Sıradışı Sanıklar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sıradışı Sanıklar
Mean Machine
Mean Machine posteri
YönetmenBarry Skolnick
YapımcıMatthew Vaughn
Guy Ritchie
SenaristTracy Keenan Wynn
Charlie Fletcher
Chris Baker
Andrew Day
The Longest Yard
senaryosu:
Albert S. Ruddy
OyuncularVinnie Jones
Jason Statham
David Kelly
David Hemmings
MüzikJohn Murphy
Görüntü yönetmeniAlex Barber
KurguEddie Hamilton
Dayn Williams
DağıtıcıParamount
CinsiSinema filmi
TürüKomedi/Spor/Dram
RenkRenkli
Yapım yılı2001, Britanya
Süre101 dakika
DilIngilizce
Resmî sitesi

Sıradışı Sanıklar (özgün ad:Mean Machine) 2001 yapımı, biraz dram içeren komedi filmidir. Yönetmenliğini Barry Skolnick'in yaptığı film, özgün olarak Burt Reynolds'un başrolünü oynadığı 1974 yapımı The Longest Yard filminden tekrar uyarlanmıştır. Orijinal filmde Amerikan futbolu oynanırken, bu filmde futbol oynanmıştır. Başrolde Vinnie Jones, yardımcı rollerdeyse Jason Statham,David Kelly ve David Hemmings görünmektedir. Filmin yapımcıları arasında ünlü İngiliz yönetmen Guy Ritchie de vardır. Film zamanına göre iyi bir çıkış yapmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Danny Meehan (Vinnie Jones) İngiltere futbol takımının kaptanıdır. Fakat Almanya ile olan bir maçta takımını sattığı ve şike yaptığı söylentilerinden dolayı işinden uzaklaştırılmıştır. Bir gün içkili olduğu halde trafik polisleriyle tartıştığı ve hemen ardından polise şiddet kullandığı gerekçesiyle üç yıl hapis cezası almıştır.

Hapishanede pek hoş karşılanmasa da yaşlı bir adam ve Massive adında bir gençle arkadaş olur. Bir süre sonra hapishane müdüründen oldukça ilginç bir teklif gelir: Gardiyanların takımına antrenörlük yapması. Ancak gardiyanlar onu dövüp, tehdit ederek bu takıma koçluk yapmayı reddetmesini söylerler. Ardından bunu kabul etmezse cezasının uzayacağını öğrenen Danny şimdi mecburen teklifi kabul eder. Artık mahkûmların takımına koçluk yapacaktır. Güç koşullarda kendine oyuncular seçen Meehan, aralarında birbirinden sıra dışı mahkûmların olduğu bir takımla hazırlanmaktadır. Kaleci olarak manyak katil Keşiş (Jason Statham) vardır. Ancak gardiyanların tuttuğu bir mahkûmun işlediği cinayet, her ne kadar morallerini bozsa da, maça daha dazla konsantre olmalarını önleyemeyecektir.

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Soundtrack[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Who's Da Man
  2. Danny In Solitary
  3. Mambo Jambo
  4. Heavy Action
  5. Flight Night
  6. Strings For Yasmine
  7. Love Missile F1-11
  8. Mood Club
  9. Dusk
  10. Captain Dread
  11. Baggy Trousers
  12. Carnaval De Paris
  13. Der Bauch
  14. Big Build Up
  15. Let Me Entertain You
  16. Right Proper Charlie
  17. Wings

Bağlantılı filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]