Satranç büyükustaları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste satranç büyükustalarını göstermektedir. Büyükusta, dünya çapındaki oyunculara FIDE tarafından verilen bir unvandır. "Dünya Şampiyonu" unvanı bir yana bırakılırsa büyükusta, bir satranç oyuncusunun erişebileceği en yüksek orundur. Unvan, kazanıldığı andan itibaren yaşam boyu geçerlidir.

Adı Soyadı Doğum Tarihi Ölümü Unvan Yılı Ülke
Jacob, AagaardJacob Aagaard 01.08.1973 2007  İskoçya
Farid, AbbasovFarid Abbasov 31.01.1979 2007  Azerbaycan
Al-Rakib, AbdullaAl-Rakib Abdulla 02.12.1980 2007  Bangladeş
Bosko, AbramovicBosko Abramovic 14.02.1951 1984  Sırbistan
Peter, AcsPeter Acs 10.05.1981 1998  Macaristan
Michael, AdamsMichael Adams 17.11.1971 1989  İngiltere
Utut, AdiantoUtut Adianto 16.03.1965 1986  Endonezya
Ahmed, AdlyAhmed Adly 19.02.1987 2005  Mısır
András, AdorjánAndrás Adorján 31.03.1950 1973  Macaristan
Gamil, AgamalievGamil Agamaliev 31.08.1974 2002  Azerbaycan
Simen, AgdesteinSimen Agdestein 15.05.1967 1985  Norveç
Evgeny, AgrestEvgeny Agrest 15.08.1966 1997  İsveç
Georgy, AgzamovGeorgy Agzamov 06.09.1954 27.08.1986 1984  Sovyetler Birliği
Yuriy, AjrapetjanYuriy Ajrapetjan 18.04.1988 2008  Ukrayna
Akesson, RalfRalf Åkesson 08.02.1961 1995  İsveç
Varuzhan, AkobianVaruzhan Akobian 19.11.1983 2004 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Vladimir, AkopianVladimir Akopian 07.12.1971 1991  Ermenistan
Vladimir, AlatortsevVladimir Alatortsev 14.05.1909 13.01.1987 1983  Sovyetler Birliği
Lev, AlburtLev Alburt 21.08.1945 1977 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Aleksej, AleksandrovAleksej Aleksandrov 11.05.1973 1997  Beyaz Rusya
Evgeny, AlekseevEvgeny Alekseev 28.11.1985 2002  Rusya
Almasi, ZoltanZoltán Almási 29.08.1976 1993  Macaristan
Omar, Almeida QuintanaOmar Almeida Quintana 00.00.1981 2006  Küba
Mohamad, Al-ModiahkiMohamad Al-Modiahki 01.06.1974 1998  Katar
Boris, AltermanBoris Alterman 04.05.1970 1992  İsrail
Bassem, AminBassem Amin 09.09.1988 2006  Mısır
Farrukh, AmonatovFarrukh Amonatov 13.04.1978 2002  Tacikistan
Dimitri, AnagnostopoulosDimitri Anagnostopoulos 11.06.1970 1996  Yunanistan
Viswanathan, AnandViswanathan Anand 11.12.1969 1988  Hindistan
Ashot, AnastasianAshot Anastasian 16.07.1964 1993  Ermenistan
Ulf, AnderssonUlf Andersson 27.06.1951 1972  İsveç
Eduard, AndreevEduard Andreev 12.03.1980 2005  Ukrayna
Dmitry, AndreikinDmitry Andreikin 05.02.1990 2007  Rusya
Zaven, AndriasianZaven Andriasian 11.03.1989 2007  Ermenistan
Darko, AnicDarko Anic 30.04.1957 2001  Fransa
Emil, AnkaEmil Anka 20.01.1969 2001  Macaristan
Orazly, AnnageldyevOrazly Annageldyev 20.03.1960 2005  Türkmenistan
Babakuli, AnnakovBabakuli Annakov 29.05.1972 1998 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Dejan, AnticDejan Antic 09.12.1968 2000  Sırbistan
Rogelio, Antonio, Jr.Rogelio Antonio, Jr. 19.02.1962 1993  Filipinler
Vladimir, AntoshinVladimir Antoshin 14.05.1929 1964  Sovyetler Birliği
Antonio, AntunesAntonio Antunes 06.02.1962 1994  Portekiz
Ralf, AppelRalf Appel 18.07.1971 2008  Almanya
Manuel, ApicellaManuel Apicella 19.04.1970 1995  Fransa
Valentin, ArbakovValentin Arbakov 28.01.1952 30.11.2003 1994  Rusya
Haji, ArdiansyahHaji Ardiansyah 05.12.1951 1986  Endonezya
Walter, ArencibiaWalter Arencibia 21.07.1967 1990  Küba
Alexander, AreshchenkoAlexander Areshchenko 15.06.1986 2002  Ukrayna
Julen Luis, Arizmendi MartinezJulen Luis Arizmendi Martinez 05.07.1976 2004  İspanya
Keith, ArkellKeith Arkell 08.01.1961 1995  İngiltere
Sergey, ArkhipovSergey Arkhipov 23.06.1954 30.11.2004 1991  Rusya
Jon, ArnasonJon Arnason 13.11.1960 1986  İzlanda
Levon, AronianLevon Aronian 06.10.1982 2001  Ermenistan
Levan, AroshidzeLevan Aroshidze 09.07.1985 2006  Gürcistan
David, ArutinianDavid Arutinian 31.05.1984 2006  Gürcistan
Bolat, AsanovBolat Asanov 07.05.1961 1994  Kazakistan
Konstantin, AseevKonstantin Aseev 20.10.1960 22.08.2004 1992  Rusya
Maurice, AshleyMaurice Ashley 06.03.1966 1999 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Marat, AskarovMarat Askarov 29.06.1987 2007  Rusya
Karen, AsrianKaren Asrian 24.04.1980 09.06.2008 1998  Ermenistan
Suat, AtalikSuat Atalik 10.10.1964 1994  Türkiye
Yuri, AverbakhYuri Averbakh 08.02.1922 1952  Rusya
Valeriy, AveskulovValeriy Aveskulov 31.01.1986 2006  Ukrayna
Boris, AvrukhBoris Avrukh 08.01.1978 1997  İsrail
Sergei, AzarovSergei Azarov 19.05.1983 2003  Beyaz Rusya
Zurab, AzmaiparashviliZurab Azmaiparashvili 16.05.1960 1988  Gürcistan
Rashad, BabaevRashad Babaev 03.09.1981 2007  Azerbaycan
Vlastimil, BabulaVlastimil Babula 02.10.1973 1997  Çek Cumhuriyeti
Alexander, BaburinAlexander Baburin 19.02.1967 1996  İrlanda
Axel, BachmannAxel Bachmann 04.11.1989 2008  Paraguay
Étienne, BacrotÉtienne Bacrot 22.01.1983 1997  Fransa
Bela, BadeaBela Badea 21.02.1969 1999  Romanya
Giorgi, BagaturovGiorgi Bagaturov 28.11.1964 1999  Gürcistan
Amir, BagheriAmir Bagheri 20.11.1978 2003  İran
Rufat, BagirovRufat Bagirov 10.10.1979 2002  Azerbaycan
Vladimir, BagirovVladimir Bagirov 16.08.1936 21.07.2000 1978  Sovyetler Birliği
Vladimir, BaklanVladimir Baklan 25.02.1978 1998  Ukrayna
Tejas, BakreTejas Bakre 12.05.1981 2004  Hindistan
Yuri, BalashovYuri Balashov 12.03.1949 1973  Rusya
Rosendo, Balinas, Jr.Rosendo Balinas, Jr. 10.09.1941 24.09.1998 1976  Filipinler
Ilia, BalinovIlia Balinov 28.07.1966 1999  Avusturya
Csaba, BaloghCsaba Balogh 10.03.1987 2004  Macaristan
Hristos, BanikasHristos Banikas 20.05.1978 2001  Yunanistan
David, BaramidzeDavid Baramidze 27.09.1988 2004  Almanya
Gerardo, BarberoGerardo Barbero 21.08.1961 04.03.2001 1987  Arjantin
Gedeon, BarczaGedeon Barcza 21.08.1911 27.02.1986 1954  Macaristan
Laszlo, BarczayLaszlo Barczay 21.02.1936 1967  Macaristan
Evgeny, BareevEvgeny Bareev 21.11.1966 1989  Rusya
Dragan, BarlovDragan Barlov 30.01.1957 1986  Sırbistan
Alexei, BarsovAlexei Barsov 03.04.1966 2000  Özbekistan
Mateusz, BartelMateusz Bartel 03.01.1985 2004  Polonya
Dibyendu, BaruaDibyendu Barua 27.10.1966 1991  Hindistan
Cerdas, BarusCerdas Barus 01.01.1962 2003  Endonezya
Sapar, BatyrovSapar Batyrov 29.11.1967 1998  Türkmenistan
Christian, BauerChristian Bauer 11.01.1977 1997  Fransa
Julio, Becerra RiveroJulio Becerra Rivero 15.10.1973 1997 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Valery, BeimValery Beim 17.03.1950 1994  Avusturya
Alexander, BeliavskyAlexander Beliavsky 17.12.1953 1975  Slovenya
Vladimir, BelikovVladimir Belikov 02.08.1971 2000  Rusya
Slim, BelkhodjaSlim Belkhodja 23.11.1962 2002  Tunus
Juan Manuel, Bellon LopezJuan Manuel Bellon Lopez 08.05.1950 1979  İspanya
Vladimir, BelovVladimir Belov 06.08.1984 2003  Rusya
Andrei, BelozerovAndrei Belozerov 17.06.1977 2002  Rusya
Joel, BenjaminJoel Benjamin 11.03.1964 1986 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Pal, BenkoPal Benko 15.07.1928 1958 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Igor, BerdichevskiIgor Berdichevski 15.07.1964 1995  Rusya
Aleksandar, BerelovichAleksandar Berelovich 02.07.1967 1997  Ukrayna
Alin, BerescuAlin Berescu 14.04.1980 2007  Romanya
Emanuel, BergEmanuel Berg 28.12.1981 2004  İsveç
Ferenc, BerkesFerenc Berkes 08.08.1985 2002  Macaristan
Ossip, BernsteinOssip Bernstein 02.10.1882 30.11.1962 1950  Fransa
Sergei, BeshukovSergei Beshukov 01.04.1971 1994  Rusya
Alexei, BezgodovAlexei Bezgodov 30.06.1969 1999  Rusya
Michael, BezoldMichael Bezold 23.05.1972 1999  Almanya
István, BilekIstván Bilek 11.08.1932 1962  Macaristan
Falko, BindrichFalko Bindrich 17.10.1990 2007  Almanya
Klaus, BischoffKlaus Bischoff 09.06.1961 1990  Almanya
Arthur, BisguierArthur Bisguier 08.10.1929 1957 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Faruk, BistricFaruk Bistric 01.01.1958 2003  Bosna-Hersek
Peter, BiyiasasPeter Biyiasas 19.11.1950 1978 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Dragisa, BlagojevicDragisa Blagojevic 01.01.1966 2004  Karadağ
Pavel, BlatnıPavel Blatnı 22.06.1968 1993  Çek Cumhuriyeti
Pawel, BlehmPawel Blehm 17.04.1980 2001  Polonya
Mark, BluvshteinMark Bluvshtein 20.04.1988 2004  Kanada
Milko, BobotsovMilko Bobotsov 30.10.1931 03.04.2000 1961  Bulgaristan
Piotr, BobrasPiotr Bobras 09.09.1977 2005  Polonya
Dmitry, BocharovDmitry Bocharov 20.10.1982 2003  Rusya
Uwe, BoenschUwe Boensch 15.10.1958 1986  Almanya
Vlatko, BogdanovskiVlatko Bogdanovski 31.12.1964 1993  Makedonya
Efim, BogoljubovEfim Bogoljubov 14.04.1889 18.06.1952 1951  Rusya
Julio, BolbochánJulio Bolbochán 20.03.1920 28.06.1996 1977  Arjantin
Isaac, BoleslavskyIsaac Boleslavsky 09.06.1919 15.02.1977 1950  Rusya
Victor, BologanVictor Bologan 14.12.1971 1991  Moldova
Igor, BondarevskyIgor Bondarevsky 12.05.1913 14.06.1979 1950  Sovyetler Birliği
Book, EeroEero Böök 09.02.1910 07.01.1990 1984  Finlandiya
Juan, Borges MateosJuan Borges Mateos 28.03.1966 2004  Küba
Vladislav, BorovikovVladislav Borovikov 10.08.1973 2001  Ukrayna
Mikhail, BotvinnikMikhail Botvinnik 17.08.1911 05.05.1995 1950  Rusya
Slim, BouazizSlim Bouaziz 16.04.1950 1993  Tunus
Emmanuel, BricardEmmanuel Bricard 04.05.1966 2005  Fransa
Ante, BrkicAnte Brkic 31.03.1988 2007  Hırvatistan
Michail, BrodskyMichail Brodsky 27.03.1969 1994  Ukrayna
David, BronsteinDavid Bronstein 19.02.1924 05.12.2006 1950  Rusya
Walter, BrowneWalter Browne 10.01.1949 1970 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Lucas, BrunnerLucas Brunner 29.05.1967 1994  İsviçre
Lázaro, BruzónLázaro Bruzón 02.05.1982 2000  Küba
Stellan, BrynellStellan Brynell 28.09.1962 2001  İsveç
Kirill, BryzgalinKirill Bryzgalin 14.12.1982 2007  Rusya
, Bu Xiangzhi Bu Xiangzhi 10.12.1985 1999  Çin Halk Cumhuriyeti
Rainer, BuhmannRainer Buhmann 20.02.1981 2007  Almanya
Enver, BukicEnver Bukic 02.12.1937 1976  Slovenya
