Rus sanatçılar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu listede Rusya Fedarasyonu, SSCB, Rus İmparatorluğu, Rusya Çarlığı ve Moskova Dükalığında yaşamış, Rus veya diğer etnik kökenlerden gelen kişiler yer almaktadır. Liste, yukarıda bahsedilen devletlerin sınırları içinde doğmuş fakat daha sonra başka ülkelere göç etmiş sanatçılarun yanı sıra, başka ülkelerden bu ülkelere göç eden, kariyerlerinin büyük kısmını buralarda devam ettiren sanatçıları da kapsamaktadır.

Alfabetik liste[değiştir | kaynağı değiştir]

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Aivazovsky - Self-portrait 1874.jpg Ivan Ayvazovski
(1817–1900)
Deniz manzaraları, manzara ve portre ressamı
Fırtına, 1886
Alekseev F Ja.jpg Fedor Alekseev
(1753–1824)
Şehir peysajı ve manzara ressamı
Moskova Terk Edilmiş Bebekler Hastanesi
Nikolaev manzarası
Nikolay Anokhin.jpg Nikolay Anokhin
(1966–)
Natürmort ve manzara ressamı
Rakitinlerin harap evinde, 1998
Köy, 2006
Chronos, 2007
120px Evgenia Antipova
(1917–2009)
Natürmort, tür resmi ve portre ressamı
Pereslavllı kız, 1964
Öğle, 1982
Natürmort, 1964
Antokolski by Repin 1914.jpg Mark Antokolski
(1843–1902)
Heykeltraş
(Ilya Repin tarafından yapılmış portresi)
Antropov Self.jpg Aleksei Antropov
(1716–1795)
Portre ressamı
(oto portresi 1784)
Ataman Krasnoschekov, 1761
II. Katerina, 1760'lar
İsimsiz kadın, 1760s
Argunov-self.jpg Ivan Argunov
(1729–1802)
Portre ressamı
(oto portresi 1750'lerin sonu)
Kalmuk kız Annushka, 1767
İsimsiz köylü kız, 1784

B[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Bakst self.JPG Léon Bakst
(1866–1924)
Ressam, sahne ve kostüm tasarımcısı
(oto portresi 1893)
Antik teror, 1908
Ida Rubinstein için Kleopatra elbisesi, 1909
Bashkirtseff.jpg Maria Bashkirtseva
(1858–1884)
Ressam
(oto portresi 1880)
Stüdyo, 1881
Sonbahar, 1883
Buluşma, 1884
90px Nikolai Baskakov
(1918–1993)
Portre, tür resmi ve manzara ressamı
Lenin Kremlin'de, 1960
İstanbul, 1968
Serin yaz, 1978
Benua Bakst.jpg Alexandre Benois
(1870–1960)
Ressam, sahne tasarımcısı
(Léon Bakst tarafından yapılmış portresi, 1898)
Pushkin'in Bronz Atlı'sının illüstrasyonu, 1904
Stravinsky'nin Petrushka, adlı eserinin sahnesi 1911
Alman Mahallesi, 1911
1901. Portrait of Ivan Bilibin by B. Kustodiev.jpg Ivan Bilibin
(1876–1942)
Ressam, illustrator, sahne tasarımcısı
(Boris Kustodiev tarafından yapılmış portresi, 1901)
Altın Horoz operasının sahnesi, 1909
Ivan Tsarevich Ateşkuşu'nun tüyünü yakalamak, 1899
Nikolai Bogdanov-Belsky (self-portret).jpg Nikolai Bogdanov-Belsky
(1868–1945)
Realist ressam
(oto portresi, 1915)
Mektup okumak, 1892
Zihinden hesaplama, 1895
Borisov musatov selfandsister.JPG Victor Borisov-Musatov
(1870–1905)
Sembolist ressam
(Kız kardeşiyle birlikte kendi çizdiği portre, 1898)
Bahar, 1898-1901
Havuz, 1902
Borovikovsky By Bugaevsky Blagodatny.jpg Vladimir Borovikovsky
(1757–1825)
Portre ressamı
(Öğrencisi Bugaevsky-Blagodatny tarafından yapılmış resmi)
I. Pavel, 1800
Braz self-portrait.jpg Osip Braz
(1873–1936)
Portre ressamı
Anton Chekhov'un portresi, 1898
Zena, 1907
Ressam Sergey Ivanov'un portresi, 1903
Alexander brullov.jpg Alexander Briullov
(1798–1877)
Neoklasik mimar,portre ressamı
(Oto portresi, 1830)
Roma'da Sant'Angelo Şatosu , 1823-1826
E.M. Lvova, 1830s
Brjullov.jpg Karl Bryullov
(1799–1852)
Neoklasik ressam
(Oto portresi, 1848)
İtalyan öğleni, 1827
Bayan binici, 1832
Alexey Brodovitch
(1898–1971)
Ressam, illustrator, grafiker, fotoğrafçı
Athélia için reklam
Paris'te Bal Banal poster
Manhattan State Hospital'da yaptığı çizim
Avtoportret Bruni.jpg Feodor Bruni
(1799–1875)
Neoklasik ressam
(Oto portresi, 1810'lar)
Maenad Eros'a içki veriyor, 1828
Z.A.Volkonskaya, Tancredi kılığında, 1820'ler
Misha Brusilovsky. Self-portrait. 1998.png Misha Brusilovsky
(1931–)
painter
(Oto portresi, 1998)
Futbol. 1965
Homo sapiens. 1973
Saldırganlık. 1975

