970 1992  İsrail
Amin, BassemBassem Amin 09.09.1988 2006  Mısır
Amonatov, FarrukhFarrukh Amonatov 13.04.1978 2002  Tacikistan
Anagnostopoulos, DimitriDimitri Anagnostopoulos 11.06.1970 1996  Yunanistan
Anand, ViswanathanViswanathan Anand 11.12.1969 1988  Hindistan
Anastasian, AshotAshot Anastasian 16.07.1964 1993  Ermenistan
Andersson, UlfUlf Andersson 27.06.1951 1972  İsveç
Andreev, EduardEduard Andreev 12.03.1980 2005  Ukrayna
Andreikin, DmitryDmitry Andreikin 05.02.1990 2007  Rusya
Andriasian, ZavenZaven Andriasian 11.03.1989 2007  Ermenistan
Anic, DarkoDarko Anic 30.04.1957 2001  Fransa
Anka, EmilEmil Anka 20.01.1969 2001  Macaristan
Annageldyev, OrazlyOrazly Annageldyev 20.03.1960 2005  Türkmenistan
Annakov, BabakuliBabakuli Annakov 29.05.1972 1998 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Antic, DejanDejan Antic 09.12.1968 2000  Sırbistan
Antonio, Jr., RogelioRogelio Antonio, Jr. 19.02.1962 1993  Filipinler
Antoshin, VladimirVladimir Antoshin 14.05.1929 1964  Sovyetler Birliği
Antunes, AntonioAntonio Antunes 06.02.1962 1994  Portekiz
Appel, RalfRalf Appel 18.07.1971 2008  Almanya
Apicella, ManuelManuel Apicella 19.04.1970 1995  Fransa
Arbakov, ValentinValentin Arbakov 28.01.1952 30.11.2003 1994  Rusya
Ardiansyah, HajiHaji Ardiansyah 05.12.1951 1986  Endonezya
Arencibia, WalterWalter Arencibia 21.07.1967 1990  Küba
Areshchenko, AlexanderAlexander Areshchenko 15.06.1986 2002  Ukrayna
Arizmendi Martinez, Julen LuisJulen Luis Arizmendi Martinez 05.07.1976 2004  İspanya
Arkell, KeithKeith Arkell 08.01.1961 1995  İngiltere
Arkhipov, SergeySergey Arkhipov 23.06.1954 30.11.2004 1991  Rusya
Arnason, JonJon Arnason 13.11.1960 1986  İzlanda
Aronian, LevonLevon Aronian 06.10.1982 2001  Ermenistan
Aroshidze, LevanLevan Aroshidze 09.07.1985 2006  Gürcistan
Arutinian, DavidDavid Arutinian 31.05.1984 2006  Gürcistan
Asanov, BolatBolat Asanov 07.05.1961 1994  Kazakistan
Aseev, KonstantinKonstantin Aseev 20.10.1960 22.08.2004 1992  Rusya
Ashley, MauriceMaurice Ashley 06.03.1966 1999 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Askarov, MaratMarat Askarov 29.06.1987 2007  Rusya
Asrian, KarenKaren Asrian 24.04.1980 09.06.2008 1998  Ermenistan
Atalik, SuatSuat Atalik 10.10.1964 1994  Türkiye
Averbakh, YuriYuri Averbakh 08.02.1922 1952  Rusya
Aveskulov, ValeriyValeriy Aveskulov 31.01.1986 2006  Ukrayna
Avrukh, BorisBoris Avrukh 08.01.1978 1997  İsrail
Azarov, SergeiSergei Azarov 19.05.1983 2003  Beyaz Rusya
Azmaiparashvili, ZurabZurab Azmaiparashvili 16.05.1960 1988  Gürcistan
Babaev, RashadRashad Babaev 03.09.1981 2007  Azerbaycan
Babula, VlastimilVlastimil Babula 02.10.1973 1997  Çek Cumhuriyeti
Baburin, AlexanderAlexander Baburin 19.02.1967 1996  İrlanda
Bachmann, AxelAxel Bachmann 04.11.1989 2008  Paraguay
Bacrot, ÉtienneÉtienne Bacrot 22.01.1983 1997  Fransa
Badea, BelaBela Badea 21.02.1969 1999  Romanya
Bagaturov, GiorgiGiorgi Bagaturov 28.11.1964 1999  Gürcistan
Bagheri, AmirAmir Bagheri 20.11.1978 2003  İran
Bagirov, RufatRufat Bagirov 10.10.1979 2002  Azerbaycan
Bagirov, VladimirVladimir Bagirov 16.08.1936 21.07.2000 1978  Sovyetler Birliği
Baklan, VladimirVladimir Baklan 25.02.1978 1998  Ukrayna
Bakre, TejasTejas Bakre 12.05.1981 2004  Hindistan
Balashov, YuriYuri Balashov 12.03.1949 1973  Rusya
Balinas, Jr., RosendoRosendo Balinas, Jr. 10.09.1941 24.09.1998 1976  Filipinler
Balinov, IliaIlia Balinov 28.07.1966 1999  Avusturya
Balogh, CsabaCsaba Balogh 10.03.1987 2004  Macaristan
Banikas, HristosHristos Banikas 20.05.1978 2001  Yunanistan
Baramidze, DavidDavid Baramidze 27.09.1988 2004  Almanya
Barbero, GerardoGerardo Barbero 21.08.1961 04.03.2001 1987  Arjantin
Barcza, GedeonGedeon Barcza 21.08.1911 27.02.1986 1954  Macaristan
Barczay, LaszloLaszlo Barczay 21.02.1936 1967  Macaristan
Bareev, EvgenyEvgeny Bareev 21.11.1966 1989  Rusya
Barlov, DraganDragan Barlov 30.01.1957 1986  Sırbistan
Barsov, AlexeiAlexei Barsov 03.04.1966 2000  Özbekistan
Bartel, MateuszMateusz Bartel 03.01.1985 2004  Polonya
Barua, DibyenduDibyendu Barua 27.10.1966 1991  Hindistan
Barus, CerdasCerdas Barus 01.01.1962 2003  Endonezya
Batyrov, SaparSapar Batyrov 29.11.1967 1998  Türkmenistan
Bauer, ChristianChristian Bauer 11.01.1977 1997  Fransa
Becerra Rivero, JulioJulio Becerra Rivero 15.10.1973 1997 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Beim, ValeryValery Beim 17.03.1950 1994  Avusturya
Beliavsky, AlexanderAlexander Beliavsky 17.12.1953 1975  Slovenya
Belikov, VladimirVladimir Belikov 02.08.1971 2000  Rusya
Belkhodja, SlimSlim Belkhodja 23.11.1962 2002  Tunus
Bellon Lopez, Juan ManuelJuan Manuel Bellon Lopez 08.05.1950 1979  İspanya
Belov, VladimirVladimir Belov 06.08.1984 2003  Rusya
Belozerov, AndreiAndrei Belozerov 17.06.1977 2002  Rusya
Benjamin, JoelJoel Benjamin 11.03.1964 1986 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Benko, PalPal Benko 15.07.1928 1958 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Berdichevski, IgorIgor Berdichevski 15.07.1964 1995  Rusya
Berelovich, AleksandarAleksandar Berelovich 02.07.1967 1997  Ukrayna
Berescu, AlinAlin Berescu 14.04.1980 2007  Romanya
Berg, EmanuelEmanuel Berg 28.12.1981 2004  İsveç
Berkes, FerencFerenc Berkes 08.08.1985 2002  Macaristan
Bernstein, OssipOssip Bernstein 02.10.1882 30.11.1962 1950  Fransa
Beshukov, SergeiSergei Beshukov 01.04.1971 1994  Rusya
Bezgodov, AlexeiAlexei Bezgodov 30.06.1969 1999  Rusya
Bezold, MichaelMichael Bezold 23.05.1972 1999  Almanya
Bilek, IstvánIstván Bilek 11.08.1932 1962  Macaristan
Bindrich, FalkoFalko Bindrich 17.10.1990 2007  Almanya
Bischoff, KlausKlaus Bischoff 09.06.1961 1990  Almanya
Bisguier, ArthurArthur Bisguier 08.10.1929 1957 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Bistric, FarukFaruk Bistric 01.01.1958 2003  Bosna-Hersek
Biyiasas, PeterPeter Biyiasas 19.11.1950 1978 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Blagojevic, DragisaDragisa Blagojevic 01.01.1966 2004  Karadağ
Blatnı, PavelPavel Blatnı 22.06.1968 1993  Çek Cumhuriyeti
Blehm, PawelPawel Blehm 17.04.1980 2001  Polonya
Bluvshtein, MarkMark Bluvshtein 20.04.1988 2004  Kanada
Bobotsov, MilkoMilko Bobotsov 30.10.1931 03.04.2000 1961  Bulgaristan
Bobras, PiotrPiotr Bobras 09.09.1977 2005  Polonya
Bocharov, DmitryDmitry Bocharov 20.10.1982 2003  Rusya
Boensch, UweUwe Boensch 15.10.1958 1986  Almanya
Bogdanovski, VlatkoVlatko Bogdanovski 31.12.1964 1993  Makedonya
Bogoljubov, EfimEfim Bogoljubov 14.04.1889 18.06.1952 1951  Rusya
Bolbochán, JulioJulio Bolbochán 20.03.1920 28.06.1996 1977  Arjantin
Boleslavsky, IsaacIsaac Boleslavsky 09.06.1919 15.02.1977 1950  Rusya
Bologan, VictorVictor Bologan 14.12.1971 1991  Moldova
Bondarevsky, IgorIgor Bondarevsky 12.05.1913 14.06.1979 1950  Sovyetler Birliği
Book, EeroEero Böök 09.02.1910 07.01.1990 1984  Finlandiya
Borges Mateos, JuanJuan Borges Mateos 28.03.1966 2004  Küba
Borovikov, VladislavVladislav Borovikov 10.08.1973 2001  Ukrayna
Botvinnik, MikhailMikhail Botvinnik 17.08.1911 05.05.1995 1950  Rusya
Bouaziz, SlimSlim Bouaziz 16.04.1950 1993  Tunus
Bricard, EmmanuelEmmanuel Bricard 04.05.1966 2005  Fransa
Brkic, AnteAnte Brkic 31.03.1988 2007  Hırvatistan
Brodsky, MichailMichail Brodsky 27.03.1969 1994  Ukrayna
Bronstein, DavidDavid Bronstein 19.02.1924 05.12.2006 1950  Rusya
Browne, WalterWalter Browne 10.01.1949 1970 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Brunner, LucasLucas Brunner 29.05.1967 1994  İsviçre
Bruzón, LázaroLázaro Bruzón 02.05.1982 2000  Küba
Brynell, StellanStellan Brynell 28.09.1962 2001  İsveç
Bryzgalin, KirillKirill Bryzgalin 14.12.1982 2007  Rusya
Bu Xiangzhi, Bu Xiangzhi 10.12.1985 1999  Çin
Buhmann, RainerRainer Buhmann 20.02.1981 2007  Almanya
Bukic, EnverEnver Bukic 02.12.1937 1976  Slovenya
Bunzmann, DimitrijDimitrij Bunzmann 21.02.1982 2003  Almanya
Burmakin, VladimirVladimir Burmakin 06.06.1967 1994  Rusya
Butnorius, AlgimantasAlgimantas Butnorius 20.11.1946 2007  Litvanya
Bykhovsky, AvigdorAvigdor Bykhovsky 05.03.1955 1993  Rusya
Byrne, RobertRobert Byrne 20.04.1928 1964 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Cabrera, AlexisAlexis Cabrera 25.12.1976 2004  Kolombiya
Cabrilo, GoranGoran Cabrilo 01.07.1958 1995  Sırbistan
Campora, DanielDaniel Cámpora 30.06.1957 1986  Arjantin
Campos-Moreno, JavierJavier Campos-Moreno 06.03.1959 2005  Şili
Canal, EstebanEsteban Canal 19.04.1896 14.02.1981 1977  Peru
Cao Sang, Cao Sang 06.09.1973 2003  Macaristan
Carlsen, MagnusMagnus Carlsen 30.11.1990 2004  Norveç
Carlsson, PontusPontus Carlsson 24.12.1982 2007  İsveç
Caruana, FabianoFabiano Caruana 30.07.1992 2007  İtalya
Cebalo, MišoMišo Cebalo 06.02.1945 1985  Hırvatistan
Chabanon, Jean-LucJean-Luc Chabanon 13.08.1971 2001  Fransa
Chandler, MurrayMurray Chandler 04.04.1960 1983  Yeni Zelanda
Charbonneau, PascalPascal Charbonneau 06.05.1983 2006  Kanada
Chatalbashev, BorisBoris Chatalbashev 30.01.1974 1997  Bulgaristan
Chekhov, ValeryValery Chekhov 27.11.1955 1984  Rusya
Cheparinov, IvanIvan Cheparinov 26.11.1986 2004  Bulgaristan
Cherniaev, AlexanderAlexander Cherniaev 26.08.1969 2004  Rusya
Chernikov, OlegOleg Chernikov 15.10.1936 2000  Rusya
Chernin, AlexanderAlexander Chernin 06.03.1960 1985  Macaristan
Chernyshov, KonstantinKonstantin Chernyshov 11.06.1967 2000  Rusya
Chiburdanidze, MaiaMaia Chiburdanidze 17.01.1961 1984  Gürcistan
Christiansen, LarryLarry Christiansen 27.06.1956 1977 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Chuchelov, VladimirVladimir Chuchelov 28.09.1969 1995  Belçika
