Sürekli Dizi karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Sürekli Dizi karakterlerin listesi sayfasından yönlendirildi)
Ana karakterler, soldan sağa doğru: Pops, Benson, Skips, Rigby, Mordecai, Kas Adam ve Çak Beşlik Hayalet.

Sürekli Dizi, J. G. Quintel tarafından yapılmış ABD yapımı bir çizgi dizidir. Dizinin baş kahramanları Mordecai ve Rigby'dir. Olaylar bu iki karakterin etrafında gelişir. İkili, gazetede gördükleri iş ilanına başvurarak parkta çalışmaya başlar. Çalışmaya başladıkları ilk günden beri çeşitli sorunlara neden olurlar.

Benson, dizideki bir başka önemli karakterdir. Park müdürü olan Benson, dizinin bazı bölümlerinde Mordecai ve Rigby'ye çeşitli görevler verir. Ancak Mordecai ve Rigby, verilen işleri yapmak yerine çeşitli sorunlara neden olurlar, bu da Benson'u kızdırır. Benson sürekli Mordecai ve Rigby'yi kovmakla tehdit eder. Pops, dizide parkta çalışan başka bir karakterdir. Pops, parkın sahibi Bay Mellard'ın oğludur. Cüzdanında para yerine lolipop taşır ve ödemeleri para yerine lolipop ile yapmaya çalışır. Kas Adam ve Çak Beşlik Hayalet de parkta çalışan karakterlerdendir. Çoğunlukla birlikte takılırlar. Kas Adam, her "Annem" esprisi yaptığında genellikle Çak Beşlik Hayalet ile el çakışır. Skips, parkta saha görevlisi olarak çalışan bir yetidir. Ebedî gençlik muhafızları ile bir anlaşma yapmış ve ölümsüz olmuştur. Bu yüzden yıllardır parkta çalışmaktadır. Her şeyi bildiği için Mordecai ve Rigby çeşitli sorunlara neden olduklarında çözüm için ona başvurur.

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Mordecai[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: J. G. Quintel

Dizinin ana karakterlerinden biridir. Parkta çalışan 23 yaşında[1] bir mavi alakargadır. Rigby ile çocukluktan beri iyi arkadaşlardır.[2][3] Rigby'yi kardeşi olarak görmektedir[4] ve çoğunlukla Rigby ile takılır. Rigby gibi Mordecai da video oyunlarını sever. Video oyunları dışında Rigby ile yumruk atmaca, taş-kâğıt-makas ve bakışma yarışması gibi oyunlar da oynar. Yumruk atmacada Rigby'yi her seferinde yener, çünkü Rigby asla sert yumruk atamaz.[5][6] O ve Rigby çoğu zaman ortalığı birbirine katarak birtakım sorunlara yol açarlar, ancak her seferinde yol açtıkları sorunları bir şekilde hallederler.[7][8][9] Kahve dükkânında çalışan Margaret'tan hoşlanmaktadır.[10] Mordecai; Rigby, Margaret ve Eileen ile takıldığı zamanlarda bir şekilde Margaret'a açılmayı denemiştir.[11][12][13][14] Margaret'ın başka bir adamla evleneceğini zannedip depresyona girdiği sıralarda CJ ile tanışır, ancak CJ ile olan ilişkisi kısa sürer.[15] İlerleyen zamanlarda Margaret'a onu sevdiğini söyleyip çıkma teklifi etmiştir ancak Margaret hayalindeki üniversiteyi kazandığı için sevgili olamazlar.[16] Margaret'ten ayrıldıktan sonra CJ ile çıkmaya başlamıştır. "Camping Can Be Cool" bölümünde parkta çalışmadan önce sanat okuluna gittiğini söylemiştir.[17] "Bad Portrait" bölümünde de kötü portre becerileri nedeniyle okulunu bitiremediği anlaşılır.[18]

