Rihanna şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Siyah saçlı bir kadın siyah bir kıyafet giymiş.
Rihanna, 2012.

Barbadoslu şarkıcı Rihanna, müzikal kariyeri boyunca yedi stüdyo albümü kaydetti ve çeşitli şarkıcılar ile düet projeleri içinde bulundu. Şubat 2005'te Def Jam Recordings ile sözleşme imzaladıktan sonra, Carl Sturken ve Evan Rogers ile çalışmaya başlayarak ilk stüdyo albümü Music of the Sun'ı hazırladı ve aynı yıl içinde yayımladı.[1][2] Ödüllü şarkı sözü yazarı Diane Warren, albüm ile aynı adı taşıyan şarkının, Grammy Ödülü sahibi şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Deniece Williams "Willing to Wait" şarkısının söz yazımında görev aldı.[3][4] Sturken ve Rogers, kendisinin ikinci stüdyo albümü A Girl like Me'de (2006) yer alan 16 şarkıdan 9 tanesinin söz yazımında ve yapımında görev aldı.[5] Albümün çıkış şarkısı "SOS", Evan "Kidd" Bogart ve J. R. Rotem tarafından yazıldı.[5]

Üçüncü stüdyo albümü Good Girl Gone Bad'i 2007'de yayımladı. Albümde, daha önceden çalıştığı söz yazarları ve bestecilerin yanı sıra birçok yeni söz yazarı ve besteci ile çalıştı. Sturken ve Rogers, albümde yer alan şarkılardan yalnızca iki tanesinin oluşturulmasında görev aldı.[6]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları
A ·B ·C ·D ·F ·G ·H ·I ·J ·K ·L ·M ·N ·O ·P ·Q ·R ·S ·T ·U ·W ·Y ·Z
A picture of a man wearing a beige jacket and holding a silver award statue
Sean Paul, "Break It Off" şarkısında Rihanna'ya eşlik etti.[5]
Siyah bir buluz giyen sarışın kadın, sağ tarafına bakarak gülümsüyor.
"Cheers (Drink to That)", Avril Lavigne'in "I'm with You" şarkısının interpolasyonu olduğu için Lavigne, şarkının söz yazarlarından biri oldu.[7]
Kırmızı bir bluz ve mavi bir şapka takan bir adam gülümsüyor smiling
Michael Jackson'ın "Wanna Be Startin' Somethin'" şarkısının bir örneğinin "Don't Stop the Music" şarkısına eklenmesi, Jackson'ı şarkının söz yazarlarından biri yaptı.[6]
Saçları geriye doğru bağlı olan beyaz bluzlu bir adam
İspanyol pop müzik şarkıcısı David Bisbal, "Hate That I Love You" şarkısının Spanglish sürümünde Rihanna'ya etti. Şarkı, Good Girl Gone Bad albümünün 2008 yılında yeniden düzenlenerek yayımlanan sürümünde yer aldı.[8]
Fotoğrafta iki adam var.
Rihanna'nın düet şarkıcısı olarak yer aldığı Maroon 5 şarkısı "If I Never See Your Face Again"'in sözleri Adam Levine (fotoğrafta, sağda) ve James Valentine (fotoğrafta, solda) tarafından yazıldı.[6]
Şapka takmış bir adam elinde mikrofonunu tutuyor
Eminem, "Love the Way You Lie" şarkısının söz yazarları arasında yer aldı.[7][9]
Siyah ceket giyen ve elinde mikrofon tutan bir kadın fotoğrafı.
Barbadoslu şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Shontelle, "Man Down" şarkısının söz yazımında görev aldı.[7][10]
Dört kişilik bir grup sahne performansı sergilerken
apl.de.ap (fotoğrafta, orta sağda) ve will.i.am (fotoğrafta, solda) "Photographs" şarkısının söz yazımında görev aldı.[11]
Bir grubun sahne performansı sırasında çekilen fotoğrafı
Coldplay grubunun dört üyesi de, Rihanna'nın düet şarkıcısı olarak görev aldığı "Princess of China" şarkısının söz yazımında görev aldı. Ayrıca Brian Eno'da şarkının söz yazımına katkıda bulundu.[12]
Siyah bir kıyafet giyen sarışın kadın, sağ elindeki mikrofonu ile şarkı söylüyor ve sol eli ile bir yeri işaret ediyor
Nicki Minaj, "Raining Men", şarkısında düet şarkıcısı olarak görev aldı ve şarkının rap kısmının sözlerini yazdı.[7]
Fotoğrafta bir adam var
Justin Timberlake, "Rehab" şarkısının söz yazımında görev aldı.[6]
Sarışın bir kadın sağına bakarak gülümsüyor
Britney Spears, "S&M" şarkısının remix sürümünde düet şarkıcısı olarak görev aldı.[13]
Bir adam şarkı kayıt stüdyosunda oturuyor
Bazı müzik eleştirmenleri, Ne-Yo ve StarGate'in söz yazımında görev aldığı "Stupid in Love" şarkısının, Rihanna'nın ile Chris Brown arasında geçen kavga sonrası 2009 Grammy Ödülleri'ne katılamaması üzerine yazıldığını söyledi.[11][14] Fakat söz yazarları, şarkının olaydan iki gün önce yazıldığını belirtti.[14]
Bir müzik grubu performans sergiliyor.
