One Tree Hill (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(One Tree Hill (TV series) sayfasından yönlendirildi)
One Tree Hill
TürDrama
Proje tasarımcısıMark Schwahn
BaşrolChad Michael Murray
James Lafferty
Hilarie Burton
Bethany Joy Galeotti
Sophia Bush
Ülke ABD
Bölüm sayısı188
Yapım
YapımcıMark Schwahn
Gösterim süresi42 dk.
Yayın bilgileri
KanalWB (2003-2006) The CW (2006 -2012)
Yayın tarihi23 Eylül 2003 - 5 Nisan 2012

One Tree Hill, Mark Schwahn tarafından yaratılan ve 23 Eylül 2003'te The WB'de ilk kez gösterime giren bir Amerikan gençlik, drama televizyon dizisidir.[1] Dizinin üçüncü sezonundan sonra The WB, UPN ile birleşerek The CW'yi oluşturdu ve dizi 27 Eylül 2006'dan 2012'de sona erene kadar Amerika Birleşik Devletleri'nde The CW tarafından yayınlandı. Kuzey Karolina'daki kurgusal Tree Hill kasabasında geçen dizi, başlangıçta okullarının basketbol takımında yer almak için yarışan Lucas (Chad Michael Murray) ve Nathan Scott (James Lafferty) adlı iki üvey kardeşin hayatlarını ve kardeşlerin aşklarından kaynaklanan dramı konu alıyor.

Çekimlerin çoğu Wilmington, Kuzey Karolina ve çevresinde gerçekleşti. Sahnelerin çoğu USS North Carolina savaş gemisinin yakınında ve North Karolina Wilmington Üniversitesi kampüsünde çekildi. Dizinin ilk dört sezonu ana karakterlerin lise yılları boyunca yaşadıklarına odaklanıyor. Bu sezonlarda, karakterlerin küçük bir kasabada büyümenin zorluklarıyla yüzleşirken beklenmedik ilişkiler kurduklarını görüyoruz. Ancak, beşinci sezonun başında Schwahn, zaman çizelgesini dört yıl ilerleterek karakterlerin üniversite sonrası hayatlarını göstermeye başladı. Bu sezon, üniversite yıllarına geri dönüşlerle desteklenen yeni bir hikâyeye yer verdi. Daha sonra Schwahn, altıncı sezonun sonundan yedinci sezonun başına kadar on dört ay daha atlama yaptı.[2] Açılış jeneriğine başlangıçta Gavin DeGraw'ın "I Don't Want to Be" şarkısı eşlik ediyordu. Tema beşinci sezonda açılıştan kaldırıldı; Schwahn bunun nedeninin prodüksiyon maliyetlerini düşürmek, hikâyeye daha fazla zaman ayırmak ve şarkının ana karakterlerin ergenlik geçmişini şimdiki olgunluklarından daha fazla temsil ettiğini düşünmesi olduğunu söyledi.[3] Jenerik daha sonra sadece siyah bir arka plan üzerine yazılmış başlıktan oluşuyordu. Tema, izleyici talebine yanıt olarak 8. sezon için geri getirildi ve her hafta farklı sanatçılar tarafından söylendi.

Prömiyerini 2,5 milyon izleyiciyle yapan dizi, ikinci haftasında 3,3 milyona yükselerek 2003-2004 televizyon sezonunda ikinci bölümünde yükselişe geçen üç diziden biri oldu. Birinci sezon ortalama 3,5 milyon izleyiciyle devam etti ve ikinci sezon haftalık 4,3 milyon izleyici ortalaması yakaladı.[4] Dizi çok sayıda ödül adaylığı aldı ve iki Gençlerin Seçimi Ödülü kazandı.

12 Mayıs 2009'da, Murray ve Hilarie Burton'ın (Peyton) yedinci sezon için geri dönmeyi reddettikleri doğrulandı, ancak yaşananlara ilişkin açıklamalar farklılık gösterdi. Onların karakterleri (Lucas ve Peyton) dizi boyunca beş ana kahramandan ikisi olmuş ve dizinin ana aşk hikâyelerinden birini oluşturmuştu.[5][6][7] 17 Mayıs 2011'de The CW, One Tree Hill'in dokuzuncu ve son sezonu için anlaştı ve 13 bölümlük sipariş verdi.[8] Bethany Joy Lenz (Haley) ve Sophia Bush (Brooke) son bir sezon için tam zamanlı düzenli oyuncular olarak anlaştılar ve Lafferty yarı zamanlı düzenli oyuncu olarak yer aldı.[9] Murray, 11 Ocak 2012'de prömiyeri yapılan final sezonunda özel bir sahne için geri döndü.[10][11] Dizi, Smallville, 7th Heaven ve Supernatural'dan sonra The CW ağında veya onu oluşturmak için bir araya gelen ağlarda (The WB ve UPN) en uzun süre devam eden dördüncü dizidir. Dizi 4 Nisan 2012 tarihinde sona ermiştir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör/Aktris Rolü Sezon Bölüm
Chad Michael Murray Lucas Scott 6 130
James Lafferty Nathan Scott 9 188
Hilarie Burton Peyton Sawyer 6 130
Bethany Joy Galeotti Haley James Scott 9 188
Sophia Bush Brooke Davis 9 187
Shantel VanSenten Quinn James 3 57
Austin Nichols Julian Baker 3 69
Paul Johansson Dan Scott 9 159
Lee Norris Marvin "Mouth" McFadden 9 171
Barbara Alyn Woods Deb Scott 6 103
Moira Kelly Karen Roe 6 90
Barry Corbin Coach Whitey Durham 4 86
Antwon Tanner Antwon "Skills" Taylor 6 79
Craig Sheffer Keith Scott 4 56
Danneel Harris Rachel Gatina 3 42
Jackson Brundage James Lucas Scott 2 42
Lisa Goldstein Millicent Huxtable 2 40
Brett Claywell Tim Smith 4 33
Bevin Prince Bevin Mirskey 4 33
Vaughn Wilson Fergie 6 31
Cullen Moss Junk 6 28
Bryan Greenberg Jake Jagielski 3 25
Ashley Rickards Samantha Walker 1 22
Kieren Hutchison Andy Hargrove 3 19
Kate Voegele Mia Catalano 2 19
Shawn Shepard Müdür Turner 4 18
Kelsey Chow Gigi Silveri 3 18
Michaela McManus Lindsey Evelynn Strauss 2 17
Stephen Colletti Chase Adams 3 16
Tyler Hilton Chris Keller 4 29
Torrey DeVitto Bakıcı Carrie 2 16
Robbie Jones Quentin Fields 2 16
Daphne Zuniga Victoria Davis 2 14
Joe Manganiello Owen Morello 2 12
Burgess Jenkins Bobby Irons 2 12
Daniella Alonso Anna Taggaro 1 11
Michael Copon Felix Taggaro 1 11
Maria Menounos Jules 1 10
Emmanuelle Vaugier Nikki 2 10
Sheryl Lee Elizabeth 'Ellie' Harp 2 9
Matt Barr Psikopat Derek/ Ian 1 7
Kevin Kilner Larry Sawyer 1 6
Michael Trucco Cooper Lee 3 6
Rick Fox Daunte 1 5
Thomas Ian Griffith Larry Sawyer 2 5
Katherine Bailess Erica Marsh 1 5
Colin Fickes Jimmy Edwards 2 4
Lindsey McKeon Taylor James 1 4
Ernest Waddell Derek Sommers 2 4
Evan Peters Jack Daniels 1 4
Rey Valentin Nick Chavez 1 3
Allison Scagliotti Abby Brown 1 3
Robert Buckley Clay Evans 3 57

Sezon Özetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

1.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Tree Hill, ABD'nin North Carolina eyaletinde yer alan küçük bir kasabadır. Kasabada bulunan lisenin ismi Tree Hill High School (Tree Hill Lisesi) ve bu lisenin basketbol takımının ismi de Tree Hill Kuzgunları (Tree Hill Ravens)'dır. Burada yaşayan Lucas Scott ve Nathan Scott, birbirlerinin üvey kardeşi olmalarına rağmen, hiç konuşmamaktadırlar. Ortak bir babaya (Dan Scott) sahip olmalarına ve aynı yerde büyümelerine, hatta aynı liseye gitmelerine karşın birbirleriyle hiçbir iletişim kurmamışlardır.

