Nokia 2700 Classic

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nokia 2700 Classic Finlandiyalı telefon üreticisinin 2009'un 1. çeyreğinde piyasaya sürdüğü cep telefonu. Nokia bu telefonunda kullanacağı işletim sistemi olarak tercihini S40 platformundan yana kullanmıştır. Tasarım hatlarıyla günümüz dokunmatik telefonlarının aksine bar tipi dizayn edilen Nokia 2700 Classic, geçmişten izler taşımaktadır. Telefon 2" boyutunda ve 262K renk derinliğinde bir ekrana sahiptir. Temel yapısının önemli bir kısmını sert plastik oluşturmaktadır.

Yazılım[değiştir | kaynağı değiştir]

Telefonun genel yazılım platformu Nokia'nın giriş seviyesi cihazlarda kullandığı S40'tır. cihazın klasik tablo şeklinde bir menü yapısı ve her Nokia telefonun vazgeçilmezlerinden biri olan Mesajlar, Arama Kaydı, Rehber, Galeri gibi elemanlardan oluşmaktadır.

İşletim sistemi: Nokia S40 Platformu

Sistem sürümü: 5th Edition Feature pack 1

Özellikleri 12 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.[değiştir | kaynağı değiştir]

Ağırlık: 85g

Hafıza: 32MB + MicroSD kart desteği

Kamera: 2MP, 176x144@15fps video kaydetme

Bluetooth sürümü: 2.0

Multimedya[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

Telefonda bir adet mono hoparlöre yer verilmiştir. Aynı zamanda kutu içeriğinden çıkan mikrofonlu kulaklık ve içindeki radyosu telefonun diğer müzik araçlarıdır. Aynı zamanda telefon 3, 5mm AV giriş ile üretilmiştir. Telefonun desteklediği müzik formatları ise;AMR, AMR-WB, MIDI, MXMF, MP3, AAC, WMA dır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]