San Antonio Spurs baş antrenörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Takımın mevcut koçu Gregg Popovich Mart, 2011'de.

San Antonio Spurs NBA'de mücadele eden San Antonio, Texas merkezli Amerika'lı profesyonel basketbol takımı. Kulüp Batı Konferansı'nın Güneybatı Grubu'nda yer almaktadır. Spurs ilk kez Dallas Charapals adıyla 1967 yılında Dallas kentinde kuruldu ve ligin bir önceki versiyonu ABA'ye katıldı.[1] O yıllarda takım şehirdeki fanları tarafından genel ilgisizlik yaşadı ve 1970-71 sezonu için Texas Charapals adını aldı. Daha sonra 1971-72 sezonu için tekrar Dallas adına geri döndü.[2] Ekip 1972-73 sezonunda play-off yapamadıktan sonra satışa çıkarıldı.[1][2] 1973 yılında ​​Angelo Drossos liderliğindeki 36 kişilik bir yatırımcı grup tarafından takım satın alındı ve Red McCombs tarafından San Antonio şehrine taşındı.[1][2] Spurs 1976 yılında ABA-NBA birleşmesi sonucu bu birleşmenin parçası olan Denver Nuggets, Indiana Pacers ve New York Nets ile birlikte ligin yeni adı NBA'ye katıldı.[1]

Tarihi boyunca takımda 18 farklı baş antrenör görev yaptı. Spurs 1997 yılında ilk NBA şampiyonluğunu elde ettiğinde takımın başında Gregg Popovich bulunmaktaydı.[1] Ayrıca takım Popovichle 2003 NBA Finalleri, 2005 NBA Finalleri, 2007 NBA Finalleri ve 2014 NBA Finalleri'ndede galip gelerek 4 kez daha şampiyonluk yaşama başarısı gösterdi.[1] Popovich takım tarihinin tüm zamanlarda play-off ve normal sezon'da maç kazanma istatiğinde liderdir.[3] 2002-03 sezonunda NBA Yılın Koçu Ödülü'nü kazanarak bunu başaran kulüp tarihindeki ilk koç oldu.[4] Larry Brown bir koç olarak Hall of Fame seçilen tek Spurs'te görev yapmış tarihteki baş antrenördür.[5] Bob Bass takımın başına 4 kez gelip ayrıldı ve bunu yapan takımın tek antrenörü ünvanına sahiptir.[6] Cliff Hagan, Max Williams, Bill Blakeley, Dave Brown, Morris McHone, Jerry Tarkanian tüm koçluk kariyerini Spurs'te geçiren antrenörlerdir.[3][7][8][9][10][11][12]

Anahtar[değiştir | kaynağı değiştir]

GC Çıktığı maç
W Galibiyet sayısı
L Mağlubiyet sayısı
Win% Galibiyet yüzdesi
# Koç numarası
* NBA kariyerine Spurs'te başlayan
Hall of Fame'e seçilen
*dagger Hem Hall of Fame seçilen hemde koçluk kariyerine Spurs'te başlayan

Koçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: İstatistikler 2013-14 sezonuna kadar geçerlidir.