Jamie xx (fotoğrafta, solda), Rihanna'nın düet şarkıcısı olarak görev aldığı Drake şarkısı "Take Care"'in, söz yazımına katkıda bulundu.[15]
Güneş gözlüğü takan bir adam elindeki mikrofon ile şarkı söylüyor
Sean Combs, Rihanna'nın Jay-Z ile düet yaptığı "Talk That Talk", şarkısının yazımında görev aldı.[16]
Bir adamın yakından çekilmiş fotoğrafı
Drake, "What's My Name?", şarkısında Rihanna'ya eşlik etti.[7]
Fotoğraftaki bir adam gülümsiyor.
Rihanna appeared as a featured vocalist on DJ David Guetta's "Who's That Chick?".[17]
Renkler
* Single olarak da yayımlanan şarkılar
Rihanna şarkıları listesi
Şarkı Şarkıcı(lar) Söz yazar(ları) Albüm(ler) Yıl Kay.
"All of the Lights" * Kanye West ile Rihanna ve Kid Cudi Jeff Bhasker
Kanye West
Malik Yusef Jones
Warren Trotter
My Beautiful Dark Twisted Fantasy 2010 [18]
"Bad Girl" Rihanna ve Chris Brown Chris Brown
Darnell Dalton
Eric Florence
Ester Dean
Jamal Jones
Lamar Raynard Taylor
Confessions of a Shopaholic 2009 [19]
"Birthday Cake" Rihanna Earnest Clark
Marcos Palacios
Robyn Fenty
Terius Nash
Talk That Talk 2011 [16]
"Birthday Cake" *
(Remix)
Rihanna ve Chris Brown Earnest Clark
Marcos Palacios
Robyn Fenty
Terius Nash
Yalnızca single 2012 [16]
"Boom Boom" Cham ve Rihanna Bilinmiyor Ghetto Story 2006 [20]
"Break It Off" * Rihanna ve Sean Paul D. Bennett
K. Ford
Robyn Fenty
Sean Paul
A Girl like Me 2006 [5]
"Breakin' Dishes" Rihanna Christopher "Tricky" Stewart
Terius Nash
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"California King Bed" * Rihanna Alex Delicata
Andrew Harr
Jermaine Jackson
Priscilla Renea
Loud 2010 [7]
"Cheers (Drink to That)" * Rihanna Andrew Harr
Avril Lavigne
Chris Ivery
Corey Gibson
Graham Edwards
Jermaine Jackson
Laura Pergolizzi
Lauren Christy
Scott Spock
Stacy Barthe
Loud 2010 [7]
"A Child Is Born" Rihanna Stephen Vincent Benét Now That's What I Call Christmas! 4 2010 [21]
"Cockiness (Love It)" Rihanna Candice Pillay
D. Loernathy
Robyn Fenty
Shondrae Crawford
Talk That Talk 2011 [16]
"Cockiness (Love It)" *
(Remix)
Rihanna ve ASAP Rocky Candice Pillay
D. Loernathy
Rakim Mayers
Robyn Fenty
Shondrae Crawford
Yalnızca single 2012 [22]
"Cold Case Love" Rihanna James Fauntleroy II
Justin Timberlake
Robin Tadross
Rated R 2009 [11]
"Complicated" Rihanna Ester Dean
Christopher "Tricky" Stewart
Loud 2010 [7]
"Coulda Been the One" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
A Girl like Me 2006 [5]
"Crazy Little Thing Called Love" Rihanna ve J-Status A. Barwise
A. Thompson
B. Barwise
Carl Sturken
D. Virgo
Evan Rogers
O. Stewart
A Girl like Me 2006 [5]
"Cry" Rihanna Frankie Storm
Mikkel Storleer Eriksen
Tor Erik Hermansen
Good Girl Gone Bad: Reloaded 2008 [6]
"Dem Haters" Rihanna ve Dwane Husbands Aion Clarke
Carl Sturken
Evan Rogers
M. Hallim
Michael Flowers
V. Morgan
A Girl like Me 2006 [5]
"Diamonds" * Rihanna Benjamin Levin
Mikkel Storleer Eriksen
Sia Furler
Tor Erik Hermansen
Unapologetic 2012 [23]
"Disturbia" * Rihanna Allen Merritt
Brian Kennedy Robert
Chris Brown
Good Girl Gone Bad: Reloaded 2008 [6]
"Do Ya Thang" Rihanna Robyn Fenty
Terius Nash
Talk That Talk 2011 [16]
"Don't Stop the Music" * Rihanna Michael Jackson
Mikkel Storleer Eriksen
Tawanna Dabney
Tor Erik Hermansen
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Drunk on Love" Rihanna Baria Qureshi