Chuprov, DmitryDmitry Chuprov 05.10.1978 2008  Rusya
Cicak, SlavkoSlavko Cicak 25.10.1969 2001  İsveç
Cifuentes Parada, RobertoRoberto Cifuentes Parada 21.12.1957 1991  İspanya
Ciocâltea, VictorVictor Ciocâltea 16.01.1932 10.09.1983 1979  Romanya
Ciric, DragoljubDragoljub Ciric 12.11.1935 1965  Sırbistan
Comas Fabrego, LluisLluis Comas Fabrego 22.06.1971 1999  İspanya
Conquest, StuartStuart Conquest 01.03.1967 1992  İngiltere
Cramling, PiaPia Cramling 23.04.1963 1992  İsveç
Crisan, AlexandruAlexandru Crisan 31.07.1962 1994  Romanya
Csom, IstvánIstván Csom 02.06.1940 1973  Macaristan
Cvek, RobertRobert Cvek 06.01.1979 2007  Çek Cumhuriyeti
Cvitan, OgnjenOgnjen Cvitan 10.10.1961 1987  Hırvatistan
Cyborowski, LukaszLukasz Cyborowski 21.06.1980 2003  Polonya
Czarnota, PawelPawel Czarnota 14.04.1988 2006  Polonya
Czebe, AttilaAttila Czebe 26.12.1975 2003  Macaristan
Dake, ArthurArthur Dake 08.04.1910 02.05.2000 1986 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Damjanovic, MatoMato Damjanovic 23.03.1927 1964  Hırvatistan
Damljanovic, BrankoBranko Damljanovic 17.06.1961 1989  Sırbistan
Danielian, OganesOganes Danielian 03.01.1974 1999  Ermenistan
Danielsen, HenrikHenrik Danielsen 21.01.1966 1996  İzlanda
Dao Thien Hai, Dao Thien Hai 10.05.1978 1996  Vietnam
Darga, KlausKlaus Darga 24.02.1934 1964  Almanya
Dautov, RustemRustem Dautov 28.11.1965 1990  Almanya
David, AlbertoAlberto David 26.03.1970 1998  Lüksemburg
Davies, NigelNigel Davies 31.07.1960 1993  İngiltere
Deepan, ChakkravarthyChakkravarthy Deepan 03.06.1987 2006  Hindistan
Defirmian, NickNick de Firmian 26.07.1957 1985 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Degraeve, Jean-MarcJean-Marc Degraeve 26.01.1971 1998  Fransa
Delapaz, FrankFrank De La Paz 00.00.1975 2004  Küba
Delarivaaguado, OscarOscar De La Riva Aguado 15.07.1972 2004  Andorra
Delavillagarcia, Jesus MariaJesús Maria De La Villa García 30.06.1958 1999  İspanya
Delchev, AleksanderAleksander Delchev 15.07.1971 1997  Bulgaristan
Delgado Ramirez, NeurisNeuris Delgado Ramirez 17.09.1981 2002  Küba
Delriodeangelis, Salvador GabrielSalvador Gabriel Del Rio De Angelis 02.10.1976 2002  İspanya
Dely, PeterPeter Dely 05.07.1934 1999  Macaristan
Denker, ArnoldArnold Denker 20.02.1914 02.01.2005 1981 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Dervishi, EraldErald Dervishi 10.11.1979 1998  Arnavutluk
Deviatkin, AndreyAndrey Deviatkin 07.10.1980 2008  Rusya
Devreugt, DennisDennis De Vreugt 04.11.1980 2000  Hollanda
Dgebuadze, AlexandreAlexandre Dgebuadze 21.05.1971 2000  Belçika
Diez Del Corral, JesusJesus Diez Del Corral 06.04.1933 1974  İspanya
Dimitrov, VladimirVladimir Dimitrov 11.04.1968 1993  Bulgaristan
Dizdar, GoranGoran Dizdar 04.12.1958 1991  Hırvatistan
Dizdarevic, EmirEmir Dizdarevic 02.04.1958 1988  Hırvatistan
Djukic, NikolaNikola Djukic 26.01.1983 2005  Karadağ
Djurhuus, RuneRune Djurhuus 25.01.1970 1996  Norveç
Djuric, StefanStefan Djuric 26.07.1955 1982  Sırbistan
Dlugy, MaximMaxim Dlugy 29.01.1966 1986 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Dobrov, VladimirVladimir Dobrov 13.04.1984 2004  Rusya
Doettling, FabianFabian Doettling 04.08.1980 2003  Almanya
Dokhoian, YuryYury Dokhoian 26.10.1964 1988  Rusya
Dolmatov, SergeySergey Dolmatov 20.02.1959 1982  Rusya
Dominguez, LenierLeinier Domínguez 23.09.1983 2000  Küba
Donchev, DimitarDimitar Donchev 21.07.1958 1990  Bulgaristan
Donner, Jan HeinJan Hein Donner 06.07.1927 27.11.1988 1959  Hollanda
Dorfman, JosifJosif Dorfman 01.05.1952 1978  Fransa
Drasko, MilanMilan Drasko 06.12.1962 1993  Karadağ
Drazic, SinisaSinisa Drazic 16.12.1967 2000  Sırbistan
Dreev, AlexeyAlexey Dreev 30.01.1969 1989  Rusya
Drozdovskij, YuriYuri Drozdovskij 22.05.1984 2004  Ukrayna
Duras, OldrichOldrich Duras 30.10.1882 05.01.1957 1950  Çekoslovakya
Dvoirys, SemenSemen Dvoirys 02.11.1958 1990  Rusya
Dyachkov, SergejSergej Dyachkov 06.11.1976 2004  Rusya
Dydyshko, ViacheslavViacheslav Dydyshko 10.04.1949 1995  Beyaz Rusya
Dzhakaev, DzhakayDzhakay Dzhakaev 05.04.1980 2006  Rusya
Dzhumaev, MaratMarat Dzhumaev 12.01.1976 2001  Özbekistan
Dzindzichashvili, RomanRoman Dzindzichashvili 05.05.1944 1977 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Dziuba, MarcinMarcin Dziuba 17.07.1983 2007  Polonya
Efimenko, ZaharZahar Efimenko 03.07.1985 2002  Ukrayna
Efimov, IgorIgor Efimov 16.09.1960 1992  Monako
Ehlvest, JaanJaan Ehlvest 14.10.1962 1987 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Eingorn, VereslavVereslav Eingorn 23.11.1956 1986  Ukrayna
Eliskases, ErichErich Eliskases 15.02.1913 02.02.1997 1952  Avusturya
Eljanov, PavelPavel Eljanov 10.05.1983 2001  Ukrayna
Emms, JohnJohn Emms 14.03.1967 1995  İngiltere
Enders, PeterPeter Enders 02.02.1963 1997  Almanya
Epishin, VladimirVladimir Epishin 11.07.1965 1990  Rusya
Erdos, ViktorViktor Erdos 02.09.1987 2007  Macaristan
Erenburg, SergeySergey Erenburg 27.01.1983 2003  İsrail
Ermenkov, EvgenijEvgenij Ermenkov 29.09.1949 1977  Filistin
Ernst, SipkeSipke Ernst 08.01.1979 2007  Hollanda
Ernst, ThomasThomas Ernst 17.08.1960 1991  İsveç
Espig, LutzLutz Espig 05.01.1949 1983  Almanya
Estrin, YakovYakov Estrin 21.04.1923 02.02.1987 1984  Rusya
Euwe, MaxMax Euwe 20.05.1901 26.11.1981 1950  Hollanda
Evans, LarryLarry Evans 22.03.1932 1957 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Evdokimov, AlexanderAlexander Evdokimov 28.10.1985 2005  Rusya
Farago, IvanIvan Farago 01.04.1946 1976  Macaristan
Fedorchuk, SergeySergey Fedorchuk 14.03.1981 2002  Ukrayna
Fedorov, AlexeiAlexei Fedorov 27.09.1972 1995  Beyaz Rusya
Fedorowicz, JohnJohn Fedorowicz 27.09.1958 1986 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Felgaer, RubénRubén Felgaer 04.04.1981 2002  Arjantin
Feller, SebastienSebastien Feller 11.03.1991 2007  Fransa
Fercec, NenadNenad Fercec 12.04.1961 2007  Hırvatistan
Fernandes, AntonioAntonio Fernandes 18.10.1962 2002  Portekiz
Fernandez Garcia, Jose LuisJosé Luís Fernández García 03.05.1954 1986  İspanya
Fier, AlexandrAlexandr Fier 11.03.1988 2007  Brezilya
Filip, MiroslavMiroslav Filip 27.10.1928 1955  Çek Cumhuriyeti
Filippov, AntonAnton Filippov 06.12.1986 2008  Özbekistan
Filippov, ValerijValerij Filippov 28.11.1975 1996  Rusya
Fine, ReubenReuben Fine 11.10.1914 28.03.1993 1950 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Finkel, AlexanderAlexander Finkel 01.01.1975 1995  İsrail
Fischer, BobbyBobby Fischer 09.03.1943 17.01.2008 1958 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Fish, GennadijGennadij Fish 20.04.1973 2007  Almanya
Fishbein, AlexAlex Fishbein 08.05.1968 1992 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Flear, GlennGlenn Flear 12.02.1959 1987  İngiltere
Flesch, JánosJános Flesch 30.09.1933 09.12.1983 1980  Macaristan
Flohr, SaloSalo Flohr 21.11.1908 18.07.1983 1950  Çekoslovakya
Fogarasi, TiborTibor Fogarasi 21.11.1969 2003  Macaristan
Fominyh, AlexanderAlexander Fominyh 15.06.1959 1994  Rusya
Fontaine, RobertRobert Fontaine 18.11.1980 2002  Fransa
Forintos, GyozoGyozo Forintos 30.07.1935 1974  Macaristan
Franco Ocampos, ZenónZenón Franco Ocampos 12.05.1956 1991  Paraguay
Fressinet, LaurentLaurent Fressinet 30.11.1981 2000  Fransa
Fridman, DanielDaniel Fridman 15.02.1976 2001  Almanya
Frolyanov, DmitryDmitry Frolyanov 20.05.1986 2007  Rusya
Ftácnik, LubomírLubomír Ftácnik 30.10.1957 1980  Slovakya
Fuderer, AndrijaAndrija Fuderer 13.05.1931 1990  Yugoslavya
Furman, SemyonSemyon Furman 01.12.1920 17.03.1978 1966  Sovyetler Birliği
Gabriel, ChristianChristian Gabriel 03.03.1975 1996  Almanya
Gagunashvili, MerabMerab Gagunashvili 03.01.1985 2002  Gürcistan
Gajewski, GrzegorzGrzegorz Gajewski 19.07.1985 2006  Polonya
Galdunts, SergeySergey Galdunts 17.01.1965 2003  Ermenistan
Galego, LuisLuis Galego 25.04.1966 2002  Portekiz
Galkin, AlexanderAlexander Galkin 01.02.1979 2000  Rusya
Gallagher, JosephJoseph Gallagher 04.05.1964 1991  İsviçre
Ganguly, Surya ShekharSurya Shekhar Ganguly 24.02.1983 2003  Hindistan
Gaprindashvili, NonaNona Gaprindashvili 03.05.1941 1978  Gürcistan
Gaprindashvili, ValerianeValeriane Gaprindashvili 16.01.1982 2002  Gürcistan
Garcia, GildardoGildardo Garcia 09.03.1954 1992  Kolombiya
Garcia, Gonzales GuillermoGuillermo Garcia Gonzales 09.12.1953 26.10.1990 1976  Küba
Garcia, Ilundain DavidDavid Garcia Ilundain 02.04.1971 19.06.2002 1996  İspanya
Garcia, Martinez SilvinoSilvino Garcia Martinez 04.07.1944 1975  Küba
Garcia, Palermo CarlosCarlos Garcia Palermo 02.12.1953 1985  İtalya
Gareev, TimurTimur Gareev 03.03.1988 2004  Özbekistan
Gasanov, EldarEldar Gasanov 26.09.1982 2007  Ukrayna
Gashimov, VugarVugar Gashimov 24.07.1986 2002  Azerbaycan
Gausel, EinarEinar Gausel 30.11.1963 1995  Norveç
Gavrikov, ViktorViktor Gavrikov 29.07.1957 1984  Litvanya
Gazarian, AramAram Gazarian 11.04.1983 2002  Rusya
Gdanski, JacekJacek Gdanski 30.11.1970 1997  Polonya
Gelashvili, TamazTamaz Gelashvili 08.04.1978 1999  Gürcistan
Gelfand, BorisBoris Gelfand 24.06.1968 1989  İsrail
Geller, EfimEfim Geller 02.03.1925 17.11.1998 1952  Sovyetler Birliği
Genov, PetarPetar Genov 05.04.1970 2002  Bulgaristan
Georgiev, KirilKiril Georgiev 28.11.1965 1985  Bulgaristan
Georgiev, KrumKrum Georgiev 24.05.1958 1988  Bulgaristan
Georgiev, VladimirVladimir Georgiev 27.08.1975 2000  Makedonya
Gershon, AlikAlik Gershon 03.06.1980 2000  İsrail
Ghaem Maghami, EhsanEhsan Ghaem Maghami 11.08.1982 2001  İran
