Omnitrix uzaylıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste Amerikan animasyon televizyon dizisi Ben 10 ait olan kurgusal Omnitrix aygıtının içindeki bilinen uzaylıların listesidir.

Seride çoğukez için, Omnitrix Ben'de kaldı, ve bu yüzden uzaylıları tanımlamayla onun arasında bir özel bağ vardır. What If tarzında olan "Gwen 10" adlı bölümde bazı uzaylılar kadın olarak ortaya çıktı, ve "Ben 10,000" ve "Ken 10" adlı bölümlerde geleceğe yakın bölümler olarak hazırlanmıştır (geleceğe bağlı olarak gösterilmiştir) En önemli göze çarpan nokta o bölümlerde uzaylılar daha da büyümüştü. Yine de Ken, Ben'in oğluydu, hem de Omnitrix'in son bölümüydü, onun uzaylılarının zor olmayan belirleyici bir niteliği yoktu.

Uzaylıların tüm gelişimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben 10 Ben 10: Alien Force Ben 10: Ultimate Alien
Ateş Topu ve Vahşi Asma Çamur Ateş Ultimate Çamur Ateş
Dört Kol İnsanozor Ultimate İnsanozor
Elmas Kafa Parlak Taş Elmas Kafa (yine)
Pul Kanat ve Şimşek Hız Yüzen Kanat Fasttrack
Ditto ve Baskın Kurt Echo Echo Ultimate Echo Echo
Gölge Hayalet ve Articguana Büyük Korku Ultimate Büyük Korku
Gri Madde Fırtına Beyin
Güncelleme Tek Hücre.

Ben 10[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk 10 Uzaylı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ateş Topu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ateş Topu (Orijinal Ad: Heatblast) bir Pironttur ve Pyros gezegenindendir. Ben'in ilk dönüşümü Ateş Topu'dur. "Ve Sonra On Tane Oldular (1. Sezon 1. Bölüm)" adlı bölümde ilk defa görülmüştür. Ben Omnitrix ile oynayınca ilk ona dönüşmüştür. Omnitrix'in en güçlü uzaylılarından biridir. Ateşten oluşmuştur ve onu kontrol edebilir. Etrafta bulunan ateşi elleriyle emebilir. Ben onun bu yeteneğini genellikle yangınları söndürmek için kullanır. Ellerinden, ağızından ve kafasından ateş çıkarabilir. Ateşiyle lav akıntıları oluşturabilir, ateş topları fırlatabilir, alevden kasırgalar yaratabilir. Bu kasırgaların içine girerek kendini ve çevresindekileri kısa mesafede bir yere transfer edebilir. Yani bir bakıma basit bir ışınlama yeteneği vardır. Vücudunun her kısmından ısı yayarak etrafında enerji patlamaları oluşturabilir. Arkasından ateş çıkararak roket gibi uçabilir. Aynı zamanda ayaklarının altında ateşten bir surf tahtası oluşturarak da uçabilir. Bununla da kalmayıp altındaki zemini kesip bir toprak parçası çıkartarak onun üstünde de uçabilir. Fakat Ateş Topu'nun bu özelliği Uzaylı Gücü ve sonrasında görülmüştür. "Canavar Havası (3. Sezon 10. Bölüm)" bölümünde de görüldüğü gibi bir şeyin etrafında hızlıca dönerek çok güçlü ve sıcak bir süpernova hortumu oluşturarak o şeyi eritebilir veya buharlaştırabilir. Görünüşünden de belli olduğu gibi yüksek ısıya dayanabilir. Su veya yangın söndürücü gibi şeyler onun zayıf yönüdür. Fakat kendini çok zorladığı zaman suyun içindeyken bile ateş patlamaları yaratabilir. Yakıcılığı olmadan cisimlere rahatlıkla dokunabilir. Buna insanlar da dahildir. (Türkçe seslendirme: Uğur Taşdemir)

Dört Kol[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben saldırı formunda her zaman Dört Kolu tercih eder, o bir Tetramand'dır (Tetra Yunanca bir kelimedir anlamı "dört" demektir, mand ise Latince bir kelimedir anlamı "kol" demektir) neslinin yaşadığı yerse çöl gezegen Khoros. Khoros, dystopia 'nın bir örneğidir, güçlü-yönde Tetramand'lar doğar.[1] Dört Kol orijinal serideki uzaylılardan ençok kullanılmışıdır, 10 yaşındaki Ben'in dövüş stiline uygun olduğundan beri: küçük öngörüşlülüğü ile düşmanlarını altetmiştir. Ben'in ilk Dört Kol'a dönüşümü "Washington M.Ö." adlı bölümde Dr. Animo'nun canlandırdığı dev mamutla savaşmasıdır.

