Revolting Rhymes

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tiksindirici Tekerlemeler
Revolting Rhymes
YazarRoald Dahl
Kapak sanatçısı
Quentin Blake
ÜlkeUnited Kingdom İngiltere
Dilİngilizce
KonuMasal
TürlerÇocuk, Hiciv
Yayım1982
YayımcıJonathan Cape
Sayfa224

Revolting Rhymes (Türkçeye Tiksindirici Tekerlemeler olarak çevrilebilir) 1982 yılında yayımlanan Roald Dahl tarafından yazılan bir şiir koleksiyonudur. Kitapta hep mutlu sonla biten, dünya çapında tanınmış altı masal farklı bir şekilde şiir gibi anlatılmaktadır. Şiirler Quentin Blake tarafından resmedilmiştir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap toplamda altı şiirden oluşmaktadır.

Cindrella şiirinde Cinrella'nın ayakkabısını düşürmesine kadar kitap orijinal kitapla aynıdır. Fakat daha sonra bu değişir ve prens, ayakkabıyı kime uydurursa, onunla evleneceği yerine başını keser. İlk olarak Cindrella'nın başını kesen prens Cindrellla'nın ikinci üvey kızkardeşine de aynı şeyi yapacağı sırada üvey kızkardeş iyi bir adamla evlenmeyi diler. Bunu duyan iyilik perisi üvey kızkardeşi basit bir reçel yapımcısı ile evlendirir.

Bu bölümden sonra Jack ve Fasulye Sırığı, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler,[1] Goldilocks, Kırmızı Başlıklı Kız[2] ve Üç Küçük Domuzcuk[3] kitapları anlatılır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ SNOW WHITE AND THE SEVEN DWARFS by Roald Dahl 22 Haziran 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Monologues.co.uk
  2. ^ Once upon a time, there was a man who liked to make up stories ... 30 Ocak 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. The Independent (Sunday, 12 December 2010)
  3. ^ Roald Dahl The Three Little Pigs 22 Kasım 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved December 27, 2010