New York'taki en yüksek binalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

New York'taki en yüksek binalar listesi ABD'nin New York eyaletinde yer alan New York şehrindeki en yüksek binaların listesidir.

Aşağıdaki liste New York şehrinde yer alan ve en az 183 metreye (600 feet) ulaşmış gökdelenleri kapsamaktadır. Bu yükseklik sınırına kulenin en uç kısmındaki ek yapılar dahildir ama anten kuleleri dahil değildir. Eşittir (=) işareti iki veya daha fazla binanın yüksekliklerinin aynı olduğu anlamına gelmektedir. ██ İnşaatı tamamlandığı yıl dünyanın en yüksek gökdeleni

Sıralama İsim Görsel Yükseklik
ft (m)
Kat Yıl Notlar
1 Özgürlük Kulesi 1,776 (541) 105 2013 Empire States Binası’nın yüksekliğini geçtiği 30 Nisan 2012 tarihinden beri New York şehrinin en yüksek binası. Tamamlandığında hem ABD’nin hem de batı yarımküredeki en yüksek bina olacak.[1]
2 Empire State Binası Empire State Building from the Top of the Rock.jpg 1,250 (381) 102 1931 Dünyanın en yüksek 22. binası, ABD’nin en yüksek 3. binası, dünyada 100’den fazla kata sahip ilk bina. 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı döneminde sadece 14 ayda inşa edilen bu bina tamamlandığı 1931 ile 1972 yılında Dünya Ticaret Merkezi’nin inşaatına kadar dünyanın en yüksek binası ünvanına sahip idi.[2]
3 Bank of America Kulesi OBP - Ext - 42nd East.jpg 1,200 (366) 54 2008 Dünyanın en yüksek 29. ve ABD’nin en yüksek 4. binası. Platinum LEED sertifikasyonu alan ilk gökdelendir.[3]
4= Chrysler Binası Chrysler Building by David Shankbone.jpg 1,046 (319) 77 1930 Dünyanın en yüksek 57. ve ABD’nin en yüksek 7. binası. 305 metrenin üstünde inşa edilmiş ilk binadır. 1930 ile 1931 yılları arasında dünyanın en yüksek binası ünvanına sahip idi. Dünyada inşa edilmiş en yüksek tamamı tuğla ile inşa edilmiş yapıdır.[4]
4= New York Times Binası Nytimes building rear.jpg 1,046 (319) 52 2007 Aynı zamanda Times Tower olarak da bilinir.[5][6]
6 Four World Trade Center 4WTC-March 12, 2012.JPG 977 (298) 72 2013 Aynı zamanda 150 Greenwich street olarak da bilinir.[7][8]
7 70 Pine Street AIB-NYC-gp.jpg 952 (290) 66 1932 [9][10]
8 The Trump Building 40 Wall Street New York City at Sunset C R.jpg 927 (283) 70 1930 Aynı zamanda 40 Wall Street olarak da bilinir.[11][12]
9 Citigroup Center Citigroup center.jpg 915 (279) 59 1977 [13][14]
10 8 Spruce Street Beekman Tower fr BB jeh.jpg 876 (267) 76 2011 Aynı zamanda Beekman Tower olarak da bilinir.[15][16][17]
11 Trump World Tower Trumpworldtower 23may2005.jpg 861 (262) 72 2001 [18][19]
12 GE Building GE Building by David Shankbone.JPG 850 (259) 70 1933 [20][21]
13 CitySpire Center Cityspire.jpg 814 (248) 73 1987 [22][23]
14 One Chase Manhattan Plaza One Chase Manhattan Plaza 1.jpg 813 (248) 60 1961 [24][25]
15 Condé Nast Binası 4timessquare 23may2005.JPG 809 (247) 48 1999 Aynı zamanda Four Times Square olarak da bilinir.[26][27]