Dan Scott, gençlik yıllarında, Lucas'ın annesi Karen Roe ile birlikte olmuş ve Karen hamile iken üniversiteye gitmiştir. Ardından onu terk etmiş ve üniversitede tanıştığı, Nathan'ın annesi, Deb ile tanışmış ve onunla evlenmiştir. Nathan dünyaya geldikten sonra, onu lüks ve zenginlik içinde büyütmüş, türlü olanaklar sağlamış ve aynı zamanda kendisi gibi lise takımında oynayan iyi bir basketbolcu olmasını sağlamıştır. Bütün bunları yaparken, diğer oğlu Lucas'ı reddetmiştir. Lucas'ı annesi büyütmüş ve onları Dan'in ağabeyi Keith Scott desteklemiştir. Keith, Lucas'ın yaşamında baba rolünü üstlenmiştir. Bunun bahane nedeni her ne kadar kardeşi Dan'in Karen ve Lucas'ı reddetmesi olsa da; gerçek nedeni, Karen'a ergenlik zamanından beri hissettiği platonik aşktır.

Nathan, babası tarafından ısrarlı bir şekilde basketbol konusunda teşvik edilmekteydi. Nathan da, bir üniversiteden basketbol bursu kazanabilmek için lise takımında iyi bir şekilde oynar. Bu arada Lucas da en az Nathan kadar yeteneklidir. O da yeteneğini nehir kenarında bulunan basket sahasında göstermektedir. Bir gün Keith, lise takımının koçu Whitey Durham'a, Lucas'ın nehir kenarı sahasındaki oyununu izletir. Tam bu sırada Nathan ve takımdaki serseri arkadaşları, kazandıkları bir maçın ertesinde okul otobüsünü kaçırırlar ve polis tarafından yakalanırlar. Takımdaki birçok oyuncu, süresiz takımdan uzaklaştırılır. Nathan, babasının girişimleriyle bu uzaklaştırmadan kurtulur. Tüm bu gelişmelerin ardından, Koç Durham, takımdaki boşluğu gidermek için Lucas'ı kadroya alır. Bu, Nathan ve Dan'i rahatsız eder ve Dan, Nathan'dan, Lucas'ın takımda oynamasının işleri çok zorlaştıracağından, onu bir kenara itmesini ve elinden geleni yapmasını ister. Bu sırada Lucas da, Nathan'ın kız arkadaşı Peyton Sawyer'dan hoşlanmaya başlar ve bunu Nathan fark eder. Nathan da Lucas'ı etkilemek için, Lucas'ın en yakın arkadaşı olan Haley James ile yakınlaşır. Fakat kendini tutamaz ve Haley'e aşık olur. Bu olay, Lucas ve Haley'nin arasındaki arkadaşlıkta bazı gerginliklere neden olur.

Daha sonra Lucas, Peyton'ın en yakın arkadaşı olan Brooke Davis ile çıkmaya başlar. Fakat Peyton'a olan ilgisini gizleyemez ve daha sonra Brooke, Lucas ve Peyton arasında bir şeyler olduğunu keşfeder. Ardından Brooke, Lucas'a hamile olduğunu söyler. Lucas çok korkar ve ilk defa babası Dan'in neler hissettiğin çok iyi anlar. Fakat daha sonra Brooke, yalan söylediğini ve bunu sadece kendisini aldattığı için ve Lucas'tan intikam almak istediği için yaptığını itiraf eder. Bu olanlar Peyton ve Brooke arasında soğuk rüzgarlar estirmiş ve ikilinin arasını bozmuştur. Fakat Peyton, Brooke ile olan arkadaşlığının tüm erkeklerden daha önemli olduğunu anlar. Peyton daha sonraları, takımın bir diğer oyuncusu Jake Jagielski ile yakınlaşır. Jake'in Jenny adında 6 aylık bir bebeği vardır. Jenny'nin annesi Nikki'nin çıkagelmesi tüm olayları karıştırır. Lucas'ın barda tanıştığı Nikki ile tek gecelik kaçamak yaşaması tüm şimşekleri üzerine çekmesine yol açar. Nikki'nin ısrarlı bir şekilde Jenny'i velayetine almak istemesi üzerine Jake, bebeğini korumak için Tree Hill'i terkeder. Kısacası Jake de Peyton'ı yalnız bırakır.

Karen, İtalya'da bir aşçılık okuluna kabul edilir ve kasabadan altı haftalığına ayrılmak zorunda kalır. Ayrılırken Lucas'ı Keith'e emanet eder. Lucas, annesinin geleceği gün Keith ile onu karşılamaya giderken araba kazası geçirir. Lucas kazadan ağır yara alarak kurtulur ve tesadüfen orada olan Dan tarafından hastaneye kaldırılır. Arabayı içkili kullandığı için Karen, Keith'e çok kızar. Böylece aralarındaki romantik oluşum yok olma düzeyine gelir. Bu sırada Deb ve Karen barışıp arkadaş olurlar ve iş ortaklığına başlarlar. Ardından Keith, Karen'a evlenme teklifi eder ve geri çevrilir. Dan de Lucas'ın hastane masraflarını karşılaması için Keith'in tamirhanesini kendisine satması için baskı yapar. Keith tamirhaneyi satar ve Tree Hill'de hiçbir şeyinin kalmadığı gerekçesi ile Charleston'a taşınır.

Sezon finalinde, Koç Whitey, bir göz ameliyatı için hastanededir. Takım artık play-off'larda oynamaktadır. Takım koçluğunu da Dan üstlenmiştir. Lucas ve Nathan babalarına karşı beraber hareket ederler. Takım maçı kaybeder ve elenir. Başka bir gün Dan, karısı Deb ve kardeşi Keith'i kendi evinde basar. Deb ile boşanma kararı alırlar ve ertesi gün de boşanma kâğıtlarını imzalarken kalp krizi geçirir. Peyton ve Brooke, hiçbir erkeğin aralarına giremeyeceğine dair söz verirler ve Lucas'ın onlar için yazdığı veda mektuplarını yakarlar. Bu arada Nikki, Jake'i bulmak için kasabaya gelir. Brooke, Jake Savannah'a gittiği halde Nikki'ye Seettle'da olduğunu söyler. Haley ve Nathan, play-off'lardan sonra bir şeyler yapmayı planlamaktadır ama bu yeterince açık değildir. Lucas, Haley'e veda etmek için gittiğinde ve onları bornozlu gördüğünde şoke olur. Ardından Haley evlendiklerini söyleyince şaşırır. Lucas da Keith ile beraber Charleston'a taşınır.