Dimitrij, BunzmannDimitrij Bunzmann 21.02.1982 2003  Almanya
Vladimir, BurmakinVladimir Burmakin 06.06.1967 1994  Rusya
Algimantas, ButnoriusAlgimantas Butnorius 20.11.1946 2007  Litvanya
Avigdor, BykhovskyAvigdor Bykhovsky 05.03.1955 1993  Rusya
Robert, ByrneRobert Byrne 20.04.1928 1964 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Alexis, CabreraAlexis Cabrera 25.12.1976 2004  Kolombiya
Goran, CabriloGoran Cabrilo 01.07.1958 1995  Sırbistan
Campora, DanielDaniel Cámpora 30.06.1957 1986  Arjantin
Javier, Campos-MorenoJavier Campos-Moreno 06.03.1959 2005  Şili
Esteban, CanalEsteban Canal 19.04.1896 14.02.1981 1977  Peru
, Cao Sang Cao Sang 06.09.1973 2003  Macaristan
Magnus, CarlsenMagnus Carlsen 30.11.1990 2004  Norveç
Pontus, CarlssonPontus Carlsson 24.12.1982 2007  İsveç
Fabiano, CaruanaFabiano Caruana 30.07.1992 2007  İtalya
Mišo, CebaloMišo Cebalo 06.02.1945 1985  Hırvatistan
Jean-Luc, ChabanonJean-Luc Chabanon 13.08.1971 2001  Fransa
Murray, ChandlerMurray Chandler 04.04.1960 1983  Yeni Zelanda
Pascal, CharbonneauPascal Charbonneau 06.05.1983 2006  Kanada
Boris, ChatalbashevBoris Chatalbashev 30.01.1974 1997  Bulgaristan
Valery, ChekhovValery Chekhov 27.11.1955 1984  Rusya
Ivan, CheparinovIvan Cheparinov 26.11.1986 2004  Bulgaristan
Alexander, CherniaevAlexander Cherniaev 26.08.1969 2004  Rusya
Oleg, ChernikovOleg Chernikov 15.10.1936 2000  Rusya
Alexander, CherninAlexander Chernin 06.03.1960 1985  Macaristan
Konstantin, ChernyshovKonstantin Chernyshov 11.06.1967 2000  Rusya
Maia, ChiburdanidzeMaia Chiburdanidze 17.01.1961 1984  Gürcistan
Larry, ChristiansenLarry Christiansen 27.06.1956 1977 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Vladimir, ChuchelovVladimir Chuchelov 28.09.1969 1995  Belçika
Dmitry, ChuprovDmitry Chuprov 05.10.1978 2008  Rusya
Slavko, CicakSlavko Cicak 25.10.1969 2001  İsveç
Roberto, Cifuentes ParadaRoberto Cifuentes Parada 21.12.1957 1991  İspanya
Victor, CiocâlteaVictor Ciocâltea 16.01.1932 10.09.1983 1979  Romanya
Dragoljub, CiricDragoljub Ciric 12.11.1935 1965  Sırbistan
Lluis, Comas FabregoLluis Comas Fabrego 22.06.1971 1999  İspanya
Stuart, ConquestStuart Conquest 01.03.1967 1992  İngiltere
Pia, CramlingPia Cramling 23.04.1963 1992  İsveç
Alexandru, CrisanAlexandru Crisan 31.07.1962 1994  Romanya
István, CsomIstván Csom 02.06.1940 1973  Macaristan
Robert, CvekRobert Cvek 06.01.1979 2007  Çek Cumhuriyeti
Ognjen, CvitanOgnjen Cvitan 10.10.1961 1987  Hırvatistan
Lukasz, CyborowskiLukasz Cyborowski 21.06.1980 2003  Polonya
Pawel, CzarnotaPawel Czarnota 14.04.1988 2006  Polonya
Attila, CzebeAttila Czebe 26.12.1975 2003  Macaristan
Arthur, DakeArthur Dake 08.04.1910 02.05.2000 1986 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Mato, DamjanovicMato Damjanovic 23.03.1927 1964  Hırvatistan
Branko, DamljanovicBranko Damljanovic 17.06.1961 1989  Sırbistan
Oganes, DanielianOganes Danielian 03.01.1974 1999  Ermenistan
Henrik, DanielsenHenrik Danielsen 21.01.1966 1996  İzlanda
, Dao Thien Hai Dao Thien Hai 10.05.1978 1996  Vietnam
Klaus, DargaKlaus Darga 24.02.1934 1964  Almanya
Rustem, DautovRustem Dautov 28.11.1965 1990  Almanya
Alberto, DavidAlberto David 26.03.1970 1998  Lüksemburg
Nigel, DaviesNigel Davies 31.07.1960 1993  İngiltere
Chakkravarthy, DeepanChakkravarthy Deepan 03.06.1987 2006  Hindistan
Defirmian, NickNick de Firmian 26.07.1957 1985 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Jean-Marc, DegraeveJean-Marc Degraeve 26.01.1971 1998  Fransa
Delapaz, FrankFrank De La Paz 00.00.1975 2004  Küba
Delarivaaguado, OscarOscar De La Riva Aguado 15.07.1972 2004  Andorra
Delavillagarcia, Jesus MariaJesús Maria De La Villa García 30.06.1958 1999  İspanya
Aleksander, DelchevAleksander Delchev 15.07.1971 1997  Bulgaristan
Neuris, Delgado RamirezNeuris Delgado Ramirez 17.09.1981 2002  Küba
Delriodeangelis, Salvador GabrielSalvador Gabriel Del Rio De Angelis 02.10.1976 2002  İspanya
Peter, DelyPeter Dely 05.07.1934 1999  Macaristan
Arnold, DenkerArnold Denker 20.02.1914 02.01.2005 1981 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Erald, DervishiErald Dervishi 10.11.1979 1998  Arnavutluk
Andrey, DeviatkinAndrey Deviatkin 07.10.1980 2008  Rusya
Devreugt, DennisDennis De Vreugt 04.11.1980 2000  Hollanda
Alexandre, DgebuadzeAlexandre Dgebuadze 21.05.1971 2000  Belçika
Jesus, Diez Del CorralJesus Diez Del Corral 06.04.1933 1974  İspanya
Vladimir, DimitrovVladimir Dimitrov 11.04.1968 1993  Bulgaristan
Goran, DizdarGoran Dizdar 04.12.1958 1991  Hırvatistan
Emir, DizdarevicEmir Dizdarevic 02.04.1958 1988  Hırvatistan
Nikola, DjukicNikola Djukic 26.01.1983 2005  Karadağ
Rune, DjurhuusRune Djurhuus 25.01.1970 1996  Norveç
Stefan, DjuricStefan Djuric 26.07.1955 1982  Sırbistan
Maxim, DlugyMaxim Dlugy 29.01.1966 1986 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Vladimir, DobrovVladimir Dobrov 13.04.1984 2004  Rusya
Fabian, DoettlingFabian Doettling 04.08.1980 2003  Almanya
Yury, DokhoianYury Dokhoian 26.10.1964 1988  Rusya
Sergey, DolmatovSergey Dolmatov 20.02.1959 1982  Rusya
Dominguez, LenierLeinier Domínguez 23.09.1983 2000  Küba
Dimitar, DonchevDimitar Donchev 21.07.1958 1990  Bulgaristan
Jan Hein, DonnerJan Hein Donner 06.07.1927 27.11.1988 1959  Hollanda
Josif, DorfmanJosif Dorfman 01.05.1952 1978  Fransa
Milan, DraskoMilan Drasko 06.12.1962 1993  Karadağ
Sinisa, DrazicSinisa Drazic 16.12.1967 2000  Sırbistan
Alexey, DreevAlexey Dreev 30.01.1969 1989  Rusya
Yuri, DrozdovskijYuri Drozdovskij 22.05.1984 2004  Ukrayna
Oldrich, DurasOldrich Duras 30.10.1882 05.01.1957 1950  Çekoslovakya
Semen, DvoirysSemen Dvoirys 02.11.1958 1990  Rusya
Sergej, DyachkovSergej Dyachkov 06.11.1976 2004  Rusya
Viacheslav, DydyshkoViacheslav Dydyshko 10.04.1949 1995  Beyaz Rusya
Dzhakay, DzhakaevDzhakay Dzhakaev 05.04.1980 2006  Rusya
Marat, DzhumaevMarat Dzhumaev 12.01.1976 2001  Özbekistan
Roman, DzindzichashviliRoman Dzindzichashvili 05.05.1944 1977 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Marcin, DziubaMarcin Dziuba 17.07.1983 2007  Polonya
Zahar, EfimenkoZahar Efimenko 03.07.1985 2002  Ukrayna
Igor, EfimovIgor Efimov 16.09.1960 1992  Monako
Jaan, EhlvestJaan Ehlvest 14.10.1962 1987 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Vereslav, EingornVereslav Eingorn 23.11.1956 1986  Ukrayna
Erich, EliskasesErich Eliskases 15.02.1913 02.02.1997 1952  Avusturya
Pavel, EljanovPavel Eljanov 10.05.1983 2001  Ukrayna
John, EmmsJohn Emms 14.03.1967 1995  İngiltere
Peter, EndersPeter Enders 02.02.1963 1997  Almanya
Vladimir, EpishinVladimir Epishin 11.07.1965 1990  Rusya
Viktor, ErdosViktor Erdos 02.09.1987 2007  Macaristan
Sergey, ErenburgSergey Erenburg 27.01.1983 2003  İsrail
Evgenij, ErmenkovEvgenij Ermenkov 29.09.1949 1977  Filistin
Sipke, ErnstSipke Ernst 08.01.1979 2007  Hollanda
Thomas, ErnstThomas Ernst 17.08.1960 1991  İsveç
Lutz, EspigLutz Espig 05.01.1949 1983  Almanya
Yakov, EstrinYakov Estrin 21.04.1923 02.02.1987 1984  Rusya
Max, EuweMax Euwe 20.05.1901 26.11.1981 1950  Hollanda
Larry, EvansLarry Evans 22.03.1932 1957 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Alexander, EvdokimovAlexander Evdokimov 28.10.1985 2005  Rusya
Ivan, FaragoIvan Farago 01.04.1946 1976  Macaristan
Sergey, FedorchukSergey Fedorchuk 14.03.1981 2002  Ukrayna
Alexei, FedorovAlexei Fedorov 27.09.1972 1995  Beyaz Rusya
John, FedorowiczJohn Fedorowicz 27.09.1958 1986 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Rubén, FelgaerRubén Felgaer 04.04.1981 2002  Arjantin
Sebastien, FellerSebastien Feller 11.03.1991 2007  Fransa
Nenad, FercecNenad Fercec 12.04.1961 2007  Hırvatistan
Antonio, FernandesAntonio Fernandes 18.10.1962 2002  Portekiz
Fernandez Garcia, Jose LuisJosé Luís Fernández García 03.05.1954 1986  İspanya
Alexandr, FierAlexandr Fier 11.03.1988 2007  Brezilya
Miroslav, FilipMiroslav Filip 27.10.1928 1955  Çek Cumhuriyeti
Anton, FilippovAnton Filippov 06.12.1986 2008  Özbekistan
Valerij, FilippovValerij Filippov 28.11.1975 1996  Rusya
Reuben, FineReuben Fine 11.10.1914 28.03.1993 1950 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Alexander, FinkelAlexander Finkel 01.01.1975 1995  İsrail
Bobby, FischerBobby Fischer 09.03.1943 17.01.2008 1958 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Gennadij, FishGennadij Fish 20.04.1973 2007  Almanya
Alex, FishbeinAlex Fishbein 08.05.1968 1992 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Glenn, FlearGlenn Flear 12.02.1959 1987  İngiltere
János, FleschJános Flesch 30.09.1933 09.12.1983 1980  Macaristan
Salo, FlohrSalo Flohr 21.11.1908 18.07.1983 1950  Çekoslovakya
Tibor, FogarasiTibor Fogarasi 21.11.1969 2003  Macaristan
Alexander, FominyhAlexander Fominyh 15.06.1959 1994  Rusya
Robert, FontaineRobert Fontaine 18.11.1980 2002  Fransa
Gyozo, ForintosGyozo Forintos 30.07.1935 1974  Macaristan
Zenón, Franco OcamposZenón Franco Ocampos 12.05.1956 1991  Paraguay
Laurent, FressinetLaurent Fressinet 30.11.1981 2000  Fransa
Daniel, FridmanDaniel Fridman 15.02.1976 2001  Almanya
Dmitry, FrolyanovDmitry Frolyanov 20.05.1986 2007  Rusya
Lubomír, FtácnikLubomír Ftácnik 30.10.1957 1980  Slovakya
Andrija, FudererAndrija Fuderer 13.05.1931 1990  Yugoslavya
Semyon, FurmanSemyon Furman 01.12.1920 17.03.1978 1966  Sovyetler Birliği
Christian, GabrielChristian Gabriel 03.03.1975 1996  Almanya
Merab, GagunashviliMerab Gagunashvili 03.01.1985 2002  Gürcistan
Grzegorz, GajewskiGrzegorz Gajewski 19.07.1985 2006  Polonya
Sergey, GalduntsSergey Galdunts 17.01.1965 2003  Ermenistan
Luis, GalegoLuis Galego 25.04.1966 2002  Portekiz
Alexander, GalkinAlexander Galkin 01.02.1979 2000  Rusya
Joseph, GallagherJoseph Gallagher 04.05.1964 1991  İsviçre
Surya Shekhar, GangulySurya Shekhar Ganguly 24.02.1983 2003  Hindistan