Rigby[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: William Salyers

23 yaşında[1] bir rakundur. Dizideki bir diğer ana karakterdir. En iyi arkadaşı Mordecai'dır. Mordecai'a göre daha çocuksu bir ruha sahiptir. Çok tembeldir, sürekli tuhaf ve farklı şeyler yapmak ister. Mordecai gibi o da zaman zaman işten kaytarır. Bazen sorumluluğunu yerine getirmek yerine durumu daha da kötü hâle getirecek ürünler satın alır. Kötü huyu sürekli yalan söylemesidir, bu durum birçok kez Mordecai ve kendisinin başına çok kötü işler açmıştır. Mordecai onu birçok beladan kurtarmıştır.[19] Benson ile geçinemez. Don adında muhasebeci bir kardeşi vardır. Kardeşi Don'u çok kıskanır ve ondan nefret eder.[20] Ancak kardeşiyle olan sorununu ileriki bölümlerde çözmüştür. Video oyunlarında çok kötüdür.[21] Ayrıca yumruğa ve her türlü vuruşa karşı dayanıksızdır.[22] Eileen'in kendinden hoşlandığının farkındadır. Aslında kendi de Eileen'den hoşlanmaktadır fakat bunu kabullenmek istemez. Daha sonra ise bu durumu kabullenir. Final bölümünde Eileen ile evlenirler ve 2 çocukları olur. Liseyi terk etmesi nedeniyle parktakiler tarafından alay konusu olmuştur. Bu yüzden kaldığı derslerden geçerek liseden mezun olur. Hello China adlı bölümde Çin'e giderek lisede kaldığı yabancı dil dersinden geçer. Mükemmel Yumurta adlı bölüme göre yumurtaya alerjisi vardır, bu bölümde Mordecai omlet yeme yarışını kazanarak Rigby'e "Eggscellent" adlı şapkayı hediye eder.

Benson[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Sam Marin

Benson bir sakız makinesidir ve parkın müdürüdür.[23] Benson'a genelde herkes güvenir çünkü çok sorumluluk sahibi ve çalışkandır. Mordecai ve Rigby'e hiçbir zaman tam olarak güvenmez[2][24] ve sürekli onları azarlar.[25] Benson kızdığında yüzü kıpkırmızı olur ve bu sayede Mordecai ve Rigby'e sözünü geçirir ve sürekli onları parktan kovmakla tehdit eder ama hiçbir zaman bunu yapmaz.[26] Gençlik yıllarında bir müzik grubunda bateristlik yapmıştır.

Skips[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Mark Hamill

Skips aslında dağlardan gelen bir yetidir ama çok dost canlısı ve olgun olduğu için yıllardır parkta çalışmaktadır. Ancak onun üzerinde şöyle bir sözü vardır: "Eğer her yıl doğum gününde geleneksel dansını yapmazsa ölecektir.", bu sayede yıllardır yaşamaktadır. Çoğu zaman Mordecai ve Rigby'e yardım eder ve bir sorunları olduğu zaman çözmeye çalışır. Sürekli zıpladığı için ismi Skips olmuştur. Skips eskiden bir kız arkadaşıyla birlikte hep zıplarlarmış fakat kız arkadaşı ölünce Skips çok üzülmüş ve devamlı zıplayacağına söz vermiştir. Gerçek ismi Walks'tur. Çizgi filmin en bilge ve en akıllı karakteridir ve parkta 260 yıldan beri yaşamaktadır. Ayrıca harika bir bowling atıcısıdır. "Over the Top" adlı bölümde Rigby'i bilek güreşinde istemeden olsa da öldürmüş, Ölüm adlı ruh alıcı geldiğinde onunla bir anlaşma yapmış ve bilek güreşinde hileyle de olsa Ölüm'ü yenip Rigby'i kurtarmıştır. "Skips Stress" bölümünde kendi stresi ile savaşmıştır. Kuzeninin adı Quips'tir ama kuzenini kimse sevmez çünkü berbat espriler yapar.