Dört Kol on ayak boyundadır, dört kollu, dört gözlü, zırhlı derisi ile bir güç evidir ve aşırı derecede yoğun kasları vardır, psikolojik gücü nedeniyle masumla maç yapamaz. Tüm ellerini birlikte yere vurarak çok güçlü basit şok dalgaları yaratabilir, "Büyük Tokat" unvanı vardır, ve güçlü bacaklarıyla tek bir şıçrayışta tüm kesişik şehir bloklarını birbirinden ayırır. Bununla birlikte, tüm extra yoğun kasları vardır ve vücudunu ağır yapan dört kolu oldukça ağırdır, ve büyüklüğü de zor türdeki canlı tasarısıdır, özellikle kötü bir tasarıyla büyümesidir.[1] hastalığı etkisince, Dört Kol'un gücü ve dayanıklılığı oldukça azalmıştır ve koltukaltındaki gözeneklerde kötü koku ortaya çıkmıştır. Dörtkol zıplayınca uçabilir ve çok yükseğe sıçrar.tetramandların kadınları daha güçlü olmasına karşın Tetramandlar büyüdükçe daha çok güçlenir

(Seslendirme: Uğur Taşdemir)

Elmas Kafa[değiştir | kaynağı değiştir]

Elmas Kafa bir Petrosapiendir ve Petropia gezegeninin bir sakinidir. Güçlüdür ve bazen yerden kristal çıkarabilir. Kristale benzeyen exonomit maddesi fırlatabilr. Elmas kafa'nın yumrukları çok güçlü olmasına rağmen farklı yaşam formları ve maddeler üzerinde değişkenlik gösterebilir. Her ne kadar sert vursa da iki yaşam formu (vilgax-echo echo) echo echo dayanıksız olduğu için bu saldırıdan kolay ve aşırı etkilenir fakat vilgax çok dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için bu saldırıdan kolay kolay etkilenmez. Elmas Kafa'nın zayıf yönü ses dalgasıdır. En zorlandığı uzaylılardan biri de kurt bendir.

Gölge Hayalet[değiştir | kaynağı değiştir]

Gölge Hayalet bir Ektonurit'tir (ekto ektoplazmadan alınmıştır. Neslinin yaşadığı yerse kalıcı karanlık gezegen Anur Phaetos (phaetos ise phantom'dan yani hayaletten alınmıştır). Ektonuritler toplu düşüncenin bir bölümüdür, her bir Ektonurit'in içinde geniş kalıtsal bellek (hatıra) vardır. Ben'in Gölgehayalet'e ilk dönüşümü "Permanent Retirement" adlı bölümde Vera Teyze'nin evinden uzaklaşıp bir şeyler aramasıydı. Ben'in Gölge Haylet versiyonunda dıştan görünüşü tek gözlü hayalete benzer, ikinci bir derisi ortaya çıkmıştır, Gölge Hayalet doğru forumdayken sıska fakat mavi pençeleri ile çirkine dönüşmüştür, derisi çürümüştür, ve korunmasız olmuştur, bir baş için tek gözlü bir kafatası çıkmıştır.

Gölge Hayalet bir kez kendi benliğini kontrol edebilmiştir. Bu sırada Ben'in kullanmadığı güçler ortaya çıkmıştır. Standart Görünmezlik ve dokunulmazlığa ek olarak istediği kişiyi fiziksel temas yardımıyla soyut kılıyor. Onun soyutluğu sayesinde istediği kişiyi kontrol ediyor. Gölge Hayalet'te diğer güçler arasında belirsiz kalan telepati ve telekinzi gibi telepatik güçleri de vardır. Onun gerçek formunda göğüsünden çıkan birçok kavrama organı ekstra tutacak olarak kullanılabilir. Bu dokungaçlar karanlık ortamlarda güçlenerek daha büyür ve enerji patlaması yaratıp bir ışın gönderebilir. Ben, Gölge Hayalet'i önceden yok ettiği için koruyucu deri kaybolmuş ve güneş ışığına yakalanınca artık kendiliğinden yok olur. Ayrıca Ben'le yeniden birleşmeye çalışır (eğer Ben herhangi bir uzaylı formundaysa içine giremez) Ben buna izin vermez. Ben "Ghostfreak Out" bölümünde erişimi kaybetmiştir ama sonunda "Be Afraid of the Dark" bölümünde doğal Ektonurit formu kazanır. Ama bir daha onu kullanmaz. Çünkü Gölge Hayalet'in yeniden Omnitrix'ten kaçmasından korkar. Ama Ben 10 Alien Force'de Omnitrix evrim geçirince gücünü Büyük Korku'ya bırakıp Omnitrix'ten kaçmıştır. Ben 10 Alien Force'da Uzaylı X onun soyundan gelmektedir. (Seslendirme: Uğur Taşdemir)

Gri Madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Gri Madde gri ve zeki bir avcı galvandır. Bu avcı galvanizleme minik gezegeninden gelen ikinci Galvan soyundan gelir. Galvanların arasındaki en zeki ve "Omnitrix'in" yaratıcısı olan Azmuth en zeki Galvandır. (eski asil bir Avcı Galvan) Neslinin yaşadığı yerse mini gezegen Galvan Gençliği.[2] Ben, Gri Madde'ye ilk olarak "Washington M.Ö"de dönüşmüştür. Sumo Darbesi Altın Kartı Tahıl kutularına girer. Gwen onun süper market içinde olmadığını farkeder ve onu tahıl kutusunda bir kart için koca reyonu mahvetmiş durumda bulur. Ben çok nadiren kasten Gri Madde'ye dönüşür,çoğu zaman kaza dönüşümler sonucu dönüşür ve bu yüzden de Ben bu uzaylıyı "Küçük Bir Problem"olarak görür.

Gri Madde, Gri Kurbağa Derisi gibi bir renge, sadece beş inç yabancı bipedal uzunluğuna sahiptir ancak onun büyüklüğü bir benzeri daha olmayan aklı ve mekanik becerisidir. O bir cihazın ve yedek parçaların işlevini bir bakışta anlar. Bu özellik organik organizmalar da hiç görmediği yaratıkların dahi deri altlarındaki sinir kümelerin yerlerini bilir ve bu sayede onu hareket ettirir.[3].Küçüklüğü minik deliklere girmesini sağlar ve emme özelliğine sahip parmaklar ile kolay tırmanır. Ayrıca keskin dişler ve yapışkan deri sayesinde zor yakalanır. Ancak sadece beyni büyük olduğu ve 15 cm olduğu için savaşa uygun olmadığından Ben onu düşmanları robot olduğunda kullanır. Buna rağmen Ben Gri Madde'yi bir aleti çözmek için değil gizlenme veya arıza ile dönüşür.Ve Gri Madde yavru bir kurbağa gibi hareket edebilir. (Seslendirme : Özgür Ünsal)

Güncelleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Güncelleme bir Galvanik Mekomorf'tur (meko- anlamı makine ve -morf anlamı kalıp demektir)her yere yapışır bir uydu Galvan B, en baştaki yörüngede Galvan. Galvanik Mekamorflar Azmuth adlı "Galvan" tarafından kazaren ortaya çıkmış bir türdür. Aslında yaşanamayan bir yerdir, Galvan B kazara tanınan bilimci Galvan'ın nanoteknolojik yarı kopyası uydudur, uydunun mineralleri ile bağlanmıştır ve sezgili hayat yaratmıştır.[4] Ben'in, Güncelleme'ye ilk dönüşümü "Permanent Retirement" adlı bölümde ATM soyguncularını durdurmasıydı. Güncelleme sadece Ben'in sesiyle kalmayan uzaylı formudur, çoğu bilgisayarımsı ses tonu vardır. Örneği için "Game Over" adlı bölümde; Galvanik Mekomorf'un organik şeyler ile bağlantsı yoktur, Bunun sonucunda Ben'in Güncelleme'ye dönüşümü tamamlanmamıştı.

Güncelleme nanoteknolojiden oluşmuştur, onun vücudu kalıptan sağlanmıştır..[4] O tutulamaz ya da zor zaptedilir, her iki durumda da vücudu "eriyip" kaçabilir ve her aldığı darbede çabucak yenilenebilir.[5] Güncelleme hem de diğer teknolojilerle birleşebilir, ismini bir şeyin orijinal dekoruyla birleşip çok uzunun ötesinde güncellenmesinden almıştır, Güncelleme kendi bedenini kontrol edebilir.[4] düzgün bir makine eli olmadan, Güncelleme çevrede bağdaşma formundayken gözünden ışık demetiyle ateş edebilir. Güncelleme hem de basit bir plazma inşa etme formuna yatkın olabilir, çoğu sivri şeyle. Güncelleme'nin zayıfsız uzlaşması: teknolojiyi yönlendirmesidir, Güncelleme biyolojiksel yaratıklara sahip olabilir, ve sezgili ya da güçlü robotları kontrol için sertleştirebilir. Güncelleme liquid-metal (sıvı metal)le birleşebilir hem de kendine karşı zararlı olabilir, yani elektro ataklara dayanamaz. Ayrıca, her tür paslanmış metal Güncelleme'nin hassas iç çalışımını bozabilir ve sistemine kötü şekilde zarar verebilir.[4]

Pul Kanat[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben'İn başka en çok kullandığı formlardan biri Pul Kanat veya Pulkanat bataklık gezegeni Lepidopterra'da yaşayan bir Lepidopterran (Pul kanatlılar ailesi, kelebeklerin ve güvelerin bilimsel ismi).[6][7] Ben'in ilk Pul Kanat'a dönüşümü "Washington M.Ö." adlı bölümde Gwen'i kurtardıktan sonra Washington Anıtı'na atmıştır.

Pulkanat çeşitli dünya böcekleriyle birleşmiştir (ejderha sinekleri, cırcır böceği, ve özellikle peygamper devesi). Onun başlıca uçma yeteneği vardır uçmasını kolaylaştıran dört kanadı vardır, Pulkanat'a yüksek düzeyde hareket ve hız bahşedilmiştir. Pulkanat hem de çok dayanıklıdır, yeterli derecede insanı ve ağır nesneyi kendi başına taşıyabilir. "Don't Drink the Water" adlı bölümde, Pulkanat bebek formundaydı (Pulkanatçık), güçlü bir şekilde bitkilere gazını salıvermişti. Pulkanat'a dört göz sapı verilmiştir bunlar onun menzilini iyice geniş görmesini sağlar, zekasıyla direkt kendi arkkasına bakması da buna dahildir. Gözlerinden ve ağzından polen salgısı bırakır Pulkanat yüksek zorlamayla sıvıyı vücuttan atar. Sıvı türü kolay tutuşup yanan hareketsizleşmiş toksin jöledir. Kuyruğu keskin tıraş bıçağı gibidir ve bacakları kerpeten gibidir aynı zamanda arbede dövüşü için kullanmıştır. Pulkanat'ın temel zayıf noktası su, kanatlarının uçmasını engeller. Buna ek olarak, vücudu oldukça güçülüdür, ama kanatları değil. Daha çok önemsiz bir rahatsızlık Pulkanat'ın vücudunun güçlü şekilde kokması (bundan dolayı ismi böyledir), salgıladığı yağların saklandığı yer (et parçası) hareket halindedir.[8]

Şimşek Hız[değiştir | kaynağı değiştir]

Şimşek Hız bir Kineseleran'dır (Kinetik ve Accelerate (acele) kelimelerinden oluşur) hiper-hızlanmış gezegen Kinet'te yaşar. Saatte yaklaşık olarak 800 km hız yapabilir. Dik duvarlara tırmanmaktan öte süper zıplar. ben 10 klassik evreninde ilk omnitrixi wilgaxtan kaçarken mecburen fırlatmıştır Zayıf yanları genellikle çamur, buz gibi kaygan zeminlerde kayması normaldir. Mıknatıslar ve manyetik alandan etkilendiği için zayıf yönü olarak kabul edilir. Ben onu "Birden 10 Tane Oldular" bölümünün sonunda görülür. Okulun kabadayılarını bu şeklide ağaca asmıştır. Ayrıca Şimşek Hız Enonch'u rüya makinesine atmıştır. Şimşek Hız'ın en önemli özelliği "Ben 10000" ve "Ken 10" bölümünde çok sık rastlanır. (Seslendirme: Uğur Taşdemir)

Yaban Köpek[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaban Köpek (Wildmutt) bir Vulpimans'dır. Kör köpeklerin yaşadığı Vulpin gezegeninde yaşar. Tamamen kör değillerdir.Yanlarındaki solungaçlara benzeyen gözler onu çok güçlü yapar. Ben Yaban Köpek'e "Birden 10 Tane Oldular" bölümünde görülmüştür. Herkes onu atletik ve 5 duyu organı uzmanı olarak bilir. Bunun sebebi gözleridir. Bu durumudaki en sevimsiz detayı konuşamaz olmasıdır. Sadece hırlar,ulur ve salya akıtır. Ne kadar yeteneksiz ve beceriksiz gözükse de Yaban Köpek en atletik uzaylıdır.

Yüzen Çene[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüzen Çene (Ripjaws) bir Pisis Volan'dır. Gezegeni Pisis'tir.Yılan balığı,timsah ve sülük karışımı bir şeydir. Dişleri 10 metreye kadar açılıp kapanır. Ben ona hatayla ya da sulu işlere karışır iken kullanır. İlk defa "Göl Canavar"ı bölümünde görülür.Ayaklarının iki şekli vardır.Birinci şekli normal ayak modu,ikincisi yüzgeçtir. Yüzen Çene'nin suya gerçekten ihtiyacı vardır, yoksa kuruyup ölür. (Seslendirme: Uğur Taşdemir)

Ek Uzaylılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Benjamin'in saatindeki diğer yani ek uzaylılar aşağıdaki gibidir.

Ben Victor[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk olarak Karanlıktan Korkmak adlı bölüm de görülmüştür.Ben Dr.Victor denilen bir adamın DNA sından almıştır.Ben kazandığı yeni uzaylı formunun adını FrankenStrike koymuştur. FrankenStrike ellerinden elektrik atabilir ve elektrik enerjisi içeren eşyaların gücünü emerek kullanabilir.