Nona, GaprindashviliNona Gaprindashvili 03.05.1941 1978  Gürcistan
Valeriane, GaprindashviliValeriane Gaprindashvili 16.01.1982 2002  Gürcistan
Gildardo, GarciaGildardo Garcia 09.03.1954 1992  Kolombiya
Garcia, Gonzales GuillermoGuillermo Garcia Gonzales 09.12.1953 26.10.1990 1976  Küba
Garcia, Ilundain DavidDavid Garcia Ilundain 02.04.1971 19.06.2002 1996  İspanya
Garcia, Martinez SilvinoSilvino Garcia Martinez 04.07.1944 1975  Küba
Garcia, Palermo CarlosCarlos Garcia Palermo 02.12.1953 1985  İtalya
Timur, GareevTimur Gareev 03.03.1988 2004  Özbekistan
Eldar, GasanovEldar Gasanov 26.09.1982 2007  Ukrayna
Vugar, GashimovVugar Gashimov 24.07.1986 2002  Azerbaycan
Einar, GauselEinar Gausel 30.11.1963 1995  Norveç
Viktor, GavrikovViktor Gavrikov 29.07.1957 1984  Litvanya
Aram, GazarianAram Gazarian 11.04.1983 2002  Rusya
Jacek, GdanskiJacek Gdanski 30.11.1970 1997  Polonya
Tamaz, GelashviliTamaz Gelashvili 08.04.1978 1999  Gürcistan
Boris, GelfandBoris Gelfand 24.06.1968 1989  İsrail
Efim, GellerEfim Geller 02.03.1925 17.11.1998 1952  Sovyetler Birliği
Petar, GenovPetar Genov 05.04.1970 2002  Bulgaristan
Kiril, GeorgievKiril Georgiev 28.11.1965 1985  Bulgaristan
Krum, GeorgievKrum Georgiev 24.05.1958 1988  Bulgaristan
Vladimir, GeorgievVladimir Georgiev 27.08.1975 2000  Makedonya
Alik, GershonAlik Gershon 03.06.1980 2000  İsrail
Ehsan, Ghaem MaghamiEhsan Ghaem Maghami 11.08.1982 2001  İran
Shojaat, GhaneShojaat Ghane 30.03.1975 2007  İran
Florin, GheorghiuFlorin Gheorghiu 06.04.1944 1965  Romanya
Theodor, GhitescuTheodor Ghitescu 24.01.1934 1986  Romanya
Gennadij, GinsburgGennadij Ginsburg 11.08.1971 2006  Almanya
Giorgi, GiorgadzeGiorgi Giorgadze 10.10.1964 1993  Gürcistan
Tamaz, GiorgadzeTamaz Giorgadze 09.11.1947 1977  Gürcistan
Aivars, GipslisAivars Gipslis 08.02.1937 13.04.2000 1967  Letonya
Evgeny, GleizerovEvgeny Gleizerov 20.03.1963 1993  Rusya
Igor, GlekIgor Glek 07.11.1961 1990  Almanya
Svetozar, GligoricSvetozar Gligoric 23.02.1923 1951  Sırbistan
Michele, GodenaMichele Godena 30.06.1967 1996  İtalya
Zvulon, GofshteinZvulon Gofshtein 21.04.1953 1993  İsrail
Alexander, GoldinAlexander Goldin 27.02.1965 1989 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Vitali, GolodVitali Golod 23.06.1971 1996  İsrail
Harry, GolombekHarry Golombek 01.03.1911 07.01.1995 1985  İngiltere
Alexander, GoloshchapovAlexander Goloshchapov 25.01.1978 1999  Ukrayna
Mikhail, GolubevMikhail Golubev 30.05.1970 1996  Ukrayna
Juan Mario, Gomez EstebanJuan Mario Gomez Esteban 15.02.1958 2004  İspanya
Jose, Gonzalez GarciaJose Gonzalez Garcia 12.08.1973 2006  Meksika
Juan Carlos, Gonzalez ZamoraJuan Carlos Gonzalez Zamora 24.06.1968 2004  Meksika
Geetha Narayanan, GopalGeetha Narayanan Gopal 29.03.1989 2007  Hindistan
Danny, GormallyDanny Gormally 04.05.1976 2005  İngiltere
Namig, GouliyevNamig Gouliyev 13.02.1974 2005  Azerbaycan
Miroslaw, GrabarczykMiroslaw Grabarczyk 03.01.1971 2002  Polonya
Boris, GrachevBoris Grachev 27.03.1986 2007  Rusya
Alexander, GrafAlexander Graf 25.08.1962 1992  Almanya
Julio, GrandaJulio Granda 25.02.1967 1986  Peru
Valery, GrechihinValery Grechihin 06.09.1937 1998  Rusya
Alon, GreenfeldAlon Greenfeld 17.04.1964 1989  İsrail
Gretarsson, HelgiHelgi Grétarsson 18.02.1977 1995  İzlanda
George-Gabriel, GrigoreGeorge-Gabriel Grigore 13.11.1970 2002  Romanya
Sergey, GrigoriantsSergey Grigoriants 02.11.1983 2003  Rusya
Avetik, GrigoryanAvetik Grigoryan 27.01.1989 2008  Ermenistan
Alexander, GrischukAlexander Grischuk 31.10.1983 1999  Rusya
Orest, GritsakOrest Gritsak 24.02.1973 2001  Ukrayna
Efstratios, GrivasEfstratios Grivas 30.03.1966 1993  Yunanistan
Groszpeter, AttilaAttila Grószpéter 09.06.1960 1986  Macaristan
Yehuda, GruenfeldYehuda Gruenfeld 28.02.1956 1980  İsrail
Ernst, GrünfeldErnst Grünfeld 21.11.1893 03.04.1962 1950  Avusturya
Eduard, GufeldEduard Gufeld 19.03.1936 23.09.2002 1967  Ukrayna
Carlos, GuimardCarlos Guimard 06.04.1913 1998 1960  Arjantin
Sarhan, GulievSarhan Guliev 01.04.1968 1995  Azerbaycan
Boris, GulkoBoris Gulko 09.02.1947 1976 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Ruben, GunawanRuben Gunawan 17.04.1968 28.08.2005 1999  Endonezya
Dmitry, GurevichDmitry Gurevich 11.09.1956 1983 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Ilya, GurevichIlya Gurevich 08.02.1972 1993 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Mikhail, GurevichMikhail Gurevich 22.02.1959 1986  Türkiye
Vladimir, GurevichVladimir Gurevich 04.08.1959 1998  Ukrayna
Bukhuti, GurgenidzeBukhuti Gurgenidze 13.11.1933 24.05.2008 1970  Gürcistan
Aidyn, GuseinovAidyn Guseinov 00.00.1956 30.10.2003 1998  Azerbaycan
Gadir, GuseinovGadir Guseinov 21.05.1986 2002  Azerbaycan
Jan, GustafssonJan Gustafsson 25.06.1979 2003  Almanya
Gennadi, GutmanGennadi Gutman 01.11.1973 2000  Ukrayna
Lev, GutmanLev Gutman 26.09.1945 1986  Almanya
Andrey, GutovAndrey Gutov 08.12.1978 2006  Rusya
Zoltan, GyimesiZoltan Gyimesi 31.03.1977 1996  Macaristan
Petr, HabaPetr Haba 06.01.1965 1997  Çek Cumhuriyeti
Stelios, HalkiasStelios Halkias 11.04.1980 2002  Yunanistan
Hichem, HamdouchiHichem Hamdouchi 08.10.1972 1994  Fas
Florian, HandkeFlorian Handke 22.03.1982 2003  Almanya
Edhi, HandokoEdhi Handoko 28.08.1960 1994  Endonezya
Curt, HansenCurt Hansen 18.09.1964 1985  Danimarka
Lars Bo, HansenLars Bo Hansen 24.09.1968 1990  Danimarka
Sune Berg, HansenSune Berg Hansen 21.04.1971 1998  Danimarka
Pendyala, HarikrishnaPendyala Harikrishna 10.05.1986 2001  Hindistan
Ronen, Har-ZviRonen Har-Zvi 13.10.1976 1995  İsrail
Ramil, HasangatinRamil Hasangatin 01.07.1972 2003  Rusya
Stewart, HaslingerStewart Haslinger 25.11.1981 2008  İngiltere
Bazar, HatanbaatarBazar Hatanbaatar 25.02.1973 1999  Moğolistan
Arnaud, HauchardArnaud Hauchard 15.11.1971 2000  Fransa
Mark, HebdenMark Hebden 15.02.1958 1992  İngiltere
Bartlomiej, HeberlaBartlomiej Heberla 19.06.1985 2006  Polonya
Hans-Joachim, HechtHans-Joachim Hecht 29.01.1939 1973  Almanya
Jonny, HectorJonny Hector 13.02.1964 1991  İsveç
Ferdinand, HellersFerdinand Hellers 28.01.1969 1989  İsveç
Johan, HellstenJohan Hellsten 25.12.1975 2004  İsveç
Ron, HenleyRon Henley 05.12.1956 1982 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Imre, Hera Jr.Imre Hera Jr. 03.09.1986 2007  Macaristan
Hernandez, Carmenates HoldenHolden Hernandez Carmenates 10.08.1984 2007  Küba
Hernandez, Guerrero GilbertoGilberto Hernandez Guerrero 04.02.1970 1995  Meksika
Hernandez, Onna RomanRomán Hernández Onna 23.11.1949 1978  Küba
Irisberto, HerreraIrisberto Herrera 07.12.1968 2001  İspanya
Gerald, HertneckGerald Hertneck 18.09.1963 1991  Almanya
Joerg, HicklJoerg Hickl 16.04.1965 1988  Almanya
Tiger, Hillarp PerssonTiger Hillarp Persson 28.10.1970 1999  İsveç
Johann, HjartarsonJohann Hjartarson 08.02.1963 1985  İzlanda
, Hoang Thanh Trang Hoang Thanh Trang 25.04.1980 2007  Macaristan
Julian, HodgsonJulian Hodgson 25.07.1963 1988  İngiltere
Alejandro, HoffmanAlejandro Hoffman 26.10.1966 1998  Arjantin
Carsten, HoiCarsten Hoi 16.01.1957 2001  Danimarka
Frank, HolzkeFrank Holzke 08.07.1971 2008  Almanya
Enamul, HossainEnamul Hossain 30.09.1981 2008  Bangladeş
Vlastimil, HortVlastimil Hort 12.01.1944 1965  Almanya
Adam, HorvathAdam Horvath 14.07.1981 2002  Macaristan
Csaba, HorváthCsaba Horváth 05.06.1968 1993  Macaristan
Horvath, JozsefJózsef Horváth 13.05.1964 1990  Macaristan
Peter, HorvathPeter Horvath 17.06.1972 2006  Macaristan
David, HowellDavid Howell 14.11.1990 2007  İngiltere
James, HowellJames Howell 17.05.1967 1995  İngiltere
Zbynek, HrácekZbynek Hrácek 09.09.1970 1994  Çek Cumhuriyeti
Robert, HübnerRobert Hübner 06.11.1948 1970  Almanya
Krunoslav, HulakKrunoslav Hulak 25.05.1951 1976  Hırvatistan
Alexander, HuzmanAlexander Huzman 10.04.1962 1991  İsrail
Alibek, IbragimovAlibek Ibragimov 2002  Kazakistan
Ildar, IbragimovIldar Ibragimov 16.08.1967 1993 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Rasul, IbrahimovRasul Ibrahimov 13.08.1981 2005  Azerbaycan
Nurlan, IbraevNurlan Ibraev 25.02.1977 2005  Kazakistan
Vyacheslav, IkonnikovVyacheslav Ikonnikov 15.03.1966 1999  Rusya
Zlatko, IlincicZlatko Ilincic 10.05.1968 1991  Sırbistan
Artem, IljinArtem Iljin 04.01.1987 2007  Rusya
Alexei, IljushinAlexei Iljushin 29.07.1980 2001  Rusya
Miguel, IllescasMiguel Illescas 03.12.1965 1988  İspanya
Ernesto, InarkievErnesto Inarkiev 09.12.1985 2002  Rusya
Ventzislav, InkiovVentzislav Inkiov 19.05.1956 1982  Bulgaristan
Constantin, IonescuConstantin Ionescu 12.09.1958 1998  Romanya
Sergey, IonovSergey Ionov 07.01.1962 1996  Rusya
Viorel, IordachescuViorel Iordachescu 20.04.1977 1999  Moldova
Valentin, IotovValentin Iotov 06.09.1988 2008  Bulgaristan
Ruslan, IrzhanovRuslan Irzhanov 27.11.1976 1997  Kazakistan
Sergei, IskusnyhSergei Iskusnyh 05.09.1974 2000  Rusya
Andrei, IstratescuAndrei Istratescu 03.12.1975 1993  Romanya
Eduardo, IturrizagaEduardo Iturrizaga 00.00.1989 2008  Venezuela
Saidali, IuldachevSaidali Iuldachev 31.01.1968 1997  Özbekistan
Vassily, IvanchukVassily Ivanchuk 18.03.1969 1988  Ukrayna
Ivan, IvanisevicIvan Ivanisevic 23.11.1977 2000  Sırbistan
Alexander, IvanovAlexander Ivanov 01.05.1956 1991 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Mikhail, IvanovMikhail Ivanov 20.01.1969 1993  Rusya
Sergey, IvanovSergey Ivanov 29.09.1961 1995  Rusya
Igor Vasilyevich, IvanovIgor Vasilyevich Ivanov 08.01.1947 17.11.2005 2005  Kanada
Bozidar, IvanovicBozidar Ivanovic 24.08.1949 1977  Karadağ
Borislav, IvkovBorislav Ivkov 12.11.1933 1955  Sırbistan
Felix, Izeta TxabarriFelix Izeta Txabarri 03.08.1961 1994  İspanya
Salauat, IzmukhambetovSalauat Izmukhambetov 1996  Kazakistan
Zviad, IzoriaZviad Izoria 06.01.1984 2002  Gürcistan
Dragoljub, JacimovicDragoljub Jacimovic 10.01.1964 2001  Makedonya