Pops Maellard[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Sam Marin

Pops parkın sahibidir. Ve 1960'lı yıllarda dünyaya gelmiştir Park ona babası Bay Maellard'dan kalmıştır. O her zaman çok sakin bir karaktere sahip olmuştur ve hiçbir olaya kızgınlıkla yaklaşmaz. Her zaman pozitif düşünür ve çok temiz yüreklidir. Onun çocuksu bir ruhu vardır. Mordecai ve Rigby onu her zaman tuhaf bulur. Dizide genelde Mordecai ve Rigby ile takıldığı görülmüştür. Bu ironiktir çünkü Mordecai ve Rigby ona hiç saygı göstermezken, Pops'ın onlara büyük bir saygısı vardır. Ödemelerini para ile değil de şeker ve lolipop ile yapar. Şiiri çok sever. Son sezonda Loliland adlı bir gezegenden dünyaya geldiği ve kötü kardeşi Anti-Pops ile savaşacağı ortaya çıkar. Ve beklenen gün gelir Anti-Pops ile savaşır ve Pops kardeşine sarılarak sonsuzluğa doğru gider. Pops bir daha gelmeyecektir ama park normale dönmüştür, iyi uykular Pops...

Mitch "Kas Adam" Sorenstein[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Sam Marin

Çizgi dizinin yeşil bedenli, kısa boylu, şişman ve huysuz karakteridir. Mordecai ve Rigby ile uğraşmayı çok sever. Ona göre kendisi çok güçlü ve kaslı diğerleri kassız ve zayıftır. Zaten "Kas Adam" lakabını kendi takmıştır. Her zaman Mordecai ve Rigby ile atışır ve her zaman Annem şakaları yapmayı çok sever ama bu şakaları ona komik gelirken çevresindekiler bundan rahatsız olmaktadır. Asıl ismi Mitch Sorenstein'dır. En iyi arkadaşı Çak Beşlik Hayalet’tir. Sevgilisi Starla'dır. Starla, Kas Adam gibi yeşil renklidir. "Muscle Woman" bölümünde ayrıldıkları için Mordecai ve Rigby onun işlerini yapmışlardır. "Prankless" adlı bölümde ise istemeden Pops'ı yaralamış ve şaka yapmaktan vazgeçmiştir fakat park Gene tarafından şakayla yok edilmek üzereyken Benson sayesinde tekrar şaka yapmaya başlamıştır.

Çak Beşlik Hayalet[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Jeff Bennett

"Sandalyeleri Dizin Yeter" bölümünde seslendiren: J. G. Quintel

Kas Adamın en iyi arkadaşıdır. "Annem" şakalarına her zaman gülse de, her zaman Kas Adam ile takılsa da Mordecai ve Rigby'e herhangi bir düşmanlık beslemez. Kas Adam'la lisede arası bozuk iken çarpışma çukurundan sonra yakın arkadaş olmuşlardır. Çak Beşlik Hayalet ara sıra konuşur. Gölgesi olan tek karakterdir.

Devamlı olan karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Margaret[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Janie Haddad Tompkins

Kahve dükkânında çalışan bir bülbüldür. Mordecai'ın ona aşık olduğunu bilmemektedir. Mordecai ve Rigby ile her zaman iyi bir dostluğu vardır. Ancak o bazı bölümlerde başka bir erkek arkadaşla görünmektedir ve Mordecai her zaman hayal kırıklığına uğrar. "Picking Up Margaret" bölümünde havaalanında, "Meteor Moves" bölümünde meteor yağmuru altında Mordecai ile öpüşmüşlerdir. Annesi de onun gibi karga olmasına rağmen Babası Bay Smith insandır ve helikopter işleriyle uğraşır. Mordecai, Margaret için onunla havuza atlama yarışına girmiş, 6 hafta süreyle kemikleri kırılmış olsa da onunla uzlaşmıştır.

