Söylenmeyen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Söylenmeyen
Bir @Homohobi Kitabı Söylenmeyen
Goa Yayınları tarafından 2011 tarihinde 1. basımı yapılmış olan kitabın satışı sadece Taksim gibi belirli semtlerdeki kitapçılar tarafından yapılmıştır.
YazarMurat Renay
İllüstratörGüneş Penso
Kapak sanatçısı
Nermin Karahan
ÜlkeTürkiye Türkiye
DilTürkçe
KonularEşcinsellik, LGBT, Homofobi
TürlerAnı, Otobiyografi
Yayım19 Ocak 2011
YayımcıGoa Yayınları
Sayfa160 sayfa
ISBN978-605-435-33-61
Seri
Söylenmeyen Ben Senin Bildiğin Erkeklerden Değilim

Bir Homohobi Kitabı Söylenmeyen, ilk basımı 2010 tarihinde Goa Yayınları tarafından[1] yapılan Murat Renay'ın otobiyografi kitabı. Kitabın ana temasında eşcinsellik konusu[2] ele alınmıştır.

Kitap hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Blogger ve Twitter da yazılarıyla tanınan eşcinsel yönelime sahip ancak kendini görsel anlamda saklayan yazar kitabına blogger da blog uzantısı olan @homohobi ilavesini eklemiştir. Kapak ve iç tasarımı Nermin Karahan tarafından yapılmış, sonraki yayın Ben Senin Bildiğin Erkeklerden Değilim kitabının birinci yayımıdır. Kitabın sonunda yazarın bir travesti ile tanışması ona karşı eleştirerek de olsa transfobik tavrını ve üzüntüsünü anlatmıştır. Kitabında ara ara İstanbul'da bulunan gey mekan ve gey bar isimlerinede yer vermiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitapta toplum olarak duymayı, okumayı, görmeyi ihmal ettiklerimiz, Renay'ın bugüne kadar bilinmeyenler olarak tanımladığı öteki hayat ve toplum o hayatlar üzerine etkisi anlatılmaktadır. Türkiye'de istemeden de olsa öteki olmayı, dışlanmayı anlatan kitabı için Renay;

demiş[3] ve cinsel yönelimi farklı olan gruplarla yaşadığı olaylara kitabında yer vermiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Söylenmeyen / Murat Renay". Hürriyet.com.tr. 7 Şubat 2011. 12 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2013. 
  2. ^ Gay yaşamlar - Çift kişilik yataklarda tek bedenler.. - Murat Renay'ın Söylenmeyen kitabı 17 Temmuz 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Dijimecmua.com, Yayın tarihi: Haziran 2012, Yazar: Aylin Ayaz Yılmaz
  3. ^ Kitap - Murat Renay / Söylenmeyen Esenshop, Erişim tarihi: 17-5-2013

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]