Pride London

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2008 Pride London; Trafalgar Meydanı'ndaki ana sahne.

Pride London, her sene ya Haziran ya da Temmuz'da yer alan LGBT onur yürüyüşünü başta olmak üzere Londra'da LGBT etkinlikleri hazırlayan ve düzenleyen kayıtlı bir lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender sivil toplum kuruluşudur. En son Pride London yürüyüşü 2 Temmuz 2011 tarihinde yer aldı. 2010'daki yürüyüşe 1 milyon kişi katılıp Birleşik Krallık'ın en büyük açıkhava etkinliği olmuştur.[1] Önümüzdeki yürüyüş World Pride etkinliği olacak ve 7 Temmuz 2012 tarihinde yer alacaktır.[1]

Pride London kayıtlı bir sivil toplum kuruluşudur.[2] Örgüt, bir yönetim kurulu dahil olmak üzere gönüllüler tarafından işlenir. Pride London'ın belirttiği amacı, profesyonel bir Onur Festivali ve hem Londra merkezinden geçen bir yürüyüş, hem siyasi bir miting hem de merkezde tüm halka açık bedava eğlenceden oluşan bir senevî Onur Günü düzenlemektir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Pride London" (İngilizce). Pride London (resmi site). 16 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2011. 
  2. ^ "Pride London, Registered Charity no. 1104774" (İngilizce). Charity Commission for England and Wales. Erişim tarihi: 8 Haziran 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Pride London ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur