Redneck (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Redneck"
Sacrament albümünden
Lamb of God single
Yayımlanma2006
Kaydedilme2006
TarzGroove metal, metalcore
Süre3:40
ŞirketEpic
YapımcıMachine
Lamb of God single kronolojisi
"Now You've Got Something to Die For"
(2005)
"Redneck"
(2006)
"Walk with Me in Hell"
(2006)
Ses örneği
noicon

Redneck, Amerikan groove metal grubu Lamb of God'ın dördüncü stüdyo albümü Sacrament albümünden çıkan bir tekli. Şarkıya bir de klip çekildi.[1] Vokalist Randy Blythe, Metal Hammer dergisine verdiği bir röportajında şarkının anlamını şöyle tarif etti:

"Özellikle herhangi bir kişi hakkında değil. Egolarını gereksiz yere şişirmiş ve bunu gösteren müzik sektöründeki insanlar hakkında. Bir yandan da aslında genel bir şarkı. Çünkü onların hayatı herkes için geçerli."

Öte yandan, 2009 yılında Guitar World ile yaptığı röportajda gitarist Mark Morton şarkının aslında vokalist Blythe hakkında yazılmış olduğunu ortaya çıkardı. Şarkı hakkında söylediği şu sözler bunu açıkça belirtti:

"Redneck, herkes için gayet açıktır. Sadece Killadelphia DVD'i izleyin, neler olup bittiğini göreceksiniz. Randy'i bir kardeş gibi seviyorum, ama bu sorunlarımızın olmadığı anlamına gelmez. Yani birine bir şey söylemem gerekirse söyleyeceğim. Ve eğer bunun anlamı, birinin ağzına yumruk girmesiyse birinin ağzına yumruk girecek... Ve bunun anlamı birinin kendisi hakkında bir söz söylemek zorunda olmasıysa, kendileri hakkında bir söz söyleyecekler."

Redneck, 2007 Grammy Ödülleri'ne En İyi Metal Performansı dalında aday gösterildi.[2]

Müzik Videosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Klip, doğum günü yaklaşan Mary Jane adındaki küçük bir kız ile başlar. Annesi bu yıl müzik için babası yerine "bazı profesyonel eğlendiriciler kiralamanın" gerektiğini düşünür ve bir grup için sarı sayfalara bakar. O anda Lamb of God isminde bir grup görür ve onların Hristiyan bir grup olduğu düşünür. Sonraki sahnede küçük çocuklar, seyrek rastlanılan türde giyimli gruplar ve Lamb of God'ın esrar dolu tur otobüsü geldiğinde aniden rahatsız olur ve sonunda Lamb of God güzel bir banliyö doğum günü partisini mahveder. Grup ve mürettebat, evdeki ve mahalledeki bütün her şeyi yıkar, bir sahne kurmak için devam eder. Lamb of God, sahnede şarkının geri kalanını çalar ve küçük Mary agresif metal sesinden kaçmaya başlar. Klip, şarkıcı Randy Blythe'in çocuk havuzuna düşüp Mary'nin gülmesiyle biter.

Video orta seviyeli yayınlarda çok istek aldı.

Şarkı Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "Redneck" (albüm sürüm) - 3:40
  2. "Redneck" (düzenlenmiş sürüm) - 3:41
  3. "Omerta" (canlı) - 4:48
  4. "Black Label" (canlı) - 4:57

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Redneck Klibi". 16 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2012. 
  2. ^ "49th Grammy Awards - 2007". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012.