2.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Charleston'a taşınan Lucas ve Keith, Dan'in hastalığını haber aldıklarında çok geçmeden Tree Hill'e dönerler. Dan'in genetik bir kalp sorunu vardır, doktorları stresten uzak kalmasını isterler. Deb ile karmaşık bir durumsal içine girerler. Nathan ve Haley resmen evlenirler ve birlikte yaşamaya başlarlar. Deb buna karşı çıkar. Lucas, Peyton ve Brooke ile aralarını düzeltmeye çalışır. Bu sırada, Brooke'un yan dairesine Felix Tagarro ve kızkardeşi Anna Tagarro taşınırlar. Felix, Brooke'a göz koyar, bir yandan da Lucas'a içten içe kıskançlık beslemeye başlar ve bunu da çekinmeden çeşitli şekillerde belli eder. Lucas ise Anna ile yakınlaşmaya başlar.

Lucas ve Nathan, babalarının kalp sorununun genetik olduğunu öğrendiklerinde teste girerler. Bu testin sonunda Lucas'ın da Dan gibi bir kalp sorunu olduğu ortaya çıkar. Lucas bu durumu annesi Karen'dan gizlemek zorunda kalır, çünkü tedavi için gerekli ilaçları karşılamak için paraları yoktur. Dan bu masrafları karşılamanın karşılığında Lucas'ın evine taşınmasını sağlar. Bu sırada Keith de, Dan'in hastalığı nedeniyle, onun işine bakmaya başlar. Ama Karen ile arası hala iyi değildir. Nathan, para kazanmak için babasının şirketine geçici olarak bakan amcasının yanında çırak olarak başlar. Böylece iki kardeş, hayatlarında sadece isimlerini bilmeleriyle kaldıkları insanları, bir şekilde yakından tanıma fırsatı bulurlar.

Peyton, Karen'ın yan dükkânında bir kulüp açar ve Karen'ın desteğiyle burada müzik gruplarını çıkararak hayallerini gerçekleştirmeye başlar. Şehre dönen Jake ile kısa süreli bir ilişkisi olur, ama Jake yine ayrılmak zorunda kalır. Brooke, ailesinin iflası ve parasız kalmasıyla birlikte zor dönemler geçirir. Haley ise, bu kulüpte çalmaya çıkan Chris Keller'dan etkilenir ve müzisyen olmaya karar vererek turneye çıkar. Ancak Chris Keller'ın içten içe Haley'e duyduğu ilgi ve Nathan'ın yanlış anlamaları, ikilinin aralarının açılmasına sebep olur. Nathan, turne sırasında Atlanta'ya gider ve Haley'nin mutlu olduğunu görür. Tree Hill'e dönüşte daha kötü olur ve Haley'den ayrılmaya karar verir.

Karen, Lucas'ın doğumu nedeniyle gidemediği üniversiteye gitmeye başlar ve İşletme dersi hocası Andy Hargrove ile yakınlaşır. Keith de, Jules isimli bir müşterisine aşık olur ve çıkmaya başlarlar. Karen'ın Andy ile, Keith'in de Jules ile yakınlaşmaları, Dan'in araya girerek onların ilişkilerini etkilemesi olayları büyütür. Keith'in Jules ile evlenme kararı alması ve hemen ertesinde Dan'in Jules'u, Keith'in ona aşık olması için kiralanmasının Lucas tarafından farketmesi, Dan ile Lucas arasında soğuk rüzgarlar estirir. Lucas durumu annesi Karen ve Andy'e anlatır. Keith'den olayı gizlerler ve Dan'in bir açığını yakalamaya çalışırlar. Ancak büyük bir plan yapan Dan, tüm bunları boşa çıkarır. Evlilik töreni için kilisede bulundukları esnada Jules geçide gelmez ve kiliseden kaçar. Keith büyük bir hayal kırıklığı daha yaşar.

Bu sırada Tree Hill lisesinde Okul Başkanlığı seçimlerini eski başkan Erika Marsh'ı mağlup ederek Brooke kazanır. Aynı dönemde 50 yıl sonra açılacak bir zaman kapsülü yapılır ve öğrenciler hayattan beklentilerini kimsenin bilmediği bir kasette kayda alırlar. Herkes burada çeşitli itiraflarda bulunmuştur.

Anna, cinsel tercihleri yüzünden önceki okulundaki gibi çıkan söylentiler nedeniyle, Felix de bu söylentileri Peyton'ın üzerine yıkmaya çalışması ve okulda bunun için yaptığı disiplinsiz hareketleri nedeniyle okuldan kovulup askeri liseye yazdırılması nedeniyle şehirden ayrılırlar. Brooke, Lucas'ın evinde Karen'ın yanında yaşamaya başlar. Lucas'ın tekrar eve dönmesi ile ikili arasında ilginç yakınlaşmalar olur. Nathan'ın dayısı, Deb'in erkek kardeşi olan ve NASCAR yarışçısı olan Cooper Lee, hem Deb'in Dan ile yaşadığı sorunlar, hem de Nathan'ın Haley yüzünden bozulan moralini yerine getirebilmek için Tree Hill'e gelir. Nathan ve Lucas'ı bir piste götürerek NASCAR arabalarıyla tur atmalarını ve morallenmelerini ister. Ancak Nathan, çok ciddi bir kaza geçirir ve hastaneye kaldırılır. Haley haberi alır almaz arar, ancak Nathan onunla konuşmak istemez. Tüm bunlar olurken Dan de, evliliğin iptali için gerekli belgeleri hazırlayıp Haley'i imzalatmak zorunda bırakır, ancak Haley imzalamaz. Lucas da New York'dayken Haley'i görmeye gider ve onu Tree Hill'e dönmesi için ikna etmeye çalışır.

Sezon finalinde, Andy, yerleşme vizesi bittiğini ortaya çıkaran Dan tarafından köşeye sıkıştırıldığı için memleketi Yeni Zelanda'ya gitmek zorunda kalır. Keith, Julie ile yaşadıklarının ardından şehri yine terkeder. Karen her iki sevdiği adamı kaybettiği için çok üzgündür. Deb, Dan ile yaşadıkları yetmezmiş gibi, Nathan'ın kazası nedeniyle zor günler geçirir, bu yüzden ilaç ve alkol kullanımını kontrolsüz biçimde artırır. Lucas, Brooke'a olan hislerini açıklar, ancak Brooke ailesi ile Los Angeles'a gidecektir. Peyton'ın biyolojik annesi Ellie Harp ortaya çıkar. Haley'nin Tree Hill'e döndüğü gece, Dan'in işyerinde yangın çıkar. O sırada Dan oradadır ve alevlerin arasında kalır. Acaba normal bir yangın mıdır, yoksa Dan'e olan nefretini bir şekilde gösteren birinin kundaklaması mıdır?

