Sıla şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Sıla, 2011 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde.

Türk pop müzik şarkıcısı Sıla, günümüze kadar dört stüdyo albümü kaydetti, çeşitli şarkıcılar ile işbirliği projeleri içinde bulundu. 1998'de İstanbul'a geldi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir yıl okudu.[1] Daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne geçiş yaptı. Bu dönemde Efe Bahadır ve Kenan Doğulu ile tanıştı.[1] Doğulu'nun yedi yıl vokalistliğini yaptı.[2]

Sezen Aksu ile birlikte, 2006–08 yıllarında yayınlanan Sıla dizisinin jenerik müziğini hazırladı.[1] 2007'de "...Dan Sonra" şarkısı ile çıkış yaptı ve aynı yıl içinde ilk stüdyo albümü Sıla'yı piyasaya sürdü. Albümde yer alan şarkıların tamamının söz yazımında görev aldı; bunlardan altı tanesinin müziğinin oluşturulmasında Efe Bahadır ile birlikte çalıştı. Ayrıca Yalın, Kenan Doğulu ve Ozan Doğulu'da albümün hazırlanmasında görev aldı. Mayıs 2008'de Kolombiyalı grup Ciclon ile birlikte hazırladığı Shaker albümünü piyasaya sürdü. Albümdeki "Yaz Geliyor Heyoo" şarkısını kliplendirdi. Aynı yıl hazırladığı "Ne Çok" şarkısı, Yaban Gülü dizisinin jenerik müziği olarak kullanıldı. 2009'da ikinci stüdyo albümü İmza'yı yayınladı. Albümdeki tüm şarkıların sözlerini kendisi yazdı, şarkıların bestelerini Efe Bahadır ile birlikte oluşturdu; "Sevişmeden Uyumayalım", "İnşallah", "Yara Bende" ve "Bana Biraz Renk Ver" şarkılarını kliplendirdi. Haziran 2010'da, Ozan Doğulu'nun ilk albümü 130 Bpm'de yer alan "Alain Delon" şarkısını seslendirdi.

Kasım 2010'da üçüncü stüdyo albümü Konuşmadığımız Şeyler Var'ı satışa sundu. Albümde yer alan on şarkının sözlerini tek başına kendisi yazdı, "Zamanında" şarkısının sözlerini Gözde Kansu ile birlikte yazdı. Ayrıca Ferhat Göçer'in Yolun Açık Olsun (2007) albümünde yer alan ve sözleri kendisine ait olan "Vur Kadehi Ustam" şarkısını da yeniden seslendirerek albüme kattı. Nisan 2011'de Gökhan Keser ile birlikte "Hadi Ordan" şarkısını seslendirdi. Haziran 2012'de Joker adını verdiği ilk DVD albümünü piyasaya sürdü. Albümde, "Gözlerine Teslimim" adındaki yeni bir şarkıyı, kendi albümlerinde yer alan bazı şarkıları ve başka şarkıcılar için yazdığı bazı şarkıları akustik olarak seslendirdi. Bu şarkılardan "Yoruldum"'a klip çekti. Ekim 2012'de dördüncü stüdyo albümü Vaveyla'yı yayınladı. Albüm için Linet'in Paylaşmak İstiyorum (2009) albümünde yer alan ve sözleri kendisine ait olan "Aslan Gibi" şarkısını yeniden seslendirdi.