Dmitry, JakovenkoDmitry Jakovenko 28.06.1983 2001  Rusya
Artur, JakubiecArtur Jakubiec 03.12.1973 2002  Polonya
Evgeni, JanevEvgeni Janev 16.05.1973 2002  Bulgaristan
Lasha, JanjgavaLasha Janjgava 05.05.1970 1993  Gürcistan
Alojzije, JankovicAlojzije Jankovic 02.04.1983 2006  Hırvatistan
Dragoljub, JanoševićDragoljub Janošević 08.07.1923 1965  Yugoslavya
Sergey, JanovskySergey Janovsky 17.02.1960 1995  Rusya
Vlastimil, JansaVlastimil Jansa 27.11.1942 1974  Çek Cumhuriyeti
Pawel, JaraczPawel Jaracz 22.07.1975 2000  Polonya
Radoslaw, JedynakRadoslaw Jedynak 09.06.1982 2006  Polonya
Florian, JenniFlorian Jenni 24.03.1980 2002  İsviçre
Veljko, JeremicVeljko Jeremic 09.11.1985 2004  Sırbistan
Vlad-Cristian, JianuVlad-Cristian Jianu 27.09.1984 2007  Romanya
Milos, JirovskyMilos Jirovsky 17.03.1974 2003  Çek Cumhuriyeti
Baadur, JobavaBaadur Jobava 26.11.1983 2001  Gürcistan
Leif Erlend, JohannessenLeif Erlend Johannessen 14.05.1980 2002  Norveç
Darryl, JohansenDarryl Johansen 04.02.1959 1995  Avustralya
Gawain, JonesGawain Jones 11.12.1987 2007  İngiltere
Harmen, JonkmanHarmen Jonkman 30.05.1975 2002  Hollanda
Ognjen, JovanicOgnjen Jovanic 04.05.1978 2007  Hırvatistan
Zoran, JovanovicZoran Jovanovic 07.06.1979 2006  Hırvatistan
Giorgi, KacheishviliGiorgi Kacheishvili 10.02.1977 1997  Gürcistan
Gregory, KaidanovGregory Kaidanov 11.10.1959 1988 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Alexander, KalininAlexander Kalinin 26.05.1968 2001  Rusya
Sergey, KalinitschewSergey Kalinitschew 03.02.1956 1997  Almanya
Kallai, GaborGábor Kállai 21.02.1959 1995  Macaristan
Heikki, KallioHeikki Kallio 15.10.1980 2001  Finlandiya
Radek, KalodRadek Kalod 08.08.1978 2005  Çek Cumhuriyeti
Sergey, KaluginSergey Kalugin 03.10.1970 2000  Rusya
Marcin, KaminskiMarcin Kaminski 10.03.1977 1996  Polonya
Gata, KamskyGata Kamsky 02.06.1974 1990 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Meelis, KanepMeelis Kanep 27.05.1983 2006  Estonya
Boris, KantslerBoris Kantsler 16.04.1962 1999  İsrail
Sergey, KarjakinSergey Karjakin 12.01.1990 2002  Ukrayna
Lars, KarlssonLars Karlsson 11.07.1955 1982  İsveç
Aleksandr, KarpatchevAleksandr Karpatchev 25.05.1967 1997  Rusya
Anatoly, KarpovAnatoly Karpov 23.05.1951 1970  Rusya
Isaac, KashdanIsaac Kashdan 19.11.1905 20.02.1985 1954 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Rustam, KasimdzhanovRustam Kasimdzhanov 05.12.1979 1997  Özbekistan
Garry, KasparovGarry Kasparov 13.04.1963 1980  Rusya
Sergey, KasparovSergey Kasparov 08.08.1968 2007  Beyaz Rusya
Lubomir, KavalekLubomir Kavalek 09.08.1943 1965 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Dmitry, KayumovDmitry Kayumov 28.02.1949 2003  Özbekistan
Murtas, KazhgaleyevMurtas Kazhgaleyev 17.11.1973 1998  Kazakistan
Raymond, KeeneRaymond Keene 29.01.1948 1976  İngiltere
Ludger, KeitlinghausLudger Keitlinghaus 24.07.1965 1998  Almanya
Mikheil, KekelidzeMikheil Kekelidze 14.09.1974 2000  Gürcistan
Robert, KempinskiRobert Kempinski 11.07.1977 1996  Polonya
Edvins, KengisEdvins Kengis 12.04.1959 1991  Letonya
Paul, KeresPaul Keres 07.01.1916 05.06.1975 1950  Estonya
Melikset, KhachiyanMelikset Khachiyan 06.07.1970 2006 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Ildar, KhairullinIldar Khairullin 22.08.1990 2007  Rusya
Alexander, KhalifmanAlexander Khalifman 18.01.1966 1990  Rusya
Ibragim, KhamrakulovIbragim Khamrakulov 28.07.1982 2006  İspanya
Alexandr, KharitonovAlexandr Kharitonov 08.11.1986 2006  Rusya
Andrei, KharitonovAndrei Kharitonov 04.04.1959 1993  Rusya
Andrei, KharlovAndrei Kharlov 20.11.1968 1992  Rusya
Alexander, KhasinAlexander Khasin 29.04.1951 1996  Rusya
Igor, KhenkinIgor Khenkin 21.03.1968 1992  Almanya
Denis, KhismatullinDenis Khismatullin 28.12.1984 2004  Rusya
Ratmir, KholmovRatmir Kholmov 13.05.1925 18.02.2006 1960  Rusya
Alexey, KhruschiovAlexey Khruschiov 12.03.1982 2007  Moldova
Alexey, KimAlexey Kim 05.04.1986 2004  Güney Kore
Stefan, KindermannStefan Kindermann 28.12.1959 1988  Avusturya
Daniel J., KingDaniel J. King 28.08.1963 1985  İngiltere
Petr, KiriakovPetr Kiriakov 11.01.1975 1998  Rusya
Nino, KirovNino Kirov 09.02.1945 1975  Bulgaristan
Vitaliy, KiselevVitaliy Kiselev 16.06.1988 2007  Rusya
Sergey, KishnevSergey Kishnev 01.11.1956 1996  Rusya
Zlatko, KlaricZlatko Klaric 24.10.1956 1983  Hırvatistan
Josef, KlingerJosef Klinger 06.06.1967 1988  Avusturya
Klovans, JanisJanis Klovans 09.04.1935 1997  Letonya
Rainer, KnaakRainer Knaak 16.03.1953 1975  Almanya
Milorad, KnezevicMilorad Knezevic 31.10.1936 1976  Yugoslavya
Mikhail, KobaliaMikhail Kobalia 03.05.1978 1997  Rusya
Alexander, KochyevAlexander Kochyev 25.03.1956 1977  Rusya
Artur, KoganArtur Kogan 29.01.1974 1998  İsrail
Dmitry, KokarevDmitry Kokarev 18.02.1982 2007  Rusya
Atanas, KolevAtanas Kolev 15.07.1967 1993  Bulgaristan
George, KoltanowskiGeorge Koltanowski 17.09.1903 05.02.2000 1988 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Dimitri, KomarovDimitri Komarov 01.12.1968 1994  Ukrayna
Viktor, KomliakovViktor Komliakov 25.04.1960 1995  Moldova
Davorin, KomljenovicDavorin Komljenovic 01.07.1944 1995  Hırvatistan
Koneru, HumpyKoneru Humpy 31.03.1987 2002  Hindistan
Igor, KoniushkovIgor Koniushkov 29.11.1962 1998  Rusya
Dmitry, KononenkoDmitry Kononenko 23.08.1988 2007  Ukrayna
Alexander, KonstantinopolskyAlexander Konstantinopolsky 19.02.1910 21.09.1990 1983  Sovyetler Birliği
Viktor, KorchnoiViktor Korchnoi 23.03.1931 1956  İsviçre
Oleg, KorneevOleg Korneev 25.07.1969 1995  Rusya
Alexei, KornevAlexei Kornev 20.12.1976 2004  Rusya
Anton, KorobovAnton Korobov 25.06.1985 2003  Ukrayna
Alexey, KorotylevAlexey Korotylev 01.03.1977 2000  Rusya
Goran, KosanovicGoran Kosanovic 16.03.1962 1998  Sırbistan
Yona, KosashviliYona Kosashvili 03.07.1970 1994  İsrail
Dragan, KosicDragan Kosic 15.02.1970 1995  Karadağ
Anthony, KostenAnthony Kosten 27.07.1958 1990  Fransa
Alexandra, KosteniukAlexandra Kosteniuk 23.04.1984 2004  Rusya
Petr, KostenkoPetr Kostenko 16.02.1976 2006  Kazakistan
Kostic, BorisBoris Kostic 24.02.1887 03.11.1963 1950  Sırbistan
Kostic, VladimirVladimir Kostic 20.08.1953 2005  Sırbistan
Vladimir, KosyrevVladimir Kosyrev 07.11.1980 2001  Rusya
Tigran, KotanjianTigran Kotanjian 01.09.1981 2006  Ermenistan
Alexander, KotovAlexander Kotov 12.08.1913 08.01.1981 1950  Sovyetler Birliği
Vassilios, KotroniasVassilios Kotronias 25.08.1964 1990  Yunanistan
Pavel, KotsurPavel Kotsur 03.01.1974 1996  Kazakistan
Bachar, KouatlyBachar Kouatly 03.03.1958 1989  Fransa
Aleksandar, KovacevicAleksandar Kovacevic 11.02.1974 2000  Sırbistan
Vlatko, KovacevicVlatko Kovacevic 26.03.1942 1976  Hırvatistan
Andrei, KovalevAndrei Kovalev 07.11.1961 1992  Beyaz Rusya
Alexander, KovchanAlexander Kovchan 21.10.1983 2002  Ukrayna
Mikhail, KozakovMikhail Kozakov 28.05.1972 2000  Ukrayna
Kozul, ZdenkoZdenko Kožul 21.05.1966 1989  Hırvatistan
Jesse, KraaiJesse Kraai 06.05.1972 2007 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Yair, KraidmanYair Kraidman 01.11.1932 1976  İsrail
Maris, KrakopsMaris Krakops 03.04.1978 1998  Letonya
Vladimir, KramnikVladimir Kramnik 25.06.1975 1992  Rusya
Alexander, KrapivinAlexander Krapivin 23.07.1987 2007  Rusya
Michal, KrasenkowMichal Krasenkow 14.11.1963 1989  Polonya
Boris, KreimanBoris Kreiman 07.06.1976 2004 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Leonid, KritzLeonid Kritz 26.02.1984 2003  Almanya
Sergei, KrivosheySergei Krivoshey 23.05.1971 2006  Ukrayna
Nikolai, KrogiusNikolai Krogius 22.07.1930 1964  Rusya
Yuri, KruppaYuri Kruppa 21.06.1964 1995  Ukrayna
Yuriy, KryvoruchkoYuriy Kryvoruchko 09.02.1986 2006  Ukrayna
Robert, KuczynskiRobert Kuczynski 17.04.1966 1993  Polonya
Sergey, KudrinSergey Kudrin 07.09.1959 1984 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Kaido, KulaotsKaido Kulaots 28.02.1976 2001  Estonya
Adam, KuligowskiAdam Kuligowski 24.12.1955 1980  Polonya
Dharshan, KumaranDharshan Kumaran 07.06.1975 1997  İngiltere
Vitaly, KuninVitaly Kunin 02.10.1983 2006  Almanya
Abhijit, KunteAbhijit Kunte 03.03.1977 2000  Hindistan
Viktor, KupreichikViktor Kupreichik 03.07.1949 1980  Beyaz Rusya
Bojan, KurajicaBojan Kurajica 15.11.1947 1974  Hırvatistan
Igor, KurnosovIgor Kurnosov 30.05.1985 2003  Rusya
Rolando, KutirovRolando Kutirov 23.01.1962 1996  Makedonya
Alexey, KuzminAlexey Kuzmin 08.03.1963 1995  Rusya
Gennady, KuzminGennady Kuzmin 19.01.1946 1973  Ukrayna
Yuriy, KuzubovYuriy Kuzubov 26.01.1990 2005  Ukrayna
Aloyzas, KveinysAloyzas Kveinys 09.07.1962 1992  Litvanya
Kateryna, LahnoKateryna Lahno 27.12.1989 2007  Ukrayna
Borko, LajthajmBorko Lajthajm 16.04.1976 2007  Sırbistan
Bogdan, LalicBogdan Lalic 08.03.1964 1988  Hırvatistan
Lami, ErwinErwin L'Ami 05.04.1985 2005  Hollanda
Konstantin, LandaKonstantin Landa 22.05.1972 1995  Rusya
Zigurds, LankaZigurds Lanka 21.05.1960 1992  Letonya
Bent, LarsenBent Larsen 04.03.1935 1956  Danimarka
Alexander, LastinAlexander Lastin 30.10.1976 1997  Rusya
Ralf, LauRalf Lau 19.10.1959 1986  Almanya
Joël, LautierJoël Lautier 12.04.1973 1990  Fransa
Darwin, LayloDarwin Laylo 00.00.1980 2007  Filipinler
Vladimir, LazarevVladimir Lazarev 05.06.1964 2000  Fransa
Miroljub, LazicMiroljub Lazic 28.06.1966 1995  Sırbistan
Viktor, LaznickaViktor Laznicka 09.01.1988 2006  Çek Cumhuriyeti
Quang Liem, LeQuang Liem Le 13.03.1991 2006  Vietnam
Jiri, LechtynskyJiri Lechtynsky 25.11.1947 1982  Çek Cumhuriyeti
Nikolay, LegkyNikolay Legky 11.04.1955 1994  Ukrayna
Anatoly, LeinAnatoly Lein 28.03.1931 1968 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Rafael, LeitaoRafael Leitao 28.12.1979 1997  Brezilya
Peter, LekoPeter Leko 08.09.1979 1994  Macaristan
Levente, LengyelLevente Lengyel 13.06.1933 1964  Macaristan
Luka, LenicLuka Lenic 13.05.1988 2007  Slovenya