3.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Dan, Lucas tarafından yangından kurtarılır. Vücudunda çok ciddi olmayan yanıklar vardır. Ancak yangının bir kundaklama olduğuna emin olmasına rağmen olay anını bir türlü hatırlayamaz. Kendisini kurtaran Lucas'ı yangını başlatan kişi olarak görür. Kimin bu yangını çıkarttığını öğrenmek için planlar kurmaya başlar. Brooke tüm yaz boyunca erkeklerle birlikte gönül eğlendirir. Tree Hill'e dönüşte de Lucas ile benzer bir yakınlaşma içine girer, gönülden bir bağ olmayan, sadece cinsel unsurların ön planda olduğu bir yakınlaşma... Lucas'ın kalp problemi gittikçe ciddi boyuta ulaşmaya başlamıştır ve Dan ile arası kötü olduğundan tedavisi için gerekli ilaçları da alamamaktadır. Haley, yangın gecesi Tree Hill'e dönmüştür, ancak Nathan artık onun yanında olmasını istemez. Annesi Deb'in yanında kalmaktadır ve eski evlerini de artık Brooke kiralamıştır. Brooke ile yaşamaya başlar, eskiden olduğu gibi Karen'ın kafesinde garson olarak çalışmaya devam eder. Peyton ise biyolojik annesinin ortaya çıkmasının verdiği zor duruma kendini alıştırmaya çalışmaktadır.

Dan, okul aile birliğini ikna ederek Koç Durham'ı görevden aldırmaya ve yerine geçmeye çalışır. Ancak aynı zamanda belediye başkanı olan Mullins'in karşı çıkmasıyla bu oylamayı kaybeder. Bunun üzerine Mullins'i takip eder ve onu birkaç fahişe ile bir otel odasında yakalar. Olayı videoya kaydederek ona şantaj yapar ve görevi bırakmasını sağlayarak, yaklaşan seçimlerde Tree Hill Belediye Başkanlığına aday olur. Aynı zamanda da Deb üzerinde ciddi anlamda yıpratıcı oyunlar oynamakta ve onu psikolojik olarak rahatsız etmeye çalışmaktadır. Deb dayanamaz ve bir kliniğe yatar, çıkar.

Karen da basketbol sezonunun açılışında Dan'in yaptığı propagandaya karşılık belediye başkanlığına aday olur ve ikili arasında gerginlik had safhaya çıkar. Belediye Başkanlığı seçimini büyük paralar yatıran Dan kazanır. Bunlar olurken Keith de Tree Hill'e dönmüştür ve bir şekilde yine Karen ile görüşmeye başlarlar, bu seferki ilişki biraz daha ciddidir ve Karen'la ilk kez ilişkiye girerler. Bunun sonucunda Karen hamile kalır ve Keith'e evlenme teklif eder. İkili evlenmeye karar verirler. Ancak Dan, yangını çıkaranın Keith olduğuna emindir ve içten içe ondan intikam almaya yeminlidir.

Okulun ponpon kız seçimleri yapılırken okula yeni gelen Rachel, Brooke ile ciddi bir rekabet içine girer. Rachel, hem Lucas'a kur yaparak, hem de ponpon takımındaki etkisini artırmaya başlamıştır. Lucas her ne kadar Brooke ile beraber olsa da kalbi Peyton'dadır. Peyton, biyolojik annesi Ellie Harp'ın göğüs kanseri olduğunu öğrendiğinde onu tanımak ister. Ancak Ellie ölür. Peyton iki annesini de kaybetmenin üzüntüsü ile, zaten sürekli yalnız kaldığını düşündüğü için kötü bir ruh halinde iken daha da depresif hale gelir.

Geçen sene doldurulan ve 50 sene boyunca açılmaması gereken zaman kapsülü, Rachel tarafından çalınır ve okulda yayınlanmaya başlar. Bunun çok kötü getirileri olur. Nathan, Haley'den nefret ettiğini, Lucas Dan'i içten çökertmeye çalıştığını söylediği için, Brooke da göğüslerini gösterdiği için okulda infial yaratır. Jimmy'nin yaptığı itiraflar ve herkesi kötüleyerek konuşmaları yüzünden duyduğu ızdırap nedeniyle intihar etmek ister. Okula silah getirir ve bazı öğrencileri rehin alır. Bu olay sırasında Peyton, bacağından vurulur ve Lucas tarafından kütüphaneye götürülür. Orada bulunan Keith okula girer ve Jimmy'i silahını bırakması için ikna etmeye çalışır. Ancak Jimmy intihar eder. O sırada okula giren Dan, silahı alarak Keith'i vurur ve öldürür. Bu olay dışarıya Jimmy'nin Keith'i vurduğu ve intihar ettiği şeklinde yansır. Böylece hem Dan, Keith'den intikamını almıştır, hem de Jimmy katil olarak anılmaya başlamıştır.

Brooke ile Lucas'ın arası, Lucas'ın Peyton'ı vurulduğu sırada kütüphanede onu öptüğünü Brooke'a itiraf etmesiyle Brooke soğuk bir duş yaşar. Bu durum Peyton ile Brooke'un arasını bozar. Peyton, Savannah'a Jake'in yanına gider, ancak Jake onun Lucas'ı sevdiğini anlar ve onu istemez. Peyton bir hayal kırıklığı daha yaşar. Artık o da Lucas'ı sevdiğine emindir, ancak bunu platonik olarak yaşamaya başlar.

Rachel, zaman kapsülünü çaldığı için suçluluk duyduğundan herkesi ailesinin kır evine bir haftasonu tatili için davet eder. Burada Nathan, Haley'e yeniden evlenme teklif eder. İkili bu sefer herkesin katılacağı bir tören düzenlemek için Tree Hill'e dönerler. Rachel, Nathan'ın dayısı Cooper ile birlikte olmaya başlar, ancak Cooper'ın Rachel'ın yaşından haberi yoktur. Bu ortaya çıkınca Rachel'dan uzaklaşır, ancak Rachel onu takıntı yapmıştır.

Düğün esnasında Dan ile Deb arasında, Peyton ile Brooke arasında ve Rachel ile Cooper arasında soğuk rüzgarlar esmektedir. Tüm bunlar yaşanırken Brooke ile Lucas'ın arası da bozulur. Ortada Karen'dan başka bir hamilelik testi daha yapan vardır. Ancak kimin olduğu belli değildir. Düğün sırasında limuzini kaçıran Rachel'ı durdurmak için arabaya atlayan Cooper ile Rachel arasında arabada kavga çıkar. Bu sırada yeni evli Nathan ve Haley balayı için İngiltere'ye gideceklerdir, Lucas'ın arabasıyla havalimanına doğru yola çıkarlar. Rachel hamile olduğunu söyler, ancak Cooper inanmaz. Rachel direksiyona hamle yapar ve Cooper kontrolü kaybeder. Köprüde karşılaşan iki araba birbirine çarpacakken limuzin nehre uçar. Nathan, Cooper ve Rachel'ı kurtarmak için suya atlar. Ancak üçü de su yüzüne çıkamaz..

4.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazadan Rachel hafif yaralarla kurtulurken Cooper yoğun bakıma alınır. Rachel herkesin hedefindedir. Dan hastaneye gelir ve Deb ona yangını çıkaranın kendisi olduğunu itiraf eder. Dan, Deb'e hayatını zehir edeceğine dair söz verir, ancak Keith'i öldürdüğü için vicdan azabı çekmektedir, halüsinasyonlar görmeye başlar. Lucas ile Peyton arasında yakınlaşma başlar. Ancak Lucas beynen Brooke'u istemektedir. bir yandan da kalbinin Peyton'a gittiğinin farkındadır. Bu sırada Ellie, Peyton'a bıraktığı plakların arasına Derek adında bir erkek kardeşi olduğuna dair not yazmıştır. Peyton, Derek ile önce iletişime girmeye korkar. Sonra arar, ancak terslenir. İnternette podcast yayınına başlar ve içindekilerini oraya döker. Derek olduğunu söyleyen bir kişi, Tree Hill'e gelir ve Peyton'la görüşmeye başlar.