Ghane, ShojaatShojaat Ghane 30.03.1975 2007  İran
Gheorghiu, FlorinFlorin Gheorghiu 06.04.1944 1965  Romanya
Ghitescu, TheodorTheodor Ghitescu 24.01.1934 1986  Romanya
Ginsburg, GennadijGennadij Ginsburg 11.08.1971 2006  Almanya
Giorgadze, GiorgiGiorgi Giorgadze 10.10.1964 1993  Gürcistan
Giorgadze, TamazTamaz Giorgadze 09.11.1947 1977  Gürcistan
Gipslis, AivarsAivars Gipslis 08.02.1937 13.04.2000 1967  Letonya
Gleizerov, EvgenyEvgeny Gleizerov 20.03.1963 1993  Rusya
Glek, IgorIgor Glek 07.11.1961 1990  Almanya
Gligoric, SvetozarSvetozar Gligoric 23.02.1923 1951  Sırbistan
Godena, MicheleMichele Godena 30.06.1967 1996  İtalya
Gofshtein, ZvulonZvulon Gofshtein 21.04.1953 1993  İsrail
Goldin, AlexanderAlexander Goldin 27.02.1965 1989 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Golod, VitaliVitali Golod 23.06.1971 1996  İsrail
Golombek, HarryHarry Golombek 01.03.1911 07.01.1995 1985  İngiltere
Goloshchapov, AlexanderAlexander Goloshchapov 25.01.1978 1999  Ukrayna
Golubev, MikhailMikhail Golubev 30.05.1970 1996  Ukrayna
Gomez Esteban, Juan MarioJuan Mario Gomez Esteban 15.02.1958 2004  İspanya
Gonzalez Garcia, JoseJose Gonzalez Garcia 12.08.1973 2006  Meksika
Gonzalez Zamora, Juan CarlosJuan Carlos Gonzalez Zamora 24.06.1968 2004  Meksika
Gopal, Geetha NarayananGeetha Narayanan Gopal 29.03.1989 2007  Hindistan
Gormally, DannyDanny Gormally 04.05.1976 2005  İngiltere
Gouliyev, NamigNamig Gouliyev 13.02.1974 2005  Azerbaycan
Grabarczyk, MiroslawMiroslaw Grabarczyk 03.01.1971 2002  Polonya
Grachev, BorisBoris Grachev 27.03.1986 2007  Rusya
Graf, AlexanderAlexander Graf 25.08.1962 1992  Almanya
Granda, JulioJulio Granda 25.02.1967 1986  Peru
Grechihin, ValeryValery Grechihin 06.09.1937 1998  Rusya
Greenfeld, AlonAlon Greenfeld 17.04.1964 1989  İsrail
Gretarsson, HelgiHelgi Grétarsson 18.02.1977 1995  İzlanda
Grigore, George-GabrielGeorge-Gabriel Grigore 13.11.1970 2002  Romanya
Grigoriants, SergeySergey Grigoriants 02.11.1983 2003  Rusya
Grigoryan, AvetikAvetik Grigoryan 27.01.1989 2008  Ermenistan
Grischuk, AlexanderAlexander Grischuk 31.10.1983 1999  Rusya
Gritsak, OrestOrest Gritsak 24.02.1973 2001  Ukrayna
Grivas, EfstratiosEfstratios Grivas 30.03.1966 1993  Yunanistan
Groszpeter, AttilaAttila Grószpéter 09.06.1960 1986  Macaristan
Gruenfeld, YehudaYehuda Gruenfeld 28.02.1956 1980  İsrail
Grünfeld, ErnstErnst Grünfeld 21.11.1893 03.04.1962 1950  Avusturya
Gufeld, EduardEduard Gufeld 19.03.1936 23.09.2002 1967  Ukrayna
Guimard, CarlosCarlos Guimard 06.04.1913 1998 1960  Arjantin
Guliev, SarhanSarhan Guliev 01.04.1968 1995  Azerbaycan
Gulko, BorisBoris Gulko 09.02.1947 1976 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Gunawan, RubenRuben Gunawan 17.04.1968 28.08.2005 1999  Endonezya
Gurevich, DmitryDmitry Gurevich 11.09.1956 1983 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Gurevich, IlyaIlya Gurevich 08.02.1972 1993 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Gurevich, MikhailMikhail Gurevich 22.02.1959 1986  Türkiye
Gurevich, VladimirVladimir Gurevich 04.08.1959 1998  Ukrayna
Gurgenidze, BukhutiBukhuti Gurgenidze 13.11.1933 24.05.2008 1970  Gürcistan
Guseinov, AidynAidyn Guseinov 00.00.1956 30.10.2003 1998  Azerbaycan
Guseinov, GadirGadir Guseinov 21.05.1986 2002  Azerbaycan
Gustafsson, JanJan Gustafsson 25.06.1979 2003  Almanya
Gutman, GennadiGennadi Gutman 01.11.1973 2000  Ukrayna
Gutman, LevLev Gutman 26.09.1945 1986  Almanya
Gutov, AndreyAndrey Gutov 08.12.1978 2006  Rusya
Gyimesi, ZoltanZoltan Gyimesi 31.03.1977 1996  Macaristan
Haba, PetrPetr Haba 06.01.1965 1997  Çek Cumhuriyeti
Halkias, SteliosStelios Halkias 11.04.1980 2002  Yunanistan
Hamdouchi, HichemHichem Hamdouchi 08.10.1972 1994  Fas
Handke, FlorianFlorian Handke 22.03.1982 2003  Almanya
Handoko, EdhiEdhi Handoko 28.08.1960 1994  Endonezya
Hansen, CurtCurt Hansen 18.09.1964 1985  Danimarka
Hansen, Lars BoLars Bo Hansen 24.09.1968 1990  Danimarka
Hansen, Sune BergSune Berg Hansen 21.04.1971 1998  Danimarka
Harikrishna, PendyalaPendyala Harikrishna 10.05.1986 2001  Hindistan
Har-Zvi, RonenRonen Har-Zvi 13.10.1976 1995  İsrail
Hasangatin, RamilRamil Hasangatin 01.07.1972 2003  Rusya
Haslinger, StewartStewart Haslinger 25.11.1981 2008  İngiltere
Hatanbaatar, BazarBazar Hatanbaatar 25.02.1973 1999  Moğolistan
Hauchard, ArnaudArnaud Hauchard 15.11.1971 2000  Fransa
Hebden, MarkMark Hebden 15.02.1958 1992  İngiltere
Heberla, BartlomiejBartlomiej Heberla 19.06.1985 2006  Polonya
Hecht, Hans-JoachimHans-Joachim Hecht 29.01.1939 1973  Almanya
Hector, JonnyJonny Hector 13.02.1964 1991  İsveç
Hellers, FerdinandFerdinand Hellers 28.01.1969 1989  İsveç
Hellsten, JohanJohan Hellsten 25.12.1975 2004  İsveç
Henley, RonRon Henley 05.12.1956 1982 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Hera Jr., ImreImre Hera Jr. 03.09.1986 2007  Macaristan
Hernandez, Carmenates HoldenHolden Hernandez Carmenates 10.08.1984 2007  Küba
Hernandez, Guerrero GilbertoGilberto Hernandez Guerrero 04.02.1970 1995  Meksika
Hernandez, Onna RomanRomán Hernández Onna 23.11.1949 1978  Küba
Herrera, IrisbertoIrisberto Herrera 07.12.1968 2001  İspanya
Hertneck, GeraldGerald Hertneck 18.09.1963 1991  Almanya
Hickl, JoergJoerg Hickl 16.04.1965 1988  Almanya
Hillarp Persson, TigerTiger Hillarp Persson 28.10.1970 1999  İsveç
Hjartarson, JohannJohann Hjartarson 08.02.1963 1985  İzlanda
Hoang Thanh Trang, Hoang Thanh Trang 25.04.1980 2007  Macaristan
Hodgson, JulianJulian Hodgson 25.07.1963 1988  İngiltere
Hoffman, AlejandroAlejandro Hoffman 26.10.1966 1998  Arjantin
Hoi, CarstenCarsten Hoi 16.01.1957 2001  Danimarka
Holzke, FrankFrank Holzke 08.07.1971 2008  Almanya
Hossain, EnamulEnamul Hossain 30.09.1981 2008  Bangladeş
Hort, VlastimilVlastimil Hort 12.01.1944 1965  Almanya
Horvath, AdamAdam Horvath 14.07.1981 2002  Macaristan
Horváth, CsabaCsaba Horváth 05.06.1968 1993  Macaristan
Horvath, JozsefJózsef Horváth 13.05.1964 1990  Macaristan
Horvath, PeterPeter Horvath 17.06.1972 2006  Macaristan
Howell, DavidDavid Howell 14.11.1990 2007  İngiltere
Howell, JamesJames Howell 17.05.1967 1995  İngiltere
Hrácek, ZbynekZbynek Hrácek 09.09.1970 1994  Çek Cumhuriyeti
Hübner, RobertRobert Hübner 06.11.1948 1970  Almanya
Hulak, KrunoslavKrunoslav Hulak 25.05.1951 1976  Hırvatistan
Huzman, AlexanderAlexander Huzman 10.04.1962 1991  İsrail
Ibragimov, AlibekAlibek Ibragimov 2002  Kazakistan
Ibragimov, IldarIldar Ibragimov 16.08.1967 1993 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Ibrahimov, RasulRasul Ibrahimov 13.08.1981 2005  Azerbaycan
Ibraev, NurlanNurlan Ibraev 25.02.1977 2005  Kazakistan
Ikonnikov, VyacheslavVyacheslav Ikonnikov 15.03.1966 1999  Rusya
Ilincic, ZlatkoZlatko Ilincic 10.05.1968 1991  Sırbistan
Iljin, ArtemArtem Iljin 04.01.1987 2007  Rusya
Iljushin, AlexeiAlexei Iljushin 29.07.1980 2001  Rusya
Illescas, MiguelMiguel Illescas 03.12.1965 1988  İspanya
Inarkiev, ErnestoErnesto Inarkiev 09.12.1985 2002  Rusya
Inkiov, VentzislavVentzislav Inkiov 19.05.1956 1982  Bulgaristan
Ionescu, ConstantinConstantin Ionescu 12.09.1958 1998  Romanya
Ionov, SergeySergey Ionov 07.01.1962 1996  Rusya
Iordachescu, ViorelViorel Iordachescu 20.04.1977 1999  Moldova
Iotov, ValentinValentin Iotov 06.09.1988 2008  Bulgaristan
Irzhanov, RuslanRuslan Irzhanov 27.11.1976 1997  Kazakistan
Iskusnyh, SergeiSergei Iskusnyh 05.09.1974 2000  Rusya
Istratescu, AndreiAndrei Istratescu 03.12.1975 1993  Romanya
Iturrizaga, EduardoEduardo Iturrizaga 00.00.1989 2008  Venezuela
Iuldachev, SaidaliSaidali Iuldachev 31.01.1968 1997  Özbekistan
Ivanchuk, VassilyVassily Ivanchuk 18.03.1969 1988  Ukrayna
Ivanisevic, IvanIvan Ivanisevic 23.11.1977 2000  Sırbistan
Ivanov, AlexanderAlexander Ivanov 01.05.1956 1991 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Ivanov, MikhailMikhail Ivanov 20.01.1969 1993  Rusya
Ivanov, SergeySergey Ivanov 29.09.1961 1995  Rusya
Ivanov, Igor VasilyevichIgor Vasilyevich Ivanov 08.01.1947 17.11.2005 2005  Kanada
Ivanovic, BozidarBozidar Ivanovic 24.08.1949 1977  Karadağ
Ivkov, BorislavBorislav Ivkov 12.11.1933 1955  Sırbistan
Izeta Txabarri, FelixFelix Izeta Txabarri 03.08.1961 1994  İspanya
Izmukhambetov, SalauatSalauat Izmukhambetov 1996  Kazakistan
Izoria, ZviadZviad Izoria 06.01.1984 2002  Gürcistan
Jacimovic, DragoljubDragoljub Jacimovic 10.01.1964 2001  Makedonya
Jakovenko, DmitryDmitry Jakovenko 28.06.1983 2001  Rusya
Jakubiec, ArturArtur Jakubiec 03.12.1973 2002  Polonya
Janev, EvgeniEvgeni Janev 16.05.1973 2002  Bulgaristan
Janjgava, LashaLasha Janjgava 05.05.1970 1993  Gürcistan
Jankovic, AlojzijeAlojzije Jankovic 02.04.1983 2006  Hırvatistan
Janošević, DragoljubDragoljub Janošević 08.07.1923 1965  Yugoslavya
Janovsky, SergeySergey Janovsky 17.02.1960 1995  Rusya
Jansa, VlastimilVlastimil Jansa 27.11.1942 1974  Çek Cumhuriyeti
Jaracz, PawelPawel Jaracz 22.07.1975 2000  Polonya
Jedynak, RadoslawRadoslaw Jedynak 09.06.1982 2006  Polonya
Jenni, FlorianFlorian Jenni 24.03.1980 2002  İsviçre
Jeremic, VeljkoVeljko Jeremic 09.11.1985 2004  Sırbistan
Jianu, Vlad-CristianVlad-Cristian Jianu 27.09.1984 2007  Romanya
Jirovsky, MilosMilos Jirovsky 17.03.1974 2003  Çek Cumhuriyeti
Jobava, BaadurBaadur Jobava 26.11.1983 2001  Gürcistan
Johannessen, Leif ErlendLeif Erlend Johannessen 14.05.1980 2002  Norveç
Johansen, DarrylDarryl Johansen 04.02.1959 1995  Avustralya
Jones, GawainGawain Jones 11.12.1987 2007  İngiltere
Jonkman, HarmenHarmen Jonkman 30.05.1975 2002  Hollanda