Way Big[değiştir | kaynağı değiştir]

Way Big omnitrixteki en büyük uzaylıdır. Kendisi bir To'kustar'dır. Türünün bulunduğu gezegenin adı ise Cosmic Storms'tur. To’kustarların boyu 100 metredir. Ben 10 alien force da ki insanazorun kendini 5 kat büyüttüğü formundan bile büyüktür. Çok güçlüdür ve sadece Ken 10, Omnitrixin sırrı bölüm 3 ve Vilgax'ın intikamı bölümde görünmüştür

Ditto[değiştir | kaynağı değiştir]

Ditto bir Splixon'dur ve kendi türünün bulunduğu gezegen ise Hathor'dur. Ditto kendini sınırsız sayıda kopyalayabilir ve silebilir.Ben ilk ditto olduğunda dört kopya olmuştu. Dr.Animo onun bir kopyasını kaçırmış ve deneyde kullanmıştır.Bu yüzden dittolar ayrı kaldı.Ve ben eski haline dönüşemedi.O kopyayı bulabilmek için aramaya başlarlar ve bulurlar ben eski haline döner ama,Animo onun dna'sını evrimleştirdiği hayvanlarda kullanır ve bir sürü mutant yapar. Ben o zaman güncelleme olur.Ve kısa bir süre sonra eski haline döner. Çünkü dittolar zamanında dönüşemediği için omnitrix'den çok fazla güç emmiştir bu sebeple Ben çabucak eski haline dönmüştür... (Seslendirme : Ali Hekimoğlu)

Eyeguy[değiştir | kaynağı değiştir]

Göztip yani Eyeguy bir Opticoid'tir ve Sightra adlı gezegen kendi türünün yaşadığı yerdir. Ben'in son Uzaylısı'dır. Sadece "Ben Negatif 10'a Karşı Bölüm 2" ve "Ben 10 Omnitrix'in Sırrı Kısım 1"'de görülmüştür. Zayıf yönü başında göz olmaması ve ateştir.

Baskınkurt (BlitzWolfer)[değiştir | kaynağı değiştir]

Baskın Kurt bir Loboan'dır ve türü Luna Lobo adlı gezegende yaşar. Ben Kurt Ben'e ilk olarak "Kurt Ben" bölümünde dönüşmüştür. Ben Kurt Ben'e Dna enerjisi olarak dönüşmüştür o yüzden orjineli çok kısa görülmüştür. Güçlerini konuşunca Kurt Ben'in Pençeleri metal'i bile parçalar, ayrıca ağızını 4'e bölüp Sonik dalgalar yaratır. (Seslendirme: Uğur Taşdemir)

Mumya Ben (Snare-oh)[değiştir | kaynağı değiştir]

Snare-oh bir Thep Khufan'dır ve Anur Khufos adlı gezegende türü bulunmaktadır. Omnitrix Mumya'nın DNA'sını emdiğinde artık Ben Mumya'ya dönüşebilir. Mumya ben en güçlü uzaylılardan biridir. Sarmaşık gibi iplerinin gücü sınırsızdır. Ama Ben bu uzaylıyı pek kullanmamaktadır çünkü Gücünü çok iyi bilmemektedir. Irkı ölümsüzdür ve Ben 10 bölümledrinde Mumya Ben 2 kez gözükmüştür. İlk görüldüğü bölüm Dönüş, 2. görüldüğü bölüm Ken 10'dur.

Vahşi Asma[değiştir | kaynağı değiştir]

Vahşi Asma bir Folorauna türüdür. Gezegeni Flors Verdance'dir ve gerçek bir bitkidir. Bu nedenle üzerinde meyveler çıkarabilir. Vahşi Asma "Kamp Korkusu" bölümünde görülmüştür. Zayıf yanı soğuktur ve soğuğa aşırı derece hassas olmasından dışında suya ve güneşede ihtiyacı vardır. Kolu uzadığı için esnektir ve Bombaları patlayıcıdır. Kolu 100 metreye kadar uzar. Vahşi Asma bir bitki olduğundan herhangi bir organı delinir veya koparsa onun için bu bir sıyrıktan farksızdır çünkü Vahşi Asma bir bitki olduğundan kopan veya delinen yerlerini tekrar oluşturabilir. Vahşi asma şekil değiştirerek bir ağaç şeklini alabilir ve yeraltında hareket edebilir.

Kusmuk[değiştir | kaynağı değiştir]

Upchuck bir Gourmand'dır ve türü Börkler ve Mörkler olarak ikiye ayrılır ancak aynı gezegende bulunurlar. Kusmuk 2 tür olup tek bir gezegende yaşayan 2 türden biridir. Kusmuk adeta bir yiyip bitirme makinesidir. Kusmuk türleri eğer gezegenleri kullanılmayacak veya işgal edilmiş durumda ise Kraliçelerinin emriyle birlikte tüm gezegeni yiyip yaşamak için başka bir gezegen bulurlar eğer aynı durumlardan biri bu gezegende de olursa bu işlem tekrarlanır hatta Peptos XI adlı gezegenleri için bu işlemi uygulamışlar ve Peptos XII adlı gezegende yaşamlarını sürdürüyorlardır. Sadece 4 bölümde görünmüştür ve 4 dili vardır. Sesi nefes almasından daha kötüdür. Kusmuk, Xylene 3. sezonun son bölümü'nde "Ziyaretçi" bir robotu yok etmek için kullanmıştır. Ben kusmuğu kullanışında hep zamanı bittiğinde geğirir.

