Saint Lucia bayrağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Saint Lucia bayrağı
Ayrıntılar
Kullanan(lar)Saint Lucia
Kabul tarihi1 Mart 1967 (ilk hali)
2002 (son hali)
Oran1:2
TasarımDunstan St. Omer

Saint Lucia bayrağı, Saint Lucia'nın resmi ulusal bayrağıdır. İlk olarak 1 Mart 1967 tarihinde kullanılmaya başlanmış, 1979 ve 2002 yıllarında yapılan ufak değişiklikler ile günümüzdeki halini almıştır.

Bayrak açık mavi zemin üzerine bulunan siyah ve altın sarısı renklerde iki ikizkenar üçgenden oluşmaktadır. Bayrağın orta bölümünde ince beyaz renk ile çevrelenmiş, siyah uzun ikizkenar üçgen bulunmaktadır.

Bayrağın renkleri ve sembolleri kültürel, politik ve bölgesel anlamlar taşır. Mavi renk, gökyüzünü ve denizi özellikle de ülkeyi çevreleyen Atlantik Okyanusu ve Karayip Denizi'ni simgeler. Siyah ve beyaz renkler, siyah ve beyaz ırklar arasındaki uyumlu ilişkiyi sembolize eder. Sarı, güneş ışığını ve refahı sembolize eder. Üçgenler, adanın güneybatısında yer alan ikiz volkan konileri olan Büyük Piton ve Küçük Piton Dağlarını sembolize eder. Pitons dağları Saint Lucia'nın ulusal bir sembolüdür.[1][2][3]

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarihi bayraklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Saint Lucia". The World Factbook. CIA. 12 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2014. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2023. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]