Ester Dean
Jamie Smith
Mikkel S. Eriksen
Oliver Sim
Romy Madley Croft
Tor Erik Hermansen
Talk That Talk 2011 [16]
"Fading" Rihanna Ester Dean
Jamal Jones
Loud 2010 [7]
"Farewell" Rihanna Alexander Grant
Alja Jackson
Chauncey Hollis
Ester Dean
Priscilla Renea
Robyn Fenty
Talk That Talk 2011 [16]
"Final Goodbye" Rihanna Charlene Gilliam
Curtis Richardson
Luke McMaster
A Girl like Me 2006 [5]
"Fire Bomb" Rihanna Brian Kennedy
James Fauntleroy II
Robyn Fenty
Rated R 2009 [11]
"First Time" Fabolous ve Rihanna Bilinmiyor From Nothin' to Somethin' 2007 [24]
"Fly" * Nicki Minaj ve Rihanna C. Rishad
J. R. Rotem
K. Hissink
Onika Maraj
W. Jordan
Pink Friday 2010 [25]
"Fool in Love" Rihanna Ester Dean
Henry Walter
Lukasz Gottwald
Talk That Talk 2011 [16]
"G4L" Rihanna Saul Milton
James Fauntleroy II
Robyn Fenty
Will Kennard
Rated R 2009 [11]
"Get It Over With" Rihanna Brian Seals
James Fauntleroy
Unapologetic 2012 [23]
"A Girl like Me" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
Robyn Fenty
A Girl like Me 2006 [5]
"Good Girl Gone Bad" Rihanna Lene Marlin
Mikkel S. Eriksen
Shaffer Smith
Tor Erik Hermansen
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Half of Me" Rihanna Emeli Sandé
Mikkel S. Eriksen
Shahid Khan
Tor Erik Hermansen
Unapologetic 2012 [23]
"Hard" * Rihanna ve Jeezy Christopher "Tricky" Stewart
Jay Jenkins
Terius Nash
Robyn Fenty
Rated R 2009 [11]
"Hate That I Love You" * Rihanna ve Ne-Yo Mikkel S. Eriksen
Shaffer Smith
Tor Erik Hermansen
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Hate That I Love You"
(Spanglish version) *
Rihanna ve David Bisbal Mikkel S. Eriksen
Shaffer Smith
Tor Erik Hermansen
Good Girl Gone Bad: Reloaded 2008 [6]
"Haunted" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
Good Girl Gone Bad: Reloaded 2008 [6]
"Here I Go Again" Rihanna ve J-Status Carl Sturken
Evan Rogers
J-Status
Robyn Fenty
Music of the Sun 2005 [2]
"Hole in My Head" Rihanna ve Justin Timberlake James Fauntleroy II
Justin Timberlake
Robyn Fenty
Rated R 2009 [11]
"Hypnotized" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
Robyn Fenty
Music of the Sun 2005 [2]
"If I Never See Your Face Again" * Maroon 5 ve Rihanna Adam Levine
James Valentine
Good Girl Gone Bad: Reloaded
ve
It Won't Be Soon Before Long
2008 [6]
"If It's Lovin' that You Want" * Rihanna Jean-Claude Oliver
Lawrence Krisna Parker
Makeba Riddick
Samuel Barnes
Scott La Rock
Music of the Sun 2005 [2]
"If It's Lovin' that You Want (Part 2)" Rihanna ve Cory Gunz Jean-Claude Oliver
Lawrence Krisna Parker
Makeba Riddick
Samuel Barnes
Scott La Rock
Alaxsander Mosely
A Girl like Me 2006 [5]
"Just Be Happy" Rihanna Marcus Allen
Melvin Sparkman
Shaffer Smith
Yalnızca promosyon single'ı 2006 [26][27]
"Jump" Rihanna Elgin Lumpkin
Kevin Cossum
Michael Williams
Mikkel S. Eriksen
Sam Milton
Stephen Garrett
Timothy Mosely
Tor Erik Hermansen
Will Kennard
Unapologetic 2012 [23]
"Just Stand Up!" * Various artists Kenneth "Babyface" Edmonds
Ronnie Walton
Yardım single'ı 2008 [28]
"Kisses Don't Lie" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
Robyn Fenty
A Girl like Me 2006 [5]
"The Last Song" Rihanna Ben Harrison
Brian Kennedy
James Fauntleroy II
Robyn Fenty
Rated R 2009 [11]
"The Last Time" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
Music of the Sun 2005 [2]
