Rüstem Cebrailov

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Rüstem Cebrayilov sayfasından yönlendirildi)
Rüstem Cebrayilov
Doğum adıAzericeRüstəm Cəbrayılov
Doğum08 Haziran 1986 (37 yaşında)
Lugansk, Ukrayna
Uyruk Azerbaycan
Meslek(ler)Manken
Boyu193 cm
Kilosu86
Saç rengiChestnut hair
Göz rengiYeşil
Ajansı"Red Model Management New York City"
Ödüller
"The Best Model of Azerbaijan 2006" birincisi, "The Best Model of Azerbaijan 2007" birincisi, "The Best Model of the World 2007" birincisi.

Rüstem Abil oğlu Cebrayilov (d. 8 Haziran 1986), Azeri manken.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Rüstem Cebrayilov 8 Haziran 1986 yılında Ukrayna'nın Lugansk şehrinde, azerbaycanlı Abil (baba) ve Sona (anne) Cebrayilovlar ailesinden dünyaya gelmiştir. Evin en büyük evladıdır. Rüstem 5 yaşındayken ailesiyle Bakü'ye taşındı. Azerbaycan'da orta okulu bitirdikten sonra 2004 yılında Bakü Devlet Üniversitesi'nin Coğrafya Fakültesi'ne girdi. 2008 yılında Üniversiteyi bitirdikten sonra coğrafya öğretmeni olarak iş yaşamına başladı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk kez modellik yaşamına Rüstem 2005 yılında başlamış, hoş bir tesadüf zamanı. Eğitim aldığı Bakü Devlet Üniversitesi'nde iki kişi ona yaklaşarak: "biz reklam çekimine toplumun içinden insanlar arıyoruz, siz ise bu kategorilere uygun geliyorsunuz" diye teklif etmişler. İşte o an fotoğrafını çekip, numarasını da alıp gittiler. 1 haftadan sonra ona telefon edip söylediler: sizi çok beğendik, sizinle de birlikte çalışmak isteriz. O zaman ona televizyonda ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketi olan «Azercell»in reklam Viteslerinde çekilmek teklifi aldı. Bu başarıdan sonra 2006 yılında ona "The Best Model of Azerbaijan" ulusal model yarışmasının eleme turlarında yer alması teklif edildi.

2006 yılının Kasım ayında Azerbaycan'ın halk sanatçısı Aygün Kazımova'nın yönetimi altında «Best Model Of Azerbaycan 2006" ulusal model yarışmasına katıldı ve bu yarışın galibi oldu. Rüstem birinci olacağına hiç inanmıyordu. Fakat jüri ekibi tarafından 14 katılımcı içinde seçilip birinci olduktan sonra kendisine söz verdi ki, çalışacağım ki: "her zaman ve her yerde birinci olayım!

Ne yazık ki 2006 yılında Azerbaycan'ı dünya yarışmasında temsil etmek belli nedenlerden ona kısmet olmadı. Ama buna rağmen 2007 yılın Kasım ayında ulusal Azerbaycan'ın yarışmasının Başkanı Nahit Kabakçı ve Azerbaycanlı modelyer Fahriye Halafovanın yönetimi altında "The Best Model Of Azerbaijan 2007» geçirildi. Kendini denemek için Rüstem ikinci kez bu yarışmaya katıldı ve bu yarışı başarıyla başa vurup yarışın galibi oldu. Yarışmanın esas ödülünü kazandı ve öyle 2007 yılın Aralık ayında Azerbaycan Devleti adına Türkiye'ye uluslararası model yarışması olan "The Best Model of the World 2007» yarışmasına çıktı. 2007 yılın Aralık ayında İstanbul kentinde yapılan "The Best Model of the World 2007" müsabakasının 90 ülkeden katılımcıları arasında birincilik ödülün kazandı ve dünya moda alemine vesikasını aldı.

Rüstem'in bu kazandığı başarıdan sonra 2007 yılında Türkiye'de sinema şirketleri film ve dizilere oyuncu gibi başrollerde çekilmek teklifinde bulundu. Ama ne yazık ki o yıl dünyada ekonomik kriz yaşandığı için teklif aldığı filmlerin çekimleri durduruldu ve Rüstem vatanı Azerbaycan'a döndü. Bakü'de modellik kariyerini devam etti. Yerli, türk ve yabancı şirketlerin "Nissan», «Çinici Collection", "Samsung», «Safe life Azerbaijan» ve başka şirketlerin reklam Viteslerinde çekildi.

ABD hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nın New York şehrine yerleşti. Modellik aleminin tam inceliklerini öğrenmek için New York'un özel modellik okuluna girdi. Ayrıca oyunculuk dersleri geçiyor. Gelecek kariyerini sinemayla ilişkilendiriyor. Şu anda ise Rüstem "Red Model Management New York City" moda ajansında model gibi çalışıyor.

2012 yıl Rüstem için başarılı bir yıl oldu. New York'ta dünyaca ünlü Amerikalı modelyer Michael Bastian moda fuarı oldu. Rüstem, o Fuarın açılışın etti ve podyumda Michael Bastianın moda erkek giyimi kolleksiyalarını yayımladı. Amerikalı modelyer Adrian Alisin "Haute Couture Fashion Show 2012» moda fuarının "yeni 2012 Yıl koleksiyonu"nun gösterisin etti. İşte bu zamanda ünlü Amerikalı modacı, kostüm ressamı ve tasarımcı Patricia Field "W-shop" erkek aksesuar kolleksiyalarının gösterisinde bulundu. Şu anda ise Rüstem'i New York'un erkek giysileri "Century 21" kampanyasının ana reklam Viteslerinde ve büyük ticaret merkezlerinde gösteriliyolar. 2012 yılında "Century 21» firmasının reklam yüzü seçildi. New York şehrinin en büyük ve ana merkezi ilçesi olan Manhattan'da, "Times Square" meydanının reklam Viteslerinde ve ilan panolarında Rüstemin duvar firma giysilerinin reklamları gidiyor.

2012 yılının Aralık ayında belgelerini New York'un "Kingsborough Community College" Kolejine verdi ve kabul olundu. Şu an Rüstemin ismi ABD'nin öğrenciler listesine gidiyor. 2013 yılından bu kolejin öğrencisi gibi bitirdikten sonra ikinci yüksek eğitimini alıcak.

Diğer projeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 yılında Rüstem Cebrayilovu bir manken gibi dünyanın en prestijli, en ünlü ve en gösterişli brend kolleksiyalarının listesine eklediler:

  • Moda endüstrisi: «Brioni», «Gucci», «Yves Saint Laurent (brand)», «Dolce & Gabbana», «Marc Ecko», «Çinici Collection», "Century 21»
  • Moda gösterisi: «Proexport / Columbia fashion show», «Adrian Alice fashion show», «Micheal Bastian fashion show», «Calvin Klein Inc. | Calvin Klein fashion show»
  • Reklam kompaniyaları: «Cream & Chillingworth», «Radding (lenox Bridal shoot)», «Sandro campaign Paris", "Safe life of Azerbaijan», «Azercell», «Nissan», «Samsung »
  • Dergilerin yüz bölümü "Viral fashion magazine», «Time Out magazine», «New York magazine», «Psychology Today", "Wedding magazine», «Details magazine», «Dew magazine», «Vouge magazine »...

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]