Manuel, Leon HoyosManuel Leon Hoyos 10.02.1989 2008  Meksika
Konstantin, LernerKonstantin Lerner 28.02.1950 1986  Ukrayna
Alexandre, LesiègeAlexandre Lesiège 18.08.1975 1998  Kanada
Ronen, LevRonen Lev 22.09.1968 1994  İsrail
Grigory, LevenfishGrigory Levenfish 09.03.1889 09.02.1961 1950  Rusya
Ivan, LeventicIvan Leventic 21.09.1970 2005  Hırvatistan
Felix, LevinFelix Levin 05.11.1958 1998  Almanya
Jonathan, LevittJonathan Levitt 03.06.1963 1991  İngiltere
, Li Chao Li Chao 21.04.1989 2007  Çin Halk Cumhuriyeti
, Li Shilong Li Shilong 10.08.1977 2002  Çin Halk Cumhuriyeti
, Liang Chong Liang Chong 29.01.1980 2004  Çin Halk Cumhuriyeti
, Liang Jinrong Liang Jinrong 21.05.1960 2003  Çin Halk Cumhuriyeti
Vladimir, LiberzonVladimir Liberzon 23.03.1937 04.08.1996 1965  Sovyetler Birliği
Kjetil Aleksander, LieKjetil Aleksander Lie 18.11.1980 2005  Norveç
Tomas, LikavskyTomas Likavsky 28.07.1971 2005  Slovakya
Andor, LilienthalAndor Lilienthal 05.05.1911 1950  Macaristan
Darcy, LimaDarcy Lima 22.05.1962 2000  Brezilya
Eran, LissEran Liss 02.07.1975 1995  İsrail
Ljubomir, LjubojevicLjubomir Ljubojevic 02.11.1950 1971  Sırbistan
Miguel, Llanes HurtadoMiguel Llanes Hurtado 05.10.1978 2008  İspanya
Eric, LobronEric Lobron 07.05.1960 1982  Almanya
Valery, LoginovValery Loginov 13.12.1955 1991  Rusya
William, LombardyWilliam Lombardy 04.12.1937 1960 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Josep Manuel, Lopez MartinezJosep Manuel Lopez Martinez 24.04.1980 2007  İspanya
Denis, LopushnoyDenis Lopushnoy 30.01.1977 2000  Rusya
Smbat, LputianSmbat Lputian 14.02.1958 1984  Ermenistan
Aleksei, LugovoiAleksei Lugovoi 05.03.1975 1998  Rusya
Peter, LukacsPeter Lukacs 09.07.1950 1986  Macaristan
Valentin, LukovValentin Lukov 11.12.1955 1988  Bulgaristan
Erik, LundinErik Lundin 02.07.1904 05.12.1988 1983  İsveç
Andrey, LunevAndrey Lunev 21.01.1969 2001  Rusya
Mircea-Sergiu, LupuMircea-Sergiu Lupu 28.08.1962 1995  Fransa
Constantin, LupulescuConstantin Lupulescu 25.03.1984 2006  Romanya
Thomas, LutherThomas Luther 04.11.1969 1994  Almanya
Anatoly, LutikovAnatoly Lutikov 05.02.1933 15.10.1989 1974  Sovyetler Birliği
Igor, LutskoIgor Lutsko 06.04.1962 2004  Beyaz Rusya
Christopher, LutzChristopher Lutz 24.02.1971 1992  Almanya
Igor, LysyjIgor Lysyj 01.01.1987 2007  Rusya
Anatoly, MachulskyAnatoly Machulsky 24.09.1956 1991  Rusya
Bartlomiej, MaciejaBartlomiej Macieja 04.10.1977 1999  Polonya
Jordi, Magem BadalsJordi Magem Badals 24.08.1967 1994  İspanya
Elmar, MagerramovElmar Magerramov 10.04.1958 1990  Azerbaycan
Magaram, MagomedovMagaram Magomedov 20.05.1966 1998  Rusya
Morteza, MahjoobMorteza Mahjoob 20.03.1980 2007  İran
Romuald, MainkaRomuald Mainka 15.05.1963 1993  Almanya
Nikita, MaiorovNikita Maiorov 19.04.1985 2007  Beyaz Rusya
Jens-Uwe, MaiwaldJens-Uwe Maiwald 06.05.1974 1999  Almanya
Sergey, MakarichevSergey Makarichev 17.11.1953 1976  Rusya
Marat, MakarovMarat Makarov 07.05.1963 1993  Rusya
Vladimir, MakogonovVladimir Makogonov 24.08.1904 02.01.1993 1987  Azerbaycan
Andrei, MaksimenkoAndrei Maksimenko 07.12.1969 1995  Ukrayna
Vadim, MalakhatkoVadim Malakhatko 22.03.1977 1999  Belçika
Vladimir, MalakhovVladimir Malakhov 27.11.1980 1998  Rusya
Vladimir, MalaniukVladimir Malaniuk 21.07.1957 1988  Ukrayna
Pavel, MaletinPavel Maletin 06.11.1986 2007  Rusya
Burkhard, MalichBurkhard Malich 29.11.1936 1975  Almanya
Vasily, MalininVasily Malinin 26.04.1956 2003  Rusya
Vidmantas, MalisauskasVidmantas Malisauskas 04.08.1963 1993  Litvanya
Nidjat, MamedovNidjat Mamedov 02.04.1985 2006  Azerbaycan
Rauf, MamedovRauf Mamedov 26.04.1988 2004  Azerbaycan
Shakhriyar, MamedyarovShakhriyar Mamedyarov 12.04.1985 2002  Azerbaycan
Mikulas, ManikMikulas Manik 26.05.1975 2006  Slovakya
Marius, ManolacheMarius Manolache 22.04.1973 2007  Romanya
Ilan, ManorIlan Manor 26.10.1969 1997  İsrail
Cyril, MarcelinCyril Marcelin 16.03.1979 2002  Fransa
David, MarcianoDavid Marciano 04.07.1969 1998  Fransa
Nelson, MarianoNelson Mariano 28.06.1974 2004  Filipinler
Mihail, MarinMihail Marin 21.04.1965 1993  Romanya
Sergio, MariottiSergio Mariotti 10.08.1946 1974  İtalya
Slavoljub, MarjanovicSlavoljub Marjanovic 06.01.1955 1978  Sırbistan
Jan, MarkosJan Markos 02.07.1985 2007  Slovakya
Miroslav, MarkovicMiroslav Markovic 08.05.1973 1999  Sırbistan
Tomasz, MarkowskiTomasz Markowski 30.07.1975 1998  Polonya
Robert, MarkušRobert Markuš 07.10.1983 2004  Sırbistan
Maroczy, GezaGéza Maróczy 03.03.1870 29.05.1951 1950  Macaristan
Dražen, MarovićDražen Marović 14.01.1938 1975  Hırvatistan
Slobodan, MartinovicSlobodan Martinovic 25.07.1945 1979  Sırbistan
Konstantin, MaslakKonstantin Maslak 27.08.1984 2008  Rusya
Athanasios, MastrovasilisAthanasios Mastrovasilis 18.04.1979 2005  Yunanistan
Dimitrios, MastrovasilisDimitrios Mastrovasilis 12.06.1983 2004  Yunanistan
Carlos, Matamoros FrancoCarlos Matamoros Franco 17.12.1966 2002  Ekvador
Aleksandar, MatanovicAleksandar Matanovic 23.05.1930 1955  Sırbistan
Gennady, MatjushinGennady Matjushin 23.08.1984 2007  Ukrayna
Milan, MatulovicMilan Matulovic 10.06.1935 1965  Sırbistan
Sebastien, MazeSebastien Maze 08.02.1984 2007  Fransa
Neil, McDonaldNeil McDonald 21.01.1967 1996  İngiltere
Mikheil, MchedlishviliMikheil Mchedlishvili 04.06.1979 2002  Gürcistan
Colin, McNabColin McNab 03.02.1961 1992  İskoçya
Luke, McShaneLuke McShane 07.01.1984 2000  İngiltere
Henrique, MeckingHenrique Mecking 23.01.1952 1972  Brezilya
Edmar, MednisEdmar Mednis 22.03.1937 13.02.2002 1980 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Eduard, MedunaEduard Meduna 11.09.1950 1987  Çek Cumhuriyeti
Zoltan, MedvegyZoltan Medvegy 21.03.1979 2002  Macaristan
Susanto, MegarantoSusanto Megaranto 08.10.1987 2004  Endonezya
Georg, MeierGeorg Meier 26.08.1987 2007  Almanya
Viesturs, MeijersViesturs Meijers 05.12.1967 2004  Letonya
Jonathan, MestelJonathan Mestel 13.03.1957 1982  İngiltere
Jacques, MiesesJacques Mieses 27.02.1865 23.02.1954 1950  Almanya
Jakob, MeisterJakob Meister 11.09.1955 2008  Almanya
Normunds, MiezisNormunds Miezis 11.05.1971 1997  Letonya
Vladas, MikenasVladas Mikenas 17.04.1910 03.11.1992 1987  Sovyetler Birliği
Adrian, MikhalchishinAdrian Mikhalchishin 18.11.1954 1978  Ukrayna
Lubomir, MikhaletzLubomir Mikhaletz 15.08.1974 1999  Ukrayna
Victor, MikhalevskiVictor Mikhalevski 08.07.1972 1996  İsrail
Igor, MiladinovicIgor Miladinovic 25.01.1974 1993  Sırbistan
Tony, MilesTony Miles 23.04.1955 12.11.2001 1976  İngiltere
Borislav, MilicBorislav Milic 20.10.1925 28.05.1986 1977  Yugoslavya
Gilberto, MilosGilberto Milos 30.10.1963 1988  Brezilya
Vadim, MilovVadim Milov 01.08.1972 1994  İsviçre
Ara, MinasianAra Minasian 14.04.1974 2004  Ermenistan
Artashes, MinasianArtashes Minasian 21.01.1967 1992  Ermenistan
Dragoljub, MinicDragoljub Minic 05.03.1937 09.04.2005 1991  Yugoslavya
Gilles, MirallesGilles Miralles 08.02.1966 1998  Fransa
Vigen, MirumianVigen Mirumian 29.09.1977 2008  Çek Cumhuriyeti}
Evgenij, MiroshnichenkoEvgenij Miroshnichenko 28.12.1978 2002  Ukrayna
Azer, MirzoevAzer Mirzoev 28.03.1978 2001  Azerbaycan
Aleksander, MistaAleksander Mista 07.01.1983 2004  Polonya
Nikola, MitkovNikola Mitkov 18.12.1971 1993  Makedonya
Kamil, MitonKamil Miton 12.04.1984 2002  Polonya
Georg, MohrGeorg Mohr 02.02.1965 1997  Slovenya
Stefan, MohrStefan Mohr 22.10.1967 1989  Almanya
Alexander, MoiseenkoAlexander Moiseenko 17.05.1980 1999  Ukrayna
Karel, MokryKarel Mokry 07.02.1959 1984  Çek Cumhuriyeti
Mario, MonticelliMario Monticelli 16.03.1902 30.06.1995 1985  İtalya
Elshan, MoradiElshan Moradi 22.05.1985 2005  İran
Javier, Moreno CarneroJavier Moreno Carnero 07.06.1975 2003  İspanya
Iván, MorovicIván Morovic 24.03.1963 1986  Şili
Alexander, MorozAlexander Moroz 18.01.1961 1999  Ukrayna
Alexander, MorozevichAlexander Morozevich 18.07.1977 1994  Rusya
Viktor, MoskalenkoViktor Moskalenko 04.12.1960 1992  Ukrayna
Paul, MotwaniPaul Motwani 13.06.1962 1992  İskoçya
Alexander, MotylevAlexander Motylev 17.06.1979 2000  Rusya
Sergei, MovsesianSergei Movsesian 03.11.1978 1997  Slovakya
Karen, MovsziszianKaren Movsziszian 06.01.1963 1994  Ermenistan
Martin, MrvaMartin Mrva 12.12.1971 2005  Slovakya
Muller, KarstenKarsten Müller 23.11.1970 1998  Almanya
Andrei, MurariuAndrei Murariu 17.02.1986 2006  Romanya
Jacob, MureyJacob Murey 02.08.1941 1987  İsrail
Niaz, MorshedNiaz Morshed 13.05.1966 1987  Bangladeş
Mladen, MuseMladen Muse 20.01.1963 2001  Hırvatistan
Sergey, NadyrhanovSergey Nadyrhanov 28.09.1963 1999  Rusya
Arkadij, NaiditschArkadij Naiditsch 25.10.1985 2001  Almanya
Miguel, NajdorfMiguel Najdorf 15.04.1910 04.07.1997 1950  Polonya
Toni, NajdoskiToni Najdoski 04.05.1970 1998  Makedonya
Evgeniy, NajerEvgeniy Najer 22.06.1977 1999  Rusya
Hikaru, NakamuraHikaru Nakamura 09.12.1987 2003 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Tigran, NalbandianTigran Nalbandian 05.06.1975 2004  Ermenistan
Marc, Narciso DublanMarc Narciso Dublan 20.01.1974 2003  İspanya
Igor-Alexandre, NatafIgor-Alexandre Nataf 02.05.1978 1998  Fransa
Alexander, NaumannAlexander Naumann 17.02.1979 2005  Almanya
Igor, NaumkinIgor Naumkin 10.08.1965 1990  Rusya
David, NavaraDavid Navara 27.03.1985 2002  Çek Cumhuriyeti
Trajce, NedevTrajce Nedev 27.02.1973 2000  Makedonya
Das, NeelotpalDas Neelotpal 20.04.1982 2006  Hindistan
Parimarjan, NegiParimarjan Negi 09.02.1993 2005  Hindistan
Ivan, NemetIvan Nemet 14.04.1943 1978  İsviçre
Ian, NepomniachtchiIan Nepomniachtchi 14.07.1990 2007  Rusya
Yakov, NesterovYakov Nesterov 24.11.1966 2005  Kazakistan
Jaime Sunye, NetoJaime Sunye Neto 02.05.1957 1986  Brezilya
Vladislav, NevednichyVladislav Nevednichy 03.09.1969 1993  Romanya
Valeriy, NeverovValeriy Neverov 21.06.1964 1991  Ukrayna
Vladimir, NevostrujevVladimir Nevostrujev 25.05.1966 2003  Rusya
