Rihanna'nın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Rihanna ödülleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara
Rihanna ödülleri ve adaylıkları
Rihanna Diamonds World Tour 3, 2013.jpg
Rihanna, Diamonds World Tour kapsamında sahnedeyken
Ödüller ve adaylıklar
Ödül Kazanılanlar Adaylıklar
Amerikan Müzik Ödülleri
6 11
BET Ödülleri
3 12
Billboard Müzik Ödülleri
18 46
BRIT Ödülleri
2 6
ECHO Ödülleri
0 3
Grammy Ödülleri
8 21
MOBO Ödülleri
3 6
MTV Avrupa Müzik Ödülleri
3 11
MTV Video Müzik Ödülleri
3 29
MTV Video Müzik Ödülleri Japonya
3 9
MuchMusic Video Ödülleri
3 11
NAACP Ödülleri
0 6
NRJ Müzik Ödülleri
6 17
People's Choice Ödülleri
7 10
Soul Train Müzik Ödülleri
2 5
Teen Choice Ödülleri
4 15
Dünya Müzik Ödülleri
4 11
Toplam
Toplam ödül 308
Toplam adaylık 580

Bu liste, Barbadoslu pop/R&B şarkıcısı Rihanna'nın kazandığı ödülleri ve adaylıklarını içeren bir listedir.

Konu başlıkları

Amerikan Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 Rihanna Favori Kadın Sanatçı - Soul/R&B Kazandı[1]
2008 Favori Kadın Sanatçı - Pop/Rock Kazandı[2]
Favori Kadın Sanatçı - Soul/R&B Kazandı[2]
2010 Kazandı[3]
2011 Loud Favori Pop/Rock Albümü Adaylık[4]
Favori Soul/R&B Albümü Kazandı[4]
Rihanna Favori Kadın Sanatçı - Soul/R&B Adaylık[4]
2012 Yılın Sanatçısı Adaylık[5]
Favori Kadın Sanatçı - Soul/R&B Adaylık[5]
Favori Kadın Sanatçı - Pop/Rock Adaylık[5]
Talk That Talk Favori Soul/R&B Albümü Kazandı[5]

ARIA Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 Rihanna Uluslararası En Popüler Sanatçı Adaylık[6]

ASCAP Pop Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 "Pon de Replay" En İyi Şarkı Performansı Kazandı
2007 "Unfaithful" Kazandı
2008 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Kazandı
"Hate That I Love You" (feat. Ne-Yo) Kazandı
2009 "Don't Stop the Music" Kazandı
"Live Your Life" (feat. T.I.) Kazandı
"Take a Bow" Kazandı
"Disturbia" Kazandı
2010 "Live Your Life" (feat. T.I.) Kazandı
2011 "Rude Boy" Kazandı
"Only Girl (In the World)" Kazandı
2012 "What My Name?" (feat. Drake) Kazandı
"We Found Love" (feat. Calvin Harris) Kazandı
"S&M" Kazandı
"Only Girl (In The World)" Kazandı

ASCAP Rhythm & Soul Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 "Umbrella" (feat. Jay-Z) En İyi Şarkı Performansı Kazandı
En İyi R&B/Hip-Hop Şarkısı Kazandı
2009 "Take a Bow" En İyi Şarkı Performansı Kazandı
En İyi R&B/Hip-Hop Şarkısı Kazandı
2010 "Live Your Life" (w/ T.I.) En İyi Şarkı Performansı Kazandı
En İyi R&B/Hip-Hop Şarkısı Kazandı
En İyi Rap Şarkısı Kazandı
2011 "Rude Boy" En İyi Şarkı Performansı Kazandı
2012 "Man Down" En İyi R&B/Hip-Hop Şarkısı Kazandı
"Whats My Name?" (feat. Drake) Kazandı

BMI Urban Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 "Pon de Replay" Şarkı Ödülü Kazandı
2009 "Live Your Life" (w/ T.I.) Kazandı
2010 "Run This Town" (w/ Jay-Z & Kanye West) EMI Music Publishing Kazandı
Şarkı Ödülü Kazandı
"Live Your Life" (w/ T.I.) Kazandı
EMI Music Publishing Kazandı
2011 "Rude Boy" Şarkı Ödülü Kazandı
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Yılın Yayını Kazandı
Şarkı Ödülü Kazandı
2012 "What My Name?" (feat. Drake) Kazandı

BMI Londra Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Break It Off" (feat. Sean Paul) Şarkı Ödülü Kazandı
2010 "Run This Town" (w/ Jay-Z & Kanye West) Kazandı

BMI Pop Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 "Pon de Replay" Şarkı Ödülü Kazandı
2007 "SOS" Kazandı
"Unfaithful" Kazandı
2008 "Break It Off" (feat. Sean Paul) Kazandı
2009 "Don't Stop the Music" Kazandı
"Hate That I Love You" (feat. Ne-Yo) Kazandı
2010 "Live Your Life" (w/ T.I.) Yılın Yayını Kazandı
"Disturbia" Şarkı Ödülü Kazandı
"Live Your Life" (w/ T.I.) Kazandı
2011 "Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Yılın Yayını Kazandı
2012 "What's My Name?" (feat. Drake) Şarkı Ödülü Kazandı
"S&M" Kazandı
"Rude Boy" Kazandı
"Only Girl (In the World)" Kazandı

