Polis Akademisi 5: Miami Sahili Görevi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Police Academy 5: Assignment Miami Beach sayfasından yönlendirildi)
Polis Akademisi: Miami Sahili Görevi
Police Academy 5: Assignment Miami Beach
Film afişi
YönetmenAlan Myerson
YapımcıPaul Maslansky
Donald West
SenaristStephen Curwick
Neal Israel
OyuncularBubba Smith
David Graf
Michael Winslow
Leslie Easterbrook
Matt McCoy
G.W. Bailey
George Gaynes
MüzikRobert Folk
Görüntü yönetmeniJames Pergola
KurguHubert C. de la Bouillerie
DağıtıcıWarner Bros.
TürüKomedi/Macera
Yapım yılı1988, ABD
Süre90 dakika
Dilİngilizce
Önceki filmPolice Academy 4: Citizens on Patrol (1987)
Devam filmiPolice Academy 6: City Under Siege (1989)

Police Academy 5: Assignment Miami Beach Serinin 5. filmi olup Matt McCoy, Janet Jones, Rene Auberjonois, ve Archie Hahn katılmıştır.

Filme, dil ve mizah dalında PG derecesi verildi.

Steve Guttenberg, Three Men and a Baby adlı filmini çekmesiyle ilgili zamanlama çakışmaları nedeniyle bu filmde rol alamadı. Yapımcılar bunun yerine Matt McCoy'u yeni bir karakter olarak seçmeye karar verdiler.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Serinin bu bölümünde Kahramanlarımız Miami'ye bir ödül törenine davetlidir. Hem ödül hem de tatil için ünlü tatil cenneti ve turizm kenti olan Miami'ye giderler. Ancak Miami'ye geldiklerinde havaalanında Lassard yanlışlıkla 3 milyon dolar değerinde elmas bulunan çantayı alınca mücevher hırsızları paniğe kapılır. Çünkü kumandan Lassard'ın çantası bir mücevher hırsızının çantası ile birbirine karışır. Lassard kendisinin zannetiiği içi mücevher taşlarıyla dolu çantayı alıp oteline giderken, hırsızların kendilerinin diye aldıkları çanta ile ortada kalırlar. Bunun için Lassard'ı kaçırıp çantaya kavuşmak isterler ve bundada başarılı olurlar. Lassard ise kendisini kaçıranların polis olduklarını ve tatbikat yaptıklarını zanneder ve bu çok hoşuna gider. Bu yüzden hırsızların işini kolaylaştıracak tüyolar verir, onlara yardımcı olur ve tabi onu kurtarmak isteyen kahramanlarımızın işide zorlaşır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Briggs, Joe Bob (17 Nisan 1988). "Another 'Police Academy'? No. 5's The Charm, Folks". Orlando Sentinel. Tribune Publishing. 10 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2010.