Jovanic, OgnjenOgnjen Jovanic 04.05.1978 2007  Hırvatistan
Jovanovic, ZoranZoran Jovanovic 07.06.1979 2006  Hırvatistan
Kacheishvili, GiorgiGiorgi Kacheishvili 10.02.1977 1997  Gürcistan
Kaidanov, GregoryGregory Kaidanov 11.10.1959 1988 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Kalinin, AlexanderAlexander Kalinin 26.05.1968 2001  Rusya
Kalinitschew, SergeySergey Kalinitschew 03.02.1956 1997  Almanya
Kallai, GaborGábor Kállai 21.02.1959 1995  Macaristan
Kallio, HeikkiHeikki Kallio 15.10.1980 2001  Finlandiya
Kalod, RadekRadek Kalod 08.08.1978 2005  Çek Cumhuriyeti
Kalugin, SergeySergey Kalugin 03.10.1970 2000  Rusya
Kaminski, MarcinMarcin Kaminski 10.03.1977 1996  Polonya
Kamsky, GataGata Kamsky 02.06.1974 1990 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Kanep, MeelisMeelis Kanep 27.05.1983 2006  Estonya
Kantsler, BorisBoris Kantsler 16.04.1962 1999  İsrail
Karjakin, SergeySergey Karjakin 12.01.1990 2002  Ukrayna
Karlsson, LarsLars Karlsson 11.07.1955 1982  İsveç
Karpatchev, AleksandrAleksandr Karpatchev 25.05.1967 1997  Rusya
Karpov, AnatolyAnatoly Karpov 23.05.1951 1970  Rusya
Kashdan, IsaacIsaac Kashdan 19.11.1905 20.02.1985 1954 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Kasimdzhanov, RustamRustam Kasimdzhanov 05.12.1979 1997  Özbekistan
Kasparov, GarryGarry Kasparov 13.04.1963 1980  Rusya
Kasparov, SergeySergey Kasparov 08.08.1968 2007  Beyaz Rusya
Kavalek, LubomirLubomir Kavalek 09.08.1943 1965 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Kayumov, DmitryDmitry Kayumov 28.02.1949 2003  Özbekistan
Kazhgaleyev, MurtasMurtas Kazhgaleyev 17.11.1973 1998  Kazakistan
Keene, RaymondRaymond Keene 29.01.1948 1976  İngiltere
Keitlinghaus, LudgerLudger Keitlinghaus 24.07.1965 1998  Almanya
Kekelidze, MikheilMikheil Kekelidze 14.09.1974 2000  Gürcistan
Kempinski, RobertRobert Kempinski 11.07.1977 1996  Polonya
Kengis, EdvinsEdvins Kengis 12.04.1959 1991  Letonya
Keres, PaulPaul Keres 07.01.1916 05.06.1975 1950  Estonya
Khachiyan, MeliksetMelikset Khachiyan 06.07.1970 2006 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Khairullin, IldarIldar Khairullin 22.08.1990 2007  Rusya
Khalifman, AlexanderAlexander Khalifman 18.01.1966 1990  Rusya
Khamrakulov, IbragimIbragim Khamrakulov 28.07.1982 2006  İspanya
Kharitonov, AlexandrAlexandr Kharitonov 08.11.1986 2006  Rusya
Kharitonov, AndreiAndrei Kharitonov 04.04.1959 1993  Rusya
Kharlov, AndreiAndrei Kharlov 20.11.1968 1992  Rusya
Khasin, AlexanderAlexander Khasin 29.04.1951 1996  Rusya
Khenkin, IgorIgor Khenkin 21.03.1968 1992  Almanya
Khismatullin, DenisDenis Khismatullin 28.12.1984 2004  Rusya
Kholmov, RatmirRatmir Kholmov 13.05.1925 18.02.2006 1960  Rusya
Khruschiov, AlexeyAlexey Khruschiov 12.03.1982 2007  Moldova
Kim, AlexeyAlexey Kim 05.04.1986 2004  Güney Kore
Kindermann, StefanStefan Kindermann 28.12.1959 1988  Avusturya
King, Daniel J.Daniel J. King 28.08.1963 1985  İngiltere
Kiriakov, PetrPetr Kiriakov 11.01.1975 1998  Rusya
Kirov, NinoNino Kirov 09.02.1945 1975  Bulgaristan
Kiselev, VitaliyVitaliy Kiselev 16.06.1988 2007  Rusya
Kishnev, SergeySergey Kishnev 01.11.1956 1996  Rusya
Klaric, ZlatkoZlatko Klaric 24.10.1956 1983  Hırvatistan
Klinger, JosefJosef Klinger 06.06.1967 1988  Avusturya
Klovans, JanisJanis Klovans 09.04.1935 1997  Letonya
Knaak, RainerRainer Knaak 16.03.1953 1975  Almanya
Knezevic, MiloradMilorad Knezevic 31.10.1936 1976  Yugoslavya
Kobalia, MikhailMikhail Kobalia 03.05.1978 1997  Rusya
Kochyev, AlexanderAlexander Kochyev 25.03.1956 1977  Rusya
Kogan, ArturArtur Kogan 29.01.1974 1998  İsrail
Kokarev, DmitryDmitry Kokarev 18.02.1982 2007  Rusya
Kolev, AtanasAtanas Kolev 15.07.1967 1993  Bulgaristan
Koltanowski, GeorgeGeorge Koltanowski 17.09.1903 05.02.2000 1988 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Komarov, DimitriDimitri Komarov 01.12.1968 1994  Ukrayna
Komliakov, ViktorViktor Komliakov 25.04.1960 1995  Moldova
Komljenovic, DavorinDavorin Komljenovic 01.07.1944 1995  Hırvatistan
Humpy, KoneruKoneru Humpy 31.03.1987 2002  Hindistan
Koniushkov, IgorIgor Koniushkov 29.11.1962 1998  Rusya
Kononenko, DmitryDmitry Kononenko 23.08.1988 2007  Ukrayna
Konstantinopolsky, AlexanderAlexander Konstantinopolsky 19.02.1910 21.09.1990 1983  Sovyetler Birliği
Korchnoi, ViktorViktor Korchnoi 23.03.1931 1956  İsviçre
Korneev, OlegOleg Korneev 25.07.1969 1995  Rusya
Kornev, AlexeiAlexei Kornev 20.12.1976 2004  Rusya
Korobov, AntonAnton Korobov 25.06.1985 2003  Ukrayna
Korotylev, AlexeyAlexey Korotylev 01.03.1977 2000  Rusya
Kosanovic, GoranGoran Kosanovic 16.03.1962 1998  Sırbistan
Kosashvili, YonaYona Kosashvili 03.07.1970 1994  İsrail
Kosic, DraganDragan Kosic 15.02.1970 1995  Karadağ
Kosten, AnthonyAnthony Kosten 27.07.1958 1990  Fransa
Kosteniuk, AlexandraAlexandra Kosteniuk 23.04.1984 2004  Rusya
Kostenko, PetrPetr Kostenko 16.02.1976 2006  Kazakistan
Kostic, BorisBoris Kostic 24.02.1887 03.11.1963 1950  Sırbistan
Kostic, VladimirVladimir Kostic 20.08.1953 2005  Sırbistan
Kosyrev, VladimirVladimir Kosyrev 07.11.1980 2001  Rusya
Kotanjian, TigranTigran Kotanjian 01.09.1981 2006  Ermenistan
Kotov, AlexanderAlexander Kotov 12.08.1913 08.01.1981 1950  Sovyetler Birliği
Kotronias, VassiliosVassilios Kotronias 25.08.1964 1990  Yunanistan
Kotsur, PavelPavel Kotsur 03.01.1974 1996  Kazakistan
Kouatly, BacharBachar Kouatly 03.03.1958 1989  Fransa
Kovacevic, AleksandarAleksandar Kovacevic 11.02.1974 2000  Sırbistan
Kovacevic, VlatkoVlatko Kovacevic 26.03.1942 1976  Hırvatistan
Kovalev, AndreiAndrei Kovalev 07.11.1961 1992  Beyaz Rusya
Kovchan, AlexanderAlexander Kovchan 21.10.1983 2002  Ukrayna
Kozakov, MikhailMikhail Kozakov 28.05.1972 2000  Ukrayna
Kozul, ZdenkoZdenko Kožul 21.05.1966 1989  Hırvatistan
Kraai, JesseJesse Kraai 06.05.1972 2007 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Kraidman, YairYair Kraidman 01.11.1932 1976  İsrail
Krakops, MarisMaris Krakops 03.04.1978 1998  Letonya
Kramnik, VladimirVladimir Kramnik 25.06.1975 1992  Rusya
Krapivin, AlexanderAlexander Krapivin 23.07.1987 2007  Rusya
Krasenkow, MichalMichal Krasenkow 14.11.1963 1989  Polonya
Kreiman, BorisBoris Kreiman 07.06.1976 2004 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Kritz, LeonidLeonid Kritz 26.02.1984 2003  Almanya
Krivoshey, SergeiSergei Krivoshey 23.05.1971 2006  Ukrayna
Krogius, NikolaiNikolai Krogius 22.07.1930 1964  Rusya
Kruppa, YuriYuri Kruppa 21.06.1964 1995  Ukrayna
Kryvoruchko, YuriyYuriy Kryvoruchko 09.02.1986 2006  Ukrayna
Kuczynski, RobertRobert Kuczynski 17.04.1966 1993  Polonya
Kudrin, SergeySergey Kudrin 07.09.1959 1984 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Kulaots, KaidoKaido Kulaots 28.02.1976 2001  Estonya
Kuligowski, AdamAdam Kuligowski 24.12.1955 1980  Polonya
Kumaran, DharshanDharshan Kumaran 07.06.1975 1997  İngiltere
Kunin, VitalyVitaly Kunin 02.10.1983 2006  Almanya
Kunte, AbhijitAbhijit Kunte 03.03.1977 2000  Hindistan
Kupreichik, ViktorViktor Kupreichik 03.07.1949 1980  Beyaz Rusya
Kurajica, BojanBojan Kurajica 15.11.1947 1974  Hırvatistan
Kurnosov, IgorIgor Kurnosov 30.05.1985 2003  Rusya
Kutirov, RolandoRolando Kutirov 23.01.1962 1996  Makedonya
Kuzmin, AlexeyAlexey Kuzmin 08.03.1963 1995  Rusya
Kuzmin, GennadyGennady Kuzmin 19.01.1946 1973  Ukrayna
Kuzubov, YuriyYuriy Kuzubov 26.01.1990 2005  Ukrayna
Kveinys, AloyzasAloyzas Kveinys 09.07.1962 1992  Litvanya
Lahno, KaterynaKateryna Lahno 27.12.1989 2007  Ukrayna
Lajthajm, BorkoBorko Lajthajm 16.04.1976 2007  Sırbistan
Lalic, BogdanBogdan Lalic 08.03.1964 1988  Hırvatistan
Lami, ErwinErwin L'Ami 05.04.1985 2005  Hollanda
Landa, KonstantinKonstantin Landa 22.05.1972 1995  Rusya
Lanka, ZigurdsZigurds Lanka 21.05.1960 1992  Letonya
Larsen, BentBent Larsen 04.03.1935 1956  Danimarka
Lastin, AlexanderAlexander Lastin 30.10.1976 1997  Rusya
Lau, RalfRalf Lau 19.10.1959 1986  Almanya
Lautier, JoëlJoël Lautier 12.04.1973 1990  Fransa
Laylo, DarwinDarwin Laylo 00.00.1980 2007  Filipinler
Lazarev, VladimirVladimir Lazarev 05.06.1964 2000  Fransa
Lazic, MiroljubMiroljub Lazic 28.06.1966 1995  Sırbistan
Laznicka, ViktorViktor Laznicka 09.01.1988 2006  Çek Cumhuriyeti
Le, Quang LiemQuang Liem Le 13.03.1991 2006  Vietnam
Lechtynsky, JiriJiri Lechtynsky 25.11.1947 1982  Çek Cumhuriyeti
Legky, NikolayNikolay Legky 11.04.1955 1994  Ukrayna
Lein, AnatolyAnatoly Lein 28.03.1931 1968 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Leitao, RafaelRafael Leitao 28.12.1979 1997  Brezilya
Leko, PeterPeter Leko 08.09.1979 1994  Macaristan
Lengyel, LeventeLevente Lengyel 13.06.1933 1964  Macaristan
Lenic, LukaLuka Lenic 13.05.1988 2007  Slovenya
Leon Hoyos, ManuelManuel Leon Hoyos 10.02.1989 2008  Meksika
Lerner, KonstantinKonstantin Lerner 28.02.1950 1986  Ukrayna
Lesiège, AlexandreAlexandre Lesiège 18.08.1975 1998  Kanada
Lev, RonenRonen Lev 22.09.1968 1994  İsrail
Levenfish, GrigoryGrigory Levenfish 09.03.1889 09.02.1961 1950  Rusya
Leventic, IvanIvan Leventic 21.09.1970 2005  Hırvatistan
Levin, FelixFelix Levin 05.11.1958 1998  Almanya
Levitt, JonathanJonathan Levitt 03.06.1963 1991  İngiltere
Li Chao, Li Chao 21.04.1989 2007  Çin
Li Shilong, Li Shilong 10.08.1977 2002  Çin
Liang Chong, Liang Chong 29.01.1980 2004  Çin
Liang Jinrong, Liang Jinrong 21.05.1960 2003  Çin
Liberzon, VladimirVladimir Liberzon 23.03.1937 04.08.1996 1965  Sovyetler Birliği
Lie, Kjetil AleksanderKjetil Aleksander Lie 18.11.1980 2005  Norveç
Likavsky, TomasTomas Likavsky 28.07.1971 2005  Slovakya