Barbados Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Music of the Sun En İyi Reggae/Dancehall Albümü Kazandı
Yılın Albümü Kazandı
"Pon de Replay" En İyi Dans Single'ı Kazandı
Yılın Şarkısı Kazandı
Rihanna En İyi Yeni Sanatçı Kazandı
Yılın Entertainer'ı Kazandı
Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Yılın En Çok Satan Kadın Sanatçısı Kazandı
2007 Dünya Çapında En Çok Satan Kayıt Sanatçısı Kazandı
Yılın Entertainer'ı Kazandı
Yılın Kadın Entertainer'ı Kazandı
Digicel People's Choice Ödülü Adaylık
"SOS" En İyi Müzik Video (Kadın) Adaylık
En İyi Dance Pop Single'ı Adaylık
"Unfaithful" Yılın Şarkısı (Kadın) Kazandı
En İyi Soul/R&B Single'ı (Kadın) Kazandı
En İyi Müzik Video (Kadın) Adaylık
A Girl Like Me Yılın Albümü Kazandı
2008 Rihanna İnsanların Seçimi Yılın Entertainer'ı Kazandı
Yılın Entertainer'ı (Kadın) Kazandı
Yılın Pop/R&B Sanatçısı Kazandı
A Girl Like Me Yılın Albümü Kazandı
"Don't Stop the Music" En İyi Pop/R&B Single'ı Kazandı
"Shut Up And Drive" En İyi Müzik Video (Kadın) Kazandı
"Umbrella" (feat. Jay-Z) Adaylık
Yılın Şarkısı Kazandı
2009 Rihanna En İyi Pop / Rock / Alternatif Sanatçısı Kazandı
Yılın Entertainer'ı (Kadın) Kazandı
"Live Your Life" (w/ T.I.) En İyi İşbirliği Adaylık
"Disturbia" Yılın Şarkısı Adaylık
Yılın Videosu (Kadın) Kazandı
2010 Rihanna En İyi Pop / Rock / Alternatif Sanatçısı Adaylık
Yılın Entertainer'ı (Kadın) Adaylık
On Yılın Entertainer'ı (Kadın) Kazandı
"Umbrella" On Yılın Şarkısı Kazandı
2011 Rihanna Yılın Entertainer'ı (Kadın) Kazandı
En İyi Pop / Rock / Alternatif Sanatçısı Kazandı
"Hard" (feat. Young Jeezy) En İyi Soul/R&B/Hip Hop Single'ı Adaylık
"Rude Boy" En İyi Pop/R&B Single'ı Kazandı
Yılın Müzik Videosu Kazandı
Yılın Şarkısı Kazandı
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) En İyi İşbirliği Kazandı
Rated R Yılın Albümü Kazandı
2012 Rihanna Yılın Entertainer'ı (Kadın) Kazandı
En İyi Pop / Rock / Alternatif Sanatçısı Kazandı
"Only Girl (In the World)" Yılın Müzik Videosu Kazandı
Yılın Şarkısı Kazandı
Loud Yılın Albümü Kazandı
"What's My Name?" (feat. Drake) Yılın Müzik Videosu Adaylık

Belçika TMF Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna En İyi Uluslararası Urban Kazandı
2007 En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Adaylık
En İyi Uluslararası Pop Sanatçısı Adaylık
En İyi Uluslararası Urban Adaylık
"Umbrella" (feat. Jay-Z) En İyi Uluslararası Video Adaylık
Good Girl Gone Bad En İyi Uluslararası Albüm Adaylık
2008 Rihanna En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Kazandı
En İyi Uluslararası Urban Adaylık

Belçika TMF Ödülleri (Hollanda)[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna En İyi Uluslararası Yeni Başlayan Adaylık
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) En İyi Uluslararası Video Adaylık

BET Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna En İyi Yeni Sanatçı Adaylık
2008 En İyi Kadın R&B Sanatçısı Adaylık
2009 "Live Your Life" (w/ T.I.) Yılın Videosu Adaylık
En İyi İşbirliği Adaylık
İzleyenlerin Seçimi Ödülü Kazandı
2010 "Run This Town" (w/ Jay-Z & Kanye West) Yılın Videosu Adaylık
Rihanna En İyi Kadın R&B Sanatçısı Adaylık
"Hard" (feat. Young Jeezy) İzleyenlerin Seçimi Ödülü Kazandı
2011 Rihanna En İyi Kadın R&B Sanatçısı Kazandı
"What's My Name?" (feat. Drake) İzleyenlerin Seçimi Adaylık
En İyi İşbirliği Adaylık
"All of the Lights" (w/ Kanye West) Adaylık
2012 Rihanna En İyi Kadın R&B Sanatçısı Adaylık