Anh Dung, NguyenAnh Dung Nguyen 17.03.1976 2000  Vietnam
, Nguyen Ngoc Truong Son Nguyen Ngoc Truong Son 23.02.1990 2004  Vietnam
, Ni Hua Ni Hua 31.05.1983 2002  Çin Halk Cumhuriyeti
Peter Heine, NielsenPeter Heine Nielsen 24.05.1973 1994  Danimarka
Friso, NijboerFriso Nijboer 26.05.1965 1993  Hollanda
Nebojsa, NikcevicNebojsa Nikcevic 00.00.1965 1997  Karadağ
Andrey, NikitinAndrey Nikitin 10.08.1974 2001  Rusya
Juraj, NikolacJuraj Nikolac 22.04.1932 1979  Hırvatistan
Ioannis, NikolaidisIoannis Nikolaidis 04.01.1971 1995  Yunanistan
Oleg, NikolenkoOleg Nikolenko 19.06.1959 2008  Rusya
Predrag, NikolicPredrag Nikolic 11.09.1960 1983  Bosna-Hersek
Stanimir, NikolicStanimir Nikolic 26.01.1935 1977  Sırbistan
Liviu-Dieter, NisipeanuLiviu-Dieter Nisipeanu 01.08.1976 1997  Romanya
Jesus, NogueirasJesus Nogueiras 17.07.1959 1979  Küba
David, NorwoodDavid Norwood 03.10.1968 1988  İngiltere
Maxim, NovikMaxim Novik 11.12.1963 2003  Rusya
Igor, NovikovIgor Novikov 23.05.1962 1990 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Maxim, NovikovMaxim Novikov 02.05.1972 2005  Rusya
Stanislav, NovikovStanislav Novikov 06.07.1985 2004  Rusya
John, NunnJohn Nunn 25.04.1955 1978  İngiltere
Tomi, NybackTomi Nyback 03.04.1985 2003  Finlandiya
Alexander, ObukhovAlexander Obukhov 17.04.1969 2005  Rusya
Handszar, OdeevHandszar Odeev 27.01.1972 2005  Türkmenistan
Ogaard, LeifLeif Øgaard 05.01.1952 2007  Norveç
Okelly de GalwayAlbéric O'Kelly de Galway 17.05.1911 03.10.1980 1956  Belçika
Olafsson, FridrikFriğrik Ólafsson 26.01.1935 1958  İzlanda
Olafsson, HelgiHelgi Ólafsson 15.08.1956 1985  İzlanda
Mikhailo, OleksienkoMikhailo Oleksienko 30.09.1986 2005  Ukrayna
Lembit, OllLembit Oll 23.04.1966 17.05.1999 1992  Estonya
Josep, Oms PalliseJosep Oms Pallise 07.20.1973 2007  İspanya
Alexander, OnischukAlexander Onischuk 03.09.1975 1994 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Tomas, OralTomas Oral 24.12.1977 1999  Çek Cumhuriyeti
Michael, OratovskyMichael Oratovsky 03.04.1974 2002  İsrail
Lexy, OrtegaLexy Ortega 08.03.1960 2001  İtalya
Ostenstad, BergeBerge Østenstad 16.09.1964 2003  Norveç
Predrag, OstojicPredrag Ostojic 22.02.1938 05.07.1996 1975  Yugoslavya
Roman, OvetchkinRoman Ovetchkin 16.01.1973 2005  Rusya
Sergei, OvsejevitschSergei Ovsejevitsch 04.05.1974 2000  Ukrayna
Ludek, PachmanLudek Pachman 11.05.1924 06.03.2003 1954  Çekoslovakya
Nikola, PadevskyNikola Padevsky 29.05.1933 1964  Bulgaristan
Thomas, PaehtzThomas Paehtz 04.09.1956 1991  Almanya
Mladen, PalacMladen Palac 18.02.1971 1993  Hırvatistan
Sam, PalatnikSam Palatnik 26.03.1950 1978 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Davor, PaloDavor Palo 02.11.1985 2005  Danimarka
Mikhail, PanarinMikhail Panarin 04.08.1983 2007  Rusya
Magesh, PanchanathanMagesh Panchanathan 10.08.1983 2006  Hindistan
Alexander, PanchenkoAlexander Panchenko 05.10.1953 1980  Rusya
Oscar, PannoOscar Panno 17.03.1935 1955  Arjantin
Levan, PantsulaiaLevan Pantsulaia 02.26.1986 2005  Gürcistan
Enrico, PaoliEnrico Paoli 13.01.1908 15.12.2005 1996  İtalya
Ioannis, PapaioannouIoannis Papaioannou 20.04.1976 1998  Yunanistan
Mark, ParaguaMark Paragua 29.03.1984 2004  Filipinler
Jonathan, ParkerJonathan Parker 19.05.1976 2000  İngiltere
Mircea, ParligrasMircea Parligras 28.12.1980 2002  Romanya
Bruno, ParmaBruno Parma 30.12.1941 1963  Slovenya
Arman, PashikianArman Pashikian 28.07.1987 2007  Ermenistan
Dragan, PaunovicDragan Paunovic 08.11.1961 2004  Sırbistan
Duško, PavasovičDuško Pavasovič 15.10.1976 1999  Slovenya
Milos, PavlovicMilos Pavlovic 05.01.1964 1994  Sırbistan
Yannick, PelletierYannick Pelletier 22.09.1976 2000  İsviçre
, Peng Zhaoqin Peng Zhaoqin 08.05.1968 2004  Hollanda
, Peng Xiaomin Peng Xiaomin 08.04.1973 1997  Çin Halk Cumhuriyeti
Jonathan, PenroseJonathan Penrose 07.10.1933 1998  İngiltere
Fernando, PeraltaFernando Peralta 16.12.1979 2004  Arjantin
Eugene, PerelshteynEugene Perelshteyn 02.02.1980 2006 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Nicholas, PertNicholas Pert 22.01.1981 2004  İngiltere
Milos, PerunovicMilos Perunovic 14.01.1984 2004  Sırbistan
Jusefs, PetkevichJusefs Petkevich 19.12.1940 2002  Letonya
Vladimir, PetkovVladimir Petkov 26.07.1971 2007  Bulgaristan
Tomas, PetrikTomas Petrik 31.10.1980 2008  Slovakya
Arshak, PetrosianArshak Petrosian 16.12.1953 1984  Ermenistan
Tigran L, PetrosianTigran L Petrosian 17.09.1984 2004  Ermenistan
Tigran, PetrosianTigran Petrosian 17.06.1929 13.08.1984 1952  Sovyetler Birliği
Margeir, PeturssonMargeir Petursson 15.02.1960 1986  İzlanda
Helmut, PflegerHelmut Pfleger 06.08.1943 1975  Almanya
Wolfgang, PietzschWolfgang Pietzsch 21.12.1930 29.12.1996 1965  Almanya
Evgeny, PigusovEvgeny Pigusov 31.03.1961 1987  Rusya
Jeroen, PiketJeroen Piket 27.01.1969 1989  Hollanda
Dejan, PikulaDejan Pikula 31.07.1969 2002  Sırbistan
Georgiy, PilavovGeorgiy Pilavov 13.12.1974 2005  Ukrayna
Herman, PilnikHerman Pilnik 08.01.1914 12.11.1981 1952  Almanya
Pinter, JozsefJózsef Pintér 09.11.1953 1982  Macaristan
Vasja, PircVasja Pirc 19.12.1907 02.06.1980 1953  Slovenya
Yury, PiskovYury Piskov 12.10.1961 1993  Rusya
Ján, PlachetkaJán Plachetka 18.02.1945 1978  Slovakya
Albin, PlanincAlbin Planinc 18.04.1944 1972  Slovenya
James, PlaskettJames Plaskett 18.03.1960 1985  İngiltere
Igor, PlatonovIgor Platonov 18.01.1934 13.11.1994 1972  Ukrayna
Ruslan, PogorelovRuslan Pogorelov 07.06.1959 1998  Ukrayna
Tomas, PolakTomas Polak 24.04.1974 2000  Çek Cumhuriyeti
Polgar, JuditJudit Polgár 23.07.1976 1991  Macaristan
Susan, PolgarSusan Polgar 19.04.1969 1991  Macaristan
Lev, PolugaevskyLev Polugaevsky 20.11.1934 30.08.1995 1962  Sovyetler Birliği
Aleksandr, PoluljahovAleksandr Poluljahov 06.06.1965 1993  Rusya
Rainer, PolzinRainer Polzin 13.02.1971 2007  Almanya
Arturo, PomarArturo Pomar 01.09.1931 1962  İspanya
Ruslan, PonomariovRuslan Ponomariov 11.10.1983 1998  Ukrayna
Milko, PopchevMilko Popchev 11.11.1964 1998  Bulgaristan
Ivan, PopovIvan Popov 20.03.1990 2007  Rusya
Valerij, PopovValerij Popov 10.09.1974 1999  Rusya
Dusan, PopovicDusan Popovic 28.02.1983 2007  Sırbistan
Petar, PopovicPetar Popovic 14.02.1959 1981  Sırbistan
Lajos, PortischLajos Portisch 04.04.1937 1961  Macaristan
Evgeny, PostnyEvgeny Postny 03.07.1981 2002  İsrail
Alexander, PotapovAlexander Potapov 05.01.1969 2004  Rusya
Vladimir, PotkinVladimir Potkin 28.06.1982 2001  Rusya
Borki, PredojevicBorki Predojevic 06.04.1987 2004  Bosna-Hersek
Eric, PrieEric Prie 14.03.1962 1996  Fransa
Lodewijk, PrinsLodewijk Prins 27.01.1913 11.11.1999 1982  Hollanda
Evgeny, ProkopchukEvgeny Prokopchuk 13.07.1978 2000  Rusya
Michael, PrusikinMichael Prusikin 19.01.1978 2004  Almanya
Lev, PsakhisLev Psakhis 29.11.1958 1982  İsrail
Stojan, PucStojan Puc 09.04.1921 30.01.2004 1984  Yugoslavya
Nikolai, PushkovNikolai Pushkov 26.11.1946 1994  Rusya
Yuniesky, Quezada PerezYuniesky Quezada Perez 31.07.1984 2005  Küba
Miguel, QuinterosMiguel Quinteros 28.12.1947 1973  Arjantin
Robert, RabiegaRobert Rabiega 01.02.1971 2002  Almanya
Teimour, RadjabovTeimour Radjabov 12.03.1987 2001  Azerbaycan
Ivan, RadulovIvan Radulov 07.01.1939 1972  Bulgaristan
Julian, RadulskiJulian Radulski 24.05.1972 2004  Bulgaristan
Alexander, RaetskyAlexander Raetsky 17.10.1961 2005  Rusya
Markus, RaggerMarkus Ragger 00.00.1988 2008  Avusturya
Viacheslav, RagozinViacheslav Ragozin 08.10.1908 11.03.1962 1950  Sovyetler Birliği
Ziaur, RahmanZiaur Rahman 01.05.1974 2002  Bangladeş
Vladimir, RaicevicVladimir Raicevic 02.05.1949 1976  Sırbistan
Dusan, RajkovicDusan Rajkovic 17.06.1942 1977  Sırbistan
Aleksandr, RakhmanovAleksandr Rakhmanov 28.08.1989 2007  Rusya
Ramachandran, RameshRamachandran Ramesh 20.04.1976 2004  Hindistan
Ramirez, AlejandroAlejandro Ramírez 21.06.1988 2004  Kosta Rika
Yrjo, RantanenYrjo Rantanen 23.04.1950 1981  Finlandiya
Nukhim, RashkovskyNukhim Rashkovsky 18.04.1946 1980  Rusya
Igor, RausisIgor Rausis 07.04.1961 1993  Çek Cumhuriyeti
Yuri, RazuvayevYuri Razuvayev 10.10.1945 1976  Rusya
Gad, RechlisGad Rechlis 05.02.1967 1990  İsrail
Hans, ReeHans Ree 15.11.1944 1980  Hollanda
Reefat, Bin-SattarReefat Bin-Sattar 25.07.1974 2006  Bangladeş
Dimitri, ReindermanDimitri Reinderman 12.08.1972 1998  Hollanda
Eloi, RelangeEloi Relange 01.07.1976 1998  Fransa
Olivier, RenetOlivier Renet 21.12.1964 1990  Fransa
Samuel, ReshevskySamuel Reshevsky 26.11.1911 04.04.1992 1950 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Alexander, RiazantsevAlexander Riazantsev 12.09.1985 2001  Rusya
Zoltán, RibliZoltán Ribli 06.09.1951 1973  Macaristan
Pablo, RicardiPablo Ricardi 25.02.1962 1997  Arjantin
Nenad, RisticNenad Ristic 19.11.1958 1997  Sırbistan
Manuel, Rivas PastorManuel Rivas Pastor 13.07.1960 1987  İspanya
Aimen, RizoukAimen Rizouk 03.08.1979 2007  Cezayir
Karl, RobatschKarl Robatsch 14.10.1929 19.09.2000 1961  Avusturya
Amador, RodriguezAmador Rodriguez 08.09.1956 1977  İspanya
Andres, RodriguezAndres Rodriguez 19.12.1973 1997  Uruguay
Orestes, Rodriguez VargasOrestes Rodriguez Vargas 04.07.1943 1978  İspanya
Enrique, Rodriguez GuerreroEnrique Rodriguez Guerrero 08.11.1983 2007  İspanya
Maxim, RodshteinMaxim Rodshtein 19.01.1989 2007  İsrail
Ian, RogersIan Rogers 24.06.1960 1985  Avustralya
Davor, RogicDavor Rogic 27.07.1971 2006  Hırvatistan
Kenneth, RogoffKenneth Rogoff 22.03.1953 1978 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Vladimir, RogovskiVladimir Rogovski 07.02.1965 2005  Ukrayna
Dorian, RogozencoDorian Rogozenco 18.08.1973 1995  Romanya
Michael, RohdeMichael Rohde 26.08.1959 1988 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Michael, RoizMichael Roiz 10.10.1983 2003  İsrail
Oleg, RomanishinOleg Romanishin 10.01.1952 1976  Ukrayna