Lilienthal, AndorAndor Lilienthal 05.05.1911 1950  Macaristan
Lima, DarcyDarcy Lima 22.05.1962 2000  Brezilya
Liss, EranEran Liss 02.07.1975 1995  İsrail
Ljubojevic, LjubomirLjubomir Ljubojevic 02.11.1950 1971  Sırbistan
Llanes Hurtado, MiguelMiguel Llanes Hurtado 05.10.1978 2008  İspanya
Lobron, EricEric Lobron 07.05.1960 1982  Almanya
Loginov, ValeryValery Loginov 13.12.1955 1991  Rusya
Lombardy, WilliamWilliam Lombardy 04.12.1937 1960 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Lopez Martinez, Josep ManuelJosep Manuel Lopez Martinez 24.04.1980 2007  İspanya
Lopushnoy, DenisDenis Lopushnoy 30.01.1977 2000  Rusya
Lputian, SmbatSmbat Lputian 14.02.1958 1984  Ermenistan
Lugovoi, AlekseiAleksei Lugovoi 05.03.1975 1998  Rusya
Lukacs, PeterPeter Lukacs 09.07.1950 1986  Macaristan
Lukov, ValentinValentin Lukov 11.12.1955 1988  Bulgaristan
Lundin, ErikErik Lundin 02.07.1904 05.12.1988 1983  İsveç
Lunev, AndreyAndrey Lunev 21.01.1969 2001  Rusya
Lupu, Mircea-SergiuMircea-Sergiu Lupu 28.08.1962 1995  Fransa
Lupulescu, ConstantinConstantin Lupulescu 25.03.1984 2006  Romanya
Luther, ThomasThomas Luther 04.11.1969 1994  Almanya
Lutikov, AnatolyAnatoly Lutikov 05.02.1933 15.10.1989 1974  Sovyetler Birliği
Lutsko, IgorIgor Lutsko 06.04.1962 2004  Beyaz Rusya
Lutz, ChristopherChristopher Lutz 24.02.1971 1992  Almanya
Lysyj, IgorIgor Lysyj 01.01.1987 2007  Rusya
Machulsky, AnatolyAnatoly Machulsky 24.09.1956 1991  Rusya
Macieja, BartlomiejBartlomiej Macieja 04.10.1977 1999  Polonya
Magem Badals, JordiJordi Magem Badals 24.08.1967 1994  İspanya
Magerramov, ElmarElmar Magerramov 10.04.1958 1990  Azerbaycan
Magomedov, MagaramMagaram Magomedov 20.05.1966 1998  Rusya
Mahjoob, MortezaMorteza Mahjoob 20.03.1980 2007  İran
Mainka, RomualdRomuald Mainka 15.05.1963 1993  Almanya
Maiorov, NikitaNikita Maiorov 19.04.1985 2007  Beyaz Rusya
Maiwald, Jens-UweJens-Uwe Maiwald 06.05.1974 1999  Almanya
Makarichev, SergeySergey Makarichev 17.11.1953 1976  Rusya
Makarov, MaratMarat Makarov 07.05.1963 1993  Rusya
Makogonov, VladimirVladimir Makogonov 24.08.1904 02.01.1993 1987  Azerbaycan
Maksimenko, AndreiAndrei Maksimenko 07.12.1969 1995  Ukrayna
Malakhatko, VadimVadim Malakhatko 22.03.1977 1999  Belçika
Malakhov, VladimirVladimir Malakhov 27.11.1980 1998  Rusya
Malaniuk, VladimirVladimir Malaniuk 21.07.1957 1988  Ukrayna
Maletin, PavelPavel Maletin 06.11.1986 2007  Rusya
Malich, BurkhardBurkhard Malich 29.11.1936 1975  Almanya
Malinin, VasilyVasily Malinin 26.04.1956 2003  Rusya
Malisauskas, VidmantasVidmantas Malisauskas 04.08.1963 1993  Litvanya
Mamedov, NidjatNidjat Mamedov 02.04.1985 2006  Azerbaycan
Mamedov, RaufRauf Mamedov 26.04.1988 2004  Azerbaycan
Mamedyarov, ShakhriyarShakhriyar Mamedyarov 12.04.1985 2002  Azerbaycan
Manik, MikulasMikulas Manik 26.05.1975 2006  Slovakya
Manolache, MariusMarius Manolache 22.04.1973 2007  Romanya
Manor, IlanIlan Manor 26.10.1969 1997  İsrail
Marcelin, CyrilCyril Marcelin 16.03.1979 2002  Fransa
Marciano, DavidDavid Marciano 04.07.1969 1998  Fransa
Mariano, NelsonNelson Mariano 28.06.1974 2004  Filipinler
Marin, MihailMihail Marin 21.04.1965 1993  Romanya
Mariotti, SergioSergio Mariotti 10.08.1946 1974  İtalya
Marjanovic, SlavoljubSlavoljub Marjanovic 06.01.1955 1978  Sırbistan
Markos, JanJan Markos 02.07.1985 2007  Slovakya
Markovic, MiroslavMiroslav Markovic 08.05.1973 1999  Sırbistan
Markowski, TomaszTomasz Markowski 30.07.1975 1998  Polonya
Markuš, RobertRobert Markuš 07.10.1983 2004  Sırbistan
Maroczy, GezaGéza Maróczy 03.03.1870 29.05.1951 1950  Macaristan
Marović, DraženDražen Marović 14.01.1938 1975  Hırvatistan
Martinovic, SlobodanSlobodan Martinovic 25.07.1945 1979  Sırbistan
Maslak, KonstantinKonstantin Maslak 27.08.1984 2008  Rusya
Mastrovasilis, AthanasiosAthanasios Mastrovasilis 18.04.1979 2005  Yunanistan
Mastrovasilis, DimitriosDimitrios Mastrovasilis 12.06.1983 2004  Yunanistan
Matamoros Franco, CarlosCarlos Matamoros Franco 17.12.1966 2002  Ekvador
Matanovic, AleksandarAleksandar Matanovic 23.05.1930 1955  Sırbistan
Matjushin, GennadyGennady Matjushin 23.08.1984 2007  Ukrayna
Matulovic, MilanMilan Matulovic 10.06.1935 1965  Sırbistan
Maze, SebastienSebastien Maze 08.02.1984 2007  Fransa
McDonald, NeilNeil McDonald 21.01.1967 1996  İngiltere
Mchedlishvili, MikheilMikheil Mchedlishvili 04.06.1979 2002  Gürcistan
McNab, ColinColin McNab 03.02.1961 1992  İskoçya
McShane, LukeLuke McShane 07.01.1984 2000  İngiltere
Mecking, HenriqueHenrique Mecking 23.01.1952 1972  Brezilya
Mednis, EdmarEdmar Mednis 22.03.1937 13.02.2002 1980 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Meduna, EduardEduard Meduna 11.09.1950 1987  Çek Cumhuriyeti
Medvegy, ZoltanZoltan Medvegy 21.03.1979 2002  Macaristan
Megaranto, SusantoSusanto Megaranto 08.10.1987 2004  Endonezya
Meier, GeorgGeorg Meier 26.08.1987 2007  Almanya
Meijers, ViestursViesturs Meijers 05.12.1967 2004  Letonya
Mestel, JonathanJonathan Mestel 13.03.1957 1982  İngiltere
Mieses, JacquesJacques Mieses 27.02.1865 23.02.1954 1950  Almanya
Meister, JakobJakob Meister 11.09.1955 2008  Almanya
Miezis, NormundsNormunds Miezis 11.05.1971 1997  Letonya
Mikenas, VladasVladas Mikenas 17.04.1910 03.11.1992 1987  Sovyetler Birliği
Mikhalchishin, AdrianAdrian Mikhalchishin 18.11.1954 1978  Ukrayna
Mikhaletz, LubomirLubomir Mikhaletz 15.08.1974 1999  Ukrayna
Mikhalevski, VictorVictor Mikhalevski 08.07.1972 1996  İsrail
Miladinovic, IgorIgor Miladinovic 25.01.1974 1993  Sırbistan
Miles, TonyTony Miles 23.04.1955 12.11.2001 1976  İngiltere
Milic, BorislavBorislav Milic 20.10.1925 28.05.1986 1977  Yugoslavya
Milos, GilbertoGilberto Milos 30.10.1963 1988  Brezilya
Milov, VadimVadim Milov 01.08.1972 1994  İsviçre
Minasian, AraAra Minasian 14.04.1974 2004  Ermenistan
Minasian, ArtashesArtashes Minasian 21.01.1967 1992  Ermenistan
Minic, DragoljubDragoljub Minic 05.03.1937 09.04.2005 1991  Yugoslavya
Miralles, GillesGilles Miralles 08.02.1966 1998  Fransa
Mirumian, VigenVigen Mirumian 29.09.1977 2008  Çek Cumhuriyeti}
Miroshnichenko, EvgenijEvgenij Miroshnichenko 28.12.1978 2002  Ukrayna
Mirzoev, AzerAzer Mirzoev 28.03.1978 2001  Azerbaycan
Mista, AleksanderAleksander Mista 07.01.1983 2004  Polonya
Mitkov, NikolaNikola Mitkov 18.12.1971 1993  Makedonya
Miton, KamilKamil Miton 12.04.1984 2002  Polonya
Mohr, GeorgGeorg Mohr 02.02.1965 1997  Slovenya
Mohr, StefanStefan Mohr 22.10.1967 1989  Almanya
Moiseenko, AlexanderAlexander Moiseenko 17.05.1980 1999  Ukrayna
Mokry, KarelKarel Mokry 07.02.1959 1984  Çek Cumhuriyeti
Monticelli, MarioMario Monticelli 16.03.1902 30.06.1995 1985  İtalya
Moradi, ElshanElshan Moradi 22.05.1985 2005  İran
Moreno Carnero, JavierJavier Moreno Carnero 07.06.1975 2003  İspanya
Morovic, IvánIván Morovic 24.03.1963 1986  Şili
Moroz, AlexanderAlexander Moroz 18.01.1961 1999  Ukrayna
Morozevich, AlexanderAlexander Morozevich 18.07.1977 1994  Rusya
Moskalenko, ViktorViktor Moskalenko 04.12.1960 1992  Ukrayna
Motwani, PaulPaul Motwani 13.06.1962 1992  İskoçya
Motylev, AlexanderAlexander Motylev 17.06.1979 2000  Rusya
Movsesian, SergeiSergei Movsesian 03.11.1978 1997  Slovakya
Movsziszian, KarenKaren Movsziszian 06.01.1963 1994  Ermenistan
Mrva, MartinMartin Mrva 12.12.1971 2005  Slovakya
Muller, KarstenKarsten Müller 23.11.1970 1998  Almanya
Murariu, AndreiAndrei Murariu 17.02.1986 2006  Romanya
Murey, JacobJacob Murey 02.08.1941 1987  İsrail
Morshed, NiazNiaz Morshed 13.05.1966 1987  Bangladeş
Muse, MladenMladen Muse 20.01.1963 2001  Hırvatistan
Nadyrhanov, SergeySergey Nadyrhanov 28.09.1963 1999  Rusya
Naiditsch, ArkadijArkadij Naiditsch 25.10.1985 2001  Almanya
Najdorf, MiguelMiguel Najdorf 15.04.1910 04.07.1997 1950  Polonya
Najdoski, ToniToni Najdoski 04.05.1970 1998  Makedonya
Najer, EvgeniyEvgeniy Najer 22.06.1977 1999  Rusya
Nakamura, HikaruHikaru Nakamura 09.12.1987 2003 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Nalbandian, TigranTigran Nalbandian 05.06.1975 2004  Ermenistan
Narciso Dublan, MarcMarc Narciso Dublan 20.01.1974 2003  İspanya
Nataf, Igor-AlexandreIgor-Alexandre Nataf 02.05.1978 1998  Fransa
Naumann, AlexanderAlexander Naumann 17.02.1979 2005  Almanya
Naumkin, IgorIgor Naumkin 10.08.1965 1990  Rusya
Navara, DavidDavid Navara 27.03.1985 2002  Çek Cumhuriyeti
Nedev, TrajceTrajce Nedev 27.02.1973 2000  Makedonya
Neelotpal, DasDas Neelotpal 20.04.1982 2006  Hindistan
Negi, ParimarjanParimarjan Negi 09.02.1993 2005  Hindistan
Nemet, IvanIvan Nemet 14.04.1943 1978  İsviçre
Nepomniachtchi, IanIan Nepomniachtchi 14.07.1990 2007  Rusya
Nesterov, YakovYakov Nesterov 24.11.1966 2005  Kazakistan
Neto, Jaime SunyeJaime Sunye Neto 02.05.1957 1986  Brezilya
Nevednichy, VladislavVladislav Nevednichy 03.09.1969 1993  Romanya
Neverov, ValeriyValeriy Neverov 21.06.1964 1991  Ukrayna
Nevostrujev, VladimirVladimir Nevostrujev 25.05.1966 2003  Rusya
Nguyen, Anh DungAnh Dung Nguyen 17.03.1976 2000  Vietnam
Nguyen Ngoc Truong Son, Nguyen Ngoc Truong Son 23.02.1990 2004  Vietnam
Ni Hua, Ni Hua 31.05.1983 2002  Çin
Nielsen, Peter HeinePeter Heine Nielsen 24.05.1973 1994  Danimarka
Nijboer, FrisoFriso Nijboer 26.05.1965 1993  Hollanda
Nikcevic, NebojsaNebojsa Nikcevic 00.00.1965 1997  Karadağ
Nikitin, AndreyAndrey Nikitin 10.08.1974 2001  Rusya
Nikolac, JurajJuraj Nikolac 22.04.1932 1979  Hırvatistan
Nikolaidis, IoannisIoannis Nikolaidis 04.01.1971 1995  Yunanistan
Nikolenko, OlegOleg Nikolenko 19.06.1959 2008  Rusya
