Rage for Order

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Rage for Order, Seattle'lı progressive rock grubu Queensryche'ın ikinci stüdyo albümüdür. Grup, önceki çalışmaları olan Queensryche EP ve The Warning albümlerindeki heavy-metal soundundan yavaşça uzaklaşmış ve Rage For Order albümünde power metal soundunu denemiştir. Geoff Tate'in vokal performansı her zamanki gibi üst seviyede olmuştur. Gitaristler Chris DeGarmo ve Michael Wilton'un gitar sololarındaki melodik altyapı ve ikili uyum da bu albümde daha belirgin hale gelmiştir. Genel olarak albümde, özellikle de Walk In The Shadows, The Whisper, Neue Regel, Killing Words, Screaming In Digital ve I Will Remember gibi şarkılarda Queensryche'ın müzikal açıdan biraz daha olgunlaşmaya başladığı ve melodik altyapıya giderek daha çok önem verdiği gözlenmektedir.

Chris DeGarmo, bu albüm için Rage For Order isimli şarkıyı bestelemiş, ancak şarkı albüme dahil edilmese de 1986-1987 yıllarında Rage For Order turnesinde icra edilmiştir. Aynı parça, sonradan şarkı sözleri atılarak, grubun bir sonraki albümü 1988 tarihli Operation Mindcrime albümünde Anarchy-X adıyla yayınlanmıştır.

Albümdeki tek akustik şarkı olan I Will Remember ve ayrıca Killing Words, Queensryche'ın 27 Nisan 1992 tarihinde Los Angeles'ta verdiği MTV Unplugged konserinde akustik versiyonda icra edilmiştir.

Rage For Order albümünde grup elemanlarına ait olmayan tek şarkı Gonna Get Close To You isimli parçadır. Şarkıyı, aslında ilk kez Kanada asıllı pop şarkıcısı Lisa Dalbello, 1984 yılında Whomanfoursays isimli dördüncü stüdyo albümünde yayınlamış; Queensryche da bu şarkıyı iki yıl aradan sonra power metal soundunda yorumlayarak Rage For Order albümünde yayınlamıştır. Ayrıca Gonna Get Close To You, Queensryche'ın Rage For Order albümünün tanıtımı için yayınladığı tek teklik (single) ve tek video kliptir.

Ayrıca, grup 1980'li yıllardaki albümlerinde sıkça vurguladığı makineleşme ve teknoloji gibi konulara, Rage For Order albümünde de yer vermiştir. Bu konuyla ilgili olarak Screaming In Digital parçası bestelenmiştir.

Rage For Order albümünde yer alan şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "Walk in the Shadows" – 3:34
  2. "I Dream in Infrared" – 4:18
  3. "The Whisper" – 3:36
  4. "Gonna Get Close to You" – 4:37
  5. "The Killing Words" – 3:56
  6. "Surgical Strike" – 3:23
  7. "Neue Regel" – 4:55
  8. "Chemical Youth (We Are Rebellion)" – 4:15
  9. "London" – 5:06
  10. "Screaming in Digital" – 3:37
  11. "I Will Remember" - 4:25

2003'te tekrar yayınlanan CD'deki bonus şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "Gonna Get Close to You (12" version)" (Lisa Dalbello) - 5:46
  2. "The Killing Words (Live)" (DeGarmo, Tate) - 4:10
  3. "I Dream in Infrared (1991 acoustic remix)" (Tate, Wilton) - 4:02
  4. "Walk in the Shadows (Live)" (DeGarmo, Tate, Wilton) - 3:39