"Lemme Get That" Rihanna Shawn Carter
Terius Nash
Timothy Mosley
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Let Me" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
Makeba Riddick
Mikkel S. Eriksen
Tor Erik Hermansen
Music of the Sun 2005 [2]
"Live Your Life" * T.I. ve Rihanna B. Dan Mihai
Clifford Harris
J. Smith
Makeba Riddick
Paper Trail 2008 [29]
"Livin' a Lie" The-Dream ve Rihanna Carlos McKinney
Christopher "Tricky" Stewart
Terius Nash
Love Hate 2007 [30]
"Lost in Paradise" Rihanna Ester Dean
Mikkel S. Eriksen
T McKenzie
Tor Erik Hermansen
Unapologetic 2012 [23]
"Love the Way You Lie" * Eminem ve Rihanna Alexander Grant
Holly Hafermann
Marshall Mathers
Recovery 2010 [9]
"Love the Way You Lie (Part II)" Rihanna ve Eminem Alexander Grant
Holly Hafermann
Marshall Mathers
Loud 2010 [7]
"Love the Way You Lie (Part II)"
(Piano version)
Rihanna Alexander Grant
Holly Hafermann
Marshall Mathers
Loud 2010 [7]
"Love Without Tragedy/Mother Mary" Rihanna Carlos McKinney
Terius Nash
Unapologetic 2012 [23]
"Loveeeeeee Song" Rihanna ve Future Denisea "Blue June" Andrews
Nayvadius Wilburn
Unapologetic 2012 [23]
"Mad House" Rihanna Makeba Riddick
Robyn Fenty
Saul Milton
Will Kennard
Rated R 2009 [11]
"Man Down" * Rihanna Shama Joseph
Shontelle Layne
Theron Thomas
Timothy Thomas
Loud 2010 [7]
"A Million Miles Away" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
A Girl like Me 2006 [5]
"Music of the Sun" Rihanna Carl Sturken
Diane Warren
Evan Rogers
Robyn Fenty
Music of the Sun 2005 [2]
"No Love Allowed" Rihanna Alexander Izquierdo
Ernest Wilson
Sean Fenton
Steve Wyreman
Unapologetic 2012 [23]
"Now I Know" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
Robyn Fenty
Music of the Sun 2005 [2]
"Nobody's Business" Rihanna ve Chris Brown Carlos McKinney
Michael Jackson
Terius Nash
Unapologetic 2012 [23]
"Numb" Rihanna ve Eminem Aldrin Davis
Connie Mitchell
Kanye West
Marshall Mathers
Warren Felder
Ronald "Flip" Colson
Sam Dew
Unapologetic 2012 [23]
"Numba 1 (Tide Is High)" Kardinal Offishall ve Rihanna Dwayne Chin-Quee
Jason Harrow
John Holt
Not 4 Sale 2008 [31]
"The One" Memphis Bleek ve Rihanna Carl Sturken
Charles Jackson
Evan Rogers
Malik Cox
Roosevelt Harrell
534 2005 [31]
"Only Girl (In the World)" * Rihanna Crystal Nicole Johnson
Mikkel S. Eriksen
Sandy Wilhelm
Tor Erik Hermansen
Loud 2010 [7]
"Photographs" Rihanna ve will.i.am Allan Pineda
Jean Baptiste
Michael McHenry
William Adams
Rated R 2009 [11]
"Phresh Out the Runway" Rihanna David Guetta
Giorgio Tuinfort
Robyn Fenty
Terius Nash
Unapologetic 2012 [23]
"Pon de Replay" * Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
Vada Nobles
Music of the Sun 2005 [2]
"Pour It Up" Rihanna Michael Williams
Theron Thomas
Timothy Thomas
Unapologetic 2012 [23]
"Princess of China" * Coldplay ve Rihanna Brian Eno
Chris Martin
Guy Berryman
Jonny Buckland
Will Champion
Mylo Xyloto 2011 [12]
"P.S. (I'm Still Not Over You)" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
A Girl like Me 2006 [5]
"Push Up on Me" Rihanna Cynthia Weil
J. R. Rotem
Lionel Richie
Makeba Riddick
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Question Existing" Rihanna Shawn Carter
Shaffer Smith
Shea Taylor
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Raining Men" * Rihanna ve Nicki Minaj Melvin Hough II
Onika Maraj
