Unutulmaz Titanlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Remember the Titans sayfasından yönlendirildi)
Unutulmaz Titanlar
Remember the Titans
YönetmenBoaz Yakin
YapımcıJerry Bruckheimer
SenaristGregory Allen Howard
OyuncularDenzel Washington
Will Patton
Wood Harris
Ryan Hurst
Kip Pardue
Kate Bosworth
Burgess Jenkins
MüzikTrevor Rabin
Görüntü yönetmeniPhilippe Rousselot
KurguMichael Tronick
StüdyoWalt Disney Pictures
Jerry Bruckheimer Films
DağıtıcıBuena Vista Pictures
TürüDram, Spor
RenkRenkli
Yapım yılı2000
Çıkış tarih(ler)i29 Eylül 2000
Süre113 dk.
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri ABD
Dilİngilizce
Bütçe$30,000,000
Hasılat$136,706,683[1]

Unutulmaz Titanlar ya da İngilizce adıyla Remember the Titans, Boaz Yakin tarafından yönetilen 2000 yapımı Amerikan dram ve spor filmi. Filmin yapımcılığını Jerry Bruckheimer üstlenmiştir. Film, ABD'de 29 Eylül 2000'de gösterime girmiştir. Film, ırkçı eğilimlerin yaygın olduğu bir ortamda lise takımını çalıştırmaya başlayan siyahi koçun gerçek hayattan alınma öyküsü üzerine kuruludur.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Olay, 1971 yılında Virginia eyaletinin Alexandria kentinde geçer. Lise futbolu, yöre halkı için çok önemlidir. Eyalet yetkililerinin kararıyla siyahlarla beyazların liseleri birleştirilince, yeni okulun amerikan futbolu takımının yeniden kurulması şart hâline gelir. Yöre halkının bu olaya tepkisi sert olur zira, siyahlar ve beyazlardan karma yapılarak kurulan "T.C. Williams High Titans" takımının başına siyahi koç Herman Boone (Denzel Washington) getirilmiş ve kariyerinde başarılı olan takımın eski koçu Bill Yoast ise (Will Patton) onun yardımcılığına verilmiştir.

Titanların başına Boone'un getirilmesi riskli bir durum olsa da, Boone ve Yoast, birbirlerinde futbolun dışında ortak noktalar bularak birlikte çalışmayı öğrenirler. İkisi de çok farklı altyapılardan geliyor olsalar da, birbirlerine öfke duyan siyah ve beyaz öğrencilerden oluşan takıma ırk ayrımcılığı yapmadan bir takım olmalarını sağlayıp onları sürekli kazanan bir ekip hâline getirirler. Bu ekip sadece bir takım olmakla kalmayıp okul içerisinde ve çevrelerinde ırk ayrımcılığına karşı durmayı teşvik ederler.

Onların birlikte takım olarak mücadele etmelerini yöre halkının tutuculuğu ve hoşgörüsüzlüğü bile engelleyemeyen "Titanlar", şampiyonluğu kazanırlar. Filmin sonunda, bugün tarihe bakıldığında şampiyon kadronun isminin hatırlanmayışının sebebi Virginia halkının sadece takımı başarısıyla hatırlayıp onlara "Unutulmaz Titanlar" demesi olarak açıklanmaktadır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Denzel Washington  ... Koç Herman Boone
Will Patton  ... Koç Bill Yoast
Wood Harris  ... Julius Campbell
Ryan Hurst  ... Gerry Bertier
Donald Faison  ... Petey Jones
Ethan Suplee  ... Louie Lastik
Kip Pardue  ... Ronnie "Sunshine" Bass
Fintan Ryan  ... Ken "The Smith" Smithson
Craig Kirkwood  ... Jerry "Rev" Harris
Hayden Panettiere  ... Sheryl Yoast
Nicole Ari Parker  ... Carole Boone
Kate Bosworth  ... Emma Hoyt

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Remember the Titans". Box Office Mojo. 6 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]