C[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Yury Pen - Portrait of Marc Chagall.jpg Marc Chagall
(1887–1985)
Ressam, illustrator, vitray sanatçısı, sahne tasarımcısı, seramik ve duvar halıları tasarımcısı
(Yehuda Pen tarafından yapılmış portresi)
Kemancı, 1912
St. Stephen Kilisesi'ndeki vitraylar (Mainz) 1978
Ben ve Köy, 1911
Chapiro Misha.gif Mikhail Chapiro
(1938–)
Ressam
Akademisyen Lev Landau, 1983
Nikolay Chekhov.jpg Nikolay Chekhov
(1858–1889)
Ressam, illustrator
Anton Chekhov portresi
Sokolniki'de parti
Kocasının yasını tutan genç dul
Photo of Mihail Chemiakin.jpg Mihail Chemiakin
(1943–)
Heykeltıraş, ressam, sahne tasarımcısı
Politik baskı kurbanları anıtı
Chistyakov by Repin.jpg Pavel Chistyakov
(1832–1919)
Ressam, sanat öğretmeni
(Öğrencisi Ilya Repin tarafından yapılmış portresi)
Litvanyalı Sophia,II. Vasili'nin düğününde, 1861
Giovannina cam kenarında oturmuş
Polonyalıları kutsamayı reddeden Patriark Hermogenes
Peter Clodt von Jürgensburg.jpg Peter Clodt
(1805—1867)
Heykeltıraş
Anichkov Köprüsü'ndeki at eğiticisi heykeli, Saint Petersburg
I. Nikolay Isaac Meydanı'nda, Saint Petersburg

D[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Demut-Malinovskii portrait.jpg Vasily Demut-Malinovsky
(1779–1846)
Neoklasik hekeltıraş
I. Vladimir Kiev'de Peter Clodt'la birlikte yaptığı eser
Zafer Takı üzerinde Victoria savaş arabasında. Genelkurmay Binası, Saint Petersburg
Narva Zafer Takı üzerinde, savaş arabasına binmiş Victory heykeli, Saint Petersburg
100px Alexander Deyneka
(1899–1969)
Toplumsal gerçekçi ressam, grafik sanatçısı, heykeltıraş
Ceiling mosaic at Mayakovskaya'nın tavanındaki mozaikler
Mayakovskaya'nın tavanındaki mozaikler
Mayakovskaya'nın tavanındaki mozaikler
Dionisy
(1440–1502)
Orta Çağ fresk ve ikona ressamı
Юлия Долгорукова.jpg Julia Dolgorukova
(1962)
Ressam
Mağrur Dağ, 1990
Aksinyino, kilise, 1981
Kızıldeniz, 2006

E[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Erzya.jpg Stepan Erzia
(1876–1959)
Yeni Sanat heykeltıraşı, ahşap sanatçısı
(Arjantinli bir sanatçı tarafından yapılmış taş baskı portresi)
Mikhail Evstafiev
(1963–)
Avangart ressam, yazar, fotoğraf sanatçısı
Rüya gökyüzünün altındaki köy
Chimes Sirki gösterilerinden bir kare
Mutlu yaşadığımız şehrin üzerindeki gökyüzü, 2006

