Patrick vive ancora

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Patrick vive ancora
Film Afişi
YönetmenMario Landi
YapımcıGabriele Crisanti
SenaristPiero Regnoli
OyuncularSacha Pitoëff
Gianni Dei
Mariangela Giordano
MüzikBerto Pisano
Görüntü yönetmeniFranco Villa
KurguMario Salvatori
CinsiSinema filmi
TürüKorku
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i1980
Süre96 dakika
Ülkeİtalya İtalya
Dilİtalyanca

Patrick vive ancora, (Türkçe anlamı: Patrick hâlâ yaşıyor) yönetmenliğini Mario Landi'nin üstlendiği 1980 tarihli İtalya yapımı düşük bütçeli erotik korku filmidir.[1] Richard Franklin'in yönettiği Patrick filminin gayriresmî devam bölümüdür.[2] B filmi olan filmde Carmen Russo ve Mariangela Giordano gibi genç oyuncular da yer almıştır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Patrick Herschell ve babası kendi arabalarıyla yolculuk ederlerken araba arızalanır ve ardından yol kenarında yardım beklerler. Bu sırada yoldan geçen bir arabadan atılan şişe Patrick'in kafasına çarpar ve Patrick komaya girer. Patrick'in babası Dr. Herschell ise oğlunun iyileşemeyeceğini anlayınca onu tedavi kliniği olarak kullandığı villasına getirir. Buraya içlerinde bir siyasetçi ve atlet bulunan 5 kişiyi haftasonu terapisi için davet eder. Diğer taraftan gün geçtikçe telekinezik güçleri artan Patrick, bu gücünü davetlileri öldürmek için kullanır. Dr. Herschell ise oğlunun komaya girmesine neden olan adamdan intikam almak ister.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Paolo Mereghetti, Alberto Pezzotta (2001). "Il Mereghetti: dizionario dei film 2002". Baldini & Castoldi. ss. s. 1533. ISBN 88-8490-087-5. 
  2. ^ Louis Paul (2005). "Italian horror film directors". McFarland. ss. s. 291. ISBN 0-7864-1834-6.