Cooper'ın iyileştikten sonra şehri terk etmesiyle onu kaybeden Rachel, Nathan'a göz koyar ve bu durum Haley'nin çıldırmasına yol açar. İkili sürekli karşı karşıya gelir. Lucas, Brooke'un peşindedir, ancak Brooke artık Lucas'ı istememektedir. En sonunda bir ev partisinde kendisinden artık vazgeçtiğini belirtir. Dan, Karen'ın hamileliği sırasında duygusal olarak Karen'a yakınlaşır. Karen önceleri reddetse de, Dan'e karşı koyamamaya başlar. Deb rehabilitasyon görmek için tekrar bir kliniğe yatar. Ayrıca Dan ile Karen'ın yakınlaştığını anlayınca ikisine de büyük nefret beslemeye başlar. Lucas'ın kalp problemi ciddi boyutlara ulaştığından artık basketbol oynaması annesi Karen ve Koç Durham tarafından yasaklanmıştır. Lucas da nehir kenarından arkadaşı Skills'i Durham'a tavsiye eder. Skills, takımda Lucas'ın pozisyonunda oynamaya başlar. Daha sonra Lucas sadece 15 dakika oynamak koşuluyla takıma tekrar döner ve Keith'in anısına onun zamanında giydiği 22 numarayı giyer.

Derek'in aslında Peyton'ı takip eden bir psikopat olduğu ortaya çıkar. Peyton'ı evinde kıstırarak ona tecavüz etmeye kalkar. Oraya yetişen Lucas ve o anda ortaya çıkar gerçek kardeşi Derek tarafından kurtarılır. Derek, siyahi bir babadan olan siyahi bir üvey kardeştir. Psikopat Derek, yaralı da olsa, bu olaydan kurtulur. Daha sonra yakalandığına dair Peyton'a bir telefon gelir. Brooke, internette Nick Chavez isimli biri ile görüşmeye başlar. Kendini Peyton olarak tanıtır. Ancak Nick, onun yeni İngilizce öğretmenidir ve ders sırasında bu durumun ortaya çıkmasıyla ikili artık gizli gizli görüşmeye başlar.

Nathan, eve para getirebilmek için sıkışır ve Dan'e para istemeye gider. Ancak Dan onu tersler. Nathan da Daunte ismindeki bahisçi bir adamdan para almak zorunda kalır. Ancak Daunte şike yapmasını ister. Lucas bunu öğrenir, önlemeye çalışır ancak Nathan'a arka çıkmaktan başka çaresi olmaz. Derek, Peyton'a tek başına yaşayabilmesi ve yaşadığı depresyonu atlatabilmesi için yardım eder. Bu sırada Koç Durham'a bir veda gecesi düzenlenir. Lucas oraya Brooke ile katılır, ancak artık ilişkileri bitmiştir. Bunu kabul eden Lucas durumu Peyton'a açar. Peyton da artık dayanamaz ve Lucas'a âşık olduğunu itiraf eder.

Kuzgunlar, Dan'in zamanından beri seneler sonra nihayet eyalet şampiyonluğu maçına çıkacaktır. Rakip Pontiac Lisesi'dir. Daunte'nin maçı kaybetmeleri isteği doğrultusunda Nathan bilerek kötü oynamaktadır. Dan de durumdan haberdardır. Bir yandan Daunte'yi kontrol etmektedir. Ponpon takımdaki Haley rahatsızlanır ve kızlar hastaneye giderler. Burada Haley bebeğin erkek olduğunu öğrenir. Bu sırada ilk yarıda yenik durumda olan takımda huzursuzluk hakimdir. Lucas ve Skills bahis olayını bilmektedir ve canla başla oynamaktadır. Koç Durham, takımı etkileyecek bir konuşma yapar, bu sırada Haley de Nathan'a oğulları olacağını söyler. Nathan bahisi ve Daunte'yi unutarak güzel oynamaya başlar. Takım Lucas'ın son saniye üçlüğü ile şampiyonluğa ulaşır. Daha sonra Peyton'a onu sevdiğini söyler. Daunte, olayın hıncı ile maçın gecesinde Nathan ve Haley'i sokakta yakalar, arabayı üstlerine sürer ve Haley'e çarpar. Daunte olay yerinde ölürken, Haley ağır yaralanmıştır. Nathan, Daunte'yi arabadan çıkararak dövmeye başlar ama öldürdüğünü sanır. Dan, polisler gelene kadar Daunte'nin ölümünü üstlenir. Ancak Daunte'nin ölümünün zaten kaza sırasında gerçekleştiği ortaya çıkar ve Dan serbest kalır. Bu sırada Lucas, Haley'in yanına gelir ve maçta kullanmadığı ilacı yüzünden kalp krizi geçirir. İkili hastaneye kaldırılır.

İyileşen Haley'in bacağı kırılmıştır. Lucas komadayken riyasında Keith'i görür ve Jimmy'nin kendisini öldürdüğü sırada okulda biri daha olduğunu hatırlamasını sağlar. Nathan, Haley'e olanları itiraf eder. Dan ile Karen arasındaki bağ giderek güçlenmektedir. Dan'e sürekli bilinmeyen biri tarafından Keith'i öldürdüğünü bildiğini belirten mesajlar gelir. Brooke, hep istediği modacı olma hayaline yaklaşır ancak matematikten kalmaktadır ve kopya çekmek için Haley'in öğretmenler odası anahtarını çalar. Sonuçta dersten geçer ancak birinin sınavı çaldığı anlaşılır. Rachel bunu üstlenir ve okuldan atılır. Bu sırada, Nathan da vicdan azabı çeker ve yaptığı şikeleri kamuoyuna açıklar. Haley, kopya olayı yüzünden öğretmenlik görevinden alınır ve Nathan yüzünden de okul birincisi olmasına rağmen mezuniyet konuşması yapılmasına izin verilmez.

Lucas da, Keith'in kendisine verdiği mesajı takip etmektedir. Sonunda olayı gören bu kişinin Abby olduğunu anlar. Ancak Dan de kendisine gelen mesajların izini sürerek Abby'i öğrenir. Ona ilk önce Lucas ulaşır ama konuşamaz. Mezuniyet balosu yaklaşmaktadır. Brooke ve Peyton arasında gerginlik sürmektedir. Peyton baloya katılmamaya karar verir. Dan ve Karen baloya birlikte katılırlar. Lucas, hala annesinin Dan ile olma fikrine şiddetle karşıdır. Abby de Keith'i vuranın Dan olduğunu söyleyince ona olan nefreti kat kat artar. Bu sırada Psikopat Derek ortaya çıkar ve baloya aniden gitmeye karar veren Peyton'ı yine evinde kıstırır. Brooke da aralarını düzeltmek için eve geldiğinde onu da rehin alır. Sonra Derek'in bir boşluğundan yararlanan ikili, Derek'i etkisiz hale getirmeyi başarır. Derek hapishaneye kapatılır. Adının aslında Ian olduğu, Peyton'ı, ölümüne sebep olduğunu düşündüğü eski kız arkadaşına benzettiği, bu yüzden onu takıntı haline getirdiği ortaya çıkar.

