Paul Cornu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Paul Cornu
Doğum15 Haziran 1881
Ölüm6 Haziran 1944 (62 yaşında)
MilliyetFransız
MeslekPilot, mühendis
Tanınma nedeniİlk motorlu helikopteri uçurması
Cornu'nun icat ettiği helikopter

Paul Cornu (15 Haziran 1881 - 6 Haziran 1944), Fransız mühendis ve mucit. 13 Kasım 1907 tarihinde ilk motorlu helikopteri uçurmayı başarmıştır. II. Dünya Savaşı'nda Müttefikler'in bir bombardımanı sırasında ölmüştür.

Rumen kökenli Paul Cornu, Fransa'nın Glos la Ferrière şehrinde doğdu ve on üç çocuktan biriydi. Küçük yaşta babasına nakliye şirketinde yardım etti. Dünyanın ilk başarılı insanlı döner kanatlı uçağını tasarlayarak tarih yazdı.

Cornu ilk olarak 2 hp Buchet motorla çalışan insansız bir deneysel tasarım geliştirdi.

İnsanlı helikopteri 24 beygir gücünde (18 kW) Antoinette motorla çalıştırılıyordu. Bu inşaatın pilotluğunu 13 Kasım 1907'de Fransa'nın Normandiya kentinde kendisi gerçekleştirdi. Daha önce bir Fransız helikopteri olan Breguet -Richet Gyroplane I kendi gücüyle havalanmayı başarmıştı ancak bu konumda tutulmuştu. yerde duran adamlar tarafından. Cornu'nun performansı kayda değer bir ilerlemeydi çünkü uçağı ek destek olmadan uçtu ve Cornu'yu 20 saniye boyunca yaklaşık 30 cm (1 ft) kaldırdı. Ne yazık ki bu ilk helikopterin manevra kabiliyeti çok düşüktü ve yalnızca birkaç ek uçuşu vardı. Bisiklet üreterek geçimini sağlamak zorunda olan bu teknik öncü tarafından inşaat pek fazla geliştirilemedi.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Paul Cornu, 1944 yılında Fransa'nın Lisieux kentinde, İkinci Dünya Savaşı'nın Normandiya çıkarmalarına eşlik eden Müttefiklerin bombardımanı sırasında evi yıkılınca 62 yaşında öldü.