BET Hip-Hop Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2009 "Live Your Life" (w/ T.I.) Track of the Year Adaylık
En İyi Hip-Hop İşbirliği Kazandı
En İyi Hip-Hop Videosu Kazandı
2010 "Run This Town" (w/ Jay-Z & Kanye West) Adaylık
2011 "All of the Lights" (w/ Kanye West) Adaylık
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Adaylık
"All of the Lights" (w/ Kanye West) Verizon People's Champ Ödülü (İzleyenlerin Seçimi) Adaylık

Billboard Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Pop 100 Yılın Sanatçısı Kazandı
Hot 100 Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Yılın Hot Dance Airplay Şarkısı Kazandı
Avrupa Hot 100 Yılın Şarkısı Kazandı
2008 Rihanna Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Pop 100 Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Hot 100 Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Mainstream Top 40 Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Top Dijital Şarkı Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Top Dance Airplay Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Top Kanada Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
2009 Top Dijital Şarkı Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
2010 Top Dance Club Sanatçısı Kazandı
2011 Top Sanatçı Adaylık[7]
Top Kadın Sanatçı Kazandı[7]
Top R&B Sanatçısı Adaylık[7]
Top Hot 100 Sanatçısı Adaylık[7]
Top Dans Sanatçısı Adaylık[7]
Top Sosyal Sanatçı Adaylık[7]
Top Dijital Şarkı Sanatçısı Adaylık[7]
Top Radyo Şarkıları Sanatçısı Kazandı[7]
Top Streaming Sanatçısı Adaylık[7]
Top Dijital Medya Sanatçısı Adaylık[7]
Loud Top R&B Albümü Adaylık[7]
"What's My Name?" (feat. Drake) Top R&B Şarkısı Adaylık[7]
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Top Hot 100 Şarkısı Adaylık[7]
Top Rap Şarkısı Kazandı[7]
Top Dijital Şarkı Adaylık[7]
Top Radyo Şarkısı Adaylık[7]
Top Streaming Şarkısı (Audio) Adaylık[7]
Top Streaming Şarkısı (Video) Adaylık[7]
2012 Rihanna
Top Sanatçı Adaylık[8]
Top Kadın Sanatçı Adaylık[8]
Top R&B Sanatçısı Adaylık[8]
Top Pop Sanatçısı Adaylık[8]
Top Hot 100 Sanatçısı Adaylık[8]
Top Dans Sanatçısı Adaylık[8]
Top Sosyal Sanatçı Adaylık[8]
Top Dijital Şarkı Sanatçısı Adaylık[8]
Top Radyo Şarkıları Sanatçısı Adaylık[8]
Top Streaming Sanatçısı Kazandı[8]
Top Dijital Medya Sanatçısı Adaylık[8]
Talk That Talk Top R&B Albümü Adaylık[8]
"We Found Love" (feat. Calvin Harris) Top Radio Şarkısı Adaylık[8]

Latin Billboard Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 Rihanna Yılın Crossover Sanatçısı Adaylık
2012 Adaylık

Billboard Turne Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 Rihanna Breakthrough Adaylık

BRIT Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 Rihanna En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Adaylık[9]
2010 Adaylık[9]
2011 Kazandı[9]
2012 Kazandı[9]
2013 Adaylık[9]
"Princess of China" (w/ Coldplay) Yılın İngiliz Single'ı Adaylık


BT Dijital Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 Rihanna En İyi Uluslararası Sanatçı Adaylık
En İyi Etkinlik (Nokia Present Rihanna Live) Kazandı
2011 En İyi Uluslararası Sanatçı Adaylık

Bravo A-List Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2009 Rihanna A-List Kadın Stili Adaylık

Bravo Otto Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 Rihanna Yılın Kadını (Yabancı) Adaylık
Russian Roulette Yılın Klibi Adaylık
2011 Rihanna Yılın Kadını (Yabancı) Kazandı
2012 Adaylık

Capricho Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) En İyi Uluslararası Hit Kazandı
Rihanna En İyi Uluslararası Sanatçı Kazandı
2008 Adaylık
2010 Yılın Sanatçısı Adaylık
2011 "S&M" En İyi Klip Adaylık
2012 Rihanna En İyi Uluslararası Sanatçı Adaylık

Detroit Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 "Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Outstanding National Single Adaylık
Outstanding Video / Major Budget (Over $10,000) Adaylık

Dünya Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna Dünyanın En Çok Satan Barbadoslu Sanatçısı Kazandı
Dünyanın En Çok Satan Kadın R&B Sanatçısı Adaylık
2007 Yılın Entertainer'ı Kazandı
Dünyanın En Çok Satan Kadın R&B Sanatçısı Kazandı
Dünyanın En Çok Satan Kadın R&B Sanatçısı Kazandı
2008 Dünyanın En Çok Satan Kadın R&B Sanatçısı Adaylık
2010 Dünyanın En İyi Pop/Rock Sanatçısı Adaylık
2013 Yılın En İyi Kadın Sanatçısı Belirlenmedi
En İyi Canlı Performans Belirlenmedi
En İyi Entertainer Belirlenmedi
En İyi Kadın Pop/Rock Sanatçısı Belirlenmedi
En İyi Kadın R&B Sanatçısı Belirlenmedi
En İyi Karayipli Sanatçı Belirlenmedi
"We Found Love" En İyi Şarkı Belirlenmedi
"Diamonds" En İyi Video Belirlenmedi
"Unapologetic" En İyi Albüm Belirlenmedi