Rivelino Wouter
Timothy Thomas
Theron Thomas
Loud 2010 [7]
"Red Lipstick" Rihanna Saul Milton
Terius Nash
Robyn Fenty
Will Kennard
Talk That Talk 2011 [16]
"Redemption Song" * Rihanna Bob Marley Yardım single'ı 2010 [32]
"Rehab" * Rihanna Hannon Lane
Justin Timberlake
Timothy Mosley
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Right Now" Rihanna ve David Guetta David Guetta
Giorgio Tuinfort
Mikkel S. Eriksen
Nick Rotteveel
Robyn Fenty
Shaffer Smith
Terius Nash
Tor Erik Hermansen
Unapologetic 2012 [23]
"Roc Me Out" Rihanna Ester Dean
Mikkel S. Eriksen
Tor Erik Hermansen
Talk That Talk 2011 [16]
"Rockstar 101" * Rihanna ve Slash Christopher "Tricky" Stewart
Robyn Fenty
Terius Nash
Rated R 2009 [11]
"Roll It" * J-Status ve Rihanna and Shontelle Sheldon Benjamin
Shontelle Layne
The Beginning 2007 [33]
"Rude Boy" * Rihanna Ester Dean
Makeba Riddick
Mikkel S. Eriksen
Rob Swire
Robyn Fenty
Tor Erik Hermansen
Rated R 2009 [11]
"Run This Town" * Jay-Z ile Kanye West ve Rihanna Alatas Athanasios
Ernest Wilson
Jeff Bhasker
Kanye West
Robyn Fenty
Shawn Carter
The Blueprint 3 2009 [34]
"Rush" Rihanna ve Kardinal Offishall Carl Sturken
Evan Rogers
Music of the Sun 2005 [2]
"Russian Roulette" * Rihanna Charles T. Harmon
Shaffer Smith
Rated R 2009 [11]
"S&M" * Rihanna Ester Dean
Mikkel S. Eriksen
Sandy Wilhelm
Tor Erik Hermansen
Loud 2010 [7]
"S&M"
(Remix) *
Rihanna ve Britney Spears Ester Dean
Mikkel S. Eriksen
Sandy Wilhelm
Tor Erik Hermansen
Yalnızca single 2011 [13]
"Say It" Rihanna Brian Thompson
Clifton Dillon
Ewart Brown
Makeba Riddick
Quaadir Atkinson
Lowell "Sly" Dunbar
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Scratch"
(Intro for Good Girl Gone Bad Tour)
Rihanna Tony Bruno Good Girl Gone Bad Live 2007 [35][36]
"Selfish Girl" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
A Girl like Me 2006 [5]
"Sell Me Candy" Rihanna Makeba Riddick
Terius Nash
Timothy Mosley
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Should I?" Rihanna ve J-Status Carl Sturken
Evan Rogers
J-Status
Music of the Sun 2005 [2]
"Shut Up and Drive" * Rihanna Bernard Sumner
Carl Sturken
Evan Rogers
Gillian Gilbert
Peter Hook
Stephen Paul David Morris
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Skin" Rihanna Kenneth Coby
Ursula Yancy
Loud 2010 [7]
"SOS" * Rihanna Ed Cobb
Evan "Kidd" Bogart
J. R. Rotem
A Girl like Me 2006 [5]
"Stay" Rihanna ve Mikky Ekko Elof Loelv
Justin Parker
Mikky Ekko
Unapologetic 2012 [23]
"Stranded (Haiti Mon Amour)" * Rihanna ile Bono, The Edge ve Jay-Z David Evans
Kasseem Dean
Paul Hewson
Robyn Fenty
Shawn Carter
Hope for Haiti Now 2010 [37]
"Stupid in Love" Rihanna Mikkel S. Eriksen
Tor Erik Hermansen
Shaffer Smith
Rated R 2009 [11]
"Take a Bow" * Rihanna Mikkel S. Eriksen
Shaffer Smith
Tor Erik Hermansen
Good Girl Gone Bad: Reloaded 2008 [6]
"Take Care" * Drake ve Rihanna Aubrey Graham
James Smith
Noah Shebib
Take Care 2011 [15]
"Talk That Talk" * Rihanna ve Jay-Z Anthony Best
Chucky Thompson
Christopher Wallace
Ester Dean
Mikkel S. Eriksen
Sean Combs
Shawn Carter
Tor Erik Hermansen
Talk That Talk 2011 [16]
"Te Amo" * Rihanna James Fauntleroy II
Mikkel S. Eriksen
Robyn Fenty
Tor Erik Hermansen
Rated R 2009 [11]
"That La, La, La" Rihanna Brian George
Curt Bedeau
Dernst Emile
Gerry Charles
Junior Clark
Lucien George Jr.
