Percé

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Percé, Quebec sayfasından yönlendirildi)
Köy ve ünlü kayalığı.
Percé kayalığı, gel git zamanı.

Percé Kanada'da 2006 sayımlarına göre 3.419 nüfuslu, Québec, Gaspé Yarımadası'nın tepesinde bulunan küçük, turistik bir köydür.

Alanı 432,39 km2'dir. Kentin önemi Mi'kmaq insanları için büyüktür; 17. yüzyılın sonrasında Avrupa göçmenlerinden Charles Robin'in balıkçılık endüstrisinin temellerini atmasıyla Gaspé Yarımadası'nın en önemli balıkçılık merkezi haline gelmiştir.

Turistleri çeken Percé Kayası ve Bonaventure Adası'ndaki bazı binalar, günümüzde hala yapılan balıkçılıkla ilgilidir.

Turistlik yerleşimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Percé kayası; turistik, etkileyici büyüklükte, renkte ve güzellikte ve Joli Dağı'ndan Sainte-Anne ve Pic de l'Aurore Dağları'na kadar her yerden görülebilen bir doğa harikasıdır. Turistler, gelgit zamanı kayanın içerisinden yürüyebilirler.

Bonaventure adası, 4,16 km2 alanıyla Percé kasabasının bir tarafını kaplar. Alan, dünyanın en önemli sümsük kuşu kolonilerinin ve diğer iri martılar ve karabataklar gibi kuş türlerinin üreme dönemleri göç ettiği alanlardır.

Percé'nin içte kalan kesimleri, diğer yerler kadar iyi bilinen, görülmeye değer yarıklarıyla, karanlık Blanc Dağı'yla ve her yerden görülebilen Cannes-de-Rocheswith ile kaplıdır. Sainte-Anne dağı, 375 metre yüksekliği, Miscou adası ve New Brunswick deniz manzarasıyla ünlüdür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]