Nissan taşıtları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Nissan Motors firmasının geliştirdiği veya üretimini yaptığı taşıt modelleri;


Kodu Model Adı Üretim dönemi Gövde Resim
4W60 Nissan Patrol 1951-1960 3-kapı jeep
2-kapı pick-up
NissanPatrol4W61.jpg
60 Nissan Patrol 1960-1980 3-kapı van
5-kapı van
2-kapı pick-up
Nissan Patrol K60.jpg
710 Nissan Violet (Japonya)
Nissan Stanza
Yue Loong Violet
Datsun 140J/160J
Datsun 710
Datsun Sedan
Datsun Guayin
1971–1979 - Tayvan
1973–1977 - Japonya
2-kapı hardtop coupe
4-kapı fastback
4-kapı sedan
4-kapı SW
Datsun Violet 710 001.JPG
S10 Nissan Silvia
Datsun 200SX
Datsun 180SX
1975-1979 2-kapı fastback Nissan New Silvia.jpg
A10 Nissan Stanza
Nissan Auster
Nissan Violet
Datsun 510
Datsun Stanza
Datsun Violet
Datsun 160J
Yue Loong 709/711/712[1]
1975-1979 2-kapı fastback STANZA1st.jpg
S110 Nissan Silvia (2-kapılı coupe)
Nissan Gazelle (3-kapılı hatchback)
Datsun 200SX (ABD ve Kanada)
Datsun Sakura (Meksika)
1979-1983 2-kapı coupe
3-kapı hatchback
Silvia2000ZSE-X 04.jpg
S130 Nissan 280ZX
Nissan Fairlady Z
Datsun 280ZX
1979-1983 2-kapı coupe
3-kapı hatchback
Nissan 280ZX Turbo.jpg
160 Nissan Patrol 1980-1994 3-kapı van
5-kapı van
2-kapı pick-up
4-kapı pick-up
IMG pATROL.jpg
T11 Nissan Auster (3-kapı hatchback)
Nissan Violet
Nissan Stanza
1981-1986 3-kapı hatchback
4-kapı sedan
5-kapı hatchback
Nissan-Stanza-T11.jpg
M10 Nissan Prairie
Nissan Multi
Nissan Stanza Wagon
1982-1988 5-kapı minivan Nissan Prairie 19880311.jpg
K10 Nissan Micra 1982-1992 3-kapı hatchback
5-kapı hatchback
Nissan Micra LX Topic.jpg
Y30 Nissan Cedric
Nissan 300C
Nissan Gloria
Yue Loong Cedric 811
Yue Loong 830
1983-1987 4-kapı hardtop
5-kapı sedan
5-kapı wagon
5-kapı van
Gyomu1.jpg
S12 Nissan 180ZX (İsveç)
Nissan 200SX (Kuzey Amerika)
Nissan Silvia (Avrupa ve Japonya)
Nissan Gazelle
1984-1988 2-kapı coupe
3-kapı hatchback
Mark I s12-200SX.jpg
U11 Nissan Maxima 1985-1988 4-kapı sedan
4-kapı SW
85-86 Nissan Maxima.jpg
WD21 Nissan Pathfinder
Nissan Terrano
1986-1995 2-kapı SUV
5-kapı SUV
90-92 Nissan Pathfinder.jpg
Y60 Nissan Patrol 1987-1997 5-kapı van
4-kapı pick-up
2-kapı pick-up
1995-1997 Nissan Patrol (GQ II) RX wagon 01.jpg
Y31 Nissan Cedric
Nissan Gloria
1987-1991 hardtop
1987-> sedan
1987-1999 SW
4-kapı hardtop
4-kapı sedan
4-kapı SW
NISSAN Gloria.jpg
M11 Nissan Prairie (Avrupa)
Nissan Prairie Joy (Japonya)
Nissan Axxess
1988-1998 5-kapı minivan Nissan Prairie 1988.jpg
S13 Nissan 180SX
Nissan 200SX (Avrupa)
