Running Wild (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Running Wild
Genel bilgiler
Başladığı yerHamburg,Almanya
TarzlarHeavy Metal
Power Metal
Speed Metal
Etkin yıllar1976-günümüz
Resmî sitewww.running-wild.net
ÜyelerRolf Kasparek
Peter Jordan
Peter Pichl
Matthias Liebetruth
Eski üyelerUwe Bendig
Gerald Warnecke
Majk Moti
Axel Morgan
Thilo Hermann
Bernd Aufermann
Jörg Schwarz
Carsten David
Matthias Kaufmann
Stephan Boriss
Jens Becker
Thomas Smuszynski
Michael Hoffmann
Wolfgang Hagemann
Stefan Schwarzmann
Iain Finlay
Jörg Michael
Mr. A.C.
Christos Efthimiadis
Angelo Sasso

Running Wild 1976 yılında Almanya’nın Hamburg kentinde Granite Heart adında bir okul grubu olarak kurulmuştur. 1980’lerin başında ise grup adını Running Wild olarak değiştirmiştir. Grubun ilk kurulduğu yıllardaki kadrosu Rolf Kasparek (vokal, aynı zamanda kendisine Rock’n’Rolf denmektedir), Uwe Bendig (gitar), Michael Hoffman (davul) ve kısa süre sonra yerine Carsten David’in geçtiği Jörg Schwarz (bas) şeklindeydi.

1981 yılında ilk demolarını yayımladıklarında ise bas gitarda Matthias Kaufmann ve davulda Wolfgang Hagemann vardı.1984 yılında ilk albümlerini yayımladılar ve bu albüm Almanya’da 20 bin adet sattı. Grup aynı yıl bir de Victim of States Power adında maxi-single yayımladı. Bu kayıtta ise yine kadroda değişiklikler vardı. Bas gitarda Stephan Boriss ve geri vokal ve gitarda Gerald Warnecke ismi bulunuyordu.

Sonraki yıl grup ikinci albümleri olan Branded and Exiled'ı yayımladı. Bu albümde grup ilkine göre daha az satanik bir görünüm sergiliyordu ama grubun sonraki albümlerine nazaran yine de karanlık bir yapısı vardı.Grup o yıl Sinner grubuyla beraber Almanya turnesine çıktı ve Mötley Crüe’nun ‘’Theatre of Pain’’ turuna katıldı. Aynı zamanda gitarist Preacher’ın yerinede Majk Moti getirildi.

1987 yılında grubun en tanınan albümlerinden birisi olan Under Jolly Roger’ın yayımlanması ile grubun sahip olduğu karanlık ve satanik imaj(gerçekte öyle olmayan ve heavy metal klişelerine uyan bir gruptur), yerini heavy metal korsanlığına bıraktı. Bu albümde de yine kadroda değişiklikler vardı.Davulda Hasche’nin yerine Stefan Schwarzmann ve basta Stephan’ın yerine Jens Becker getirilmişti. Bu albümden sonra grup ilk defa 5000 bin kişiye Budapeşte’de konser verdi.

Sonraki yıl grubun diğer bir tanınan albümü Port Royal yayımlandı. Albüm Almanya’da 50 binin üzerinde satış rakamına ulaştı. Bu sefer davulda Stefan Schwarzmann’ın yerine Iain Finlay vardı.

1989 yılında diğer bir albüm Death or Glory yayımlandı. Bu albüm birçok insanın beğenisini kazandı ve haftalarca Avrupa satış listelerinde kalmayı başardı.1990 da yapılan Death or Glory albüm turnesinde ise grup çok büyük bir başarı elde etti ve bu turda çekilen kayıtlarla bir live VHS yayımlandı. Bu turun ardından ise davulda Iain Finlay ve gitarda Majk Moti gruptan ayrıldı.

Bundan sonra gruba gitarda Axel Morgan ve davulda geçici olarak Mr.A.C. gruba katıldı.1991 yılında grup First Years of Piracy adında bir derleme albüm ile alman single listelerine 34 numaradan giren Little Big Horn adındaki single’ı yayımladı. Aynı yılın ilerleyen aylarında grubun power metal’e doğru attığı ilk adımlardan birisi olarak görülen Blazon Stone isimli albüm yayımlandı. Grup elemanlarının sürekli değişmesi nedeniyle grubun soundunda değişmeler meydana geliyordu. Aynı yıl Running Wild Raven ve Crossroads ile tura çıktı.

Sonraki albüm Pile of Skulls 1992 yılında yayımlandı ve Blazon Stone albümündeki gibi bir yapıya sahipti. Bu albümler karışık ve anlaşılması güç sözleri olan parçalara sahipti. Aynı yıl Lead or Gold single’ı yayımlandı. Bu kez Jens Becker’ın yerine Thomas Smuszynski ve geçici davulcu olarak gruba gelen A.C.’nin yerine önceki davulcu Stefan Schwarzmann geldi.

2 yıl aradan sonra 1994’te başarı yakalayan bir diğer albüm Black Hand Inn, The Privateer single’ı ile birlikte piyasaya çıktı. Kadroda yine değişiklikler vardı. Gitarda Axel Morgan’ın yerine Risk grubundan Thilo Hermann ve davulda Stefan Schwarzmann’nın yerine Jörg Michael dahil olmuştu. Albüm grubun şimdiye kadar çıkarmış olduğu en iyi albümlerden birisi olarak görüldü.

1995 yılında grup Summer Metal Meetings gibi bir festivalde de çalarak başarılı bir tur düzenledi. Aynı yıl grup heavy metal’de taban yapan albümlerden birisi olan Masquerade isimli albümü yayımladı.

Sonraki albüm The Rivalry 1997 yılında çıktı. Bu albüm öncekilerine göre daha hızlı ve melodik bir yapıya sahipti. Bu albümün kaydının ardından Stratovarius grubuyla anlaşan davulcu Jörg Michael gruptan ayrıldı ve yerine The Rivalry turnesi için geçici olarak Christos Efthimiadis getirildi.

1999 yılında plak şirketi Noise Records Death or Glory’den Masquerade albümüne kadar olan tüm albümlerin her birinde bonus parçada bulunan yeni kayıt versiyonlarını yayımladı.

2000 yılında Victory isimli albüm yayımlandı. Davuldaki yeni isim Angelo Sasso(aslında gerçek adı bu değildir) ilk kez bu albümde çaldı.

Grup 2002 yılında 12. albümleri The Brotherhood isimli albümü yayımladı.Bu albümdeki kadro ise vokal ve gitarda Rock’n’Rolf, basta Peter Pichl, gitarda Bernd Aufermann ve davulda Matthias Liebetruth şeklindeydi.

2003’te grup 20. yılını Wacken Açık Hava Festivali’nde muhteşem bir konser vererek kutladı. Plak şirketi Noise Records içerisinde daha önce yayımlanmayan iki parçanın da olduğu 20 Years in History adında bir derleme albüm yayımladı.

2005’in başında Gun Records etiketiyle 13. ve son stüdyo albümleri olan Rogues en Vogue yayımlandı. Aynı yılın sonlarına doğru Remedy Records tarafından Running Wild’ı takdir albümü The Revivalry - A Tribute To Running Wild yayımlandı.

Gun Records son 9 yıla ait 15 şarkıdan oluşan derleme bir albümü 2006 yılında Best of Adrian adı altında yayımladı.

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Live Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Derlemeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Single ve EP'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]