Reflection (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Reflection"
Mulan ve Christina Aguilera albümünden
Christina Aguilera single
Yayımlanma2 Haziran 1998
FormatAirplay
TarzPop ballad
Süre3:33 (Albüm sürümü)
3:37 (İspanyolca sürüm)
ŞirketHollywood
YazarMatthew Wilder, David Zippel
YapımcıMatthew Wilder, David Zippel
Christina Aguilera tekli kronolojisi
"Reflection"
(1998)
"
"Genie in a Bottle""
(1999)
Ses örneği
noicon

"Reflection", 1998 yapımı animasyon filmi Mulan'ın soundtrack'idir. Film için, Lea Salonga tarafından seslendirilmiştir. Daha sonra Christina Aguilera tarafından kaydedilmiş ve single olarak 1998 yılında piyasaya sunulmuştur. Ayrıca Coco Lee tarafından da bir Mandarin versiyon kaydedilmiştir. Şarkının Salonga ve Aguilera tarafından seslendirilen versiyonları filmin soundtrack albümünde de yer almıştır.[1]

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkının yazarları ve yapımcıları Matthew Wilder ve David Zippel'dir. Radyolarda yayımlanmış ve Billboard Adult Contempopary listesinde 19 numara olmuştur. Şarkının video klibi Çin'de çekilmiştir. Şarkı ayrıca Christina Aguilera'nın kariyerindeki ilk single'ıdır. "Reflection", Altın Küre Ödülleri'nde "En Orijinal Şarkı" ödülüne aday gösterilmiştir.

Listeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste (1998) Tepe
noktası
ABD Billboard Hot Adult Contemporary Tracks[2] 19

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "SoundtrackCollector.com: Soundtrack details: Mulan". 12 Kasım 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2008. 
  2. ^ "Billboard.com - Artist Chart History - Christina Aguilera". 17 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2008.