Sarah Walker

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sarah Walker
İlk görünüm"Chuck Versus the Intersect"
Son görünüm"Chuck Versus the Goodbye"
CanlandıranYvonne Strahovski
Bilgileri
MeslekEski CIA Ajanı
Evlilik(ler)Chuck Bartowski
Doğum ve ölümd. 1982 Mayıs

Sarah Walker, Chuck isimli televizyon dizisindeki ana karakterlerden biridir. Yvonne Strahovski tarafından canlandırılmaktadır.

CIA'de özel ajan olan Sarah Walker'ın ana görevi "intersect" olan Chuck'ı korumaktır.

Sarah'nın gerçek adı Sam dir.3.sezon 8.bölümde gerçek adını Shaw a söylemiştir.Bu kez Chuck Sarah'nın gerçek adının Sam olduğunu duymuştur.Sarah'nın gerçek göbek adı "Lisa" dır. Sarah, Chuck'ın duymadığı bir sırada gerçek göbek adının Lisa olduğunu itiraf etmiştir. Sarah'nın CIA'ye girmeden önceki hayatı sırasında Jenny Burton, Katie O'Connell ve Rebecca Franco takma adlarını kullandığı bilinmektedir.

Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sarah'nın ailesi ve özel yaşamı konusunda çok az şey bilinmektedir. Dizinin "Chuck Versus the Cougars" isimli bölümünde Sarah'nın babasının şibeli insanlarla şüpheli işler çevirdiği; takma adlar kullanarak kızıyla birlikte ülkede sürekli olarak dolaştığı; yanlış insanlara ihanet etikten sonra "kendi güvenliği için" tutuklanarak hapse atıldığı ve kızına bir kutu dolusu para bıraktığı ifade edilir.

Sarah babasının tutuklanması sırasında Jenny Burton takma adını kullanmaktadır. Sarah, babasının tutuklanmasının hemen ardından Ajan Graham tarafından CIA'de işe alınır.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Sarah'nın eğitim hayatı hakkında da fazla bilgi bulunmamaktadır. Liseden 1998 yılında mezun olur. Babası o liseye devam ettiği sırada tutuklanmıştır. Lisenin sıkıntısnı yaşamakta olan Sarah'nın lise hayatı babasının hapse girmesinin ardından tam bir kabusa döner. Sarah'nın lisede mutlu olmadığı ve arkadaşları tarafından horlandığı bilinmektedir. (Sarah lise yıllarında diş teli de takmaktadır.) Sarah'nın Harward üniversitesine gittiği özel ajan dosyasında bulunmakta olup, üniversiteyi bitirip bitirmediği bilinmemektedir.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sarah'nın, kendisi de bir CIA ajanı olan Chuck'ın Stanford Üniversitesi'nden oda arkadaşı olan Bryce Larkin ile geçmişte bir ilişkisi olmuştur. Sarah, CIA görevi nedeniyle Chuck'ın kız arkadaşı gibi davranmaktadır. Chuck ile zaman zaman (göstermelik olarak) ayrılıp barışmaktadırlar. Sarah'nın Chuck'a karşı bir takım romantik duygular beslediği de zamanla ortaya çıkmaktadır. Örneğin ikinci sezonun "Chuck Versus the Ex" isimli altıncı bölümünde Chuck'ın eski sevgilisi Dr. Jill Roberts ile karşılaşması ve CIA bağlantılı bir operasyon nedeniyle onunla yemeğe çıkmak zorunda kalması Sarah'yı kıskandırmıştır. Sarah'da Chuck'ı sadece çok sevmekte gözükmekle birlikte Chuck'a sırılsıklam aşıktır. 3. sezonda flört emeye başlarlar. 4.sezonda gerçekten ilişkiye baslıyorlar ve mükemmel bir çift oluyorlar.

İşleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sarah, babasının tutuklanmasının hemen ardından Ajan Graham tarafından CIA'de işe alınır. CIA'de özel ajan olarak kariyerine devam etmektedir.

Sarah, CIA ajanı olduğunu gizlemek amacıyla birinci sezonda Chuck'ın çalışmakta olduğu "Buy More" isimli marketin yakınlarındaki "Weinerlicious" sosisli sandviç standında; ikinci sezonda ise "Orange Orange" yoğurt salonunda çalışır gibi yapmaktadır. Federal hükûmet, ikinci sezonda, "Orange Orange"ın bodrum katına yüksek teknoloji ile donatılmış bir opersyon merkezi (SCIF) inşa etmiştir.

Uzmanlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sarah yakın dövüşün yanı sıra bıçak atmada da uzmandır. Bu yetenek ona babası tarafından öğretilmiştir. Sarah, bıçaklarını genellikle ayak bileğinde taşımaktadır. (Sarah'nın bu yeteneği ilk olarak pilot bölüm olan "Chuck Versus the Intersect"de ortaya çıkmıştır.)Ayrıca Sarah'nın yakın dövüş konusunda ustalığı da gözden kaçmayacak kadar iyidir. (Bkz. La ciudad ve köstebek Lizzie)