F[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Karl Gustavovich Faberge.jpg Peter Carl Fabergé
(1846–1920)
Mücevher ustası
Falconet, Etienne Maurice.jpg Étienne Maurice Falconet
(1716–1791)
Rokoko heykeltıraş
Tehditkar Eros, 1757
Favorsky1920e01.jpg Vladimir Favorsky
(1886–1964)
Grafik sanatçısı, ahşap gravürcü, sahne tasarımcısı, ressam
(1920s photo)
Oto portresi, 1912
Sanatçı K. N. Istomin'in portresi, 1912
Bronnikov - Portrait of Konstantin Flavitsky.jpg Konstantin Flavitsky
(1830–1866)
Neoklasik ressam
(Fyodor Bronnikov tarafından yapılmış portresi, 1866)
Firavunun kızkardeşi bebek Musa'yı buluyor
Yakup'un çocukları kardeşleri Yusuf'a ihanet ediyor, 1855
Pavel fedotov 1815 1852.jpg Pavel Fedotov
(1815–1852)
Realist ressam
Aristokratın kahvaltısı
Bir daha!, 1850'ler
Genç dul, 1851

G[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Naum Gabo
(1890–1977)
Konstrüktivist heykeltıraş, kinetik sanatçı
Londra St Thomas Hastanesi bahçesindeki eseri
Rotterdam'da bir eseri (Gestileerde bloem)
Rotterdam'da bir eseri
Galakhov-Nikolai-Nikolaevich-10 sm.jpg Nikolai Galakhov
(born 1928)
Manzara ressamı
Volga'da Temmuz, 1983
Kem şehrinde güneşli bir gün, 1985
Karelya huş ağaçları, 1985
1890. Nikolaj Alexandrowitsch Jaroschenko 009.jpg Nikolai Ge
(1831–1894)
Realist, portre ve tarih ressamı
(Nikolai Yaroshenko tarafından yapılmış portresi)
İsa'nın kafası , 1893
Mikhail Gerasimov
(1907–1970)
Arkeolog, antropolog, adli tıp heykeltıraşı
Timur rekonstrüksiyonu
Ivan Godlevsky
(1908–1998)
Manzara ressamı
Kırım Gurzuf balıkçı limanı
Ivan Godlevsky - Balıkçı kayığı
Ivan Godlevsky - Semarkand
Feofan Grek
(c. 1340 – c. 1410)
Orta Çağ fresk ve ikona ressamı
Guro selfport.jpg Elena Guro
(1877–1913)
Fütürist ressam
Mikhail Matyushin'in portresi, 1903
Küçük geyik, 1908/09

H[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Alexei Harlamov
(1840–1925)
Portre ressamı
Rus güzeli
Edebiyat düşkünü genç kadın
Çiçekçi kızlar
Viktor Gartman.jpg Viktor Hartmann
(1834–1873)
Ressam, dekoratör, mimar, Rus Canlanma Tarzı sanatçısı
Kiev şehir kapısı için plan
1873 Viyana Dünya Fuarı'nda Rus denizcilik pavyonu

I[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Alexander Andreyevich Ivanov.jpg Alexander Ivanov
(1806–1858)
Neoklasik ressam
(Sergey Postnikov tarafından yapılan portresi)
İsa'nın Mecdelli Meryem'e görünmesi, 1834-36
İsa'nın halka görünmesi, 1836—57
O.E.Braz The portrait of the artist Sergey Vasilievich Ivanov.jpg Sergei Ivanov
(1864–1910)
Tarih ressamı, realist, grafik sanatçısı, illüstratör
(O.E. Braz tarafından yapılan portresi, 1909)
Doğu Slavları'nın yaşamı
II. Vladimir Monomakh Uvetichi'de Prensler kongresinde
Moskova'nın güney sınırında
Anton Ivanov-Goluboy
(1818–1863)
Neoklasik manzara ressamı
İtalyan köylüler
Kostroma dalgakıranı açıklarında balıkçı gemisi, 1839
Geçit

J[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Valery Jacobi.jpg Valery Jacobi
(1834–1902)
Neoklasik ve realist ressam
Dilencinin pazar tatili, 1860
Mola veren mahkumlar, 1861
Soytarılar Anna İvanovna'nın huzurunda, 1872
Alexander Evgenyevich Yakovlev Pierrot Arlecine.jpg Alexandre Jacovleff
(1887–1938)
Neoklasik ressam, teknik ressam, tasarımcı, hakkak
(Kendi fırçasından Arlecchino ve Pierrot,1914)
Kabuki dansçısı