ECHO Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Yılın Hiti Adaylık
Rihanna Yılın Uluslararası Kadın Sanatçısı Adaylık
2011 Adaylık
2013 "Diamonds" Yılın Hiti Belirlenmedi

Emma Gaala[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2012 Rihanna Yılın Sanatçısı (Yabancı) Adaylık

Glamour Dergisi Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2009 Rihanna Yılın Kadını Kazandı

Golden Raspberry Ödülü[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2013 Battleship En Kötü Yardımcı Oyuncu Kazandı[10]
2013 Battleship En Kötü Ekran Topluluğu Adaylık[11]

Grammy Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008[12] "Umbrella" (feat. Jay-Z) Yılın Kaydı Adaylık
En İyi Rap/Sung İşbirliği Kazandı
"Don't Stop the Music" En İyi Dans Kaydı Adaylık
"Hate That I Love You" (feat. Ne-Yo) En İyi R&B Performansı Adaylık
2009[13] "If I Never See Your Face Again" (w/ Maroon 5) En İyi Pop Vokal İşbirliği Adaylık
"Disturbia" En İyi Dans Kaydı Adaylık
Good Girl Gone Bad Live En İyi Uzun Form Müzik Video Adaylık
2010[14] "Run This Town" (w/ Jay-Z & Kanye West) En İyi Rap Şarkısı Kazandı
En İyi Rap/Sung İşbirliği Kazandı
2011[15] "Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Adaylık
Yılın Kaydı Adaylık
En İyi Kısa Form Müzik Video Adaylık
"Only Girl (In the World)" En İyi Dans Kaydı Kazandı
Recovery (konuk sanatçı olarak) Yılın Albümü Adaylık
2012[16] Loud Adaylık
En İyi Pop Vokal Albüm Adaylık
"What's My Name?" (feat. Drake) En İyi Rap/Sung İşbirliği Adaylık
"All of the Lights" (w/ Kanye West) Kazandı
2013[17] "Talk That Talk" (feat. Jay-Z) Adaylık
"Where Have You Been" En İyi Solo Pop Performansı Adaylık
"We Found Love" (feat. Calvin Harris) En İyi Kısa Form Müzik Video Kazandı

IFPI Platin Avrupa Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 A Girl Like Me Albüm Adı Kazandı
Good Girl Gone Bad Kazandı
2010 Loud Kazandı
Rated R Kazandı
2011 Loud Kazandı

IFPI Top Müzik Satışı Ödülleri, Hong Kong[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 A Girl Like Me En Çok Satan 10 Yabancı Yayın Kazandı

İrlanda Meteor Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 Rihanna En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Adaylık
2009 Adaylık

Juno Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 Good Girl Gone Bad Yılın Uluslararası Albümü Kazandı
2012 Loud Adaylık

Japon Altın Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna En İyi Yeni Sanatçı Kazandı

MP3 Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 "Russian Roulette" BFV Ödülü Adaylık
2011 "All of the Lights" (w/ Kanye West) HRR Ödülü Kazandı
"Cheers (Drink to That)" BFV Ödülü Adaylık

MyX Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 "Love the Way You Lie" (w/ Eminem) En İyi Uluslararası Şarkı Adaylık

MOBO Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna En İyi R&B Sanatçısı Kazandı
2007 En İyi Uluslararası Sanatçı Kazandı
"Umbrella" (feat. Jay-Z) En İyi Video Adaylık
2008 Rihanna En İyi Uluslararası Sanatçı Adaylık
2010 Adaylık
2011 Kazandı
2012 Adaylık

MTV[değiştir | kaynağı değiştir]

MTV Video Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 "SOS" İzleyenlerin Seçimi Adaylık
En İyi Yeni Sanatçı Adaylık
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Yılın Videosu Kazandı
Yılın Kadın Sanatçısı Adaylık
Yılın Single'ı Kazandı
En İyi Yönetmen (Chris Applebaum) Adaylık
2008 "Take a Bow" En İyi Kadın Videosu Adaylık
Best Direction Adaylık
2010 "Rude Boy" En İyi Video Düzenlemesi Adaylık
2012 "We Found Love" (feat. Calvin Harris) Yılın Videosu Kazandı
En İyi Kadın Videosu Adaylık
En İyi Pop Videosu Adaylık
"Where Have You Been" En İyi Koreografi Adaylık
En İyi Görüntü Efektleri Adaylık

