Pyotr Alekseyev direniş hareketi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Petr Alekseyev Direniş Hareketi (PADH) (Dvijeniye Soprotivleniya imeni Petra Alekseyeva, rus.: Движение сопротивления имени Петра Алексеева (ДСПА)) — Rusya'daki sol siyaset örgütü, Sankt-Peterburg'daki Dmitriy Jvaniya gazeteci ve politik militanın inisiyatifiyle 2004 yılında kurulmuş. PADH Rusya'nın birkaç şehrinde var ama en güçlü olan Sankt Petersburg'dadır.

İdeoloji, amaçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

PADH, kapitalizmdeki toplumsal ve ekonomik gelişmenin mantığına karşı çıkıyor, çünkü bu mantık yüzünden en fakir insanların sayısı gün geçtikçe artıyor, sosyal eşitsizlik artıyor, insanların özgürlüğü eziliyor, ekolojik katastrofu yaklışıyor. PADH, buna alternatif olarak sosyalist planlı ekonomi ve doğal kaynakların rasyonel kullanılması, işçilerin ve medeni özerkliğinin gelişmesiyle oluşturan toplumu savunuyor.

PADH, zora dayanmayan yöntemlerle, «sürekli ve her yerde » araçlarla sosyalist ajitasyon yapıyor. Hareketin programındaki önemli noktalardan birisi şu ki PADH grup olarak iktidara gelmekten vazgeçti. PADH'ın ana amacı kapitalist sistemine karşı kitlesel taban hareketi oluşturmaktır.

Hedefleri:

  • Sade vatandaşların (işçilerin, öğrencilerin, yerel medeni grupların) hak arama mücadelesine birey olarak katılmaktır.
  • halka işçilerin amaçlarının aynı olduğunu anlatmak;
  • en alt kesimlerle sosyalizm idealinin propagandasını yapmak.

PADH ağ bir örgütüdür yani tüm kararlar oylamayla veriliyor.

Yayın organları[değiştir | kaynağı değiştir]

PADH, «DSPA-Info» haber-siyasi bülten çıkarıyor. 2008 yılından itibaren PADH sendika örgütleriyle beraber bağımsız sendikaların bültenini çıkarmakta yardımcı oluyor.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]