Nissan 240SX (Kuzey Amerika)
Nissan Silvia
1989-1994 2-kapı coupe
3-kapı hatchback
2-kapı convertible
1991NissanSilva.jpg
J30 Nissan Maxima 1989-1994 4-kapı sedan 89-90 Nissan Maxima.jpg
P10 Nissan Primera 1990-1995 4-kapı sedan
5-kapı liftback
5-kapı station wagon
Nissan Primera front 20071205.jpg
C23 Nissan Vanette Cargo (Avrupa)
Nissan Vanette E (Avrupa)
Nissan Serena
Nissan Vanette Serena
1991-2001 Panelvan Nissan Serena C23 001.JPG
Y32 Nissan Cedric
Nissan Gloria
1991-1995 2-kapı hardtop Y32 Nissan Cedric.jpg
B13 NX1600 (Kuzey Amerika)
NX2000 (Kuzey Amerika)
100NX (Avrupa)
NX Coupe (Japonya)
1991-1996 2-kapı coupe Nissan-NX.jpg
K11 Nissan Micra 1992-2002 2-kapı cabriolet
3-kapı hatchback
4-kapı sedan
5-kapı hatchback
5-kapı station wagon
Nissan Micra front 20080116.jpg
U13 Nissan Altima
Nissan Stanza Altima
Nissan Bluebird
1993-1997 4-kapı sedan 1st-Nissan-Altima.jpg
B14 Nissan 200SX
Nissan Lucino
1994-1998 2-kapı coupe 1997Nissan200sxse.jpg
S14 Nissan 200SX (Avrupa)
Nissan 240SX (Kuzey Amerika)
Nissan Silvia
AREX Elite 901
1995-2000 2-kapı coupe Nissan S14 front.jpg
N15 Nissan Almera 1995-2000 3-kapı hatchback
4-kapı sedan
5-kapı hatchback
Nissan Almera front 20080127.jpg
P11 Nissan Primera 1995-1999 4-kapı sedan
5-kapı liftback
5-kapı station wagon
Nissan Primera 003.JPG
Y33 Nissan Cedric
Nissan Gloria
1995-1999 4-kapı hardtop 1997 Nissan Cedric 01.jpg
A32 Nissan Maxima
Nissan Maxima QX
Nissan Cefiro
1995-1999 4-kapı sedan Nissan Maxima -- 09-26-2009.jpg
R50 Nissan Pathfinder
Nissan Terrano
Infiniti QX4
1996-2004 4-kapı SUV 96-99 Nissan Pathfinder .jpg
D22 Nissan Frontier
Nissan Frontier Bravado
Nissan Fiera
Nissan Hardbody
Nissan Navara
Nissan Paladin (SUV)
Nissan PickUp
Nissan King Cab
Nissan Winner
Nissan NP300
Nissan Big M Frontier (Tayland, 1998-2001)
Dongfeng Oting (SUV)
Dongfeng Rich Pickup
Dongfeng Rich MPV
1997-> 4-kapı pickup
2-kapı pickup
2001-04 Nissan Frontier.jpg
Y61 Nissan Patrol 1997-> 5-kapı SUV
2-kapı pick-up
4-kapı pick-up
Nissan Safari Spirit 007.JPG
Y34 Nissan Cedric
Nissan Gloria
1998-2004 4-kapı hardtop Cedric-opencar.jpg
M12 Nissan Prairie
Nissan Prairie Liberty
1998-2004 5-kapı minivan NISSAN LIBERTY 01.jpg
C24 Nissan Serena
Dongfeng Yumsun
1999-2005 Panelvan C24 Nissan Serena.jpg
S15 Nissan 200SX
Nissan Silvia
AREX Elite 951
1999-2002 2-kapı coupe Nissan S15 200SX.jpg
N16 Nissan Almera 2000-2006 3-kapı hatchback
4-kapı sedan
5-kapı hatchback
Nissan Almera front 20080224.jpg