Paul Anthony
Music of the Sun 2005 [2]
"There's a Thug in My Life" Rihanna ve J-Status Carl Sturken
Evan Rogers
E. Jordan
Music of the Sun 2005 [2]
"Throw Your Hands Up" Elephant Man ve Rihanna Carl Sturken
Bryan O'Neil
Christopher Birch
Evan Rogers
R. Martin
Robyn Fenty
Let's Get Physical 2008 [38]
"Turn Up the Music"
(Remix)
Chris Brown ve Rihanna Bilinmiyor Yok 2012 [39]
"Umbrella" * Rihanna ve Jay-Z Christopher "Tricky" Stewart
Kuk Harrell
Shawn Carter
Terius Nash
Good Girl Gone Bad 2007 [6]
"Unfaithful" * Rihanna Mikkel S. Eriksen
Shaffer Smith
Tor Erik Hermansen
A Girl like Me 2006 [5]
"Wait Your Turn" * Rihanna James Fauntleroy II
Mikkel S. Eriksen
Robyn Fenty
Saul Milton
Takura Tendayi
Tor Erik Hermansen
Will Kennard
Rated R 2009 [11]
"Watch n' Learn" Rihanna Alja Jackson
Chauncey Hollis
Priscilla Renea
Robyn Fenty
Talk That Talk 2011 [16]
"We All Want Love" Rihanna Ernest Wilson
Ester Dean
Kevin Randolph
Steve Wyreman
Talk That Talk 2011 [16]
"We Found Love" * Rihanna ve Calvin Harris Calvin Harris Talk That Talk 2011 [16]
"We Ride" * Rihanna Makeba Riddick
Mikkel S. Eriksen
Tor Erik Hermansen
A Girl like Me 2006 [5]
"What's My Name?" * Rihanna ve Drake Aubrey Graham
Ester Dean
Mikkel S. Eriksen
Traci Hale
Tor Erik Hermansen
Loud 2010 [7]
"What Now" Rihanna Parker Ighile
Olivia Waithe
Nathan Cassells
Unapologetic 2012 [23]
"Where Do We Go" Hell Razah ve Rihanna Bilinmiyor Yok 2007 [40]
"Where Have You Been" * Rihanna Calvin Harris
Ester Dean
Geoff Mack
Henry Walter
Lukasz Gottwald
Talk That Talk 2011 [16]
"Who Ya Gonna Run To" Rihanna Carl Sturken
Evan Rogers
A Girl like Me 2006 [5]
"Who's That Chick?" * David Guetta ve Rihanna David Guetta
Frédéric Riesterer
Giorgio Tuinfort
Kinda "Kee" Hamid
One Love 2010 [17]
"Willing to Wait" Rihanna Carl Sturken
Cotton Greene
Deniece Williams
Evan Rogers
Henry Redd
Nathan Watts
Robyn Fenty
Music of the Sun 2005 [2]
"You da One" * Rihanna Ester Dean
Henry Walter
John Hill
Lukasz Gottwald
Robyn Fenty
Talk That Talk 2011 [16]
"You Don't Love Me (No, No, No)" Rihanna ve Vybz Kartel Dawn Penn
Bo Diddley
Willie Cobbs
Music of the Sun 2005 [2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Patterson, Sylvia (2007-08-26). "Singing in the rain". The Guardian (Guardian News and Media). http://www.guardian.co.uk/music/2007/aug/26/popandrock. Erişim tarihi: 2011-09-24. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o Music of the Sun (albüm kitapçığı). Rihanna. Def Jam Recordings, SRP Records. 2005. B000ATITYA.
  3. ^ Warner, Kara (2012-01-10). "Songwriting Legend And Double Grammy Nominee Diane Warren Dishes On Bieber, Cher and Beyonce". MTV News. Viacom. http://newsroom.mtv.com/2012/01/10/songwriting-legend-and-double-grammy-nominee-diane-warren-dishes-on-bieber-cher-and-beyonce/. Erişim tarihi: 2012-01-27. 