MTV Avrupa Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2005 Rihanna En İyi Yeni Sanatçı Adaylık
2006 En İyi R&B Sanatçısı Kazandı
"SOS" En İyi Şarkı Adaylık
2007 Rihanna Ultimate Urban Kazandı
Yılın Solo Sanatçısı Adaylık
"Umbrella" (feat. Jay-Z) En Bağımlılık Yaratan Şarkı Adaylık
2008 Rihanna Yılın Sanatçısı Adaylık
2010 "Rude Boy" Yılın Şarkısı Adaylık
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Adaylık
Yılın Videosu Adaylık
Rihanna En İyi Kadın Sanatçı Adaylık
En İyi Pop Sanatçısı Adaylık
2011 Adaylık
2012 "We Found Love" (feat. Calvin Harris) En İyi Video Adaylık
En İyi Şarkı Adaylık
Rihanna En İyi Kadın Sanatçı Adaylık
En İyi Pop Sanatçısı Adaylık
En İyi Görünüş Adaylık
En Büyük Hayran Kitlesi Adaylık
Worldwide Act Adaylık
Worldwide Act North American Kazandı

Los Premios MTV Latinoamérica[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna En İyi Yeni Sanatçı Adaylık
2007 En İyi Uluslararası Pop Sanatçısı Adaylık
"Umbrella" (feat. Jay-Z) Yılın Sanatçısı Adaylık
2008 Rihanna En İyi Uluslararası Pop Sanatçısı Adaylık
Female Fashionista Kazandı

MTV Afrika Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 Rihanna En İyi R&B Sanatçısı Adaylık
2010 En İyi Uluslararası Sanatçı Adaylık

MTV Asya Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 "Umbrella" (feat. Jay-Z) En İyi Hook-Up Adaylık

mtvU Woodie Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2012 "We Found Love" (feat. Calvin Harris) EDM Effect Woodie Kazandı

MTV Avustralya Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 "Pon de Replay" En İyi Dans Videosu Adaylık
2007 "SOS" Yılın En Çok İndirileni Adaylık
2009 "Live Your Life" (w/ T.I.) En İyi İşbirliği Kazandı

MTV Japon Video Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna En İyi Yeni Sanatçı Kazandı
2007 "SOS" En İyi Pop Videosu Adaylık
2008 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Yılın Videosu Adaylık
2009 "Live Your Life" (w/ T.I.) En İyi Hip-Hop Videosu Adaylık
En İyi İşbirliği Adaylık
2010 "Russian Roulette" En İyi Kadın Videosu Adaylık
2011 "Only Girl (In the World)" Adaylık
En İyi R&B Videosu Kazandı
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) En İyi İşbirliği Videosu Kazandı
2012 "We Found Love" (feat. Calvin Harris) En İyi Kadın Videosu Adaylık
En İyi Pop Videosu Adaylık

MTV O Müzik Ödülleri[18][değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 Rihanna Navy Fan Army FTW Adaylık
"Shy Ronnie 2: Ronnie & Clyde" (with The Lonely Island) Funniest Music Short Adaylık
"F**K Yeah Rihanna" F**K Yeah Tumblr Adaylık
"Catfight" (shared with Katy Perry) Favorite Animated GIF Adaylık

MTV İtalya TRL Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 Rihanna First Lady Adaylık
En İyi Number One Adaylık
2011 Wonder Woman Award Adaylık
Hot & Sexy Award Adaylık
Too Much Award Adaylık
2012 Wonder Woman Award Adaylık

MTV Platin Video Plays Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 "Rude Boy" Çifte Platin Kazandı
"Russian Roulette" Platin Kazandı
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Çifte Platin Kazandı
2012 "California King Bed" Platin Kazandı
Kazandı
"What’s My Name?" (feat. Drake) Kazandı
"Who’s That Chick?" (w/ David Guetta) Kazandı

MuchMusic Video Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 "SOS" En İyi Uluslararası Sanatçı Videosu Kazandı
İnsanların Seçimi: Favori Uluslararası Sanatçı Adaylık
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) En İyi Uluslararası Sanatçı Videosu Adaylık
2008 "Don't Stop the Music" Kazandı
"Umbrella" (feat. Jay-Z) En Çok İzlenen Video Kazandı
"Don't Stop The Music" İnsanların Seçimi: Favori Uluslararası Sanatçı Adaylık
2009 "Live Your Life" (w/ T.I.) En İyi Uluslararası Sanatçı Videosu Adaylık
2010 "Rude Boy" Adaylık
2011 "Love the Way You Lie" (w/ Eminem) MuchMusic.Com Yılın En Çok İzlenen Videosu Adaylık
Yılın Uluslararası Videosu - Sanatçısı Adaylık
UR Fave Uluslararası Sanatçı Adaylık
"Only Girl (In the World)" Yılın Uluslararası Videosu - Sanatçısı Adaylık
MuchMusic.Com Yılın En Çok İzlenen Videosu Adaylık
"Who's That Chick?" (w/ David Guetta) Yılın Uluslararası Videosu - Sanatçısı Adaylık
2012 "We Found Love" (feat. Calvin Harris) Adaylık
UR Fave Uluslararası Sanatçı Adaylık
"Take Care" (w/ Drake) Yılın Uluslararası Videosu Adaylık

NAACP Image Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Şarkı Adaylık
2009 Rihanna Kadın Sanatçı Adaylık
2010 Adaylık
Jay-Z, Rihanna, Kanye West Düet Adaylık
2011 Rihanna Kadın Sanatçı Adaylık
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) En İyi İşbirliği Adaylık

