Porto carras

Koordinatlar: 40°04′44″K 23°47′52″D / 40.07889°K 23.79778°D / 40.07889; 23.79778
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sithonia Hotel'in dışarıdan görünümü.
Meliton Hotel

Porto Carras, (Yunanca: Πόρτο Καρράς) Yunanistan'ın kuzeyinde, Chalkidiki yarım adasında bulunan ve Porto Carras Grand Resort olarak bilinen, aynı zamandada çok ünlü [kaynak belirtilmeli] ve büyük bir tatil köyüdür. Yunanistan'ın en büyük ikinci şehri olan Selanik'e yaklaşık 120 km uzaklıktadır.

Porto Carras, Yunan iş adamı ve armatör Yannis Carras tarafından kurulmuştur. Aslen ünlü mimar Walter Gropius ile planlanan tatil köyünün inşaatına ancak ölümünden sonra 1973 yılında başlanılmıştır. Proje Halkidiki yarımadasının turizminde devrim yarattı.[kaynak belirtilmeli] Porto Carras Grand Resort bünyesinde iki büyük otel barındırmaktadır, beş yıldızlı Meliton ve Sithonia ayrıca bir de bungalovlardan oluşan Village Inn. Bunun yanı sıra 45,000 zeytin ağacı, basket ve futbol sahası, tenis kortu, golf sahası, binicilik kulübü ve 475,000 m²'lik alanı kaplayan bir bağ bulunmaktadır. Porto Carras kuzey Yunanistan'ın en büyük özel marinasına ve bir Spa Center'a ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda restoranlar, barlar ve sinema salonu barındırmaktadır. Porto Carras'ın şu andaki sahibi merkezi Atina'da olan Olympiaki Techniki AE'dir.

Porto Carras tatil köyü geleneksel Yunanistan köyü olan Neos Marmaras'a yakındır. Neos Marmaras çok sayıda restoranları, kafeteryaları ve dükkanları ile yaz döneminde yoğun olan turistik bir köydür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]