  4. ^ "Deniece Williams". MTV (Viacom). http://www.mtv.com/music/artist/williams_deniece/artist.jhtml. Erişim tarihi: 2012-02-23. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r A Girl Like Me (albüm kitapçığı). Rihanna. Def Jam Recordings, SRP Records. 2006. 0602517170483.
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Good Girl Gone Bad (albüm kitapçığı). Rihanna. Def Jam Recordings, SRP Records. 2007. 6-009143-327931.
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q Loud (albüm kitapçığı). Rihanna. Def Jam Recordings, SRP Records. 2010. B005HWUCMC.
  8. ^ "Good Girl Gone Bad: Reloaded by Rihanna". iTunes (İspanya). Apple. http://itunes.apple.com/es/album/good-girl-gone-bad-reloaded/id282044459. Erişim tarihi: 2012-01-24. 
  9. ^ a b Recovery (albüm kitapçığı). Eminem. Interscope Records. 2010. sayfa 9. 2739452.
  10. ^ Cheung, Nadine (2011-04-25). "Rihanna, 'Man Down' – New Song". AOL Music. http://www.aolradioblog.com/new-song/rihanna-man-down/. Erişim tarihi: 2011-04-26. 
  11. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Rated R (albüm kitapçığı). Rihanna. Def Jam Recordings, SRP Records. 2009 B002QB1910.
  12. ^ a b Mylo Xyloto (albüm kitapçığı). Coldplay. EMI, Capitol Records. year=2011. 509990 87553 2 2.}}
  13. ^ a b "ACE Title Search". American Society of Composers, Authors and Publishers. http://www.ascap.com/ace/search.cfm?requesttimeout=300&mode=results&searchstr=882026571&search_in=i&search_type=exact&search_det=t,s,w,p,b,v&results_pp=10&start=1. Erişim tarihi: 2012-02-17. 
  14. ^ a b Gardner, Elysa (2009-12-06). "For Rihanna, 'Rated R' doesn't reveal it all". USA Today (Gannett Company). http://www.usatoday.com/life/music/news/2009-12-07-rihannatalks07_ST_N.htm. Erişim tarihi: 2012-01-24. 
  15. ^ a b "Take Care – Drake". Allmusic. Rovi Corporation. Credits. http://www.allmusic.com/album/take-care-r2295025/credits. Erişim tarihi: 2011-11-12. 
  16. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Talk That Talk (albüm kitapçığı). Rihanna. Def Jam Recordings, SRP Records. 2011. B0062IAEI2.
  17. ^ a b One Love (albüm kitapçığı). David Guetta. Virgin, EMI France. 2010. B004WMCDIE.
  18. ^ My Beautiful Dark Twisted Fantasy (albüm kitapçığı). Kanye West. Def Jam Recordings. 2010. B00470MD6S.
  19. ^ "Bad Girl" bilgileri:
  20. ^ "Ghetto Story by Cham". iTunes (Amerika Birleşik Devletleri). Apple. http://itunes.apple.com/us/album/ghetto-story/id176519225. Erişim tarihi: 2012-01-24. 
  21. ^ "Vol. 4 – Now That's What I Call Christmas". Amazon.com. 2010-10-12. http://www.amazon.co.uk/Vol-4-Now-Thats-What-Christmas/dp/B0041J69GK. Erişim tarihi: 2012-01-21. 
  22. ^ "Rihanna - Cockiness (Love It) Remix (feat. ASAP Rocky)". iTunes Store (ABD). Apple. 2012-09-07. http://itunes.apple.com/us/album/cockiness-love-it-remix-feat./id559829180. Erişim tarihi: 2012-09-08. 
  23. ^ a b c d e f g h i j k l m n o Unapologetic (albüm kitapçığı). Rihanna. Def Jam Recordings, SRP Records. 2012.
  24. ^ "From Nothin' to Somethin' by Fabolous". iTunes (Amerika Birleşik Devletleri). Apple. http://itunes.apple.com/us/album/from-nothin-to-somethin-bonus/id257069435. Erişim tarihi: 2012-01-24. 
  25. ^ Pink Friday (albüm kitapçığı). Nicki Minaj. Cash Money Records, Young Money Entertainment, Universal Republic Records, Universal Motown. 2010. B0052WKZYC.