NME Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 Rihanna En Çekici Kadın Adaylık

NRJ Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Unfaithful" En İyi Uluslararası Şarkı Kazandı
Rihanna Yılın Yeni Uluslararası Sanatçısı Adaylık
2008 "Don't Stop the Music" En İyi Uluslararası Şarkı Kazandı
Rihanna En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Adaylık
Good Girl Gone Bad En İyi Uluslararası Albüm Adaylık
2009 "Disturbia" En İyi Uluslararası Şarkı Kazandı
Rihanna En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Adaylık
2010 Kazandı
2011 "Love the Way You Lie" (w/ Eminem) En İyi Uluslararası Şarkı Adaylık
Yılın Videosu Adaylık
Rihanna En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Adaylık
Rihanna & Eminem En İyi Uluslararası Düet Adaylık
2012 Rihanna En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Kazandı
"We Found Love" (feat. Calvin Harris) En İyi Uluslararası Şarkı Adaylık
2013 Rihanna En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı Kazandı
"Diamonds" En İyi Uluslararası Şarkı Adaylık
"Where Have You Been" Yılın Videosu Adaylık

Nickelodeon Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Nickelodeon Çocukların Seçimi Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2009 Rihanna Favori Kadın Şarkıcı Adaylık
"Don't Stop the Music" Favori Şarkı Adaylık

Nickelodeon Avustralyalı Çocukların Seçimi Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Rihanna Favori Uluslararası Sanatçı Adaylık
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Favori Şarkı Adaylık
2008 Rihanna Favori Uluslararası Sanatçı Adaylık

Nickelodeon Çocukların Seçimi UK Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) MTV Hitleri - En İyi Müzik Video Adaylık

People's Choice Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 "Shut Up and Drive" Favori R&B Şarkısı Kazandı
2009 Rihanna Favori Kadın Şarkıcı Adaylık
"Disturbia" Favori Pop Şarkısı Adaylık
"Take a Bow" Favori R&B Şarkısı Adaylık
2010 "Run This Town" (w/ Jay-Z & Kanye West) Favori Müzik İşbirliği Kazandı
"Live Your Life" (w/ T.I.) Adaylık
2011 Rihanna Favori Pop Sanatçısı Kazandı
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Favori Müzik Video Kazandı
Favori Şarkı Kazandı
2012 Rihanna Favori Pop Sanatçısı Adaylık
Favori R&B Sanatçısı Kazandı
2013 Kazandı

Premios 40 Principales[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Uluslararası Şarkı Kazandı
2010 Rihanna Uluslararası Sanatçı Adaylık
2011 Favori Kadın Şarkıcı Adaylık
"S&M" Favori Şarkı Adaylık
2012 "Talk That Talk" En İyi Albüm Adaylık

Song of the Year[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2012 "Diamonds" Yılın Şarkısı Adaylık

Soul Train Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 "Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Yılın En İyi Hip-Hop Şarkısı Kazandı
"Rude Boy" En İyi R&B Şarkısı Adaylık
2011 "Man Down" En İyi Karayipli Performansı Kazandı
"Only Girl (In the World)"/"What's My Name?" En İyi Dans Performansı Adaylık
"All of the Lights" (w/ Kanye West) Yılın En İyi Hip-Hop Şarkısı Adaylık
2012 "Where Have You Been" En İyi Dans Performansı Adaylık

Swiss Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Uluslararası Şarkı Kazandı

Teen Choice Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2005 "Pon de Replay" Müzik Seçimi: Yaz Şarkısı Adaylık
2006 Rihanna Kadın Sanatçı Kazandı
Çekici Kadın Seçimi Adaylık
Müzik Seçimi: R&B Sanatçısı Kazandı
"SOS" Müzik Seçimi: Single Adaylık
2007 Rihanna Çekici Kadın Seçimi Adaylık
Müzik Seçimi: R&B Sanatçısı Kazandı
Müzik Seçimi: Kadın Sanatçı Adaylık
Yaz Sanatçısı Seçimi Adaylık
"Umbrella" (feat. Jay-Z) Müzik Seçimi: Single Adaylık
"Shut Up and Drive" Yaz Şarkısı Seçimi Adaylık
2008 Rihanna Müzik Seçimi: R&B Sanatçısı Adaylık[19]
Çekici Kadın Seçimi Adaylık[19]
Müzik Seçimi: Kadın Sanatçı Adaylık[19]
"Don't Stop the Music" Müzik Seçimi: Single Adaylık[19]
2009 "Live Your Life" (w/ T.I.) Müzik Seçimi: Hook Up Adaylık
2010 Rihanna Müzik Seçimi: R&B Sanatçısı Adaylık
Rated R Müzik Seçimi: R&B Albümü Adaylık
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Müzik Seçimi: Rap/Hip-Hop Parçası Kazandı
Rihanna Yaz Müzik Starı - Kadın Adaylık
2011 Müzik Seçimi: Kadın Sanatçı Adaylık
"All of The Lights" (w/ Kanye West) Müzik Seçimi: R&B/Hip-Hop Parçası Adaylık
2012 Rihanna Müzik Seçimi: Kadın Sanatçı Adaylık
Çekici Kadın Seçimi Adaylık
Film Seçimi: Kadın (Battleship için) Kazandı[20]
"Take Care" (w/ Drake) Müzik Seçimi: Single Adaylık
Müzik Seçimi: R&B/Hip-Hop Parçası Adaylık