Lucas, Dan ve Karen'ı evde öpüşürken yakalar. Annesine Dan'in Keith'i vurduğunu söyler ama Karen ona inanmaz. Lucas, Deb'in bir silahı olduğunu Haley'den öğrenir ve bunu evlerine gidip gizlice alır. Dan'in eve gelip Karen'ı gördüğü bir anda önce Abby'nin yaptığı gibi bilinmeyen numaradan mesaj atar ve Dan'in verdiği tepkiyi göstererek onun Keith'i öldürdüğünü annesine kanıtlar ve silahı çeker. Karen bu gerilime dayanamaz ve bayılır. Dan gider ve yaptığını polise itiraf eder, tutuklanarak cezaevine konur. Karen komaya girer ve bebeği düşürme olasılığı ortaya çıkar. Bebek ameliyatla alınır ancak Karen hala komadadır. Lucas'ın Lily Roe adında bir kızkardeşi olur.

Tüm bunlar olurken, mezuniyet töreni yapılır. Nathan, müdüre hatalarının Haley'nin ödememesi gerektiğini söyler ve mezuniyet konuşması yapmasını sağlar. Herkes diplomalarını alır, konuşma yaptığı sırada Haley sancılanır ve hastaneye kaldırılır. Bir erkek dünyaya getirir. Adına James Lucas Scott koyarlar. Bu sırada Karen da komadan çıkar ve iyileşmeye başlar. Daha sonra hapishaneye Dan ile yüzleşmeye gider ve tüm içindekileri döker. Vicdan azabı çeken Dan intihar etmeye kalkar ama bunu yapamaz.

Sezon finalinde, tüm soğukluklar artık bitmiştir. Brooke ve Peyton'ın arası düzelmiştir. Herkes üniversite hayatına başlayacaktır, dört sene sonra nehir kenarındaki sahada buluşmak üzere sözleşirler.

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm Sayısı Disk Sayısı Çıkış Tarihi One Tree Hill DVD'leri
Bölge 1 Bölge 2 Bölge 4
1 22 6 2003—2004 Ocak 25, 2005[12] Eylül 5, 2005[13] Şubat 1, 2006[14]
2 23 6 2004 —2005 Eylül 13, 2005[15] Nisan 10, 2006[16] Eylül 6, 2006[17]
3 22 6 2005—2006 Eylül 26, 2006[18] Eylül 23, 2006[19] Temmuz 4, 2007[20]
4 21 6 2006—2007 Aralık 18, 2007[21] Nisan 7, 2008[22] Haziran 4, 2008
5 18 6 2008-2009 Ağustos 26, 2008 Ekim 6, 2008 Nisan 1, 2009
6 24 - 2009 Bilgi Yok. Ekim 5, 2009 Bilgi Yok.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1: 2003-2004[değiştir | kaynağı değiştir]

No # Bölüm[23] Yazarlar[23] Yönetmen[23] Yayın Tarihi[23]
1 "Pilot" Mark Schwahn Bryan Gordon Eylül 23, 2003
2 "The Places You Have Come to Fear the Most" Mark Schwahn Bryan Gordon Eylül 30, 2003
3 "Are You True?" Jennifer Cecil Michael Grossman Ekim 7, 2003
4 "Crash Into You" Mark Perry David Carson Ekim 14, 2003
5 "All That You Can't Leave Behind"[23]
aka "Where I End and You Begin"[24]
Ann Hamilton ve Mark Schwahn Duane Clark Ekim 21, 2003
6 "Every Night is Another Story" Mike Kelley Jason Moore Ekim 28, 2003
7 "Life in a Glass House" Mike Kelley Robert Duncan McNeill Ekim 4, 2003
8 "The Search for Something More" Jennifer Cecil John T. Kretchmer Ekim 11, 2003
9 "With Arms Outstretched" Mark Schwahn Greg Prange Kasım 18, 2003
10 "You Gotta Go There to Come Back" Mike Kelley Keith Samples Ocak 20, 2004
11 "The Living Years" Mark Perry Thomas J. Wright Ocak 27, 2004
12 "Crash Course in Polite Conversations" Jessica Queller Sandy Smolan Şubat 3, 2004
13 "Hanging by a Moment" Mark Schwahn John Behring Şubat 10, 2004
14 "I Shall Believe" Jennifer Cecil Greg Prange Şubat 17, 2004
15 "Suddenly Everything Has Changed" Mark Perry David Carson Şubat 24, 2004
16 "The First Cut is the Deepest" Mike Kelley Robert Duncan McNeill Mart 2, 2004
17 "Spirit in the Night" Terrence Coli Duane Clark Nisan 6, 2004
18 "To Wish Impossible Things" Mark Schwahn Billy Dickson Nisan 13, 2004
19 "How Can You Be Sure?" Karyn Usher Thomas J. Wright Nisan 20, 2004
20 "What Is and What Should Never Be" Edward Kitsis ve Adam Horowitz Perry Lang Nisan 27, 2004
21 "The Leaving Song" Jennifer Cecil and Mark Perry Davis Carson Mayıs 4, 2004
22 "The Games That Play Us" Mark Schwahn Greg Prange Mayıs 11, 2004

Sezon 2: 2004-2005[değiştir | kaynağı değiştir]

No # Bölüm[25] Yazarlar[25] Yönetmen[25] Yayın Tarihi[25]
23(1) "The Desperate Kingdom of Love" Mark Schwahn Greg Prange Eylül 21, 2004
24(2) "Truth Doesn't Make a Noise" Mark Perry Billy Dickson Eylül 28, 2004
25(3) "Near Wild Heaven" James Stoteraux ve Chad Fiveash Greg Prange Ekim 5, 2004
26(4) "You Can't Always Get What You Want" Jennifer Cecil Joanna Kerns Ekim 12, 2004
27(5) "I Will Dare" Mark Schwahn Thomas J. Wright Ekim 19, 2004
28(6) "We Might as Well Be Strangers" Terrence Coli Sandy Bookstaver Ekim 26, 2004
29(7) "Let the Reigns Go Loose" R. Lee Fleming, Jr. David Paymer Kasım 2, 2004
30(8) "Truth, Bitter Truth" Stacy Rukeyser Billy Dickson Kasım 9, 2004
31(9) "The Trick is to Keep Breathing" James Stoteraux ve Chad Fiveash John Asher Kasım 16, 2004
32(10) "Don't Take Me for Granted" Mark Schwahn Lev L. Spiro Kasım 30, 2004
33(11) "The Heart Brings You Back" Mark Perry Matt Shakman Ocak 25, 2005
34(12) "Between Order and Randomness" Terrence Coli Bethany Rooney Şubat 1, 2005
35(13) "The Hero Dies in This One" Jennifer Cecil Kevin Dowling Şubat 8, 2005
36(14) "The Quiet Things That No One Ever Knows" R. Lee Fleming, Jr. Babu Subramaniam Şubat 15, 2005
37(15) "Unopened Letter to the World" Mark Schwahn Greg Prange Şubat 22, 2005
38(16) "Somewhere a Clock is Ticking" Stacy Rukeyser Billy Dickson Mart 1, 2005
39(17) "Something I Can Never Have" Mike Herro and David Strauss Paul Johansson Nisan 19, 2005
40(18) "The Lonesome Road" John Norris Thomas J. Wright Nisan 26, 2005
41(19) "I'm Wide Awake, It's Morning" Mark Schwahn Thomas J. Wright Mayıs 3, 2005
42(20) "Lifetime Piling Up" Mark Perry Les Butler Mayıs 10, 2005
43(21) "What Could Have Been" Jennifer Cecil Bethany Rooney Mayıs 17, 2005
44(22) "The Tide That Left and Never Came Back" Mark Schwahn Thomas J. Wright Mayıs 24, 2005
45(23) "The Leavers Dance" Mark Schwahn Greg Prange Mayıs 24, 2005

