Riots, Drills and the Devil (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Riots, Drills and the Devil"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
6-7. bölüm
YönetmenRobert Mandel (Part 1)
Vern Gillum (Bölüm 2)
SenaristNick Santora (Bölüm 1)
Karyn Usher (Bölüm 2)
Yayın tarihi26 Eylül, 2005(Bölüm 1)
3 Ekim, 2005(Bölüm 2)
Büyük Kaçış (1. sezon)

Riots, Drills and the Devil iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm dizinin altıncı bölümünü, ikinci bölüm ise dizinin yedinci bölümü oluşturur. İlk gösterimi Amerikan Fox kanalında 26 Eylül,2005 ve 3 Ekim, 2005 tarihlerinde olmuştur. Türkiye'de ise 13 Nisan 2006 ve 20 Nisan 2006'da CNBC-e kanalında gösterilmiştir. Birinci Bölümün yazarı Nick Santora, ikinci bölümün ise Karyn Usher'dır. Birinci bölümün yönetmenliğini Robert Mandel, ikinci bölüm ise Vern Gillum üstlenmiştir.

Part 1[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael, kazı işlerini bitirmişti ancak içeride daha fazla zamana ihtiyacı vardı. Fakat bunu hücre sayımları sırasında yapamazdı orada olmadığı hemen belli olabilirdi. Durumu Sucre'ye anlattı, Sucre de ona "burada üç şey kesindir, ölüm vergiler ve sayım". Sayımdan kurtulmanın tek yolu hücre bloğunu tehcir ettirmekti. Bunun için Michael'ın mahkûmları ayaklandırması gerekiyordu O'da gidip havalandırmayı durdurdu. Ortam çok ısınmıştı, T-Bag bu durumdan rahatsız oldu ve bir gardiyan ile kavga etmeye başladı, bunun üzerine mahkûmların hücrelerine dönmeleri istendi ve hücre bloğu kapatıldı. Mahkûmlar ayakalandılar ve hücrelerin kontrol edildiği odayı ele geçirdiler. T-Bag bütün hücreleri açan anahtarları bulur. Ve mahkûmlar bütün bloğu ele geçirirler.

Mahkûmların bloğu ele geçirdiği duyulur duyulmaz diğer mahkûmlarda ayaklanır. Gardiyanı etkisiz hale getirdikten sonra, Dr. Sara Tancredi'yi tuzağa düşürürler ve O'da kendi hasta muayene odasına kilitler. Michael, son olarak bir borudan geçmesi gerektiğini bilir fakat bu borunun önünü duvar kapatmıştır. Borunun tam yerini bulabilmek için vücuduna yaptırdığı şeytran dövmesinden yararlanır. Michael güvenlik görüntülerinden Dr. Tancredi'nin tehlikede olduğunu görür ve ona yardım edebilmek için havalandırma boşluğunu kullanır. Lincoln ve ona eşlik eden gardiyan mahkûmlarca tuzağa düşürülür ve T-bag gardiyanı esir alır, ayaklanmacıların lideri olur. Gardiyan Michael ve Sucre'nin hücresine girer ve bu sırada açılan deliği T-Bag fark eder ama Abruzzi onu susturur. Sucre duvarı yıkmaya yollanır. Bir mahkûm Lincoln'nün Michael'i aradığını görür ve onu öldürmek için ona tuzak kurar.

Part 2[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael, havalandırma boşluğundaki boruların üzerinden giderek Dr. Sara Tancredi'yi kurtarır. Lincoln diğer mahkûm Turk'ü takip eder, çünkü O'na Michael'ın yerini bildiğini söylemiştir. Turk, Ajan Kellerman'ın adına çalışmaktadır ve Lincoln'ü öldürmeye çalışır. Lincoln O'nun kendisene zarar vermesini engeller.

Busırada Mİchael ve Sucre'nin hücresinde, T-Bag kaçış planını öğrendiği için gardiyana kızının fotografını göstererek tehdit eder. John Abruzzi delikten geçerek Sucre'ye duvarı delmesi için yardıma gider. Ve duvarı yıkıp boruyu bulurlar. Sara, Michael'e oraya nasıl geldiğini sorar, O'da hapishane işkollarındayken bu boruları temizlerken bu yolu öğrendiğini söyler.

Hapishanenin dışında, Veronica ve Nick, Washington'a varırlar. Nick'in tanıdığı özel dedektifden bazı bilgiler alacaklardır. O Lincoln'ü ihbar eden telefonun izini sürmüştü. Bu Başkan Yardımcısının şiketinin eskiden kullandığı binanın önündeki ödemeli bir telefondu. Bu sırada telefon çaldı ve telefondaki ses onları öldürmekle tehdit etti, hemen telefonu kapatıp oradan uzaklaştılar.

Abruzzi ve Sucre duvarı yıktıkları için sevinçten gülmektedirler. Michael ve Sara çıkışa gelirler fakat bir keskin nişancı onların çıkacağı yeri gözlemektedir. Sara çıkmadan ateş etmez. Michael hemen hücresine geri döner, Lincoln ve diğerleriyle kucaklaşır. Herkes gardiyanı serbest bırakmak ister fakat T-Bag onu öldürmeleri gerektiğini söyler. Ve onu öldürmek için bir yolunu bulur karnına bıçak saplar ve onu balkondan aşağıya atar. Bob, Westmoreland'ın gözü önünde ölür.

Sara hapishane işkollarını yöneten adama boruları mahkûmlaramı temizletiyorsunuz diye sorar. O'da biz bu işlerde mahkûmları kullanmayız der. Sara, Michael'den şüphelenmeye başlar.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aynı adı taşıyan bu iki bölümün ikincisi, ana karakterlerden Paul Kellerman'ın yer almadığı ilk bölüm olmuştur.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]