The Sun's Bizarre Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 Rihanna Bizarre Lady Kazandı

The Radio Academy Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 Rihanna İngiliz Radyolarında En Çok Çalınan Sanatçı Kazandı

The 4Music Video Honours[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 Rihanna En İyi Kadın Kazandı
2011 "California King Bed" En İyi Video Adaylık
2011 "What's My Name?" (w/ Drake) Adaylık
2011 "Who's That Chick?" (w/ David Guetta) Adaylık
2012 Rihanna En İyi Kadın Kazandı
2012 "Where Have You Been" En İyi Video Adaylık

The Record of the Year[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 "SOS" Yılın Kaydı Adaylık
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Adaylık
2008 "Take a Bow" Adaylık
2010 "Love the Way You Lie" (w/ Eminem) Adaylık
2011 "S&M" Adaylık

Troféu Top TVZ[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2010 Rihanna Yılın Uluslararası Sanatçısı Kazandı

Urban Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Unfaithful" En İyi Müzik Video Adaylık
Rihanna En İyi R&B Sanatçısı Kazandı
2009 "Rehab" En İyi Müzik Video Kazandı
Rihanna En İyi Kadın Sanatçı Kazandı
En İyi R&B Sanatçısı Adaylık
Yılın Sanatçısı Adaylık
2010 En İyi Uluslararası Sanatçı Adaylık

UK Müzik Video Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2011 "Love the Way You Lie" (w/ Eminem) En İyi Uluslararası Urban Videosu Adaylık[21]
2012 "We Found Love" (feat. Calvin Harris) En İyi Uluslararası Pop Videosu Adaylık[22]

Uluslararası Dans Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 "Pon de Replay" En İyi Latin Dans Parçası Adaylık
En İyi R&B/Urban Dans Parçası Adaylık
En İyi Rap/Hip Hop Dans Parçası Adaylık
Rihanna En İyi Yeni Solo Dans Sanatçısı Adaylık
2007 "SOS" En İyi Pop Dans Parçası Adaylık
Rihanna En İyi Solo Dans Sanatçısı Adaylık
2008 "Umbrella" (feat. Jay-Z) En İyi Pop Dans Parçası Adaylık
En İyi R&B/Urban Dans Parçası Kazandı
Rihanna En İyi Solo Dans Sanatçısı Adaylık
2009 "Shut Up And Drive" En İyi Alternatif/Rock Dans Parçası Adaylık
"Disturbia" En İyi R&B/Urban Dans Parçası Kazandı
En İyi Pop Dans Parçası Adaylık
2010 "Hard" (feat. Young Jeezy) En İyi R&B/Urban Dans Parçası Adaylık
"Run This Town" (w/ Jay-Z & Kanye West) En İyi Hip Hop Dans Parçası Adaylık
2011 "Only Girl (In the World)" En İyi Pop Dans Parçası Adaylık
En İyi R&B/Urban Dans Parçası Kazandı
"Love the Way You Lie" (w/ Eminem) En İyi Rap/Hip Hop Dans Parçası Adaylık
Rihanna En İyi Solo Sanatçı Adaylık
2012 "We Found Love" (feat. Calvin Harris) En İyi R&B/Urban Dans Parçası Kazandı
En İyi Müzik Video Adaylık
En İyi Commercial/Pop Dans Parçası Kazandı
"All of the Lights" (w/ Kanye West) En İyi Rap/Hip Hop Dans Parçası Adaylık
Rihanna En İyi Solo Sanatçı Adaylık
2013 "Where Have You Been" En İyi R&B/Urban Dans Parçası Belirlenmedi
Rihanna En İyi Solo Sanatçı Belirlenmedi

VH1 Soul VIBE Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 "Umbrella" (feat. Jay-Z) Yılın Videosu Kazandı[23]

Venus Breeze's "Celebrity Legs Of A Goddess"[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 Rihanna Celebrity Legs Of A Goddess Kazandı

We Love Pop Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2012 Rihanna Dünyanın En Stilist Pop Starı Kazandı