Sezon 3: 2005-2006[değiştir | kaynağı değiştir]

No # Bölüm[26] Yazar[26] Yönetmen[26] Yayın Tarihi[26]
46(1) "Like You Like an Arsonist" Mark Schwahn Greg Prange Ekim 5, 2005
47(2) "From the Edge of the Deep Green Sea" Mark Schwahn Kevin Dowling Ekim 12, 2005
48(3) "First Day on a Brand New Planet" Terrence Coli Billy Dickson Ekim 19, 2005
49(4) "An Attempt to Tip the Scales" Stacy Rukeyser Janice Cooke Ekim 26, 2005
50(5) "A Multitude of Casualties" R. Lee Fleming, Jr Thomas J. Wright Kasım 2, 2005
51(6) "Locked Hearts and Hand Grenades" James Stoteraux ve Chad Fiveash Marita Grabiak Kasım 9, 2005
52(7) "Champagne for My Real Friends,
Real Pain for My Sham Friends"
Mark Schwahn Paul Johansson Kasım 16, 2005
53(8) "The Worst Day Since Yesterday" Mike Herro and David Strauss John Asher Kasım 30, 2005
54(9) "How a Resurrection Really Feels" Mark Schwahn Greg Prange Aralık 7, 2005
55(10) "Brave New World" John A. Norris John Asher Ocak 11, 2006
56(11) "Return of the Future" Terrence Coli Bethany Rooney Ocak 18, 2006
57(12) "I've Got Dreams to Remember" Mike Herro and David Strauss Stuart Gillard Ocak 25, 2006
58(13) "The Wind That Blew My Heart Away" Stacy Rukeyser David Jackson Şubat 1, 2006
59(14) "All Tomorrow's Parties" Anna Lotto David Paymer Şubat 8, 2006
60(15) "Just Watch the Fireworks" James Stoteraux and Chad Fiveash Billy Dickson Şubat 15, 2006
61(16) "With Tired Eyes, Tired
Minds, Tired Souls, We Slept"
Mark Schwahn Greg Prange Mart 1, 2006
62(17) "Who Will Survive, and
What Will Be Left of Them"
Mark Schwahn John Asher Mart 29, 2006
63(18) "When it Isn't Like it Should Be" R. Lee Fleming, Jr. Paul Johansson Nisan 5, 2006
64(19) "I Slept with Someone in Fall Out Boy
and All I Got Was This Stupid Song
Written About Me"
William H. Brown Moira Kelly Nisan 12, 2006
65(20) "Everyday is a Sunday Evening" Mark Schwahn Billy Dickson Nisan 19, 2006
66(21) "Over the Hills and Far Away" Mark Schwahn Thomas J. Wright Nisan 26, 2006
67(22) "The Show Must Go On" Mark Schwahn Mark Schwahn Mayıs 3, 2006

Sezon 4: 2006-2007[değiştir | kaynağı değiştir]

No # Bölüm[27] Yazarlar[27] Yönetmen[27] Yayın Tarihi[27]
68(1) "The Same Deep Water as You" Mark Schwahn Greg Prange Eylül 27, 2006
69(2) "Things I Forgot at Birth" Mark Schwahn Greg Prange Ekim 4, 2006
70(3) "Good News for People Who Love Bad News" Mike Herro ve David Strauss John Asher Ekim 11, 2006
71(4) "Can't Stop This Thing We've Started" Terrance Coli Bethany Rooney Ekim 18, 2006
72(5) "I Love You But I've Chosen Darkness" Mark Schwahn Stuart Gillard Ekim 25, 2006
73(6) "Where Did You Sleep Last Night?" William H. Brown Paul Johansson Kasım 8, 2006
74(7) "All These Things That I've Done" Adele Lim David Jackson Kasım 15, 2006
75(8) "Nothing Left to Say But Goodbye" John A. Norris Janice Cooke Kasım 22, 2006
76(9) "Some You Give Away" Mark Schwahn Greg Prange Kasım 29, 2006
77(10) "Songs to Love and Die By" Mark Schwahn John Asher Aralık 6, 2006
78(11) "Everything in Its Right Place" Dawn Urbont Michael Lange Ocak 17, 2007
79(12) "Resolve" Michelle Furtney-Goodman Moira Kelly Ocak 24, 2007
80(13) "Pictures of You" Mark Schwahn Les Butler Şubat 7, 2007
81(14) "Sad Songs for Dirty Lovers" William H. Brown Janice Cooke Şubat 14, 2007
82(15) "Prom Night at Hater High" Mike Herro ve David Strauss Paul Johansson Şubat 21, 2007
83(16) "You Call it Madness, But I Call it Love" Terrence Coli Thomas J. Wright Mayıs 2, 2007
84(17) "It Gets the Worst at Night" Mark Schwahn ve Jim Lee Greg Prange Mayıs 9, 2007
85(18) "The Runaway Found" Mark Schwahn David Jackson Mayıs 16, 2007
86(19) "Ashes of Dreams You Let Die" John A. Norris Michael Lange Mayıs 30, 2007
87(20) "The Birth and Death of the Day" Mark Schwahn Greg Prange Haziran 6, 2007
88(21) "All of a Sudden I Miss Everyone" Mark Schwahn Mark Schwahn Haziran 13, 2007

Sezon 5: 2007-2008[değiştir | kaynağı değiştir]

No # Bölüm[24] Yazar[24] Yönetmen[24] Yayın Tarihi
89(1) "4 Years, 6 Months, 2 Days" Mark Schwahn Greg Prange Ocak 8, 2008
90(2) "Racing Like a Pro" Mark Schwahn Paul Johansson Ocak 8, 2008
91(3) "My Way Home is Through You" John A. Norris David Jackson Ocak 15, 2008
92(4) "It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding)" Adele Lim Janice Cooke Ocak 22, 2008
93(5) "I Forgot to Remember to Forget" Terrence Coli Liz Friedlander Ocak 29, 2008
94(6) "Don't Dream It's Over" Mark Schwahn Thomas J. Wright Şubat 5, 2008
95(7) "In Da Club" Mike Herro ve David Strauss Greg Prange Şubat 12, 2008
96(8) "Please Please Please Let Me Get What I Want" Mike Daniels Paul Johansson Şubat 19, 2008
97(9) "For Tonight You're Only Here to Know" Mark Schwahn Joe Davola Şubat 26, 2008
98(10) "Running to Stand Still" Willian H. Brown Clark Mathis Mart 4, 2008
99(11) "You're Gonna Need Someone On Your Side" Zachary Haynes Michael J. Leone Mart 11, 2008
100(12) "Hundred" Mark Schwahn Les Butler Mart 18, 2008
101(13) "Echoes, Silence, Patience & Grace" Mark Schwahn Greg Prange Nisan 14, 2008
102(14) "What Do You Go Home To" Mark Schwahn Liz Friedlander Nisan 21, 2008
103(15) "Life Is Short" Elisa Delson Paul Johansson Nisan 28, 2008
104(16) "Crying Won't Help You" William H. Brown Greg Prange Mayıs 5, 2008
105(17) "Hate is Safer Than Love" Mark Schwahn Stuart Gilliard Mayıs 12, 2008
106(18) "What Comes After The Blues" Mark Schwahn Mark Schwahn Mayıs 19, 2008