Eileen Roberts[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Minty Lewis

Margaret'ın en iyi arkadaşıdır. Rigby'den hoşlanmaktadır ama Rigby ondan hiç hoşlanmaz. Ama 3. sezonun son bölümlerinde Rigby de ondan hoşlanmaya başlar. 5. sezonda ise CJ ile arkadaş olmuştur. "Video 101" bölümünde soyadının Roberts olduğunu söylemiştir. Çok zeki biridir Mordecai ve Rigby başları sıkıştığında bazen ondan yardım istemektedir.

Thomas (Nicolai)[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Roger Craig Smith

Thomas bir keçidir. İlk olarak "Exit 9B" bölümünde görülmüştür ve parkta stajyer olarak çalışmaktadır. Kas Adam ona şaka yapmayı çok sever. "The Real Thomas: An Intern Special" bölümünde gizli bir Rus ajanı olduğu ve gerçek adının Nicolai olduğu ortaya çıkmıştır. Hem Rusya hem de Amerika tarafından hain biliniyordur, kaçak bir hayat yaşar.

Audrey[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Courtenay Taylor

Benson'ın komşusu ve sevgilisidir. Eskiden Demir Karınlı Chuck ile çıkmıştır.

CJ[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendiren: Linda Cardellini

İlk olarak "Yes Dude Yes" bölümünde görülmüş, Mordecai ile çıkmış olan bulut bir kızdır. Mordecai'ın onu sevmediğini öğrenince deliye dönüp Margaret'ın kahve dükkânını dağıtır. "New Year's Kiss" bölümünde Mordecai ile öpüşseler de birbirlerinden bir süre kaçmışlardır. "Dodge This" bölümünde ise yakan top oyununda Mordecai ile tekrar yüz yüze gelmiş ve bir şekilde barışmışlardır.

Starla[değiştir | kaynağı değiştir]

Kas adamın sevgilisidir. "The End of Muscle Man" bölümünde Kas Adam ile nişanlanmıştır. Kas adamla evlenmiş ve o uzaydan döndükten sonra çocukları olmuştur.

Ölüm[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk olarak "Over the Top" bölümünde ortaya çıkmıştır. Bir motosiklet kullanır. Belinde bir tırpan vardır. 4 kollu bir kadınla evlidir ve Thomas adında bir çocuğu vardır. Thomas 300 yaşındadır ve konuşabiliyordur ama Thomas'ın anne ve babası bunu bilmiyordur. Çünkü Thomas bunu onlardan saklar. Skips'in canını almak onun hedeflerinden biridir ama Skips ölümsüz olduğu için onun canını bir türlü alamaz. Sağ kolu çok güçlüyken sol kolu zayıf kalmıştır.

Gene[değiştir | kaynağı değiştir]

East Pines'ın park müdürü olan bir satış makinesidir. Aynı zamanda Benson'un rakibidir.

Pam[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk kez "The Dome Experiment" bölümünde görülmüştür. Park çalışanlarını incelemek için gelen bilim adamlarından biridir. Benson'la "Pam I am" bölümünde tanışmıştır ve ilişkileri başlamıştır. Benson uzaya gittiğinden ne zaman dönüp dönmeyeceğini bilmediğinden "Fries Night" adlı bölümde ayrılmak zorunda kalmışlardır. Benson uzaydan geri dönünce ilişkileri yeniden başlamıştır.

Don[değiştir | kaynağı değiştir]