# İsim Yıllar GC W L Galibiyet% GC W L Galibiyet% Başarıları Kaynak
Normal sezon Playoff
70001000000000000001 Hagan, CliffCliff Hagan* 1967–1970 199 109 90 .548 15 7 8 .467 [7]
70002000000000000002 Williams, MaxMax Williams* 1970 60 28 32 .467 6 2 4 .333 [8]
70003000000000000003 Blakeley, BillBill Blakeley* 1970–1971 65 25 40 .385 4 0 4 .000 [9]
70004000000000000004 Nissalke, TomTom Nissalke 1971–1972 84 42 42 .500 4 0 4 .000 [13]
70005000000000000005 McCarthy, BabeBabe McCarthy 1972–1973 72 24 48 .333 [14]
70006000000000000006 Brown, DaveDave Brown* 1973 12 4 8 .333 [10]
7000700000000000000 Nissalke, TomTom Nissalke 1973–1974 112 63 49 .563 7 3 4 .428 [13]
70008000000000000007 Bass, BobBob Bass 1974–1976 140 83 57 .593 13 5 8 .385 [6]
70009000000000000008 Moe, DougDoug Moe 19761980 312 177 135 .567 22 9 13 .409 [15]
7001100000000000000 Bass, BobBob Bass 1980 16 8 8 .500 3 1 2 .333 [6]
70011100000000000009 Albeck, StanStan Albeck 19801983 246 153 93 .622 27 13 14 .481 [16]
700112000000000000010 McHone, MorrisMorris McHone* 1983 31 11 20 .355 [11]
7001130000000000000 Bass, BobBob Bass 1983-1984 51 26 25 .510 [6]
700114000000000000011 Fitzsimmons, CottonCotton Fitzsimmons 19841986 164 76 88 .463 8 2 6 .250 [17]
700115000000000000012 Weiss, BobBob Weiss 19861988 164 59 105 .360 3 0 3 .000 [18]
700116000000000000013 Brown, LarryLarry Brown 19881992 284 153 131 .539 14 7 7 .500 [5]
7001170000000000000 Bass, BobBob Bass 1992 44 26 18 .591 3 0 3 .000 [6]
700118000000000000014 Tarkanian, JerryJerry Tarkanian 1992 20 9 11 .450 [12]
700119000000000000015 Hughes, RexRex Hughes 1992 1 1 0 1.000 [19]
700120000000000000016 Lucas II, JohnJohn Lucas II 19921994 143 94 49 .657 14 6 8 .428 [20]
700121000000000000017 Hill, BobBob Hill 19941996 182 124 58 .681 25 14 11 .560 [21]
700122000000000000018 Popovich, GreggGregg Popovich* 1996–günümüz 1410 967 443 .686 239 149 90 .623 2002–03, 2011–12, 2013-14 NBA Yılın Koçu[4]
5 şampiyonluk (1999, 2003, 2005, 2007, 2014)
[3]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana Kaynak
Kaynakça
  1. ^ a b c d e f "San Antonio Spurs History". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. http://www.nba.com/spurs/history/spurs_history.html. Erişim tarihi: 12 Haziran, 2008. 
  2. ^ a b c "Dallas Chaparrals History". RememberTheABA.com. http://www.remembertheaba.com/Dallas-Chaparrals.html. Erişim tarihi: 12 Haziran, 2008. 
  3. ^ a b c "Gregg Popovich Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/popovgr99c.html. Erişim tarihi: 14 Mayıs, 2010. 
  4. ^ a b "Coach of the Year". NBA.com. Turner Sports Interactive, Inc. http://www.nba.com/history/awards_coachofyear.html. Erişim tarihi: 12 Haziran, 2008. 
  5. ^ a b "Larry Brown Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/brownla01c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  6. ^ a b c d e "Bob Bass Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/bassbo99c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  7. ^ a b "Cliff Hagan Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/hagancl01c.html. Erişim tarihi: June 8, 2008. 
  8. ^ a b "Max Williams Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/willima99c.html. Erişim tarihi: June 8, 2008. 
  9. ^ a b "Bill Blakely Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/blakebi99c.html. Erişim tarihi: June 8, 2008. 
  10. ^ a b "Dave Brown Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/brownda99c.html. Erişim tarihi: June 8, 2008. 
  11. ^ a b "Morris McHone Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/mchonmo99c.html. Erişim tarihi: June 11, 2008. 
  12. ^ a b "Jerry Tarkanian Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/tarkaje99c.html. Erişim tarihi: June 11, 2008. 
  13. ^ a b "Tom Nissalke Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/nissato99c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  14. ^ "Babe McCarthy Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/mccarba99c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  15. ^ "Doug Moe Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/moedo01c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  16. ^ "Stan Albeck Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/albecst99c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  17. ^ "Cotton Fitzsimmons Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/fitzsco99c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  18. ^ "Bob Weiss Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/weissbo01c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  19. ^ "Rex Hughes Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/hughere99c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  20. ^ "John Lucas Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/lucasjo01c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008. 
  21. ^ "Bob Hill Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/coaches/hillbo99c.html. Erişim tarihi: 11 Haziran, 2008.