K[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Ilya Kabakov
(1933–)
Kavramsal enstalasyon sanatçısı, ressam, illüstratör
Münster'de bir enstalasyon
Yere düşmüş avize Zürih
Dilsiz, Alman-Hollanda sınırı
Vassily-Kandinsky.jpeg Wassily Kandinsky
(1866–1944)
Soyutlamacı ressam
Dosya:Kandinsky WWI.jpg
Kompozisyon VII, 1913
Mikhail Kaneev
(1923–1983)
Şehir peysajı ve manzara ressamı
Kotelnichesky Köprüsü, 1976
Pskov şehri, 1979
Nikolai Kasatkin 7.jpg Nikolay Kasatkin
(1859–1930)
Realist ressam
Rakip kadınlar, 1890
Madenci kız, 1894
Kim?, 1897
Khrutsky-self.JPG Ivan Khrutsky
(1810–1885)
Natürmort, tür resmi ve portre ressamı
(Oto portresi, 1883)
Çiçekler ve meyveler
Bir çocuğun portresi
Natürmort, 1839
Kiprensky self.jpg Orest Kiprensky
(1782–1836)
Romantik ressam, portreci
(Oto portresi, 1828)
Yevgraf Davydov, 1809
Vyacheslav Klykov
(1939–2006)
Anıt heykeltıraşı
Prokhorovka'daki çan kulesi, Kursk Muharebesi için yapılan anıt
Sergei Arksentevich Kolyada
(1907–1996)
Manzara ressamı, Rus avangart portreci
(Oto portresi, 1934)
Sergey Konenkov
(1874–1971)
Heykeltıraş
(Pavel Korin tarafından yapılan portresi)
Kore, 1912
Hamamda, 1917
Zavallı, 1917
Pavel Korin
(1892–1967)
Tarih ressamı, portreci, sanat restoratörü
(1932'deki fotoğrafı)
Alexander Nevsky, 1932, 1967 yılına ait pulda
Moskova metrosu'nda Komsomolskaya istasyonundaki eseri, 1952
Portrait of Konstantin Korovin.jpg Konstantin Korovin
(1861–1932)
İzlenimci ressam
(Valentin Serov tarafından yapılan portresi, 1891)
Terasta iki kadın, 1911
Gurzuf'ta iskele, 1914
Mikhail Kozlovsky
(1753–1802)
Neoklasik heykeltıraş
Eros taslağı
Mars olarak betimlenmiş Alexander Suvorov, Saint Petersburg, 1799—1801
Peterhof Sarayı'ndaki Samson fıskıyesi, 1800-02
Kramskoi1.jpg Ivan Kramskoi
(1837–1887)
Ressam, portreci, sanat eleştirmeni
(Oto portresi)
İsimsiz kadın, 1883
Vasnetsov Kuindzhi.jpg Arkhip Kuindzhi
(1842–1910)
Manzara ressamı
(Viktor Vasnetsov tarafından yapılmış portresi, 1869)
Huş ağacı korusu, 1879
Elbruz Dağı, 1890-1895
Kustodiev self portrait.jpg Boris Kustodiev
(1878–1927)
Ressam, sahne tasarımcısı
(Oto portresi, 1912)
Tüccarın karısı, 1918
Bolşevik, 1920
Rus Venüs, 1926

L[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Larionov self portrait.jpg Mikhail Larionov
(1881–1964)
Avangart ressam
(Oto portresi, 1910)
Dosya:Larionov akaziivesnoj.jpg
Baharda akasyalar, 1904
Klavdy Lebedev
(1852–1916)
Tarih ressamı
Dans
Lentulov Self-portrait 1915.jpg Aristarkh Lentulov
(1882–1943)
Avangart ressam
(Oto portresi, 1915)
Gökkuşağı (Nebozvon)
Sanatçının eşinin ve kızının resmi
Alexei Leonov UR.jpg Alexey Leonov
(1934–)
Kozmonot ve ressam
1972 tarihli bir pulda uzay yürüyüşü(Andrey Sokolov ile birlikte)
1972 tarihli bir pulda Lunokhod 1 (Andrey Sokolov ile birlikte)
Isaac Levitan selfportrait1880.jpg Isaac Levitan
(1860–1900)
Manzara ressamı
(Oto portresi, 1880)
Huş ormanı, 1885-1889
Sonsuz huzur, 1894
Mart, 1895
Levitsky by Repin.jpg Rafail Levitsky
(1847–1940)
Romantik, tür resmi, izlenimci ressam, fotoğraf sanatçısı
(Ilya Repin tarafından yapılan portresi, 1878)
Ormandaki köprü, 1885-86
Mazzolada di Lison manzarası, Venedik, 1896
Venedik kanallarında sabah izlenimleri, 1896
Levitzky self.jpg Dmitry Levitzky
(1735–1822)
Ressam, portreci
(Oto portresi, 1783)
Prokofiy Demidov, 1773
Düşes Ursula Mniszech, 1782
El lissitzky self portrait 1914.jpg El Lissitzky
(1890–1941)
Avangart ressam, fotoğraf sanatçısı, matbaacı
(Oto portresi, 1924)
Proun, 1925'ler
Vladimir Lisunov Vladimir Lisunov
(1940–2000)
Nonkonformist, mistik sembolist ressam
Kaçak, 1976. Canvas, oil. 108x187.
Tezahür,1996. Kanvas, yağlı boya. 90х118.
Orman sanrıları, 1995. Kanvas, yağlı boya. 60х81.
Lomonosovportrait.jpg Mikhail Lomonosov
(1711–1765)
Bilim adamı, yazar, sanatçı
( L. S. Miropolisky tarafından yapılan portresi, 1787)
Model gemi
I. Peter mozaik, 1754
Poltova Muharebesi mozaik, 1762-64
Anton Losenko
(1737–1773)
Neoklasik ressam, portreci
Vladimir ve Rogneda, 1770