Rigby'nin kardeşidir. Muhasebecidir. Rigby'e özenir, küçüklüğünden beri Rigby gibi olmak onun hayalidir ama tüm ilgiyi çektiği için Rigby ondan hoşlanmaz. Rigby hariç herkes onu sever.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "The Power". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. Mordecai: Dude, we're 23 years old, we shouldn't be busting holes in walls. 
  2. ^ a b "Just Set Up the Chairs". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. Benson: I can't trust you guys with something actually important. You're always slacking off. / Mordecai: You calling us slackers? / Rigby: Did he? Did you? / Mordecai: He's calling us slackers. 
  3. ^ "Benson Be Gone". Regular Show. 2. sezon. Cartoon Network. Benson: You get bored so you just slack off instead of finishing your work. / Mordecai: It's not slacking, we're just taking a break and besides. 
  4. ^ "Don". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. Rigby: You don't know what it's like to have a brother, so you don't know! / Mordecai: You're right. I don't have a brother. But I kinda know what it's like... 'cause I have you, dude. You're like my brother. / Rigby: Really? / Mordecai: Yeah. 
  5. ^ "Death Punchies". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. Rigby: I'm not gonna beat you at punchies! / Mordecai: Dude, you don't beat anybody at punchies. 
  6. ^ "Temp Check". Regular Show. 2. sezon. Cartoon Network. Mordecai: They both can't punch very hard. They both can't take a punch. 
  7. ^ "Just Set Up the Chairs". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. 
  8. ^ "The Unicorns Have Got to Go". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. 
  9. ^ "Jinx". Regular Show. 2. sezon. Cartoon Network. 
  10. ^ "Do or Diapper". Regular Show. 4. sezon. Cartoon Network. Margaret: How about trying to be honest with me? That would be a good start. And you better talk fast. / Mordecai: Yeah your right, okay. Look, I really just wanted this kiss to happen, and I lost sight of being a good friend. And the only reason I took the bet was to give me the extra confidence to go through with it. Which, didn't even work anyways, but really it's all because, I LIKE YOU! 
  11. ^ "Do Me a Solid". Regular Show. 2. sezon. Cartoon Network. 
  12. ^ "Camping Can Be Cool". Regular Show. 3. sezon. Cartoon Network. 
  13. ^ "Death Bear". Regular Show. 3. sezon. Cartoon Network. 
  14. ^ "Meteor Moves". Regular Show. 4. sezon. Cartoon Network. 
  15. ^ "Yes Dude Yes". Regular Show. 3. sezon. Cartoon Network. 
  16. ^ "Steak Me Amadeus". Regular Show. 4. sezon. Cartoon Network. Mordecai: The last few weeks I have spent with you have been the best weeks of my life. I feel like we are growing closer every day, and nobody makes me happier than you do. Margaret, will you be my girlfriend? / Margaret: Mordecai, there's something I need to tell you. For the first time ever, I feel like I can be in a relationship that can actually go somewhere... but there's this. I got into my dream school. I really like you Mordecai, and what we have is special, but I may never get this opportunity again. I'm sorry, but... I can't be your girlfriend. 
  17. ^ "Camping Can Be Cool". Regular Show. 3. sezon. Cartoon Network. Mordecai: Yeah, but that was art school. It's different. 
  18. ^ "Bad Portrait". Regular Show. 5. sezon. Cartoon Network. Mordecai: Whenever I drew portraits in college, they always went badly. They'd always misinterpret it, or get offended, and it was just tough because... augh, whatever. I just can't do portraits. 
  19. ^ "Grilled Cheese Deluxe". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. 
  20. ^ "Don". Regular Show. 2. sezon. Cartoon Network. Don: Why do you hate me? / Mordecai: He's mad about the birthday party. / Rigby: No! It wasn't just the birthday party. It's everything. I'm always in your shadow. You're so much better than me. Everyone likes you better, and to top it all off, everyone thinks you're my older brother. I'm the older brother! Me! Why do all my friends think you're so much cooler than me? 
  21. ^ "Video Game Wizards". Regular Show. 3. sezon. Cartoon Network. Rigby: I really am bad at video games! 
  22. ^ "Death Punchies". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. 
  23. ^ "Benson Be Gone". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. Mr. Maellard: Are you my park manager, Beanteen? / Benson: Yes sir. 
  24. ^ "Blind Trust". Regular Show. 4. sezon. Cartoon Network. 
  25. ^ "Think Positive". Regular Show. 3. sezon. Cartoon Network. 
  26. ^ "The Power". Regular Show. 1. sezon. Cartoon Network. Benson: And let's have it. / Rigby: What? / Benson: The 40 dollars you two conned out of me with that stupid keyboard crap! I know you still got it, now give it back! Now clean up this mess or you're fired!