Nikolic, PredragPredrag Nikolic 11.09.1960 1983  Bosna-Hersek
Nikolic, StanimirStanimir Nikolic 26.01.1935 1977  Sırbistan
Nisipeanu, Liviu-DieterLiviu-Dieter Nisipeanu 01.08.1976 1997  Romanya
Nogueiras, JesusJesus Nogueiras 17.07.1959 1979  Küba
Norwood, DavidDavid Norwood 03.10.1968 1988  İngiltere
Novik, MaximMaxim Novik 11.12.1963 2003  Rusya
Novikov, IgorIgor Novikov 23.05.1962 1990 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Novikov, MaximMaxim Novikov 02.05.1972 2005  Rusya
Novikov, StanislavStanislav Novikov 06.07.1985 2004  Rusya
Nunn, JohnJohn Nunn 25.04.1955 1978  İngiltere
Nyback, TomiTomi Nyback 03.04.1985 2003  Finlandiya
Obukhov, AlexanderAlexander Obukhov 17.04.1969 2005  Rusya
Odeev, HandszarHandszar Odeev 27.01.1972 2005  Türkmenistan
Ogaard, LeifLeif Øgaard 05.01.1952 2007  Norveç
Okelly de GalwayAlbéric O'Kelly de Galway 17.05.1911 03.10.1980 1956  Belçika
Olafsson, FridrikFriğrik Ólafsson 26.01.1935 1958  İzlanda
Olafsson, HelgiHelgi Ólafsson 15.08.1956 1985  İzlanda
Oleksienko, MikhailoMikhailo Oleksienko 30.09.1986 2005  Ukrayna
Oll, LembitLembit Oll 23.04.1966 17.05.1999 1992  Estonya
Oms Pallise, JosepJosep Oms Pallise 07.20.1973 2007  İspanya
Onischuk, AlexanderAlexander Onischuk 03.09.1975 1994 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Oral, TomasTomas Oral 24.12.1977 1999  Çek Cumhuriyeti
Oratovsky, MichaelMichael Oratovsky 03.04.1974 2002  İsrail
Ortega, LexyLexy Ortega 08.03.1960 2001  İtalya
Ostenstad, BergeBerge Østenstad 16.09.1964 2003  Norveç
Ostojic, PredragPredrag Ostojic 22.02.1938 05.07.1996 1975  Yugoslavya
Ovetchkin, RomanRoman Ovetchkin 16.01.1973 2005  Rusya
Ovsejevitsch, SergeiSergei Ovsejevitsch 04.05.1974 2000  Ukrayna
Pachman, LudekLudek Pachman 11.05.1924 06.03.2003 1954  Çekoslovakya
Padevsky, NikolaNikola Padevsky 29.05.1933 1964  Bulgaristan
Paehtz, ThomasThomas Paehtz 04.09.1956 1991  Almanya
Palac, MladenMladen Palac 18.02.1971 1993  Hırvatistan
Palatnik, SamSam Palatnik 26.03.1950 1978 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Palo, DavorDavor Palo 02.11.1985 2005  Danimarka
Panarin, MikhailMikhail Panarin 04.08.1983 2007  Rusya
Panchanathan, MageshMagesh Panchanathan 10.08.1983 2006  Hindistan
Panchenko, AlexanderAlexander Panchenko 05.10.1953 1980  Rusya
Panno, OscarOscar Panno 17.03.1935 1955  Arjantin
Pantsulaia, LevanLevan Pantsulaia 02.26.1986 2005  Gürcistan
Paoli, EnricoEnrico Paoli 13.01.1908 15.12.2005 1996  İtalya
Papaioannou, IoannisIoannis Papaioannou 20.04.1976 1998  Yunanistan
Paragua, MarkMark Paragua 29.03.1984 2004  Filipinler
Parker, JonathanJonathan Parker 19.05.1976 2000  İngiltere
Parligras, MirceaMircea Parligras 28.12.1980 2002  Romanya
Parma, BrunoBruno Parma 30.12.1941 1963  Slovenya
Pashikian, ArmanArman Pashikian 28.07.1987 2007  Ermenistan
Paunovic, DraganDragan Paunovic 08.11.1961 2004  Sırbistan
Pavasovič, DuškoDuško Pavasovič 15.10.1976 1999  Slovenya
Pavlovic, MilosMilos Pavlovic 05.01.1964 1994  Sırbistan
Pelletier, YannickYannick Pelletier 22.09.1976 2000  İsviçre
Peng Zhaoqin, Peng Zhaoqin 08.05.1968 2004  Hollanda
Peng Xiaomin, Peng Xiaomin 08.04.1973 1997  Çin
Penrose, JonathanJonathan Penrose 07.10.1933 1998  İngiltere
Peralta, FernandoFernando Peralta 16.12.1979 2004  Arjantin
Perelshteyn, EugeneEugene Perelshteyn 02.02.1980 2006 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Pert, NicholasNicholas Pert 22.01.1981 2004  İngiltere
Perunovic, MilosMilos Perunovic 14.01.1984 2004  Sırbistan
Petkevich, JusefsJusefs Petkevich 19.12.1940 2002  Letonya
Petkov, VladimirVladimir Petkov 26.07.1971 2007  Bulgaristan
Petrik, TomasTomas Petrik 31.10.1980 2008  Slovakya
Petrosian, ArshakArshak Petrosian 16.12.1953 1984  Ermenistan
Petrosian, Tigran LTigran L Petrosian 17.09.1984 2004  Ermenistan
Petrosian, TigranTigran Petrosian 17.06.1929 13.08.1984 1952  Sovyetler Birliği
Petursson, MargeirMargeir Petursson 15.02.1960 1986  İzlanda
Pfleger, HelmutHelmut Pfleger 06.08.1943 1975  Almanya
Pietzsch, WolfgangWolfgang Pietzsch 21.12.1930 29.12.1996 1965  Almanya
Pigusov, EvgenyEvgeny Pigusov 31.03.1961 1987  Rusya
Piket, JeroenJeroen Piket 27.01.1969 1989  Hollanda
Pikula, DejanDejan Pikula 31.07.1969 2002  Sırbistan
Pilavov, GeorgiyGeorgiy Pilavov 13.12.1974 2005  Ukrayna
Pilnik, HermanHerman Pilnik 08.01.1914 12.11.1981 1952  Almanya
Pinter, JozsefJózsef Pintér 09.11.1953 1982  Macaristan
Pirc, VasjaVasja Pirc 19.12.1907 02.06.1980 1953  Slovenya
Piskov, YuryYury Piskov 12.10.1961 1993  Rusya
Plachetka, JánJán Plachetka 18.02.1945 1978  Slovakya
Planinc, AlbinAlbin Planinc 18.04.1944 1972  Slovenya
Plaskett, JamesJames Plaskett 18.03.1960 1985  İngiltere
Platonov, IgorIgor Platonov 18.01.1934 13.11.1994 1972  Ukrayna
Pogorelov, RuslanRuslan Pogorelov 07.06.1959 1998  Ukrayna
Polak, TomasTomas Polak 24.04.1974 2000  Çek Cumhuriyeti
Polgar, JuditJudit Polgár 23.07.1976 1991  Macaristan
Polgar, SusanSusan Polgar 19.04.1969 1991  Macaristan
Polugaevsky, LevLev Polugaevsky 20.11.1934 30.08.1995 1962  Sovyetler Birliği
Poluljahov, AleksandrAleksandr Poluljahov 06.06.1965 1993  Rusya
Polzin, RainerRainer Polzin 13.02.1971 2007  Almanya
Pomar, ArturoArturo Pomar 01.09.1931 1962  İspanya
Ponomariov, RuslanRuslan Ponomariov 11.10.1983 1998  Ukrayna
Popchev, MilkoMilko Popchev 11.11.1964 1998  Bulgaristan
Popov, IvanIvan Popov 20.03.1990 2007  Rusya
Popov, ValerijValerij Popov 10.09.1974 1999  Rusya
Popovic, DusanDusan Popovic 28.02.1983 2007  Sırbistan
Popovic, PetarPetar Popovic 14.02.1959 1981  Sırbistan
Portisch, LajosLajos Portisch 04.04.1937 1961  Macaristan
Postny, EvgenyEvgeny Postny 03.07.1981 2002  İsrail
Potapov, AlexanderAlexander Potapov 05.01.1969 2004  Rusya
Potkin, VladimirVladimir Potkin 28.06.1982 2001  Rusya
Predojevic, BorkiBorki Predojevic 06.04.1987 2004  Bosna-Hersek
Prie, EricEric Prie 14.03.1962 1996  Fransa
Prins, LodewijkLodewijk Prins 27.01.1913 11.11.1999 1982  Hollanda
Prokopchuk, EvgenyEvgeny Prokopchuk 13.07.1978 2000  Rusya
Prusikin, MichaelMichael Prusikin 19.01.1978 2004  Almanya
Psakhis, LevLev Psakhis 29.11.1958 1982  İsrail
Puc, StojanStojan Puc 09.04.1921 30.01.2004 1984  Yugoslavya
Pushkov, NikolaiNikolai Pushkov 26.11.1946 1994  Rusya
Quezada Perez, YunieskyYuniesky Quezada Perez 31.07.1984 2005  Küba
Quinteros, MiguelMiguel Quinteros 28.12.1947 1973  Arjantin
Rabiega, RobertRobert Rabiega 01.02.1971 2002  Almanya
Radjabov, TeimourTeimour Radjabov 12.03.1987 2001  Azerbaycan
Radulov, IvanIvan Radulov 07.01.1939 1972  Bulgaristan
Radulski, JulianJulian Radulski 24.05.1972 2004  Bulgaristan
Raetsky, AlexanderAlexander Raetsky 17.10.1961 2005  Rusya
Ragger, MarkusMarkus Ragger 00.00.1988 2008  Avusturya
Ragozin, ViacheslavViacheslav Ragozin 08.10.1908 11.03.1962 1950  Sovyetler Birliği
Rahman, ZiaurZiaur Rahman 01.05.1974 2002  Bangladeş
Raicevic, VladimirVladimir Raicevic 02.05.1949 1976  Sırbistan
Rajkovic, DusanDusan Rajkovic 17.06.1942 1977  Sırbistan
Rakhmanov, AleksandrAleksandr Rakhmanov 28.08.1989 2007  Rusya
Ramesh, RamachandranRamachandran Ramesh 20.04.1976 2004  Hindistan
Ramirez, AlejandroAlejandro Ramírez 21.06.1988 2004  Kosta Rika
Rantanen, YrjoYrjo Rantanen 23.04.1950 1981  Finlandiya
Rashkovsky, NukhimNukhim Rashkovsky 18.04.1946 1980  Rusya
Rausis, IgorIgor Rausis 07.04.1961 1993  Çek Cumhuriyeti
Razuvayev, YuriYuri Razuvayev 10.10.1945 1976  Rusya
Rechlis, GadGad Rechlis 05.02.1967 1990  İsrail
Ree, HansHans Ree 15.11.1944 1980  Hollanda
Bin-Sattar, ReefatReefat Bin-Sattar 25.07.1974 2006  Bangladeş
Reinderman, DimitriDimitri Reinderman 12.08.1972 1998  Hollanda
Relange, EloiEloi Relange 01.07.1976 1998  Fransa
Renet, OlivierOlivier Renet 21.12.1964 1990  Fransa
Reshevsky, SamuelSamuel Reshevsky 26.11.1911 04.04.1992 1950 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Riazantsev, AlexanderAlexander Riazantsev 12.09.1985 2001  Rusya
Ribli, ZoltánZoltán Ribli 06.09.1951 1973  Macaristan
Ricardi, PabloPablo Ricardi 25.02.1962 1997  Arjantin
Ristic, NenadNenad Ristic 19.11.1958 1997  Sırbistan
Rivas Pastor, ManuelManuel Rivas Pastor 13.07.1960 1987  İspanya
Rizouk, AimenAimen Rizouk 03.08.1979 2007  Cezayir
Robatsch, KarlKarl Robatsch 14.10.1929 19.09.2000 1961  Avusturya
Rodriguez, AmadorAmador Rodriguez 08.09.1956 1977  İspanya
Rodriguez, AndresAndres Rodriguez 19.12.1973 1997  Uruguay
Rodriguez Vargas, OrestesOrestes Rodriguez Vargas 04.07.1943 1978  İspanya
Rodriguez Guerrero, EnriqueEnrique Rodriguez Guerrero 08.11.1983 2007  İspanya
Rodshtein, MaximMaxim Rodshtein 19.01.1989 2007  İsrail
Rogers, IanIan Rogers 24.06.1960 1985  Avustralya
Rogic, DavorDavor Rogic 27.07.1971 2006  Hırvatistan
Rogoff, KennethKenneth Rogoff 22.03.1953 1978 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Rogovski, VladimirVladimir Rogovski 07.02.1965 2005  Ukrayna
Rogozenco, DorianDorian Rogozenco 18.08.1973 1995  Romanya
Rohde, MichaelMichael Rohde 26.08.1959 1988 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Roiz, MichaelMichael Roiz 10.10.1983 2003  İsrail
Romanishin, OlegOleg Romanishin 10.01.1952 1976  Ukrayna
Romanov, EvgenyEvgeny Romanov 14.02.1988 2007  Rusya
Romero Holmes, AlfonsoAlfonso Romero Holmes 28.05.1965 1995  İspanya
Rossetto, HéctorHéctor Rossetto 08.09.1922 1960  Arjantin
Rossolimo, NicolasNicolas Rossolimo 28.02.1910 24.07.1975 1953 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Rotstein, ArkadijArkadij Rotstein 29.04.1961 1994  Almanya
