Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti bayrağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti bayrağı
Ayrıntılar
Kullanan(lar)Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti
Kabul tarihi27 Şubat 1976
Oran1:2[1]

Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti bayrağı, Afrika kıtasında bulunan ve tüm Batı Sahra'da egemenliğini ilan eden ancak kısmen tanınan Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nde bağımsızlığın ilan edildiği 27 Şubat 1976 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Bayrakta Pan-Arap renklerinin etkisi görülmekte olup, bayrak üç eşit yatay şerit oluşturan siyah, beyaz ve yeşilin yanı sıra bayrağın göndere çekilen tarafta bulunan ve dikey olarak konumlandırılmış ikizkenar üçgenden oluşmaktadır. Bayrağın ortasında bulunan yatay beyaz şeritin üzerinde ise kırmızı ay ve yıldız bulunmaktadır. Bayrak üzerinde bulunan siyah renk ölümü sembolize ederken, beyaz renk barışı, yeşil renk ise hayatı temsil etmektedir. Bayrağın orta kısmında bulunan ay ve yıldız ise İslamiyet'i sembolize etmektedir.

Birçok kaynakta bayrakta bulunan dikey üçgenin dalgalanan tarafta bulunduğu ve bunun da Arapça yazım şeklinin sağdan sola doğru olduğu için bu şekilde konumlandırıldığı ifade edilmektedir.[2]

Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti bayrağı, tanınan ve bağımsız ülkeler olan Paraguay bayrağı ile Suudi Arabistan bayrağı ile birlikte farklı bir ön ve arka yüze sahip olan ülke bayrağından bir tanesidir.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Devlet Başkanlığı makamı protokol bölümü (Haziran 1987)
  2. ^ http://www.crwflags.com/fotw/flags/eh.html 30 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Sahra DAC bayrağı

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]