Prensesin Uykusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Prensesin Uykusu
Filmin afişi
YönetmenÇağan Irmak
YapımcıMustafa Oğuz
SenaristÇağan Irmak
AnlatıcıÇağlar Çorumlu
OyuncularÇağlar Çorumlu
Sevinç Erbulak
Genco Erkal
Alican Yücesoy
Şevval Başpınar
Ayşe Nil Şamlıoğlu
Funda Şirinkal
Baran Ayhan
MüzikRedd
Görüntü yönetmeniGökhan Tiryaki
Sanat yönetmeniBarış Dinçel
KurguBora Gökşingöl
StüdyoMost Prodüksiyon, İmaj
CinsiSinema filmi
TürüDram
RenkRenkli
Yapım yılı2010
Çıkış tarih(ler)i19 Kasım 2010, Türkiye
Süre110 dakika
DilTürkçe
Resmî sitesi

Prensesin Uykusu, Çağan Irmak'ın yönettiği 2010 yapımı sinema filmidir. Çağan Irmak'ın, Redd grubunun 2006 yılında çıkan Kirli Suyunda Parıltılar albümünde yer alan "Prensesin Uykusuyum" şarkısından ilham alarak senaryosunu yazdığı[1] filmin yapımcılığını Most Production ve İmaj üstlenmiştir. Film müzikleri de filme ismini veren şarkının yaratıcısı Redd tarafından hazırlanmıştır, soundtrack albüm Prensesin Uykusu 14 Ekim 2010'da yayınlanmıştır. Bu albümün filmle aynı adı taşıyan "Prensesin Uykusuyum" şarkısına Çağan Irmak tarafından 11 Eylül 2010'da klip çekilmiştir.

Nisan 2010'da çekimleri başlayan film ağırlıklı olarak Halkalı ve Yeşilköy'de gerçekleşmiştir,[2] 5 Kasım 2010 tarihinde Londra Türk Film Festvali'nde ilk kez gösterilen film, Türkiye'deki galasını 11 Kasım 2010 tarihinde Maslak TİM Show Center’da Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın ev sahipliğinde gerçekleşmiştir. Film 19 Kasım 2010'da vizyona girdi.[3] Filmin gişe hasılatının büyük bir kısmı Türkiye Eğitim Gönüllleri Vakfı'na bağışlanacaktır. Film ilk üç günde 39.871 kişi tarafından izlenmiştir.[4] Filmin DVD'si Şubat 2011'de Tiglon ve İmaj etiketi ile yayımlanmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir kütüphanede memur olarak çalışan Aziz, kendi küçük dünyasında sakin ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Bir gün mahalleye yeni açılan kuaförün sahibi Seçil ve 10 yaşındaki kızı Gizem, Aziz’in oturduğu apartmana taşınır. Aziz’in yeni komşularıyla renklenen hayatı, küçük kızın daldığı uzun uykuyla gölgelenir. Gizem’in daldığı uykunun tetiklediği bambaşka olaylarla, sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bu insanlar birlik olup, kaderi değiştirmeye çalışırlar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Aday olduğu ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

  • En İyi Film Müziği (Redd)
  • En İyi Kadın Oyuncu (Sevinç Erbulak)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "İlhamı Redd'den aldı". 3 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2011. 
  2. ^ "Prensesin uykusu bitiyor" 7 Mayıs 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Hürriyet, 4 Mayıs 2010. 29 Ağustos 2010 tarihinde erişildi.
  3. ^ "Çağan Irmak’tan güleryüzlü bir film: Prensesin Uykusu" 5 Eylül 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 29 Ağustos 2010 tarihinde erişildi.
  4. ^ "Prensesin Uykusu"nu üç günde kaç kişi izledi. 23 Kasım 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 22 Kasım 2010 tarihinde erişildi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]