M[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Konstantin Makovsky-Self-Portrait-1856.jpg Konstantin Makovsky
(1839–1915)
Tarih ressamı, portreci
(Oto portresi, 1856)
Boyar kızı
Tamara ve Şeytan, 1889
Kuzma Minin'in duyurusu, 1896
Self-Portrait (1908 or 1910-1911).jpg Kazimir Malevich
(1878–1935)
Süpermatist, avangart ressam
(Oto portresi, 1912)
Moskova'da bir İngiliz, 1914
Siyah Kare, 1915
Tırpanlı adam, 1930
90px Sergey Malyutin
(1859–1937)
Ressam, halk sanatçısı,mimar, portreci
(Oto portresi)
İlk Rus Matruşka bebek. (Zvyozdochkin tarafından yapılmış), 1890
Pertsov Binası, Moskova, 1906-1910
I.P. Martos by P.O. Rossi.JPG Ivan Martos
(1754–1835)
Neoklasik heykeltıraş
(P.O. Rossi tarafından yapılmış portresi, 1813)
Mayakovsky 1912.jpg Vladimir Mayakovsky
(1878–1930)
Avangart şair, oyun yazarı ve propaganda sanatçısı
(1912'de çekilmiş fotoğrafı)
Kutsal Güldürü oyunu için sahne kıyafet taslakları, 1919
Leonid Mezheritski. Self Portrait with Whelp.jpg Leonid Mezheritski
(1930–2007)
Natürmort, manzara ve portre ressamı
(Köpeği ile birlikte çizdiği oto portre, 1968. Art Museum Chernigov, Ukrayna)
120px Yevgeniy Migunov
(1921–2004)
Illüstratör, karikatürist (Kendi çizdiği karikatürü)
Mikeshin by Repin.jpg Mikhail Mikeshin
(1835–1896)
Neoklasik heykeltıraş
(Ilya Repin tarafından yapılmış portresi, 1888)
Mikhail Nesterov 046.jpg
Vera Mukhina
(1889–1953)
Toplumsal gerçekçi heykeltıraş
(Mikhail Nesterov tarafından yapılmış portresi, 1940)
Kılıçlı adam, 1916
Gül ve haç, 1916

N[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Vladimir Putin 6 October 2000-2.jpg Ernst Neizvestny
(1925–)
Heykeltıraş
(Solda. Vladimir Putin'den "Rusya Onur Nişanı" alırken, 2000)
Mısır'da Asvan Barajı'nda Lotus Çiçeği, 1971
Alexey Novikov
(1931)
Ressam, filozof, Rusya Emperyal Sanat Akademisi üyesi
Портрет М.В.Нестерова.jpg Mikhail Nesterov
(1862–1942)
Dinsel sembolist, portre ressamı
(Viktor Vasnetsov tarafından yapılmış portresi)
Bartholomew'un gençliğindeki vizyon, 1890–91
Kutsal Rus, 1901-06
Gury Nikitin
(1620-25 – 1691)
Fresk ve ikona ressamı, illüstratör
Yahya'nın başı, 1680'ler
Haç Festvali, 1680'ler
Ivan Nikitin
(1690–1742)
Portre ressamı
Yelizaveta, 1712-1713
Hetman (Pavlo Polubotok?), 1720'ler
Petro ölüm döşeğinde, 1725
Igor Novikov
(1961)
Ressam