Z Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2007 Good Girl Gone Bad Yılın Albümü Kazandı
Rihanna Yılın Sanatçısı Kazandı
2008 Rihanna & Chris Brown Favori Celeb Couple Kazandı
2010 Rihanna Most On Demand Artist Kazandı
RihannaDaily.com Favori Fan Forumu Kazandı
2011 Loud Yılın Albümü Kazandı
Rihannadaily.com Favori Fan Sitesi Kazandı
"S&M" (Remix) Yılın İşbirliği Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "2007 American Music Awards Nominees and Winners". Los Angeles Times. 12 Aralık 2012. http://www.latimes.com/env-ama-nom9oct09,0,7891403.htmlstory. 
  2. ^ a b "2008 American Music Awards Winners". New York Daily News. 24 Kasım 2008. http://www.nydailynews.com/entertainment/2008-american-music-awards-winners-article-1.338264. 
  3. ^ "In Full: American Music Awards - Winners". Digital Spy. 22 Kasım 2010. http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a289062/in-full-american-music-awards-winners.html. 
  4. ^ a b c "American Music Awards 2011 - Full list of winners". Digital Spy. 21 Kasım 2011. http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a351879/american-music-awards-2011-full-list-of-winners.html. 
  5. ^ a b c d "American Music Awards 2012 - The winners and nominees in full". Digital Spy. 19 Kasım 2012. http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a437355/american-music-awards-2012-the-winners-and-nominees-in-full.html. 
  6. ^ "ARIA Awards 2011: Nominees and early winners". Nova FM. 12 Aralık 2012. http://www.novafm.com.au/article/aria-awards-2011-nominees-and-early-winners. 
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r "2011 Billboard Music Awards Winners [Full List"]. Inquisitr. 22 Mayıs 2011. http://www.inquisitr.com/107858/2011-billboard-music-awards-winners-full-list/. 
  8. ^ a b c d e f g h i j k l m "2012 BBMA WINNERS". Billboard. 12 Aralık 2012. http://www.billboard.com/bbma/winners. 
  9. ^ a b c d e "RIHANNA WINS BRITS 2012 INTERNATIONAL FEMALE ARTIST". Brits. 12 Aralık 2012. http://www.brits.co.uk/news/2012/rihanna-wins-brits-2012-international-female-artist. 
  10. ^ Daniels, Colin. "Twilight Breaking Dawn - Part 2, Kristen Stewart, Rihanna win Razzies". Digital Spy. http://www.digitalspy.co.uk/movies/news/a461205/twilight-breaking-dawn-part-2-kristen-stewart-rihanna-win-razzies.html. Erişim tarihi: 24 Şubat 2013. 
  11. ^ Bibbiani, William. "The 33rd Annual Razzies (Dis)-Honor Twilight: Breaking Dawn: Part 2". CraveOnline.com. http://www.craveonline.com/film/articles/202737-the-33rd-annual-razzie-nominations-dishonors-twilight-saga-breaking-dawn-part-2. Erişim tarihi: 9 Ocak 2013. 
  12. ^ "2008 Grammy Award Winners and Nominees". The New York Times. The New York Times Company. 09.02.2008. http://www.nytimes.com/2008/02/09/arts/music/10grammylist.html?_r=0. Erişim tarihi: 19.02.2013. 
  13. ^ "EMI Music Publishing songwriters including Jay-Z and Kanye West lead the way at the Grammy nominations". EMI Music Publishing. 2008. http://www.emimusicpub.com/news/index_2008.php. Erişim tarihi: 19.02.2013. 
  14. ^ Adaso, Henry. "2010 Grammy Awards - Rap Winners". About.com. http://rap.about.com/od/grammyawards/a/2010GrammyAwardWinners.htm. Erişim tarihi: 19.02.2013. 
  15. ^ "Grammy Awards 2011: Winners and nominees for 53rd Grammy Awards". Los Angeles Times. http://www.latimes.com/la-et-env-grammys-nominees-2010-list,0,7436758.htmlstory. Erişim tarihi: 19.02.2013. 
  16. ^ "Grammy Awards 2012: Winners and nominees list". Los Angeles Times. http://www.latimes.com/la-env-grammy-awards-2012-winners-nominees-list,0,3097814.htmlstory. Erişim tarihi: 19.02.2013. 
  17. ^ "55th Annual GRAMMY Awards Winners". Grammy Awards. National Academy of Recording Arts and Sciences. http://www.grammy.com/nominees. Erişim tarihi: 19.02.2013. 
  18. ^ "The Open, Ongoing, & Online Music Awards". O Music Awards. http://omusicawards.com/. Erişim tarihi: 17.08.2011. 
  19. ^ a b c d "2008 Teen Choice Awards winners and nominees". Los Angeles Times. 17.07.2012. http://theenvelope.latimes.com/env-2008-teen-choice-awards-scorecard17jun17,0,2603341.htmlstory. Erişim tarihi: 16.06.2012. 
  20. ^ "Breaking Dawn leads the way at Teen Choice Awards nominations". Winnipeg Free Press. 16.06.2012. http://www.winnipegfreepress.com/arts-and-life/entertainment/celebrities/breaking-dawn-leads-the-way-at-teen-choice-awards-nominations-159195615.html. Erişim tarihi: 16.06.2012. 
  21. ^ "UK Music Video Awards 2011: here are the nominations!". Promo News. 12.10.2011. http://www.promonews.tv/2011/10/12/uk-music-video-awards-2011-here-are-the-nominations/. 
  22. ^ "Music Genre Categories". UKMVA. 12.12.2012. http://www.ukmva.com/content/nominations/music-genre-categories. 
  23. ^ "2007 VH1 Soul VIBE Award Nominees and Winners". About.com. 07.11.2007. http://randb.about.com/od/musicawardsshows/a/2007VibeAwards.htm.