WD22 Nissan Xterra 2000-2004 4-kapı SUV 2001Xterra.JPG
A33 Nissan Maxima
Nissan Maxima QX
Nissan Cefiro
2000-2003 4-kapı sedan 00-01 Nissan Maxima .jpg
T30 Nissan X-Trail 2001-2007 4-kapı SUV Nissan X-Trail front 20080808.jpg
X70 Nissan Interstar
Renault Master
Opel Movano
Vauxhall Movano
2001-? Panelvan 2002 Nissan Interstar.jpg
X83 Nissan Primastar
Renault Trafic
Opel Vivaro
Vauxhall Vivaro
2001-? Panelvan Nissan prismastar.JPG
P12 Nissan Primera 2002-2008 4-kapı sedan
5-kapı liftback
5-kapı station wagon
Nissan Primera Sedan 2001.jpg
K12 Nissan Micra 2002-2010 2-kapı coupé convertible
3-kapı hatchback
5-kapı hatchback
Nissan Micra front 20080127.jpg
E11 Nissan Note
Nissan Tone
2004-> 5-kapı Hatchback 2005 Nissan Note 01.jpg
Nissan Armada
Nissan Pathfinder Armada (2004-2005)
Infiniti QX56 JA60 (2004-2010)
2004-> 5-kapı SUV 08 Nissan Armada.jpg
C11 Nissan Tiida
Nissan Versa (ABD - Kanada)
Nissan Latio (Singapur, Endonezya, Malezya)
Nissan Tiida Latio (Japonya)
Dodge Trazo
2004-2011 5-kapı Hatchback
4-kapı Sedan
Nissan Versa 1.8S sedan.jpg
A34 Nissan Maxima
Nissan Cefiro
2004-2008 4-kapı sedan 2004-2006 Nissan Maxima 3.5SE.jpg
C25 Nissan Serena
Suzuki Landy
2005-2010 5-kapı minivan Nissan Serena C25 002.JPG
N50 Nissan Xterra 2005-> 4-kapı SUV 2nd Nissan Xterra .jpg
R51 Nissan Pathfinder
Nissan Terrano
2005-> 4-kapı SUV 2008 Nissan Pathfinder.jpg
D40 Nissan Navara
Nissan Navara Brute
Nissan Frontier Navara
Suzuki Equator (2009)
2005-> 4-kapı pickup
2 kapı pickup
2005-2007 Nissan Navara (D40) RX 4-door utility (2007-12-12) 01.jpg
T31 Nissan X-Trail 2007-> 4-kapı SUV Nissan X-TRAIL Diesel 01.JPG
J10 Nissan Qashqai
Nissan Dualis (Japonya , Avustralya)
Nissan Rogue (Kuzey Amerika)
2007-> 5-kapı SUV Nissan Qashqai Cafelatte.JPG
Z34 Nissan 370Z
Nissan Fairlady Z (Japonya)
2008-> 2-kapı coupé
2-kapı roadster
NISSAN FAIRLADY Z Z34.jpg
A35 Nissan Maxima 2009-> 4-kapı sedan 2010 Nissan Maxima SV Sport -- 05-01-2010.jpg
K13 Nissan Micra 2010-> 4-kapı sedan
5-kapı hatchback
Nissan Micra 1.2 Visia First (K13) – Frontansicht, 7. März 2011, Düsseldorf.jpg
C26 Nissan Serena
Suzuki Landy
2010-> 5-kapı minivan NISSAN SERENA C26 20G.jpg
P61 Nissan Patrol 2010-> 5-kapı SUV Safari(sdfPatrol).jpg
F15 Nissan Juke 2010-> 5-kapı SUV Nissan Juke Acenta 1.6 2x4 front 20101030.jpg

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Braunschweig, Robert; Büschi, Hans-Ulrich, ed. (March 6, 1980). Automobil Revue '80. 75. Berne, Switzerland: Hallwag, AG. ss. 534–535.