Rowson, JonathanJonathan Rowson 18.04.1977 1999  İskoçya
Rozentalis, EduardasEduardas Rozentalis 27.05.1963 1991  Litvanya
Ruban, VadimVadim Ruban 13.06.1964 1991  Rusya
Rubinstein, AkibaAkiba Rubinstein 12.10.1882 15.03.1961 1950  Polonya
Rublevsky, SergeiSergei Rublevsky 15.10.1974 1994  Rusya
Ruck, RobertRobert Ruck 10.12.1977 2001  Macaristan
Rustemov, AlexanderAlexander Rustemov 06.07.1973 1998  Rusya
Ruzele, DariusDarius Ruzele 27.04.1968 1996  Litvanya
Rychagov, AndreyAndrey Rychagov 03.08.1979 2006  Rusya
Rytshagov, MikhailMikhail Rytshagov 12.11.1967 1997  Estonya
Sadler, MatthewMatthew Sadler 15.05.1974 1993  İngiltere
Sadvakasov, DarmenDarmen Sadvakasov 28.04.1979 1998  Kazakistan
Safarli, EltajEltaj Safarli 18.05.1992 2008  Azerbaycan
Safin, ShukhratShukhrat Safin 03.04.1970 1999  Özbekistan
Sagalchik, GennadijGennadij Sagalchik 22.04.1969 1994 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Sahovic, DragutinDragutin Sahovic 08.08.1940 12.11.2005 1978  Sırbistan
Sajtar, JaroslavJaroslav Šajtar 03.12.1921 04.02.2003 1985  Çekoslovakya
Sakaev, KonstantinKonstantin Sakaev 13.04.1974 1992  Rusya
Salgado Lopez, IvanIvan Salgado Lopez 00.00.1991 2008  İspanya
Salov, ValeryValery Salov 26.05.1964 1986  Rusya
Saltaev, MihailMihail Saltaev 19.11.1962 1995  Özbekistan
Sambuev, BatorBator Sambuev 25.11.1980 2006  Rusya
Samisch, FriedrichFriedrich Sämisch 20.09.1896 16.08.1975 1950  Almanya
San Segundo Carrillo, PabloPablo San Segundo Carrillo 09.02.1970 1995  İspanya
Chanda, SandipanSandipan Chanda 13.08.1983 2003  Hindistan
Sanduleac, VasileVasile Sanduleac 02.01.1971 2006  Moldova
Sanguinetti, RaúlRaúl Sanguinetti 03.02.1933 06.08.2000 1982  Arjantin
Santo-Roman, MarcMarc Santo-Roman 13.09.1960 1996  Fransa
Sargissian, GabrielGabriel Sargissian 03.02.1983 2002  Ermenistan
Saric, AnteAnte Saric 06.04.1984 2007  Hırvatistan
Saric, IbroIbro Saric 20.02.1982 2007  Bosna-Hersek
Sasikiran, KrishnanKrishnan Sasikiran 07.01.1981 2000  Hindistan
Savchenko, BorisBoris Savchenko 10.07.1986 2007  Rusya
Savchenko, StanislavStanislav Savchenko 21.01.1967 1993  Ukrayna
Savic, MiodragMiodrag Savic 06.04.1977 2003  Sırbistan
Savon, VladimirVladimir Savon 26.09.1940 01.06.2005 1973  Ukrayna
Sax, GyulaGyula Sax 18.06.1951 1974  Macaristan
Schandorff, LarsLars Schandorff 20.04.1965 1996  Danimarka
Schebler, GerhardGerhard Schebler 03.10.1969 2004  Almanya
Schlosser, PhilippPhilipp Schlosser 19.08.1968 1992  Almanya
Schmaltz, RolandRoland Schmaltz 15.11.1974 2001  Almanya
Schmid, LotharLothar Schmid 10.05.1928 1959  Almanya
Schmidt, WlodzimierzWlodzimierz Schmidt 10.04.1943 1976  Polonya
Schmittdiel, EckhardEckhard Schmittdiel 13.05.1960 1995  Almanya
Schussler, HarryHarry Schussler 24.06.1957 1988  İsveç
Schwartzman, GabrielGabriel Schwartzman 23.10.1976 1993 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Sebag, MarieMarie Sebag 15.10.1986 2008  Fransa
Sedlak, NikolaNikola Sedlak 13.12.1983 2003  Sırbistan
Seferjan, NarekNarek Seferjan 20.08.1974 1998  Ermenistan
Seirawan, YasserYasser Seirawan 24.03.1960 1980 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Seres, LajosLajos Seres 08.12.1973 2003  Macaristan
Sergeev, VladimirVladimir Sergeev 01.05.1964 2007  Ukrayna
Sermek, DrazenDrazen Sermek 30.01.1969 1994  Hırvatistan
Serper, GregoryGregory Serper 14.09.1969 1992 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Shabalov, AlexanderAlexander Shabalov 12.09.1967 1991 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Shabanov, YuriYuri Shabanov 11.11.1937 2004  Rusya
Shaked, TalTal Shaked 05.02.1978 1997 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Shalnev, NikolaiNikolai Shalnev 16.04.1944 2001  Almanya
Shamkovich, LeonidLeonid Shamkovich 01.06.1923 22.04.2005 1965  Sovyetler Birliği
Shanava, KonstantineKonstantine Shanava 05.05.1985 2006  Gürcistan
Shaposhnikov, EvgenyEvgeny Shaposhnikov 01.06.1981 2004  Rusya
Sharavdorj, DashzegveDashzegve Sharavdorj 21.10.1974 1999  Moğolistan
Shariyazdanov, AndreyAndrey Shariyazdanov 12.07.1976 1998  Rusya
Shaw, JohnJohn Shaw 16.10.1968 2006  İskoçya
Shchekachev, AndreiAndrei Shchekachev 27.10.1972 1996  Rusya
Shengelia, DavitDavit Shengelia 06.03.1980 2005  Gürcistan
Sher, MironMiron Sher 29.06.1952 1992 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Sherbakov, RuslanRuslan Sherbakov 14.09.1969 1993  Rusya
Sherzer, AlexAlex Sherzer 01.02.1971 1993 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Shipov, SergeiSergei Shipov 17.04.1966 1996  Rusya
Shirov, AlexeiAlexei Shirov 04.07.1972 1990  İspanya
Shishkin, VadimVadim Shishkin 04.03.1969 2007  Ukrayna
Shneider, AleksandrAleksandr Shneider 22.05.1962 1990  Ukrayna
Shomoev, AntonAnton Shomoev 05.06.1981 2002  Rusya
Short, NigelNigel Short 01.06.1965 1984  İngiltere
Shtyrenkov, VeniamenVeniamen Shtyrenkov 23.04.1958 1999  Rusya
Shulman, YuryYury Shulman 29.04.1975 1995 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Shvyrjov, IgorIgor Shvyrjov 24.05.1955 2005  Estonya
Sigurjonsson, GudmundurGudmundur Sigurjonsson 25.09.1947 1975  İzlanda
Simagin, VladimirVladimir Simagin 21.06.1919 25.09.1968 1962  Rusya
Simic, RadoslavRadoslav Simic 09.06.1948 1984  Sırbistan
Sisniega Campbell, MarcelMarcel Sisniega Campbell 28.07.1959 1992  Meksika
Skatchkov, PavelPavel Skatchkov 14.09.1979 2007  Rusya
Skembris, SpyridonSpyridon Skembris 22.02.1958 1991  Yunanistan
Skorchenko, DmitriyDmitriy Skorchenko 17.10.1983 2008  Rusya
Slipak, SergioSergio Slipak 28.07.1965 2001  Arjantin
Sliwa, BogdanBogdan Sliwa 04.02.1922 16.05.2003 1987  Polonya
Slobodjan, RomanRoman Slobodjan 01.01.1975 1996  Almanya
Smagin, SergeySergey Smagin 08.09.1958 1987  Rusya
Smeets, JanJan Smeets 05.04.1985 2004  Hollanda
Smejkal, JanJan Smejkal 22.03.1946 1972  Çek Cumhuriyeti
Smirin, IlyaIlya Smirin 21.01.1968 1990  İsrail
Smirnov, PavelPavel Smirnov 27.04.1982 2003  Rusya
Smyslov, VasilyVasily Smyslov 24.03.1921 1950  Sovyetler Birliği
So, WesleyWesley So 09.10.1993 2007  Filipinler
Socko, BartoszBartosz Socko 10.11.1978 1999  Polonya
Soffer, RamRam Soffer 06.09.1965 1994  İsrail
Sokolov, AndreiAndrei Sokolov 20.03.1963 1984  Fransa
Sokolov, IvanIvan Sokolov 13.01.1968 1987  Hollanda
Solak, DraganDragan Solak 30.03.1980 2000  Sırbistan
Solodovnichenko, YuriYuri Solodovnichenko 08.02.1978 2007  Ukrayna
Solozhenkin, EvgeniyEvgeniy Solozhenkin 31.07.1966 1993  Rusya
Soltis, AndrewAndrew Soltis 28.05.1947 1980 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Sorin, ArielAriel Sorin 26.04.1967 1995  Arjantin
Sorokin, MaximMaxim Sorokin 22.01.1968 30.06.2007 1992  Rusya
Sosonko, GennadiGennadi Sosonko 18.05.1943 1976  Rusya
Spangenberg, HugoHugo Spangenberg 22.11.1975 1996  Arjantin
Spasov, VasilVasil Spasov 17.02.1971 1990  Bulgaristan
Spassky, BorisBoris Spassky 30.01.1937 1955  Fransa
Spassov, LiubenLiuben Spassov 22.03.1943 1976  Bulgaristan
Speelman, JonJon Speelman 02.10.1956 1980  İngiltere
Spiridonov, NikolaNikola Spiridonov 28.02.1938 1979  Bulgaristan
Spraggett, KevinKevin Spraggett 10.11.1954 1985  Kanada
Stahlberg, GideonGideon Ståhlberg 26.01.1908 26.05.1967 1950  İsveç
Stanec, NikolausNikolaus Stanec 29.04.1968 2003  Avusturya
Stangl, MarkusMarkus Stangl 29.04.1969 1993  Almanya
Stanojoski, ZvonkoZvonko Stanojoski 29.01.1964 2004  Makedonya
Stean, MichaelMichael Stean 04.09.1953 1977  İngiltere
Stefanova, AntoanetaAntoaneta Stefanova 19.04.1979 2003  Bulgaristan
Stefansson, HannesHannes Stefansson 18.07.1972 1993  İzlanda
Stein, LeonidLeonid Stein 12.11.1934 04.07.1973 1962  Sovyetler Birliği
Steingrimsson, HedinnHedinn Steingrimsson 11.01.1975 2007  İzlanda
Stellwagen, DaniëlDaniël Stellwagen 01.03.1987 2004  Hollanda
Stevic, HrvojeHrvoje Stevic 08.01.1980 2002  Hırvatistan
Stocek, JiriJiri Stocek 10.05.1977 1999  Çek Cumhuriyeti
Stohl, IgorIgor Stohl 27.09.1964 1992  Slovakya
Stojanovic, MihajloMihajlo Stojanovic 11.05.1977 2007  Sırbistan
Stoltz, GöstaGösta Stoltz 09.05.1904 25.07.1963 1954  İsveç
Strikovic, AleksaAleksa Strikovic 12.05.1961 1996  Sırbistan
Stripunsky, AlexanderAlexander Stripunsky 18.08.1970 1998 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Sturua, ZurabZurab Sturua 08.06.1959 1991  Gürcistan
Suba, MihaiMihai Suba 01.06.1947 1978  Romanya
Suetin, AlexeyAlexey Suetin 16.11.1926 10.09.2001 1965  Sovyetler Birliği
Sulava, NenadNenad Sulava 25.12.1962 2000  Hırvatistan
Sulskis, SarunasSarunas Sulskis 26.11.1972 1996  Litvanya
Sulypa, AlexandreAlexandre Sulypa 03.06.1972 2000  Ukrayna
Sumets, AndreyAndrey Sumets 15.04.1980 2006  Ukrayna
Summerscale, AaronAaron Summerscale 26.08.1969 1997  İngiltere
Suradiradja, HermanHerman Suradiradja 14.10.1947 1978  Endonezya
Sutovsky, EmilEmil Sutovsky 19.09.1977 1996  İsrail
Suttles, DuncanDuncan Suttles 21.12.1945 1973  Kanada
Sveshnikov, EvgenyEvgeny Sveshnikov 11.02.1950 1977  Letonya
Svetushkin, DmitryDmitry Svetushkin 25.07.1980 2002  Moldova
Svidler, PeterPeter Svidler 17.06.1976 1994  Rusya
Szabo, LaszloLászló Szabó 19.03.1917 08.08.1998 1950  Macaristan
Szekely, PeterPeter Szekely 08.02.1955 31.08.2003 1994  Macaristan
Tahirov, FarhadFarhad Tahirov 12.04.1987 2002  Azerbaycan
Taimanov, MarkMark Taimanov 07.02.1926 1952  Sovyetler Birliği
Tal, MikhailMikhail Tal 09.11.1936 28.06.1992 1957  Sovyetler Birliği
Taleb, MoussaMoussa Taleb 01.07.1978 2004  Birleşik Arap Emirlikleri
Tarjan, JamesJames Tarjan 22.02.1952 1976 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Tartakower, SaviellySavielly Tartakower 21.02.1887 05.02.1956 1950  Fransa