Yıldırım Gülle[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Arbuyan Pelarota/Vulpinik Tortugan'dır. Hem Arbuya hem de Vulpin'de yaşar. Ben ona ilk defa Büyük Bit'de dönüşür. Ben onu genelde yanlışlıkla ya da robot parçalamada kullanır. En iyi yönü ise Elmas Kafa kadar dayanıklı ve Şimşek Hız kadar hızlı olmasıdır. Hız onu özel yapar. Bir kaplumdağanın derisi kadar sert bir deriye sahiptir. Zayıf yanı 10 uzaylının en ağırı ve hantalıdır. İki ayak üzerinde çok yavaştır ve sırt üstü düştüğü zaman zor kalkabilir.

Buzzshock[değiştir | kaynağı değiştir]

BuzzShock bir Nosedeenian'dır ve Nosedeen Quarsar adlı gezegende türü bulunur ve Ben'in ilk elektrik uzaylısıdır. Görünüş olarak bir pile benzer ama elektriğe hükmetme ve çoğalma yeteneklerine sahiptir.

Ben 10 Alien Force Uzaylıları[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk 10 Uzaylı[değiştir | kaynağı değiştir]

Çamurateş[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Methosian'dır ve Methanos adlı gezegende yaşamaktadır. Çamurateş patlayıcı metan gazı üreten, inanılmaz derecede güçlü ve adeta yürüyen bir gübre yığınıdır. Bir alev makinesi gibi ellerinden ateş püskürtebilir. Ellerinden çıkardığı gaz ile bayıltabilir ve bitkileri kontrol eder. Çamurdan oluştuğu için ona fırlatılan her şey içinden geçip gider bu nedenle fiziksel darbelere ve lazerlere karşı çok dayanıklıdır. Kaybettiği organlarını yeniden oluşturabilir. Vahşi Asma ve Ateş Topu'nun görevini üstlenmiştir.

Yüzenkanat[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Aerophian'dır ve Aeropela adlı gezegen onun türünün bulunduğu yerdir. Yüzenkanat suda yüzebilen ve havada uçabilen, dev bir martıya benzeyen bir yaratıktır. Gözlerinden ve kuyruğundan lazer ışını çıkarabilir. Ses hızının birkaç katı hızla suda ya da havada hareket edebilir. İğnesinden yaydığı dalgalarla saldırganın sinir sistemini bozabilir. Yüzen Çene ve Pulkanat'ın Görevini üstlenmiştir.

Büyük Korku[değiştir | kaynağı değiştir]

Necrofriggian Büyük Korku'nun türüdür yaşadığı gezegen ise Kylmyys'dir. Büyük korku her maddenin içinden geçebilen bir hayalettir. Her kütlenin içinden geçebilir. Görünmez olabilir ve istediği her şeyin ısısını sıfırın altına düşürebilir sıcak ve soğuktan etkilenmez. Ultimate olabalir. Gölge hayalet'in görevini üstlenmiştir.

İnsanazor[değiştir | kaynağı değiştir]

Vaxaury soyundan gelmektedir. Kendisi Terradino adlı gezegende yaşamaktadır. Yarı insan yarı dinozor olan İnsanazor Ben’in fiziksel olarak en güçlü formudur. Süper gücüyle birçok engelin üstesinden gelebilir. Kolayca boyutlarını değiştirebilir ve boyu yaklaşık 20 metreye kadar uzayabilir. Dört Kol'un görevini üstlenmiştir.

Fırtına Beyin[değiştir | kaynağı değiştir]

Cerebrocrustacean türü kendi türüdür. Encephelonus gezegeninde bulunmaktadır. Yengeçe benzeyen kıskaçları ve beynini saklayan güçlü bir kabuğu vardır. Beyninden elektrik gücü kullanabilir ve elektrik kalkanları yapar. Süper zekaya sahiptir ve sadece düşünerek elektrik fırtınaları yaratabilir. Gri Madde'nin görevini üstlenmiştir.

Krom Taş[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Petropyandır. Elmas Kafa'nın 2.versiyonu gibidir. Aynen onun gibi dayanıklıdır ama Parlaktaş elmas değil kromdur. Çok güçlü mor kristtaller(Yani krom) atar ve bulunduğu bir ortamda kristalleri toplayarak çok güçlü bir savunma yaratabilir ayrıca ellerinden ışın atar. Kendisine gelen ışın ve lazerleri geri yansıtma özelliği vardır. Elmas Kafa'nın görevini üstlenmiştir.

