Pallet Kasabası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Pallet sayfasından yönlendirildi)
Pallet Kasabası

Pallet Kasabası (İngilizce: Pallet Town; Japonca: マサラタウン Masara Town), Pokémon dünyasında kurgulanmış bir mekandır. Kanto bölgesinin güneyinde yer alan kasaba, bazı Pokémon oyunlarında ve animesinde tanıtılmıştır. Diğer dillerde ve dublajlarda alternatif isimleri bulunsa da, çoğunlukla İngilizce'deki Pallet kelimesinin çevirisinden yola çıkılarak kullanılmıştır.

Ana seri Pokémon oyunları olan Pokémon Red, Green, Blue, Yellow, Gold, Silver, Crystal, FireRed, LeafGreen, Heart Gold ve Soul Silver versiyonlarında yer almaktadır. Red, Green, Blue, Yellow, Fire Red ve Leaf Green versiyonlarında oyunun ana karakteri, bu kasabada doğmuştur ve yolculuğuna burada başlamaktadır. İlk Pokémon'u Bulbasaur, Charmander, Squirtle ya da Pikachu'yu (Yellow sürümünde yalnızca) bu kasabada almaktadır. Rakibi ve aynı zamanda komşusu olan yaşıtı Gary Oak ise onunla aynı anda yolculuğa başlamaktadır. Profesör Oak da bu kasabada ikâmet etmekte, önemli araştırmalarını buradaki laboratuvarından sürdürmektedir. Gold, Silver, Crystal, Heart Gold ve Soul Silver versiyonlarında ise, baş karakter Johto serüveninin sonunda Kanto bölgesini ziyaret ettiğinde erişilebilmektedir.

Animenin ilk bölümünde olayların gerçekleştiği mekân olan Pallet Kasabası, her bölgenin sonunda Ash'in lig yolculuğunun sona ermesi sonucu evine dönmesiyle tekrar gösterilmektedir. Tıpkı oyunlardaki gibi, Profesör Oak animede de laboratuvarını bu kasabada kurmuş, burada asistan ekibi ve üzerinde çalıştığı Pokémon'larıyla yaşamaktadır. Ash, altı Pokémon sınırı olan takımı dolduğunda ya da yeni bir bölgeye serüvene başlamaya karar verdiğinde, genellikle Pokémon'larını Profesör Oak'ın laboratuvarında bırakmaktadır. Ayrıca ana karakter olan Ash Ketchum'un annesi, Delia Ketchum da, Pokémon'u Mr. Mime ile bu kasabada ikâmet etmektedir.