Temirbayev, SerikSerik Temirbayev 08.08.1961 1995  Kazakistan
Teschner, RudolfRudolf Teschner 16.02.1922 23.07.2006 1992  Almanya
Teske, HenrikHenrik Teske 28.02.1968 1996  Almanya
Teterev, VitalyVitaly Teterev 07.01.1983 2007  Beyaz Rusya
Thipsay, PraveenPraveen Thipsay 12.08.1959 1997  Hindistan
Thorhallsson, ThrosturThrostur Thorhallsson 19.03.1969 1997  İzlanda
Tihonov, JurijJurij Tihonov 03.07.1978 2006  Beyaz Rusya
Timman, JanJan Timman 14.12.1951 1974  Hollanda
Timofeev, ArtyomArtyom Timofeev 06.01.1985 2003  Rusya
Timoscenko, GennadijGennadij Timoscenko 27.04.1949 1980  Slovakya
Timoshenko, GeorgyGeorgy Timoshenko 01.06.1966 1994  Ukrayna
Tischbierek, RajRaj Tischbierek 24.09.1962 1991  Almanya
Tisdall, JonathanJonathan Tisdall 26.08.1958 1995  Norveç
Tishin, PetrPetr Tishin 21.10.1976 2002  Rusya
Tiviakov, SergeiSergei Tiviakov 14.02.1973 1991  Hollanda
Tkachiev, VladislavVladislav Tkachiev 09.11.1973 1996  Fransa
Todorcevic, MiodragMiodrag Todorcevic 10.11.1940 1989  İspanya
Todorov, TodorTodor Todorov 08.11.1974 2006  Bulgaristan
Todorovic, GoranGoran Todorovic 17.05.1963 1997  Sırbistan
Tolnai, TiborTibor Tolnai 23.09.1964 1990  Macaristan
Tolush, AlexanderAlexander Tolush 01.05.1910 03.03.1969 1953  Sovyetler Birliği
Tomashevsky, EvgenyEvgeny Tomashevsky 01.07.1987 2005  Rusya
Topalov, VeselinVeselin Topalov 15.03.1975 1992  Bulgaristan
Torre, EugenioEugenio Torre 04.11.1951 1974  Filipinler
Torre Repetto, CarlosCarlos Torre Repetto 23.11.1905 19.03.1978 1977  Meksika
Tosic, MiroslavMiroslav Tosic 15.06.1960 1998  Sırbistan
Totsky, LeonidLeonid Totsky 10.08.1967 2001  Rusya
Tratar, MarkoMarko Tratar 20.05.1974 2006  Slovenya
Tregubov, PavelPavel Tregubov 21.12.1971 1994  Rusya
Trifunovic, PetarPetar Trifunovic 31.08.1910 08.12.1980 1953  Yugoslavya
Tringov, GeorgiGeorgi Tringov 07.03.1937 02.07.2000 1963  Bulgaristan
Tseitlin, MarkMark Tseitlin 23.09.1943 1997  İsrail
Tseitlin, MikhailMikhail Tseitlin 16.06.1947 1987  Rusya
Tseshkovsky, VitalyVitaly Tseshkovsky 25.09.1944 1975  Rusya
Tu Hoang Thong, Tu Hoang Thong 22.06.1972 1999  Vietnam
Tukhaev, AdamAdam Tukhaev 14.02.1988 2007  Ukrayna
Tukmakov, VladimirVladimir Tukmakov 15.03.1946 1972  Ukrayna
Tunik, GennadyGennady Tunik 27.05.1953 2002  Rusya
Turner, MatthewMatthew Turner 11.12.1975 2002  İngiltere
Turov, MaximMaxim Turov 07.12.1979 1999  Rusya
Tyomkin, DimitriDimitri Tyomkin 25.03.1977 2001  Kanada
Ubilava, ElizbarElizbar Ubilava 27.08.1950 1988  İspanya
Udovcic, MijoMijo Udovcic 11.09.1920 08.09.1984 1962  Yugoslavya
Uhlmann, WolfgangWolfgang Uhlmann 29.03.1935 1959  Almanya
Ulibin, MikhailMikhail Ulibin 31.05.1971 1991  Rusya
Unzicker, WolfgangWolfgang Unzicker 26.06.1925 20.04.2006 1954  Almanya
Urday Cáceres, HenryHenry Urday Cáceres 05.07.1967 1992  Peru
Vachier-Lagrave, MaximeMaxime Vachier-Lagrave 21.10.1990 2005  Fransa
Vadasz, LaszloLaszlo Vadasz 27.01.1948 03.01.2005 1976  Macaristan
Vaganian, RafaelRafael Vaganian 15.10.1951 1971  Ermenistan
Vaisser, AnatolyAnatoly Vaisser 05.03.1949 1985  Fransa
Vajda, LeventeLevente Vajda 13.02.1981 2001  Romanya
Vallejo Pons, FranciscoFrancisco Vallejo Pons 21.08.1982 1999  İspanya
Van Den Doel, ErikErik Van Den Doel 15.05.1979 1998  Hollanda
Van Der Sterren, PaulPaul van der Sterren 17.03.1956 1990  Hollanda
Van Der Weide, KarelKarel Van Der Weide 11.08.1973 2005  Hollanda
Van Der Wiel, JohnJohn van der Wiel 09.08.1959 1982  Hollanda
Van Wely, LoekLoek van Wely 07.10.1972 1993  Hollanda
Varavin, ViktorViktor Varavin 23.05.1967 1995  Rusya
Varga, ZoltánZoltán Varga 12.07.1970 1995  Macaristan
Vasiukov, EvgeniEvgeni Vasiukov 05.03.1933 1961  Rusya
Vasquez, RodrigoRodrigo Vasquez 06.12.1969 2004  Şili
Vaulin, AlexanderAlexander Vaulin 18.03.1957 1994  Rusya
Vazquez, RenierRenier Vazquez 08.01.1979 2007  İspanya
Velicka, PetrPetr Velicka 26.02.1967 2007  Çek Cumhuriyeti
Velikov, PetarPetar Velikov 30.03.1951 1982  Bulgaristan
Velimirovic, DragoljubDragoljub Velimirovic 12.05.1942 1973  Sırbistan
Vera, ReynaldoReynaldo Vera 07.01.1961 1988  Küba
Vescovi, GiovanniGiovanni Vescovi 14.06.1978 1998  Brezilya
Vidmar, MilanMilan Vidmar 22.06.1885 09.10.1962 1950  Yugoslavya
Villamayor, BuenaventuraBuenaventura Villamayor 04.05.1967 2000  Filipinler
Visser, YgeYge Visser 29.07.1963 2006  Hollanda
Vitiugov, NikitaNikita Vitiugov 04.02.1987 2007  Rusya
Vladimirov, EvgenyEvgeny Vladimirov 20.01.1957 1989  Kazakistan
Vogt, LotharLothar Vogt 17.01.1952 1976  Almanya
Voitsekhovsky, StanislavStanislav Voitsekhovsky 06.08.1964 1999  Rusya
Vokac, MarekMarek Vokac 06.12.1958 1999  Çek Cumhuriyeti
Vokarev, SergeySergey Vokarev 28.08.1970 2008  Rusya
Volkov, SergeySergey Volkov 07.02.1974 1998  Rusya
Volokitin, AndreiAndrei Volokitin 11.06.1986 2001  Ukrayna
Voloshin, LeonidLeonid Voloshin 10.05.1964 2003  Çek Cumhuriyeti
Volzhin, AlexanderAlexander Volzhin 02.02.1971 1997  Rusya
Vorobiov, EvgenyEvgeny Vorobiov 13.12.1976 2000  Rusya
Vorotnikov, VladislavVladislav Vorotnikov 17.08.1947 2005  Rusya
Votava, JanJan Votava 29.11.1974 1999  Çek Cumhuriyeti
Vovk, YuriYuri Vovk 11.11.1988 2008  Ukrayna
Vuckovic, BojanBojan Vuckovic 12.09.1980 2001  Sırbistan
Vukic, MilanMilan Vukic 19.08.1942 1975  Bosna-Hersek
Vul, Arkadi EremeevichArkadi Eremeevich Vul 11.09.1953 2003  Rusya
Vysochin, SpartakSpartak Vysochin 30.04.1975 2001  Ukrayna
Vyzmanavin, AlexeyAlexey Vyzmanavin 01.01.1960 06.01.2000 1989  Sovyetler Birliği
Wahls, MatthiasMatthias Wahls 26.01.1968 1988  Almanya
Wang Hao, Wang Hao 04.08.1989 2005  Çin
Wang Yue, Wang Yue 31.03.1987 2004  Çin
Wang Zili, Wang Zili 14.06.1968 1995  Çin
Ward, ChrisChris Ward 26.03.1968 1996  İngiltere
Watson, WilliamWilliam Watson 18.04.1962 1990  İngiltere
Wedberg, TomTom Wedberg 26.11.1953 1995  İsveç
Wells, PeterPeter Wells 17.04.1965 1994  İngiltere
Wen Yang, Wen Yang 07.07.1988 2008  Çin
Werle, JanJan Werle 15.01.1984 2006  Hollanda
Westerinen, HeikkiHeikki Westerinen 27.04.1944 1975  Finlandiya
Wilder, MichaelMichael Wilder 17.08.1962 1988 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Williams, SimonSimon Williams 30.11.1979 2008  İngiltere
Winants, LucLuc Winants 01.01.1963 1998  Belçika
Wojtaszek, RadoslawRadoslaw Wojtaszek 13.01.1987 2005  Polonya
Wojtkiewicz, AleksanderAleksander Wojtkiewicz 15.01.1963 14.07.2006 1990  Polonya
Wolff, PatrickPatrick Wolff 15.02.1968 1990 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Wong Meng Kong, Wong Meng Kong 18.09.1963 2000  Singapur
Wu Shaobin, Wu Shaobin 04.02.1969 1998  Singapur
Wu Wenjin, Wu Wenjin 10.03.1976 2000  Çin
Xie Jun, Xie Jun 23.10.1970 1995  Çin
Xu Yuhua, Xu Yuhua 29.10.1976 2007  Çin
Xu Jun, Xu Jun 17.09.1962 1994  Çin
Yagupov, IgorIgor Yagupov 13.10.1965 2003  Rusya
Yakovich, YuriYuri Yakovich 30.11.1962 1990  Rusya
Yandemirov, ValeriValeri Yandemirov 11.02.1963 1997  Rusya
Yanofsky, DanielDaniel Yanofsky 26.03.1925 05.03.2000 1964  Kanada
Ye Jiangchuan, Ye Jiangchuan 20.11.1960 1993  Çin
Ye Rongguang, Ye Rongguang 03.10.1963 1990  Çin
Yegiazarian, ArsenArsen Yegiazarian 18.06.1970 2000  Ermenistan
Yemelin, VasilyVasily Yemelin 01.02.1976 1994  Rusya
Yermolinsky, AlexAlex Yermolinsky 11.04.1958 1992 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Yevseev, DenisDenis Yevseev 03.07.1973 2003  Rusya
Yrjola, JouniJouni Yrjola 24.10.1959 1990  Finlandiya
Yu Shaoteng, Yu Shaoteng 26.03.1979 2004  Çin
Yudasin, LeonidLeonid Yudasin 08.08.1959 1984  İsrail
Yurtaev, LeonidLeonid Yurtaev 01.05.1959 1996  Kırgızistan
Yusupov, ArturArtur Yusupov 13.02.1960 1980  Almanya
Zagrebelny, SergeySergey Zagrebelny 09.04.1965 1993  Özbekistan
Zaichik, GennadiGennadi Zaichik 11.02.1957 1984  Rusya
Zaitsev, IgorIgor Zaitsev 27.05.1938 1976  Rusya
Zaitsev, Alexander NikolayevichAlexander Nikolayevich Zaitsev 15.06.1935 31.10.1971 1967  Sovyetler Birliği
Zaja, IvanIvan Zaja 29.07.1965 2001  Hırvatistan
Zakharevich, IgorIgor Zakharevich 14.07.1963 10.08.2008 2000  Rusya
Zakhartsov, ViacheslavViacheslav Zakhartsov 30.03.1968 2007  Rusya
Zambrana, OswaldoOswaldo Zambrana 07.07.1981 2007  Bolivya
Zapata, AlonsoAlonso Zapata 22.08.1958 1984  Kolombiya
Zarnicki, PabloPablo Zarnicki 17.11.1972 1994  Arjantin
Zaw Win Lay, Zaw Win Lay 22.10.1963 2000  Myanmar
Zelcic, RobertRobert Zelcic 21.09.1965 1997  Hırvatistan
Zemgalis, ElmarsElmars Zemgalis 09.09.1923 2003  Letonya
Zezulkin, JurijJurij Zezulkin 16.08.1971 2000  Beyaz Rusya
Zhang Pengxiang, Zhang Pengxiang 29.06.1980 2001  Çin
Zhang Zhong, Zhang Zhong 05.09.1978 1998  Singapur
Zhao Jun, Zhao Jun 12.12.1986 2004  Çin
Zhao Zong-Yuan, Zhao Zong-Yuan 26.06.1986 2008  Avustralya
Zhigalko, AndreyAndrey Zhigalko 18.09.1985 2006  Beyaz Rusya
Zhigalko, SergeiSergei Zhigalko 28.03.1989 2007  Beyaz Rusya
Zhou Jianchao, Zhou Jianchao 11.06.1988 2006  Çin
Zhu Chen, Zhu Chen 16.03.1976 2001  Katar
Ziatdinov, RasetRaset Ziatdinov 27.12.1958 2005 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Zifroni, DovDov Zifroni 17.02.1976 1999  İsrail
Zilberman, YaacovYaacov Zilberman 26.05.1954 1998  İsrail
Zinchenko, YaroslavYaroslav Zinchenko 14.02.1987 2006  Ukrayna
Zlochevskij, AlexanderAlexander Zlochevskij 25.06.1963 1994  İtalya
Zontakh, AndreyAndrey Zontakh 04.11.1970 1997  Ukrayna
Zubarev, AlexanderAlexander Zubarev 17.12.1979 2002  Ukrayna
Zvjaginsev, VadimVadim Zvjaginsev 18.08.1976 1994  Rusya

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]