Uzaylı X[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben 10 evreninde bilinen en güçlü uzaylıdır. 2014 yılında dizinin yapımcılarından biri olan Joe Kelly'nin yaptığı bir açıklamaya göre Uzaylı X gücünün bir sınırı olmadığı tek sorunun 3 benliğin ortak bir karara varması gerektiğini belirtmiştir. Bir Celestialsapien'dir. Düşüncelerini gerçeğe çevirebilir ve her şeyi alternatif olarak tekrar yaratabilir ama bunun için iyilik ve şefkatin sesi olan Serena ve öfke ve savaşın sesi olan Bellicus ile ortak karar almaları gerekmektedir. Ayrıca kullanıcı Serena ve Bellicus'u ikna edemezse bu formda sıkışıp kalabilir. Omniverse'de Ben, Uzaylı X'in kontrolünü tamamen ele geçirmiştir.

Tek Hücre[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Polymorph'tur. Yok edilmiş olan gezegenlerinin yerine buldukları gezegen Viscosia'dır. Sümük tabakasına benzemektedir. Kafasının üstünde onu sürekli takip eden minik ufo benzeri bir cihaz vardır onu bu cihaz bir arada tutar. Onun üstündeki hoparlör sayesinde Ben konuşabilir. İstediği zaman ya da şiddetlice yere düştüğünde dağılır ama ufo onu tekrar toparlar. Robotların küçük aralıklarından içlerine girip onları patlatabilir. Bazen kendisini katı hale getirir ve rakiplerini ezer. Güncelleme'nin görevini üstlenmiştir.

Echo Echo[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Sonorosian'dır ve kendini kopyalayabilen küçük bir uzaylıdır. Bağırdığında yükses ses dalgaları çıkarır. Ses dalgalarıyla rakibine zarar verebilir ve bir şeylerin yerini bulabilir. Ditto'nun ve Baskınkurt'un görevlerini üstlenmiştir.

Örümcek Maymun[değiştir | kaynağı değiştir]

Arachnichimp türüdür. Aranhaschimmia gezegenindendir. 4 gözü ve 4 kolu vardır ve kuyruğundan ve ellerinden ağ atar. Hızlı, çevik ve güçlüdür. Yakın dövüş için Ben'in en çok kullandığı uzaylılardan biridir.

Ek Uzaylılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldırım Gülle[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendisi bir Arburian Pelarota'dır. Arbunia gezegeninde yaşamaktadır. Ben 10 yıldırım topu gülle olabilir. Ayrıca ultimate şekli de vardır. Yine güle olabilme yeteneği vardır ama etrafına sivri, titanyum alışımı kaplı, dikene benzer elektrik akımı sağlayabilen iletken uçlar vardır.

Way Big[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendisi To-Kustar soyundan gelmektedir ve Cosmic Storms'ta yaşamaktadır. Boyu 36 metredir. Şu ana kadar ki tüm Ben 10 serilerinde görülmüştür. Ultimate olabilir, hızlı koşabilir ve de ellerinden lazer ışını çıkarabilir. Ayrıca şu ana kadarki en güçlü uzaylı formu olarak bilinmektedir. Ben, Uzaylı X'in tehlike yaratabileceğini düşünerek genellikle Way Big ya da İnsanazor'u kullanır.

Çoban Yıldızı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Magnosapien'dir. Metali kontrol edebilir ve manyetik patlamalar yapabilir.

Rath[değiştir | kaynağı değiştir]

Appoplexian'dır. Appoplexia'da yaşar. Uzaylı bir kaplandır. Çok güçlüdür ve kaplan gibi kükremesi vardır. Çoğu insana göre büyüktürama zekası tartışılır. Sürekli Sana bir şey söyleyeyim mi ? cümlesi ile lafına başlar daha doğrusu çok sinirlidir de diyebiliriz. Çok güçlü geri çekilebilir pençeleri vardır. İlk defa Alien Force sezonunda görülmüştür.

Gölge Hayalet[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Ektonurit'tir. Görünmez olabilir ve maddelerin içinden geçebilir. Eski haline benzer ama bu sefer omnitrixten yine kaçmıştır.

Nanomec[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir insan Nanochip'in (Nanoçipin) karışımıdır. Bu uzaylı ben 10 Alien Swarm'da görülmüştür ve istediği kadar küçülebilir. İnsanların içine girebilir ve ayrıca elektrik ve lazer atar. Ben 10 Ultimate Alien'de görülür.

Armadrillo[değiştir | kaynağı değiştir]

Talpaedan'dır ve Terraexcava'da yaşar. Kendisi bir matkap gibidir, yapay yer sarsıntıları yaratabilir ve maddeleri delip geçebilir. Sarıdır ve metaldendir ve ilk kez Ben 10 Ultimate Alien'da "Andreas Hatası" bölümünde görülmüştür.

Ben 10 Omniverse Uzaylıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Geri Besleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Conductoid türü bir uzaylıdır ve Ben'in küçükken en sevdiği uzaylıların arasında yer alır. Geri Besleme enerjiyi manipüle etme, elektrik saldırıları, enerji emme vb. özelliklere sahiptir.