O[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Opekushin.jpg Alexander Opekushin
(1838–1923)
Anıt heykeltıraşı, mimar, dekaratör
Boris Orlovsky
(1793–1837)
Neoklasik anıt heykeltıraşı
Sergei Osipov
(1915–1985)
Manzara ve natürmort ressamı
Peygamber çiçekleri, 1976
Kemerli ev, 1972
Filizlenmiş tarla, 1982

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Leonid Pasternak - self-portrait (1908, Pskov).jpg Leonid Pasternak
(1862–1945)
Art izlenimci ressam, grafik sanatçı, illüstratör
(Oto portresi, 1908)
Moskova'da kış, 1912
E. Levina, 1916
AndrewPavlovsky.jpg Andrew Pavlovsky
(1962–)
İzlenimci ressam, grafik sanatçı
Sevgili, 1994
Mavi şişe, 1998
Nehirdeki ağaçlar, 2001
Перов Автопортрет 2.png Vasily Perov
(1834–1882)
Realist ressam
(Oto portresi)
Troyka, 1866
Dinlenen avcı, 1871
Tüccarın evine gelen mürebbiye
Kuzma Petrov-Vodkin
(1878–1939)
Sembolist ressam
Kızıl atı yıkamak, 1912
Ateş hattı, 1916
Petrograd Madonna, 1918
Polenov by Repin.jpg Vasily Polenov
(1844–1927)
Realist Manzara ressamı
(Ilya Repintarafından yapılan portresi)
Moskova'da bir avlu, 1878
Büyükannenin bahçesi
Kayser'in şaşkınlığı
Liubov Popova
(1889–1924)
Kübist soyutlamacı ressam
Hava+İnsan+Uzay, 1912
Piyanist, 1914
Filozofun portresi, 1915
Vasili Pukirev
(1832–1890)
Realist ressam
Uygunsuz evlilik, 1862
Çeyiz

R[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Charles Radoff
(1894–1986)
Manzara ressamı, yeni izlenimci
Dosya:Radoff Autumn Colors.jpg
Sonbaharın renkleri, 1970
REPIN portret REPIN.jpg Ilya Repin
(1844–1930)
Tarih ressamı, realist, portreci
(Oto portresi 1878)
Ne özgürlük ama!, 1903
Alexander Rodchenko
(1891–1956)
Avangart ressam, heykeltıraş, fotoğraf ve grafic sanatçısı
(1923'te çekilmiş fotoğrafı)
Dans, 1913
N Roerich.jpg Nicholas Roerich
(1874–1947)
Ressam, filozof, folklor araştırmacısı, seyyah
(Svetoslav Roerich tarafından yapılmış portresi, 1944)
Fyodor Rokotov
(1736–1809)
Ressam, portreci
Orlov Ailesi, 1762-1765 tahmini
Pembe elbiseli kadın, 1770s
Monument to Andrei Rublev in Moscow 01.JPG Andrei Rublev
(c. 1360–1430)
Orta Çağ fresk ve ikona ressamı
(Moskova'daki heykeli)
Teslis
, 1410'lar]]
Lev Russov
(1926–1987)
Portre, tür resmi ve natürmort ressamı
Ekaterina Balebina, 1956
Küçük kurdeleler, 1960
SmatheRyabushkin.jpg Andrei Ryabushkin
(1861–1904)
Tarih ressamı
(Vasiliy Mate tarafından yapılan portresi)
Çar I. Mihail ve the Boyar Duması, 1893
17. asırda tüccar ailesi, 1896
Khorovod, 1902

S[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Vasily Sadovnikov
(1800–1879)
Perspektif ressamı
Saray Meydanı, 1847'ler
Genelkurmay Binası'ndaki kemer St. Petersburg, 1956
Alexander Samokhvalov
(1894–1971)

