Retsu Unohana

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Retsu Unohana
Bleach karakter
Eser sahibiTite Kubo
Profil
CinsiyetKadın
TürŞinigami
Doğum tarihi21 Nisan
MeslekGotei 13 4.Takım Kaptanı
SıfatSenpai
ZanpakutōMinazuki

Retsu Unohana (Japonca (卯ノ花 烈, Unohana Retsu) Gotei 13'ün 4.Bölük'ün Kaptanıdır. Unohana en eski ve deneyimli Kaptanlarından biridir. Soul Society en iyi Şifacısıdır. Teğmeni Isane Kotetsudur.

Karakter çizgisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Unohana mavi gözlü ve siyah saçlı genç kadın görünümündedir. Standart Şinigami Kaptan Giysisi giymektedir.Saçları uzun ve her zaman önünde büyük bir örgü şeklinde durur. 100 yıl önce öne attığı o büyük örgü yoktu Genellikle Zampakutosunu Teğmeni Isane Kotetsu taşır. Unohana Nazik ve sıcak bir kişiliğe sahiptir. Astlarına ve düşmanlarına dahil herkese yumuşak,kibar sözlü ve sevecen bir kadındır. Unohana nadiren panikler ve sıkıntı belirtisi gösterir. verilen görev büyük bir anlam taşır. Onun nazik tavırları ve yumuşak kişiliğine rağmen hafife alınacak olmadığını sessizce bildirir.Onun nazik doğasına rağmen On birinci takımın birkaç üyesi ve bazı kaptanlar ondan korkar

Geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yamamoto Genryusai Shigekuni, Jushiro Ukitake ve Shunsui Kyoraku gibi onun geçmişide çok bilinmese bile en azından 200 yıldır kaptanlık yaptığı bilinmektedir. Oldukça genç görünüme rağmen Gotei 13 arasında en eski kaptanlarından biridir. Hem Ukitake Hem de Shunsui onu kıdem ifade eden Senpai olarak başvurur. 110 yıl önce Teğmeni Yamada Seinosuke idi. Unohana Soul Society ile ilgili tüm sağlık konularında bilgi sahibidir. O geleneksel şifa teknikleri gibi bitkisel şifada son derece yetkin olduğu bilinmektedir. Aizenin cesedini incelerken cesedin gerçek olup olmadığı hakkında ikileme düşmesi onun bilgisini kanıtlamaktadır.

Gücü[değiştir | kaynağı değiştir]

Kido master En eski ve deneyimli kaptanlarından biri olarak Unohana kidoda gelişmiş bilgi ve ruhsal enerjiye sahiptir. Onun bilgi ve şifa hakimiyeti Soul Society içinde rakipsizdir. Gotei 13 içinde en eski kaptanlardan biri olarak Unohana Muazzam bir manevi güce sahiptir. Herhangi bir savaşta görülmemiş olmasına rağmen onun kişisel uzmanlık alanı kılıç dövüşü olduğu bilinmektedir. Unohana bir kaptan seviyesinde olacak şekilde ortalama bir kaptan seviyesi Shunpo (Hızlı adım ) tekniği bilmektedir.

Minazuki[değiştir | kaynağı değiştir]

Zanpakutosunun ismi Minazuki Mühürlü formunda Sıradan bir katanadan daha uzun ve oval bir şekli andırır.Unohana bir halat askısı ile onun omzunun üzerinde taşır veya teğmeni Isane taşır. Shikai Komutu bilinmemektedir. Minazuki dev bir yaratık olarak çıkar ve uçabilmektedir. Midesindeki asit sayesinde midesinde duran yaralı bir insanı iyileştirme yeteneği vardır.