Resul Tosun

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Resul Tosun
Doğum1956 (67-68 yaşında)
Artova
MilliyetTürk
EğitimMedine İslâm Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
MeslekSiyasetçi, gazeteci
Çocuk(lar)3

Resul Tosun (d. 1956, Artova), Türk siyasetçi ve gazeteci. 22. Dönem AK Parti Tokat milletvekilidir.

Medine İslâm Üniversitesi[1] ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde master yapmıştır. Mesleği gazeteci yazarlıktır. Yörünge Dergisi ve Sena Dergisi sahibi ve genel yayın yönetmenidir. Millî Gazete'de fıkıh köşesi yazarlığı ile gazeteciliğe başlamıştır. Yeni Şafak gazetesi yazarı ve yöneticisi, Adım Holding ve Telif Hakları Ajansı kurucu üyesi, Tokat Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi, Birlik Vakfı Dış İlişkiler Enstitüsü kurucu üyesi, Sanatçılar Derneği üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir. Hala Star gazetesinde yazmaktadır. Evli, üç çocukludur, İngilizce ve Arapça bilir.

AK Parti Adıyaman milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu'nun 2003 yılında gündeme giren beyanatları paralelinde, Meclis alanının Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı TBMM Muhafız Taburu tarafından korunmasından ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait karargâh ve kurumların Ankara içindeki konumlarından rahatsızlık duyduğuna ilişkin açıklamaları ve Genelkurmay Başkanlığının bu bağlamdaki tepkisi ile gündeme gelmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Gazetesi, Resul TOSUN, Star. "Bin Zayid'in hezeyanları - Yazarlar - Resul TOSUN | STAR". Star.com.tr. 22 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2022.