Evgeny, RomanovEvgeny Romanov 14.02.1988 2007  Rusya
Alfonso, Romero HolmesAlfonso Romero Holmes 28.05.1965 1995  İspanya
Héctor, RossettoHéctor Rossetto 08.09.1922 1960  Arjantin
Nicolas, RossolimoNicolas Rossolimo 28.02.1910 24.07.1975 1953 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Arkadij, RotsteinArkadij Rotstein 29.04.1961 1994  Almanya
Jonathan, RowsonJonathan Rowson 18.04.1977 1999  İskoçya
Eduardas, RozentalisEduardas Rozentalis 27.05.1963 1991  Litvanya
Vadim, RubanVadim Ruban 13.06.1964 1991  Rusya
Akiba, RubinsteinAkiba Rubinstein 12.10.1882 15.03.1961 1950  Polonya
Sergei, RublevskySergei Rublevsky 15.10.1974 1994  Rusya
Robert, RuckRobert Ruck 10.12.1977 2001  Macaristan
Alexander, RustemovAlexander Rustemov 06.07.1973 1998  Rusya
Darius, RuzeleDarius Ruzele 27.04.1968 1996  Litvanya
Andrey, RychagovAndrey Rychagov 03.08.1979 2006  Rusya
Mikhail, RytshagovMikhail Rytshagov 12.11.1967 1997  Estonya
Matthew, SadlerMatthew Sadler 15.05.1974 1993  İngiltere
Darmen, SadvakasovDarmen Sadvakasov 28.04.1979 1998  Kazakistan
Eltaj, SafarliEltaj Safarli 18.05.1992 2008  Azerbaycan
Shukhrat, SafinShukhrat Safin 03.04.1970 1999  Özbekistan
Gennadij, SagalchikGennadij Sagalchik 22.04.1969 1994 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Dragutin, SahovicDragutin Sahovic 08.08.1940 12.11.2005 1978  Sırbistan
Sajtar, JaroslavJaroslav Šajtar 03.12.1921 04.02.2003 1985  Çekoslovakya
Konstantin, SakaevKonstantin Sakaev 13.04.1974 1992  Rusya
Ivan, Salgado LopezIvan Salgado Lopez 00.00.1991 2008  İspanya
Valery, SalovValery Salov 26.05.1964 1986  Rusya
Mihail, SaltaevMihail Saltaev 19.11.1962 1995  Özbekistan
Bator, SambuevBator Sambuev 25.11.1980 2006  Rusya
Samisch, FriedrichFriedrich Sämisch 20.09.1896 16.08.1975 1950  Almanya
Pablo, San Segundo CarrilloPablo San Segundo Carrillo 09.02.1970 1995  İspanya
Sandipan, ChandaSandipan Chanda 13.08.1983 2003  Hindistan
Vasile, SanduleacVasile Sanduleac 02.01.1971 2006  Moldova
Raúl, SanguinettiRaúl Sanguinetti 03.02.1933 06.08.2000 1982  Arjantin
Marc, Santo-RomanMarc Santo-Roman 13.09.1960 1996  Fransa
Gabriel, SargissianGabriel Sargissian 03.02.1983 2002  Ermenistan
Ante, SaricAnte Saric 06.04.1984 2007  Hırvatistan
Ibro, SaricIbro Saric 20.02.1982 2007  Bosna-Hersek
Krishnan, SasikiranKrishnan Sasikiran 07.01.1981 2000  Hindistan
Boris, SavchenkoBoris Savchenko 10.07.1986 2007  Rusya
Stanislav, SavchenkoStanislav Savchenko 21.01.1967 1993  Ukrayna
Miodrag, SavicMiodrag Savic 06.04.1977 2003  Sırbistan
Vladimir, SavonVladimir Savon 26.09.1940 01.06.2005 1973  Ukrayna
Gyula, SaxGyula Sax 18.06.1951 1974  Macaristan
Lars, SchandorffLars Schandorff 20.04.1965 1996  Danimarka
Gerhard, ScheblerGerhard Schebler 03.10.1969 2004  Almanya
Philipp, SchlosserPhilipp Schlosser 19.08.1968 1992  Almanya
Roland, SchmaltzRoland Schmaltz 15.11.1974 2001  Almanya
Lothar, SchmidLothar Schmid 10.05.1928 1959  Almanya
Wlodzimierz, SchmidtWlodzimierz Schmidt 10.04.1943 1976  Polonya
Eckhard, SchmittdielEckhard Schmittdiel 13.05.1960 1995  Almanya
Harry, SchusslerHarry Schussler 24.06.1957 1988  İsveç
Gabriel, SchwartzmanGabriel Schwartzman 23.10.1976 1993 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Marie, SebagMarie Sebag 15.10.1986 2008  Fransa
Nikola, SedlakNikola Sedlak 13.12.1983 2003  Sırbistan
Narek, SeferjanNarek Seferjan 20.08.1974 1998  Ermenistan
Yasser, SeirawanYasser Seirawan 24.03.1960 1980 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Lajos, SeresLajos Seres 08.12.1973 2003  Macaristan
Vladimir, SergeevVladimir Sergeev 01.05.1964 2007  Ukrayna
Drazen, SermekDrazen Sermek 30.01.1969 1994  Hırvatistan
Gregory, SerperGregory Serper 14.09.1969 1992 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Alexander, ShabalovAlexander Shabalov 12.09.1967 1991 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Yuri, ShabanovYuri Shabanov 11.11.1937 2004  Rusya
Tal, ShakedTal Shaked 05.02.1978 1997 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Nikolai, ShalnevNikolai Shalnev 16.04.1944 2001  Almanya
Leonid, ShamkovichLeonid Shamkovich 01.06.1923 22.04.2005 1965  Sovyetler Birliği
Konstantine, ShanavaKonstantine Shanava 05.05.1985 2006  Gürcistan
Evgeny, ShaposhnikovEvgeny Shaposhnikov 01.06.1981 2004  Rusya
Dashzegve, SharavdorjDashzegve Sharavdorj 21.10.1974 1999  Moğolistan
Andrey, ShariyazdanovAndrey Shariyazdanov 12.07.1976 1998  Rusya
John, ShawJohn Shaw 16.10.1968 2006  İskoçya
Andrei, ShchekachevAndrei Shchekachev 27.10.1972 1996  Rusya
Davit, ShengeliaDavit Shengelia 06.03.1980 2005  Gürcistan
Miron, SherMiron Sher 29.06.1952 1992 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Ruslan, SherbakovRuslan Sherbakov 14.09.1969 1993  Rusya
Alex, SherzerAlex Sherzer 01.02.1971 1993 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Sergei, ShipovSergei Shipov 17.04.1966 1996  Rusya
Alexei, ShirovAlexei Shirov 04.07.1972 1990  İspanya
Vadim, ShishkinVadim Shishkin 04.03.1969 2007  Ukrayna
Aleksandr, ShneiderAleksandr Shneider 22.05.1962 1990  Ukrayna
Anton, ShomoevAnton Shomoev 05.06.1981 2002  Rusya
Nigel, ShortNigel Short 01.06.1965 1984  İngiltere
Veniamen, ShtyrenkovVeniamen Shtyrenkov 23.04.1958 1999  Rusya
Yury, ShulmanYury Shulman 29.04.1975 1995 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Igor, ShvyrjovIgor Shvyrjov 24.05.1955 2005  Estonya
Gudmundur, SigurjonssonGudmundur Sigurjonsson 25.09.1947 1975  İzlanda
Vladimir, SimaginVladimir Simagin 21.06.1919 25.09.1968 1962  Rusya
Radoslav, SimicRadoslav Simic 09.06.1948 1984  Sırbistan
Marcel, Sisniega CampbellMarcel Sisniega Campbell 28.07.1959 1992  Meksika
Pavel, SkatchkovPavel Skatchkov 14.09.1979 2007  Rusya
Spyridon, SkembrisSpyridon Skembris 22.02.1958 1991  Yunanistan
Dmitriy, SkorchenkoDmitriy Skorchenko 17.10.1983 2008  Rusya
Sergio, SlipakSergio Slipak 28.07.1965 2001  Arjantin
Sliwa, BogdanBogdan Sliwa 04.02.1922 16.05.2003 1987  Polonya
Roman, SlobodjanRoman Slobodjan 01.01.1975 1996  Almanya
Sergey, SmaginSergey Smagin 08.09.1958 1987  Rusya
Jan, SmeetsJan Smeets 05.04.1985 2004  Hollanda
Jan, SmejkalJan Smejkal 22.03.1946 1972  Çek Cumhuriyeti
Ilya, SmirinIlya Smirin 21.01.1968 1990  İsrail
Pavel, SmirnovPavel Smirnov 27.04.1982 2003  Rusya
Vasily, SmyslovVasily Smyslov 24.03.1921 1950  Sovyetler Birliği
Wesley, SoWesley So 09.10.1993 2007  Filipinler
Socko, BartoszBartosz Socko 10.11.1978 1999  Polonya
Ram, SofferRam Soffer 06.09.1965 1994  İsrail
Andrei, SokolovAndrei Sokolov 20.03.1963 1984  Fransa
Ivan, SokolovIvan Sokolov 13.01.1968 1987  Hollanda
Dragan, SolakDragan Solak 30.03.1980 2000  Sırbistan
Yuri, SolodovnichenkoYuri Solodovnichenko 08.02.1978 2007  Ukrayna
Evgeniy, SolozhenkinEvgeniy Solozhenkin 31.07.1966 1993  Rusya
Andrew, SoltisAndrew Soltis 28.05.1947 1980 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Ariel, SorinAriel Sorin 26.04.1967 1995  Arjantin
Maxim, SorokinMaxim Sorokin 22.01.1968 30.06.2007 1992  Rusya
Gennadi, SosonkoGennadi Sosonko 18.05.1943 1976  Rusya
Hugo, SpangenbergHugo Spangenberg 22.11.1975 1996  Arjantin
Vasil, SpasovVasil Spasov 17.02.1971 1990  Bulgaristan
Boris, SpasskyBoris Spassky 30.01.1937 1955  Fransa
Liuben, SpassovLiuben Spassov 22.03.1943 1976  Bulgaristan
Jon, SpeelmanJon Speelman 02.10.1956 1980  İngiltere
Nikola, SpiridonovNikola Spiridonov 28.02.1938 1979  Bulgaristan
Kevin, SpraggettKevin Spraggett 10.11.1954 1985  Kanada
Stahlberg, GideonGideon Ståhlberg 26.01.1908 26.05.1967 1950  İsveç
Nikolaus, StanecNikolaus Stanec 29.04.1968 2003  Avusturya
Markus, StanglMarkus Stangl 29.04.1969 1993  Almanya
Zvonko, StanojoskiZvonko Stanojoski 29.01.1964 2004  Makedonya
Michael, SteanMichael Stean 04.09.1953 1977  İngiltere
Antoaneta, StefanovaAntoaneta Stefanova 19.04.1979 2003  Bulgaristan
Hannes, StefanssonHannes Stefansson 18.07.1972 1993  İzlanda
Leonid, SteinLeonid Stein 12.11.1934 04.07.1973 1962  Sovyetler Birliği
Hedinn, SteingrimssonHedinn Steingrimsson 11.01.1975 2007  İzlanda
Daniël, StellwagenDaniël Stellwagen 01.03.1987 2004  Hollanda
Hrvoje, StevicHrvoje Stevic 08.01.1980 2002  Hırvatistan
Jiri, StocekJiri Stocek 10.05.1977 1999  Çek Cumhuriyeti
Igor, StohlIgor Stohl 27.09.1964 1992  Slovakya
Mihajlo, StojanovicMihajlo Stojanovic 11.05.1977 2007  Sırbistan
Gösta, StoltzGösta Stoltz 09.05.1904 25.07.1963 1954  İsveç
Aleksa, StrikovicAleksa Strikovic 12.05.1961 1996  Sırbistan
Alexander, StripunskyAlexander Stripunsky 18.08.1970 1998 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Zurab, SturuaZurab Sturua 08.06.1959 1991  Gürcistan
Mihai, SubaMihai Suba 01.06.1947 1978  Romanya
Alexey, SuetinAlexey Suetin 16.11.1926 10.09.2001 1965  Sovyetler Birliği
Nenad, SulavaNenad Sulava 25.12.1962 2000  Hırvatistan
Sarunas, SulskisSarunas Sulskis 26.11.1972 1996  Litvanya
Alexandre, SulypaAlexandre Sulypa 03.06.1972 2000  Ukrayna
Andrey, SumetsAndrey Sumets 15.04.1980 2006  Ukrayna
Aaron, SummerscaleAaron Summerscale 26.08.1969 1997  İngiltere
Herman, SuradiradjaHerman Suradiradja 14.10.1947 1978  Endonezya
Emil, SutovskyEmil Sutovsky 19.09.1977 1996  İsrail
Duncan, SuttlesDuncan Suttles 21.12.1945 1973  Kanada
Evgeny, SveshnikovEvgeny Sveshnikov 11.02.1950 1977  Letonya
Dmitry, SvetushkinDmitry Svetushkin 25.07.1980 2002  Moldova
Peter, SvidlerPeter Svidler 17.06.1976 1994  Rusya
Szabo, LaszloLászló Szabó 19.03.1917 08.08.1998 1950  Macaristan
Peter, SzekelyPeter Szekely 08.02.1955 31.08.2003 1994  Macaristan
Farhad, TahirovFarhad Tahirov 12.04.1987 2002  Azerbaycan
Mark, TaimanovMark Taimanov 07.02.1926 1952  Sovyetler Birliği
Mikhail, TalMikhail Tal 09.11.1936 28.06.1992 1957  Sovyetler Birliği
Moussa, TalebMoussa Taleb 01.07.1978 2004  Birleşik Arap Emirlikleri