Şövale ve anıt ressamı, grafik ve tezhip sanatçısı
Güneşin altında, 1953
Cafe Gurzuf, 1956
Plajda, 1964
Bogdan Saltanov
(1626–1703)
İkona ressamı, illüstratör, portreci
Kiy Haçı, 1670'ler
III. Fyodor (yaratıcısı tartışmalı), 1685
Konstantin Savitsky
(1844–1905)
Realist ressam
Demiryolu tamiri, 1874
Çam ormanında sabah Ivan Shishkin ile birlkte, 1886 (Savitsky resimdeki ayıları çizdi)
Savaşa, 1888
Savrasov (by Iosif Volkov).jpg Alexei Savrasov
(1830–1897)
Lirik manzara ressamı
(Iosif Volkov tarafından yapılmış portresi)
Karga geri döndü, 1871
Rasputitsa (Çamur denizi), 1894
Semionov-Alex01bw.jpg Alexander Semionov
(1922–1984)
Şehir manzarası ve peyzaj ressamı
Staraya Ladoga. Bahara doğru, 1972
Leningrad Tema, 1974
Serebryakova SefPortrait.jpg Zinaida Serebriakova
(1884–1967)
Toplumsal gerçekçi ressam
(Oto portresi Makyaj masasında, 1909)
O.K. Lansere, 1910 (1988 yılına ait pul)
Serov Self.jpg Valentin Serov
(1865–1911)
İzlenimci ressam, portreci
(Oto portresi, 1880'ler)
Şeftalili kız, 1887
Europa'yı kaçırmak
Ivan Shadr in studio.jpg Ivan Shadr
(1887–1941)
Heykeltıraş
(1930'larda bir fotoğrafı)
Nadezhda Alliluyeva'nın mezar taşı, 1933
Kürekli kız, 1936
Shchedrin self.jpg Silvestr Shchedrin
(1791–1830)
Neoklasik manzara ressamı
(Oto portresi, 1817)
Napoli'de mehtaplı gece, 1828
Deniz kıyısındaki set, 1828
Taras Shevchenko selfportrait oil 1840.jpg Taras Shevchenko
(1814–1861)
Romantik şair ve ressam
(Oto portresi, 1840)
Çingene falvı, 1841
Kateryna şiirine yapılan illüstrasyon, 1842
Gueorgui CHICHKINE.jpg Georgy Shishkin
(1948–)
Ressam, portreci, grafik sanatçısı, mimar, pul tasarımcısı
Rus ulusunun birleşmesinin 400. yılı anısına çıkartılan pul Rus Postası, 2012.
Iwan Nikolajewitsch Kramskoj 005.jpg Ivan Shishkin
(1832–1898)
Manzara ressamı
(Ivan Kramskoi tarafından yapılan portresi, 1880)
Çavdar tarlası
Meşe ormanında yağmur
USSR stamp 1955 CPA 1856.jpg Fedot Shubin
(1740–1805)
Neoklasik heykeltıraş
(1995 yılına ait pulda yer alan oto portresi)
Antonio Rinaldi, madalyonu, 1782
90px Anatolii Ivanovich Sivkov
(1952)
Ressam, grafik sanatçısı, sahne tasarımcısı
Konstantin Somov.JPG Konstantin Somov
(1869–1939)
Ressam, grafik sanatçısı, illüstratör, portreci
(Oto portresi, 1898)
Alexander Blok Tiyatrosu, 1909
Bir galant sahne
Soroka-self.jpg Grigory Soroka
(1823–1864)
Tür resmi ve portre ressamı
(Oto portresi)
Spasskoye'de bent, Tambov Guberniya, 1840'lar
Köylü çocuk, 1840s
Aynadaki yansıma, 1850s
Evgraf Semenovich Sorokin
(1821–1892)
Ressam, profesör
İsa'nın çarmıha gerilişi', 1873
SurikovSelfPortrait.jpg Vasily Surikov
(1848–1916)
Tarih ressamı
(Oto portresi)
Suvorov kumandasındaki birlikler Alpler'i aşıyor, 1899

T[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Nikolai Timkov
(1912–1993)
Manzara ressamı
Sabah, 1963
Torjok şehri, 1968
Fyodor Petrovich Tolstoy.jpg Feodor Tolstoy
(1783–1873)
Neoklasik ressam, illüstratör, madalyon ve balmumu rölyef sanatçısı
(Sergey Zaryanko tarafından yapılmış portresi, 1850)
1812'de milis kuvvetler, 1816
Odada dikiş, 1830
Dushenka illüstrasyonu, 1820-33
Nikolai Tomsky
(1900–1984)
Anıt heykeltıraşı
Nikolai Gogol, Moskova, 1952
Tropinin-self.jpg Vasily Tropinin
(1776–1857)
romantik ressam, portreci
(Oto portresi, 1844)
Dantelci, 1823
Penceredeki kadın, 1841
Eunice-zurab.jpg
Zurab Tsereteli
(1934–)
Ressam, heykeltıraş, mimar
(Eunice Kennedy Shriver ile fotoğrafı)
IsraelTsvaygenbaum.jpg Israel Tsvaygenbaum
(1961–)
Ressam
Derbent halkı, 1999
Düet, 2000
İbrahim ve İshak, 2001