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları
A ·B ·C ·Ç ·D ·E ·G ·H ·I ·İ ·K ·L ·M ·N ·O ·Ö ·P ·R ·S ·T ·U ·V ·Y ·Z
Kenan Doğulu, şarkıcının "...Dan Sonra" ve "Bitse de Gitsek" şarkılarında düet şarkıcısı olarak görev aldı.[3][4]
Şarkıcı, Sezen Aksu ile birlikte Sıla dizisinin jenerik müziğini hazırladı.[1]
Mustafa Ceceli, şarkıcının ilk stüdyo albümünde yer alan "Egeli Lodos" şarkısının düzenlemesini yaptı.[3]
Renkler
  Promosyon single'ı olarak da yayınlanan şarkılar
Sıla şarkıları listesi
Şarkı Söz yazar(lar)ı Besteci(ler) Albüm Yıl Kay.
"Acısa da Öldürmez" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Açık Deniz" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Alain Delon" Sıla Gençoğlu Ozan Doğulu 130 Bpm 2010 [7]
"Aslan Gibi" Sıla Gençoğlu Sezen Aksu Vaveyla 2012 [6]
"Bana Biraz Renk Ver" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Bazen" (Remix)
(Gökhan Keser ile düet)
Sıla Gençoğlu Arzu Alsan Gökhan Keser 2012 [8]
"Bıktım" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"Bilmem" / "Manila"
(Ciclon ile düet)
Sıla Gençoğlu, Humberto Judex Humberto Judex Shaker 2008 [9]
"Bitse de Gitsek" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Bodrum'un Suları" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Joker 2012 [10]
"Boş Yere" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Boşver" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır, Kerem Türkaydın Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Cam" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Cebren ve Hile ile" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"Çocuk" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Dön Demeyi Unuttum" Sıla Gençoğlu Yalın Sıla 2007 [3]
"Egeli Lodos" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"En Doğru Zaman" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Esaret" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Gol" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Gözlerine Teslimim" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Joker 2012 [10]
"Hadi Ordan"
(Gökhan Keser ile düet)
Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Gökhan Keser 2012 [8]
"Halâ" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Her An Aksilik Çıkabilir" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Her Şey Yolunda" Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Issız Ada" Sıla Gençoğlu Kerem Türkaydın Vaveyla 2012 [6]
"İmkânsız" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"İnşallah" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Kafa" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Kafoz"[A] Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Kenar Süsü" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"Korkma"
(Efe Bahadır ile düet)
Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Köşe Yastığı" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Leylâ" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"Malum" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Masumum" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Ne Çok" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Ne Desem İnanırsın" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır, Yalın Sıla 2007 [3]
"Oluruna Bırak" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Öndeyiş" Yok Fatih Ahıskalı Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Özledim Onu" Sıla Gençoğlu, Gözde Kansu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Panik Atak" Sıla Gençoğlu Kerem Türkaydın Vaveyla 2012 [6]
"Pardon" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Joker 2012 [10]
"Rus Ruleti" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Sıla 2007 [3]
"Sevişmeden Uyumayalım" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Sıla" Sıla Gençoğlu, Sezen Aksu Sıla Gençoğlu, Sezen Aksu Sıla 2007 [3]
"Tam da Bugün" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Uşak Makamı" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Sıla 2007 [3]
"Vur Kadehi Ustam" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Yara Bende" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Yaz Geliyor Heyoo" / "Pegaito"
(Ciclon ile düet)
Sıla Gençoğlu, Humberto Judex Humberto Judex Shaker 2008 [9]
"Yeniden Başlasam" / "Sin Nos Volvieramos A Ver"
(Ciclon ile düet)
Sıla Gençoğlu, Humberto Judex Humberto Judex, Jorge Lars Cmaon, Sergio George, Rodolfo Castillo Shaker 2008 [9]
"Yoruldum" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır İmza 2009 [4]
"Zamanında" Sıla Gençoğlu, Gözde Kansu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Konuşmadığımız Şeyler Var 2010 [5]
"Zor" / "No Quieros Mas Na"
(Ciclon ile düet)
Sıla Gençoğlu, Humberto Judex Humberto Judex, Carlos Mario Olivella, Jasmin Maranfo Shaker 2008 [9]
"Zor Sevdiğimden" Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu Vaveyla 2012 [6]
"...Dan Sonra"
(Kenan Doğulu ile düet)
Sıla Gençoğlu Ozan Doğulu Sıla 2007 [3]
"(C)esaret"[B] Sıla Gençoğlu Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]
"(K)açık Deniz"[C] Sıla Gençoğlu Sıla Gençoğlu, Efe Bahadır Vaveyla 2012 [6]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • A   "Kafoz", "Kafa" şarkısının ikinci versiyonudur.[5]
  • B   "(C)esaret", "Esaret" şarkısının ikinci versiyonudur.[6]
  • C   "(K)açık Deniz", "Açık Deniz" şarkısının ikinci versiyonudur.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Dilek Dallıağ (19 Ekim 2007). "Eli testereli kadınım". Hürriyet. http://www.hurriyet.com.tr/magazin/anasayfa/7513461.asp?m=1. Erişim tarihi: 29 Aralık 2012. 
  2. ^ "Sıla hasreti bitiyor". haberturk.com. 26 Temmuz 2011. http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/651870-sila-hasreti-bitiyor. Erişim tarihi: 29 Aralık 2012. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Sıla (albüm kitapçığı). Sıla. Sony Music Entertainment. 2007. 886971906325.
  4. ^ a b c d e f g h i j k İmza (albüm kitapçığı). Sıla. Sony Music Entertainment. 2009. 886975047222.
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m Konuşmadığımız Şeyler Var (albüm kitapçığı). Sıla. Sony Music Entertainment. 2010. 886978263025.
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o Vaveyla (albüm kitapçığı). Sıla. Sony Music Entertainment. 2012. 887254984122.
  7. ^ 130 Bpm (albüm kitapçığı). Ozan Doğulu. Doğan Music Compact. 2010. 8697407056192.
  8. ^ a b Gökhan Keser (albüm kitapçığı). Gökhan Keser. Sony Music Entertainment. 2012. 886919183023.
  9. ^ a b c d Shaker (albüm kitapçığı). Sıla & Ciclon. Sony Music Entertainment, Epic Records, Doğulu Productions. 2008. 8869732131244.
  10. ^ a b c Joker (CD/DVD). Sıla. Sony Music Entertainment, Columbia Records. 2012. 887254301424.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]