  26. ^ "Artists get Happy for Clinique". Billboard. Prometheus Global Media. http://books.google.co.uk/books?id=KxYEAAAAMBAJ&pg=PA12&lpg=PA12&dq=rihanna+clinique+just+be+happy&source=bl&ots=41O1AW9a78&sig=7O_aiJsdvtS8-041B_bmUUhKppA&hl=en&sa=X&ei=KXNbT8zaLsnH0QXNtYm_DQ&sqi=2&ved=0CF4Q6AEwBg#v=onepage&q=rihanna%20clinique%20just%20be%20happy&f=false. Erişim tarihi: 2012-03-10. 
  27. ^ "ACE Title Search (Just Be Happy, Rihanna)". American Society of Composers, Authors and Publishers. http://www.ascap.com/ace/search.cfm?requesttimeout=300&mode=results&searchstr=400642293&search_in=i&search_type=exact&search_det=t,s,w,p,b,v&results_pp=25&start=1. Erişim tarihi: 2012-03-10. 
  28. ^ "BMI – Abroad (Legal Title)". Broadcast Music, Inc.. http://repertoire.bmi.com/title.asp?blnWriter=True&blnPublisher=True&blnArtist=True&page=1&keyid=9947643&ShowNbr=0&ShowSeqNbr=0&querytype=WorkID. Erişim tarihi: 2012-03-10. 
  29. ^ "ACE Title Search (Live Your Life, Rihanna)". American Society of Composers, Authors and Publishers. http://www.ascap.com/ace/search.cfm?requesttimeout=300&mode=results&searchstr=880445935&search_in=i&search_type=exact&search_det=t,s,w,p,b,v&results_pp=25&start=1. Erişim tarihi: 2012-03-10. 
  30. ^ "Love Hate – The-Dream". Allmusic. Rovi Corporation. Credits. http://www.allmusic.com/album/r1216027. Erişim tarihi: 2012-01-26. 
  31. ^ a b "ACE Title Search (Number 1 (Tide is High), Rihanna)". American Society of Composers, Authors and Publishers. http://www.ascap.com/ace/search.cfm?requesttimeout=300&mode=results&searchstr=441920932&search_in=i&search_type=exact&search_det=t,s,w,p,b,v&results_pp=25&start=1. Erişim tarihi: 2012-03-10. 
  32. ^ "Redemption Song" bilgileri:
  33. ^ "ACE Title Search (Roll It Gal, Rihanna)". American Society of Composers, Authors and Publishers. http://www.ascap.com/ace/search.cfm?requesttimeout=300&mode=results&searchstr=481289096&search_in=i&search_type=exact&search_det=t,s,w,p,b,v&results_pp=25&start=1. Erişim tarihi: 2012-02-17. 
  34. ^ The Blueprint 3 (albüm kitapçığı). Jay-Z. Roc Nation. 2009. B002DMJM66
  35. ^ "BMI – Scratch (Legal Title)". Broadcast Music, Inc. http://repertoire.bmi.com/title.asp?blnWriter=True&blnPublisher=True&blnArtist=True&keyid=9205204&ShowNbr=0&ShowSeqNbr=0&querytype=WorkID. Erişim tarihi: 2012-03-10. 
  36. ^ Ahmad, Azeem (16 Haziran 2008). "Rihanna – Good Girl Gone Bad Live". musicOMH. http://www.musicomh.com/music/dvds/rihanna_0608.htm. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2012. 
  37. ^ Reid, Shaheem (2010-01-22). "Jay-Z, U2, Rihanna Team Up For Haiti Telethon". MTV. Viacom. http://www.mtv.com/news/articles/1630343/jayz-u2-rihanna-team-up-haiti-telethon.jhtml. Erişim tarihi: 2012-01-27. 
  38. ^ "ACE Title Search (Throw Your Hands Up, Rihanna)". American Society of Composers, Authors and Publishers. http://www.ascap.com/ace/search.cfm?requesttimeout=300&mode=results&searchstr=504959835&search_in=i&search_type=exact&search_det=t,s,w,p,b,v&results_pp=25&start=1. Erişim tarihi: 2012-03-10. 
  39. ^ Conley, Mikaela (2012-02-22). "Rihanna, Chris Brown Collaboration Sparks Outrage". American Broadcasting Company. http://abcnews.go.com/blogs/health/2012/02/22/rihanna-chris-brown-collaboration-sparks-outrage/. Erişim tarihi: 2012-02-23. 
  40. ^ "Music | Razah - Where Do We Go Feat. Rihanna | Singersroom". singersroom.com. 2007-07-09. http://singersroom.com/content/2007-09-07/Razah-Where-Do-We-Go-Feat-Rihanna/. Erişim tarihi: 2012-10-04.