U[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Grigory Ugryumov
(1764–1823)
Neoklasik tarih ressamı
Yan Usmar’ın Güç Denemesi, 1796-1797
Mikhail Romanov'un misyonu, 1800'den önce
Kazan'ın Korkunç İvan tarafından ele geçirilmesi, 1800'den önce
Yevgeny Ukhnalyov
(1931–)
Ressam, illüstratör, desinatör, arma sanatçısı
Atavatanına Hizmet Yıldız Madalyası
Simon Ushakov
(1626–1686)
İkona ressamı
Kurtarıcı Acheiropoieta, 1658
Mikâil Şeytanı çiğnerken, 1676

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Selfportrait 74x66 (cmxcm) 2010.JPG Nina Tokhtaman Valetova
(1958–)
Metafiziksel gerçekçi, gerçekçi, fantezi ve düşsel resimler ressamı
(Oto portresi, 2010)
İz bırakmadan kayıp, 2008
Atalarımızın antik destanı, 2008
Vasilyev self.JPG Feodor Vasilyev
(1850–1873)
Lirik manzara ressamı
(Oto portresi, 1873)
Fırtına sonrası, 1868
St. Petersburg'da aydınlık, 1869
Islak çayır, 1872
Портрет художника А.М. Васнецова.jpg Apollinary Vasnetsov
(1856–1933)
Tarih ressamı, sahne tasarımcısı
(Viktor Vasnetsov tarafından yapılan portresi, 1890)
Rurik'in Staraya Ladoga'ya ulaşması
Автопортрет. 1868.jpg Viktor Vasnetsov
(1848–1926)
Mitoloji ve tarih ressamı, Rus Canlanma tarzı sanatçısı
(self-portrait, 1868)
Baturlar, 1990
Venetsianov self.jpg Alexey Venetsianov
(1780–1847)
Tür resmi
(Oto-portresi, 1810)
Sürülmüş tarlada bahar, 1820'ler
Eşarplı kız
Falcı, 1842
Vasili Vereshchagin.jpg Vasily Vereshchagin
(1842–1904)
Savaş ressamı
Savaşın Apotheosisleri, 1871
İngliz Hindistanı'nda top ateşiyle idam, 1884
Tüm cephelerde barış (Napoleon Moscova'da)
Ivan Vishnyakov
(1699–1761)
Portre ressamı
Kız ve kuş
Sarah Eleonor Fermor, 1750
Vrubel Self Portrait 1885.jpg Mikhail Vrubel
(1856–1910)
Sembolist ressam
(Oto portresi, 1885)
Oturan Şeytan, 1890
Çar Sultanın Öyküsü operasında Nadezhda Zabela-Vrubel Kuğu Prenses rolünde, 1900
Leylak, 1900
Silver 2-ruble coin commemorating the 100th anniversary of the birth of Yevgeny Vuchetich.png Yevgeny Vuchetich
(1908–1974)
Anıt heykeltıraşı
Berln Treptower Parkı'nda Sovyet Savaş Anıtı, 1946-1949

W[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Marianne von Werefkin Selbstbildnis um 1910-1.jpg Marianne von Werefkin
(1860–1938)
Avangart dışavurumcu ressam
(Oto portresi, 1910'lar)
Sonbahar. Okul, 1907
Kızıl şehir, 1909
Rüzgar fırtınası
Constantin Alexandrovich Westchiloff
(1875–1945)
İzlenimci ressam

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Nikolay YAroshenko Avtoportret.JPG
Nikolai Yaroshenko
(1846–1898)
Realist, tür resmi, manzara ve portre ressamı
(Oto portresi, 1895)
Çingene kadın, 1886
Salıncakta, 1888
Konstantin Yuon
(1875–1958)
Ressam, sahne tasarımcısı
Dosya:Yuon MarchSun.jpg
Troitse-Sergiyeva Lavra from Vokzalnaya Street, 1911
Rostov the Great in Winter, 1906

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Portresi Kişisel bilgi
Пётр Захаров-Чеченец - Автопортрет (1842).jpg Pyotr Zakharov-Chechenets
(1816–1846)
Portre ressamı
(Oto portresi, 1842)
Pyotr Yermolov'un çocukları, 1839
Karp Zolotaryov
(17. yüzyılın son çeyreği)
İkon ressamı,iç mimar, tahta oymacısı
Kutsal şehitler Fides, Spes et Caritas ve anneleri Şehit Sophia, 1685
Alexey Zubov
(1682 – c. 1750)
Hakkak
Gangut Savaşı'ndan sonra Saint Petersburg'a getirilen İsveç gemileri, 1715
Catherinehof manzarası, 1716
Grengam Savaşı, 1720'lerin sonu

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]