Gravattack[değiştir | kaynağı değiştir]

Gravattack Galilean türü bir uzaylıdır ve bir telepattır. Telepatik güçlerini kullandığında elini ve elinin dışınıda kaplayan çok büyük olmayan 360° derecelik daireler oluşturur. Gravattack Ben'in en güçlü uzaylılarındandır hatta o kadar güçlüdür ki Benjamin gücünü bir anlık bir dalgınlıkla bile kullanırsa ya da isteyerek yaparsa karadelik bile oluşturabilir.

Bloxx[değiştir | kaynağı değiştir]

Bloxx bir Segmentasapien türü uzaylıdır. Görünümü gorile benzer ve kırmızı, sarı, mavi lego parçalarından oluşur. Bloxx vücüdunu istediği şekle sokabilir, vücudunda istediği yeri ya da yerleri, kollarını uzatabilir, kırılan, yok olan ya da parçalanan yerlerine yenisini oluşturabilir.

Çarpan Çekirge[değiştir | kaynağı değiştir]

Çarpan Çekirge bir Orthopteran'dır. İnsan ve çekirge karışımı bir uzaylıdır ve bu uzaylının taslağı insanı andırabilir ama görünüşündeki çoğu şey bir çekirgeye benzer ve çekirgeyi andırır. Crashhopper'ın bacakları o kadar kuvvetlidir ki zıpladığında yerde bir göçük oluşturabilir. En büyük özelliği güçlü bacaklarıdır. O kadar çok yükseğe zıplayabilir ki ses duvarını bile aşabilir.

Ball Weevil[değiştir | kaynağı değiştir]

Atrocuits türüdür. Ball Weevil'ın görünümünde sarı renk hakimdir ve görünüş olarak bir böceğe benzer. Yetenek olarak ağzından çıkardığı mukusu andıran asit topununun üzerine çıkar ve üzerindeyken o topu yuvarlayamaya çalışır. O topu yuvarladıkça o top büyür ve etkisi de buna oranla artar. Ball Weevil ayrıca bu topu sadece saldırı için değil kaçmak içinde kullanır çünkü bu topu kullanırken normal halinden daha hızlı hareket eder.

Astrodactyl[değiştir | kaynağı değiştir]

Astrodactyl Benjamin'in uçan uzaylılarından bir tanesidir. Astrodactyl'in türü İnsanazor' un türüyle birlikte Terradino gezegeninde yaşar. İçindeki güç bir yıldızınkine eş değerdir. Astrodactyl arkasındaki jetpack sayesinde uçar ve yıldız gücüyle de uçma hızını arttırabilir. Astrodactyl'in yıldız gücü farklı silahlar oluşturmak için kullanılabilir ve en yaygın silah enerji kırbaçlarıdır. Enerji silahlarının yanı sıra yıldızlarıda fırlatabilir. Astrodactyl yıldız gücünü ağzından bir enerji ışını ateşlemek için de kullanabilir. Ayrıca uzay boşluğunda hayatta kalabilir.

Toepick[değiştir | kaynağı değiştir]

Toepick, Ben'in en korkunç uzaylılarından birisidir. Kendisi Omniverse serisinde görünmüştür fakat Classic serisinde ismi geçmiştir. Ken 10 bölümünde Ben 10.000 Omnitrix'te ki uzaylıları saydıktan sonra Ken şöyle demiştir: Ve Toepick,gerçekten beni iğrendiriyor lafını kullanmıştır. Toepick'in yüzünün bir Celestisalsaphien'i (Alien X) bile korkutabileceği iddia edilmiştir. Uzaylının asıl yüzü görünmemiştir. Çok çevik olmadığından diğer uzaylılar gibi iyi zıplayamaz ya da hızlı koşamaz.

Whampire[değiştir | kaynağı değiştir]

Whampire'in DNA'sı aslında Omnitrix'de yoktur. Bir DNA tarama sonucu Omnitrix'de gelmiştir. Adında olduğu gibi bir vampirdir ama görüntüsü bir vampir gibi insansı değildir ve daha çok bir yarasayı andırır. Ben bu uzaylıya pek dönüşmez ancak gerektiğinde Uzaylı X gibi dönüşümden çekinmez.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Bandai's Fourarms profile". 21 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2007. 
  2. ^ "Bandai's Grey Matter profile". 21 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2007. 
  3. ^ "Truth". Ben 10. 2. sezon. § 14. 2006-05-29. Cartoon Network. 
  4. ^ a b c d "Bandai's Upgrade profile". 21 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2007. 
  5. ^ "Permanent Retirement". Ben 10. 1. sezon. § 104. 2008-01-21. 
  6. ^ "Bandai's Stinkfly profile". 21 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2007. 
  7. ^ "Bandai interview: Wild & Stinky". 21 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2007. 
  8. ^ "Kevin 11". Ben 10. 1. sezon. § 7. 2006-02-11.