James, TarjanJames Tarjan 22.02.1952 1976 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Savielly, TartakowerSavielly Tartakower 21.02.1887 05.02.1956 1950  Fransa
Serik, TemirbayevSerik Temirbayev 08.08.1961 1995  Kazakistan
Rudolf, TeschnerRudolf Teschner 16.02.1922 23.07.2006 1992  Almanya
Henrik, TeskeHenrik Teske 28.02.1968 1996  Almanya
Vitaly, TeterevVitaly Teterev 07.01.1983 2007  Beyaz Rusya
Praveen, ThipsayPraveen Thipsay 12.08.1959 1997  Hindistan
Throstur, ThorhallssonThrostur Thorhallsson 19.03.1969 1997  İzlanda
Jurij, TihonovJurij Tihonov 03.07.1978 2006  Beyaz Rusya
Jan, TimmanJan Timman 14.12.1951 1974  Hollanda
Artyom, TimofeevArtyom Timofeev 06.01.1985 2003  Rusya
Gennadij, TimoscenkoGennadij Timoscenko 27.04.1949 1980  Slovakya
Georgy, TimoshenkoGeorgy Timoshenko 01.06.1966 1994  Ukrayna
Raj, TischbierekRaj Tischbierek 24.09.1962 1991  Almanya
Jonathan, TisdallJonathan Tisdall 26.08.1958 1995  Norveç
Petr, TishinPetr Tishin 21.10.1976 2002  Rusya
Sergei, TiviakovSergei Tiviakov 14.02.1973 1991  Hollanda
Vladislav, TkachievVladislav Tkachiev 09.11.1973 1996  Fransa
Miodrag, TodorcevicMiodrag Todorcevic 10.11.1940 1989  İspanya
Todor, TodorovTodor Todorov 08.11.1974 2006  Bulgaristan
Goran, TodorovicGoran Todorovic 17.05.1963 1997  Sırbistan
Tibor, TolnaiTibor Tolnai 23.09.1964 1990  Macaristan
Alexander, TolushAlexander Tolush 01.05.1910 03.03.1969 1953  Sovyetler Birliği
Evgeny, TomashevskyEvgeny Tomashevsky 01.07.1987 2005  Rusya
Veselin, TopalovVeselin Topalov 15.03.1975 1992  Bulgaristan
Eugenio, TorreEugenio Torre 04.11.1951 1974  Filipinler
Carlos, Torre RepettoCarlos Torre Repetto 23.11.1905 19.03.1978 1977  Meksika
Miroslav, TosicMiroslav Tosic 15.06.1960 1998  Sırbistan
Leonid, TotskyLeonid Totsky 10.08.1967 2001  Rusya
Marko, TratarMarko Tratar 20.05.1974 2006  Slovenya
Pavel, TregubovPavel Tregubov 21.12.1971 1994  Rusya
Petar, TrifunovicPetar Trifunovic 31.08.1910 08.12.1980 1953  Yugoslavya
Georgi, TringovGeorgi Tringov 07.03.1937 02.07.2000 1963  Bulgaristan
Mark, TseitlinMark Tseitlin 23.09.1943 1997  İsrail
Mikhail, TseitlinMikhail Tseitlin 16.06.1947 1987  Rusya
Vitaly, TseshkovskyVitaly Tseshkovsky 25.09.1944 1975  Rusya
, Tu Hoang Thong Tu Hoang Thong 22.06.1972 1999  Vietnam
Adam, TukhaevAdam Tukhaev 14.02.1988 2007  Ukrayna
Vladimir, TukmakovVladimir Tukmakov 15.03.1946 1972  Ukrayna
Gennady, TunikGennady Tunik 27.05.1953 2002  Rusya
Matthew, TurnerMatthew Turner 11.12.1975 2002  İngiltere
Maxim, TurovMaxim Turov 07.12.1979 1999  Rusya
Dimitri, TyomkinDimitri Tyomkin 25.03.1977 2001  Kanada
Elizbar, UbilavaElizbar Ubilava 27.08.1950 1988  İspanya
Mijo, UdovcicMijo Udovcic 11.09.1920 08.09.1984 1962  Yugoslavya
Wolfgang, UhlmannWolfgang Uhlmann 29.03.1935 1959  Almanya
Mikhail, UlibinMikhail Ulibin 31.05.1971 1991  Rusya
Wolfgang, UnzickerWolfgang Unzicker 26.06.1925 20.04.2006 1954  Almanya
Henry, Urday CáceresHenry Urday Cáceres 05.07.1967 1992  Peru
Maxime, Vachier-LagraveMaxime Vachier-Lagrave 21.10.1990 2005  Fransa
Laszlo, VadaszLaszlo Vadasz 27.01.1948 03.01.2005 1976  Macaristan
Rafael, VaganianRafael Vaganian 15.10.1951 1971  Ermenistan
Anatoly, VaisserAnatoly Vaisser 05.03.1949 1985  Fransa
Levente, VajdaLevente Vajda 13.02.1981 2001  Romanya
Francisco, Vallejo PonsFrancisco Vallejo Pons 21.08.1982 1999  İspanya
Erik, Van Den DoelErik Van Den Doel 15.05.1979 1998  Hollanda
Van Der Sterren, PaulPaul van der Sterren 17.03.1956 1990  Hollanda
Karel, Van Der WeideKarel Van Der Weide 11.08.1973 2005  Hollanda
Van Der Wiel, JohnJohn van der Wiel 09.08.1959 1982  Hollanda
Van Wely, LoekLoek van Wely 07.10.1972 1993  Hollanda
Viktor, VaravinViktor Varavin 23.05.1967 1995  Rusya
Zoltán, VargaZoltán Varga 12.07.1970 1995  Macaristan
Evgeni, VasiukovEvgeni Vasiukov 05.03.1933 1961  Rusya
Rodrigo, VasquezRodrigo Vasquez 06.12.1969 2004  Şili
Alexander, VaulinAlexander Vaulin 18.03.1957 1994  Rusya
Renier, VazquezRenier Vazquez 08.01.1979 2007  İspanya
Petr, VelickaPetr Velicka 26.02.1967 2007  Çek Cumhuriyeti
Petar, VelikovPetar Velikov 30.03.1951 1982  Bulgaristan
Dragoljub, VelimirovicDragoljub Velimirovic 12.05.1942 1973  Sırbistan
Reynaldo, VeraReynaldo Vera 07.01.1961 1988  Küba
Giovanni, VescoviGiovanni Vescovi 14.06.1978 1998  Brezilya
Milan, VidmarMilan Vidmar 22.06.1885 09.10.1962 1950  Yugoslavya
Buenaventura, VillamayorBuenaventura Villamayor 04.05.1967 2000  Filipinler
Yge, VisserYge Visser 29.07.1963 2006  Hollanda
Nikita, VitiugovNikita Vitiugov 04.02.1987 2007  Rusya
Evgeny, VladimirovEvgeny Vladimirov 20.01.1957 1989  Kazakistan
Lothar, VogtLothar Vogt 17.01.1952 1976  Almanya
Stanislav, VoitsekhovskyStanislav Voitsekhovsky 06.08.1964 1999  Rusya
Marek, VokacMarek Vokac 06.12.1958 1999  Çek Cumhuriyeti
Sergey, VokarevSergey Vokarev 28.08.1970 2008  Rusya
Sergey, VolkovSergey Volkov 07.02.1974 1998  Rusya
Andrei, VolokitinAndrei Volokitin 11.06.1986 2001  Ukrayna
Leonid, VoloshinLeonid Voloshin 10.05.1964 2003  Çek Cumhuriyeti
Alexander, VolzhinAlexander Volzhin 02.02.1971 1997  Rusya
Evgeny, VorobiovEvgeny Vorobiov 13.12.1976 2000  Rusya
Vladislav, VorotnikovVladislav Vorotnikov 17.08.1947 2005  Rusya
Jan, VotavaJan Votava 29.11.1974 1999  Çek Cumhuriyeti
Yuri, VovkYuri Vovk 11.11.1988 2008  Ukrayna
Bojan, VuckovicBojan Vuckovic 12.09.1980 2001  Sırbistan
Milan, VukicMilan Vukic 19.08.1942 1975  Bosna-Hersek
Arkadi Eremeevich, VulArkadi Eremeevich Vul 11.09.1953 2003  Rusya
Spartak, VysochinSpartak Vysochin 30.04.1975 2001  Ukrayna
Alexey, VyzmanavinAlexey Vyzmanavin 01.01.1960 06.01.2000 1989  Sovyetler Birliği
Matthias, WahlsMatthias Wahls 26.01.1968 1988  Almanya
, Wang Hao Wang Hao 04.08.1989 2005  Çin Halk Cumhuriyeti
, Wang Yue Wang Yue 31.03.1987 2004  Çin Halk Cumhuriyeti
, Wang Zili Wang Zili 14.06.1968 1995  Çin Halk Cumhuriyeti
Chris, WardChris Ward 26.03.1968 1996  İngiltere
William, WatsonWilliam Watson 18.04.1962 1990  İngiltere
Tom, WedbergTom Wedberg 26.11.1953 1995  İsveç
Peter, WellsPeter Wells 17.04.1965 1994  İngiltere
, Wen Yang Wen Yang 07.07.1988 2008  Çin Halk Cumhuriyeti
Jan, WerleJan Werle 15.01.1984 2006  Hollanda
Heikki, WesterinenHeikki Westerinen 27.04.1944 1975  Finlandiya
Michael, WilderMichael Wilder 17.08.1962 1988 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Simon, WilliamsSimon Williams 30.11.1979 2008  İngiltere
Luc, WinantsLuc Winants 01.01.1963 1998  Belçika
Radoslaw, WojtaszekRadoslaw Wojtaszek 13.01.1987 2005  Polonya
Aleksander, WojtkiewiczAleksander Wojtkiewicz 15.01.1963 14.07.2006 1990  Polonya
Patrick, WolffPatrick Wolff 15.02.1968 1990 Amerika Birleşik Devletleri ABD
, Wong Meng Kong Wong Meng Kong 18.09.1963 2000  Singapur
, Wu Shaobin Wu Shaobin 04.02.1969 1998  Singapur
, Wu Wenjin Wu Wenjin 10.03.1976 2000  Çin Halk Cumhuriyeti
, Xie Jun Xie Jun 23.10.1970 1995  Çin Halk Cumhuriyeti
, Xu Yuhua Xu Yuhua 29.10.1976 2007  Çin Halk Cumhuriyeti
, Xu Jun Xu Jun 17.09.1962 1994  Çin Halk Cumhuriyeti
Igor, YagupovIgor Yagupov 13.10.1965 2003  Rusya
Yuri, YakovichYuri Yakovich 30.11.1962 1990  Rusya
Valeri, YandemirovValeri Yandemirov 11.02.1963 1997  Rusya
Daniel, YanofskyDaniel Yanofsky 26.03.1925 05.03.2000 1964  Kanada
, Ye Jiangchuan Ye Jiangchuan 20.11.1960 1993  Çin Halk Cumhuriyeti
, Ye Rongguang Ye Rongguang 03.10.1963 1990  Çin Halk Cumhuriyeti
Arsen, YegiazarianArsen Yegiazarian 18.06.1970 2000  Ermenistan
Vasily, YemelinVasily Yemelin 01.02.1976 1994  Rusya
Alex, YermolinskyAlex Yermolinsky 11.04.1958 1992 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Denis, YevseevDenis Yevseev 03.07.1973 2003  Rusya
Jouni, YrjolaJouni Yrjola 24.10.1959 1990  Finlandiya
, Yu Shaoteng Yu Shaoteng 26.03.1979 2004  Çin Halk Cumhuriyeti
Leonid, YudasinLeonid Yudasin 08.08.1959 1984  İsrail
Leonid, YurtaevLeonid Yurtaev 01.05.1959 1996  Kırgızistan
Artur, YusupovArtur Yusupov 13.02.1960 1980  Almanya
Sergey, ZagrebelnySergey Zagrebelny 09.04.1965 1993  Özbekistan
Gennadi, ZaichikGennadi Zaichik 11.02.1957 1984  Rusya
Igor, ZaitsevIgor Zaitsev 27.05.1938 1976  Rusya
Alexander Nikolayevich, ZaitsevAlexander Nikolayevich Zaitsev 15.06.1935 31.10.1971 1967  Sovyetler Birliği
Ivan, ZajaIvan Zaja 29.07.1965 2001  Hırvatistan
Igor, ZakharevichIgor Zakharevich 14.07.1963 10.08.2008 2000  Rusya
Viacheslav, ZakhartsovViacheslav Zakhartsov 30.03.1968 2007  Rusya
Oswaldo, ZambranaOswaldo Zambrana 07.07.1981 2007  Bolivya
Alonso, ZapataAlonso Zapata 22.08.1958 1984  Kolombiya
Pablo, ZarnickiPablo Zarnicki 17.11.1972 1994  Arjantin
, Zaw Win Lay Zaw Win Lay 22.10.1963 2000  Myanmar
Robert, ZelcicRobert Zelcic 21.09.1965 1997  Hırvatistan
Elmars, ZemgalisElmars Zemgalis 09.09.1923 2003  Letonya
Jurij, ZezulkinJurij Zezulkin 16.08.1971 2000  Beyaz Rusya
, Zhang Pengxiang Zhang Pengxiang 29.06.1980 2001  Çin Halk Cumhuriyeti
, Zhang Zhong Zhang Zhong 05.09.1978 1998  Singapur
, Zhao Jun Zhao Jun 12.12.1986 2004  Çin Halk Cumhuriyeti
, Zhao Zong-Yuan Zhao Zong-Yuan 26.06.1986 2008  Avustralya
Andrey, ZhigalkoAndrey Zhigalko 18.09.1985 2006  Beyaz Rusya
Sergei, ZhigalkoSergei Zhigalko 28.03.1989 2007  Beyaz Rusya
, Zhou Jianchao Zhou Jianchao 11.06.1988 2006  Çin Halk Cumhuriyeti
, Zhu Chen Zhu Chen 16.03.1976 2001  Katar
Raset, ZiatdinovRaset Ziatdinov 27.12.1958 2005 Amerika Birleşik Devletleri ABD
Dov, ZifroniDov Zifroni 17.02.1976 1999  İsrail
Yaacov, ZilbermanYaacov Zilberman 26.05.1954 1998  İsrail
Yaroslav, ZinchenkoYaroslav Zinchenko 14.02.1987 2006  Ukrayna
Alexander, ZlochevskijAlexander Zlochevskij 25.06.1963 1994  İtalya
Andrey, ZontakhAndrey Zontakh 04.11.1970 1997  Ukrayna
Alexander, ZubarevAlexander Zubarev 17.12.1979 2002  Ukrayna
Vadim, ZvjaginsevVadim Zvjaginsev 18.08.1976 1994  Rusya

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]