SüperCan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Süpercan sayfasından yönlendirildi)
SüperCan
SüperCan teaser poster (2010)
GeliştiriciSobee
YayımcıTTÇocuk
Motor3D GameStudio A8
PlatformPC (Windows)
Çıkış6 Mayıs 2011
TürlerAksiyon, Macera
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

SüperCan, yazılımını Yasin Demirden'in, grafik çalışmalarını ise Yakup Demirden'in hazırladığı, aksiyon/macera türünde 3 boyutlu bir video oyunudur.[1] Mevlüt Dinç önderliğinde Sobee çatısı altında geliştirilen oyunun, 2010 yılının Eylül ayında yayımlanması planlanmaktaydı.[2] Sobee'nin Marvel ile imzaladığı anlaşma neticesinde, dünyaca ünlü süper kahramanların oyuna dahil edilmesi sağlandı.[3] İlk defa Compex fuarında sergilenen oyuna ilişkin lansmanın Ocak 2011'de yapılacağı duyuruldu.[4] Oyun 6 Mayıs 2011 tarihinde web sitesi üzerinden yayımlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

"Dünya üzerinde her saat 3000, her dakika 50 dönüm orman yerle bir edilmektedir." bilgisi üzerinden şekillenen hikâyede, kahramanımız SüperCan, henüz çocuk yaşta olmasına karşın bu acı gerçek karşısında duyarsız kalmamış, çevreyi kirletenlere ve orman katillerine karşı amansız bir savaş açmıştır. Onu bu mücadelesinde daha da güçlü kılacak yegane şey; elbette ki sizlerin karşılıksız yardımları olacak.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

SüperCan oyunundaki karakterler
İsim Statü Görev Yetenek
SüperCan Kahraman Doğayı katleden robotlara engel olmak. Akım kılıcı vardır. Roketle uçabilir, topron atıcısını kullanabilir. Oyunun ana karakteridir.
Z.B.D. Düşman Ormanları yok etme pahasına ağaç kesmek. Etrafta bulduğu odun parçalarını silah olarak kullanır. Yakın mesafede etkili olmakla beraber, sık sık gülme krizine kapılır.
G.B.R. Uzaktan sert bir şekilde toslar ve yakın mesafeden kafa atar. Algısı düşüktür. Kullandığı yakıt, çevreye çok zarar verir.
D.E.V.E. Lazer ışını yollar ve çok yükseğe zıplayabilir. Tahrip gücü yüksek, test aşamasında bir prototiptir. Çevreye zarar veren robotların patronudur.
K.I.V.I. En önemli özelliği kamikaze dalışı yapmasıdır. Hidrojen gazı ile doludur. Ancak ve ancak topron kapsülüyle yok edilebilir.
T.I.R.T. Saldırgan değildir fakat diğer robotları, bir yerden bir diğer yere taşımak gibi önemli bir işlevi vardır. Işınlarıyla bayılan robotları iyileştirebilir.
Iron Man Dost SüperCan dara düştüğünde, ona yardımcı olmak.
Spiderman
Hulk

Künye[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Programlama : Yasin Demirden
  • Grafik : Yakup Demirden
  • Oyun Dizayn : Yakup Demirden - Yasin Demirden - Necati Dinç
  • Direktör : Mevlüt Dinç
  • Müzik : Alpan Aytekin

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "NTVMSNBC: SüperCan orman katillerine karşı!". 5 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2010. 
  2. ^ "RADİKAL: Süper kahramanlar korksun 'SüperCan' geliyor!". 13 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2010. 
  3. ^ "Türk Telekom: Süper Kahramanlar Sobee'ye Konuk Olacak". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2011. 
  4. ^ "Milliyet: Oyuna dalan Compex 100 bin ziyaretçi bekliyor". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]