Sezon 6: 2008-2009[değiştir | kaynağı değiştir]

No # Bölüm[24] Yazar[24] Yönetmen[24] Yayın Tarihi
107(1) "Touch Me I'm Going To Scream" Mark Schwahn Stuart Gillard Eylül 1, 2008
108(2) "One Million Billionth of a Millisecond on a Sunday Morning" Mark Schwahn Greg Prange Eylül 8, 2008
109(3) "Get Cape. Wear Cape. Fly." Mark Schwahn Liz Friedlander Eylül 15, 2008
110(4) "Bridge Over Troubled Water" Paul Johansson Eylül 22, 2008
111(5) "You've Dug Your Own Grave, Now Lie In It." William H. Brown William H. Brown Eylül 29, 2008
112(6) "Choosing My Own Way of Life" John A. Norris Clark Mathis Ekim 13, 2008
113(7) "Messin with the Kid" Mike Herro & David Strauss Greg Prange Ekim 20, 2008
114(8) "Our Life is Not A Movie or Maybe" Mark Schwahn Peter B. Kowalski Ekim 27, 2008
115(9) "Sympathy for the Devil" Michael Daniels Bradley Walsh Kasım 3, 2008
116(10) "Even Fairy Tale Characters Would be Jealous" Nikki Schiefelbein & Mark Schwahn Kasım 10, 2008
117(11) "We Three (My Echo, My Shadow and Me)" Chad Michael Murray Joe Davola Kasım 17, 2008
118(12) "You Have To Be Joking (Autopsy of the Devil's Brain)" Mark Schwahn Mark Schwahn Kasım 24, 2008
119(13) "Things A Mama Don't Know" Karin Gist Michael J. Leone Ocak 5, 2009
120(14) "A Hand to Take Hold of the Scene" Mike Daniels Chad Michael Murray Ocak 12, 2009
121(15) "We Change, We Wait" John Norris Les Butler Ocak 19, 2009
122(16) "Screenwriter's Blues" David Strauss & Mike Herro Bethany Joy Galeotti Şubat 2, 2009
123(17) "You And Me And The Bottle Makes Three Tonight" Terrence Coli Greg Prange Mart 16, 2009
124(18) "Searching For a Former Clarity" Mark Schwahn Joe Davola Mart 23, 2009
125(19) "Letting Go" David Handelman Paul Johansson Mart 30, 2009
126(20) "I Would For You" Bryan Gracia & Chris Armstrong Peter B. Kowalski Nisan 20, 2009
127(21) "A Kiss To Build A Dream On" Karin Gist Erica Dunton Nisan 27, 2009
128(22) "Show Me How To Live" William H. Brown James Lafferty Mayıs 4, 2009
129(23) "Forever and Almost Always" Mark Schwahn Greg Prange Mayıs 11, 2009
130(24) "Remember Me As a Time of Day" Mark Schwahn Mayıs 18, 2009

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "One Tree Hill". TVGuide.com (İngilizce). 25 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  2. ^ "Scoop: 'Ghost Whisperer,' 'Tree Hill' do time warp (again) | Ghost Whisperer, One Tree Hill | Ausiello Files | EW.com". web.archive.org. 10 Haziran 2009. 10 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  3. ^ TV, Buddy (21 Ağustos 2008). "Exclusive Interview: 'One Tree Hill' Creator Mark Schwahn". BuddyTV (İngilizce). 25 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  4. ^ "Primetime series". web.archive.org. 19 Mayıs 2007. 19 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  5. ^ "Chad Michael Murray and Hilarie Burton leaving 'One Tree Hill'". Los Angeles Times (İngilizce). 12 Mayıs 2009. 25 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  6. ^ ""One Tree Hill" Stars Staying Put? | SOAPnet". web.archive.org. 26 Haziran 2013. 26 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  7. ^ "Stars Out at "One Tree Hill" | SOAPnet". web.archive.org. 24 Mart 2012. 24 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  8. ^ "Next Season of 'One Tree Hill' Announced as Its Final Season - Ratings | TVbytheNumbers". web.archive.org. 21 Mayıs 2011. 21 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  9. ^ "'One Tree Hill': James Lafferty's reduced role in Season 9 - From Inside the Box - Zap2it". web.archive.org. 20 Eylül 2011. 20 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  10. ^ "The CW Announces 2012 Midseason Schedule - Ratings | TVbytheNumbers". web.archive.org. 4 Kasım 2011. 4 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  11. ^ "CHAD MICHAEL MURRAY RETURNS TO "ONE TREE HILL" | The CW Blog". web.archive.org. 27 Eylül 2011. 27 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2023. 
  12. ^ "One Tree Hill - The Complete 1st Season". TVShowsOnDVD.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2008. 
  13. ^ "One Tree Hill - Series 1". Amazon. Erişim tarihi: 11 Şubat 2008. 
  14. ^ "One Tree Hill; Season 1: The Complete First Season: 6DVD (DVD)". Sanity. 6 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2008. 
  15. ^ "One Tree Hill - The Complete 2nd Season". TVShowsOnDVD.com. 23 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2008. 
  16. ^ "One Tree Hill - Series 2". Amazon. Erişim tarihi: 11 Şubat 2008. 
  17. ^ "One Tree Hill; Season 2: Complete Second Season: M15 (DVD)". Sanity. 6 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2008. 
  18. ^ "One Tree Hill - The Complete 3rd Season". TVShowsOnDVD.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2008. 
  19. ^ "One Tree Hill - Series 3". Amazon. 23 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2008. 
  20. ^ "One Tree Hill; Complete Season 3: M15 (DVD)". Sanity. 2 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2008. 
  21. ^ "One Tree Hill - The Complete 4th Season". TVShowsOnDVD.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2008. 
  22. ^ "One Tree Hill - Series 4". Amazon. Erişim tarihi: 11 Şubat 2008. 
  23. ^ a b c d e Season 1 Episode Guide Booklet (Book). One Tree Hill: The Complete First Season: Warner Brothers Home Entertainment. 
  24. ^ a b c d e f g "One Tree Hill - Episodes". The CW. CBS Corporation. 2008. 23 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2008. 
  25. ^ a b c d Season 2 Episode Guide Booklet (Book). One Tree Hill: The Complete Second Season: Warner Brothers Home Entertainment. 
  26. ^ a b c d Season 3 Episode Guide Booklet (Book). One Tree Hill: The Complete Third Season: Warner Brothers Home Entertainment. 
  27. ^ a b c d Season 4 Episode Guide Booklet (Book). One Tree Hill: The Complete Fourth Season: Warner Brothers Home Entertainment. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]