Sanal dünya

Vikipedi, özgür ansiklopedi
10.000 Hareket Eden Şehir – Aynı ama Farklı, VR (Sanal Gerçeklik) etkileşimli ağ ve telepresence tabanlı bir kurulumdur ve küreselleşme, şehirler ve 'Yer Olmayanlar' ile ilgilenir. Ziyaretçiler dijital bir arayüz kullanarak herhangi bir şehri seçebilirler. Seçilen şehir hakkında, sosyal ağlardaki en son gönderiler gerçek zamanlı olarak aranır ve aynı anda bir kentsel mimarinin bina cephelerine yansıtılır ve karşılıklı olarak ilişkilendirilir. Kurulumu kullanarak, ziyaretçiler istedikleri şehre ışınlanacak ve 3D gözlük kullanarak sanal şehri keşfedip dolaşabilecekler.

Sanal yaşam ortamı kullanıcıların çevrimiçi olarak 3 boyutlu modellenmiş bir dünyada işlerini yapabilmelerini sağlayan sistemlerdir.

Kullanıcıların belirledikleri karakterlerle sokaklarda gezebilmelerini, gerçek alışveriş yapabilmelerini, sanal ortamlarda ders ya da etüt alabilmelerini, otellerde konaklama ya da reklam yapabilmelerini sağlayan ve genellikle oyun amacı ile ortaya çıkmış ortamlardır. Bu ortamlar web tarayıcı ya da bir program aracılığı ile çalışmakta olup internet olan her laptop ya da PC'de kullanılabilmektedir. karakterler gerçek oldukları için etkileşim de birebirdir. Bu yüzden bir sınıf içinde ders anlatımı bunun gibi ortamlarda çok uygundur.