16 MetLife Building Walter Gropius photo MetLife Building fassade New York USA 2005-10-03.jpg 808 (246) 59 1963 [28][29]
17 Bloomberg Tower Bloomberg tower.jpg 806 (246) 54 2005 [30][31]
18 Woolworth Building Woolworth bldg nov2005c.jpg 792 (241) 57 1913 1913 ile 1930 yılları arasında dünyanın en yüksek binası idi.[32][33]
19 One Worldwide Plaza Wwp50roof.JPG 778 (237) 50 1989 [34][35]
20 Carnegie Hall Tower Carnegie Hall Tower.JPG 757 (231) 60 1991 [36][37]
21 383 Madison Avenue BearStearns.JPG 755 (230) 47 2001 [38][39]
22 AXA Center AXA Center from GE Building, cropped.jpg 752 (229) 54 1986 [40][41]
23= One Penn Plaza One Penn Plaza by David Shankbone.jpg 750 (229) 57 1972 [42][43]
23= Exxon Building 1251 Avenue of the Americas.JPG 750 (229) 54 1971 Aynı zamanda 1251 Avenue of the Americas olarak da bilinir.[44][45]
25= Time Warner Center South Tower Time Warner Center May 2010.JPG 750 (229) 55 2004 [46][47]
25= Time Warner Center North Tower Time Warner Center May 2010.JPG 750 (229) 55 2004 [47][48]
27 200 West Street GoldmanSachsHeadquarters.JPG 749 (228) 44 2010 Aynı zamanda Goldman Sachs Genel Merkezi olarak da bilinir.[49][50]
28 60 Wall Street 60 Wall Street building.jpg 745 (227) 55 1989 Aynı zamanda Deutsche Bank Genel Merkezi olarak da bilinir.[51][52]
29 One Astor Plaza One Astor Plaza May 2010.JPG 745 (227) 54 1972 [53][54]
30 One Liberty Plaza 0013TIARA P1000433.JPG 743 (226) 54 1973 [55][56]
31 20 Exchange Place 20 Exchange Place Tower 111.JPG 741 (226) 57 1931 [57][58]
32 7 World Trade Center Wtc7-2006-0911.jpg 741 (226) 49 2006 [59][60]
33 Three World Financial Center World Financial Center.jpg 739 (225) 51 1986 Aynı zamanda American Express Kulesi olarak da bilinir.[61][62]
34 Bertelsmann Building Bertlesman-tower.jpg 733 (223) 42 1990 [63][64]
35 Times Square Tower TimesSquareTower.jpg 726 (221) 47 2004 [65][66]
36 Metropolitan Tower Metro Carnegie towers fr W58 jeh.jpg 716 (218) 68 1987 [67][68]
37 500 Fifth Avenue 500 Fifth Avenue Panorama.jpg 709 (216) 60 1931 [69][70]
38 JP Morgan Chase World Headquarters 270 Park Avenue (WTM by official-ly cool 100).jpg 707 (215) 52 1960 [71][72]
39 General Motors Building Sherry Netherland Hotel jeh.JPG 705 (215) 50 1968 [73][74]
40 Metropolitan Life Insurance Company Tower Metropolitan Life Tower April 2008.jpg 700 (213) 50 1909 1909 ile 1913 yılları arasında dünyanın en yüksek binası idi.[75][76]
41 Americas Tower Americas-tower.jpg 692 (211) 50 1992 [77][78]
42 Solow Building SolowBuilding.jpg 689 (210) 50 1974 [79][80]
43 HSBC Bank Building WSTM-CornFedChicks0078.JPG 688 (210) 52 1967 Aynı zamanda Marine Midland Binası olarak da bilinir.[81][82]
44= 55 Water Street 55 Water Street with north wing.JPG 687 (209) 53 1972 [83][84]
44= 277 Park Avenue 277parkave.jpg 687 (209) 50 1962 [85][86]
46 1585 Broadway Morgan-stanley-building.jpg 685 (209) 42 1989 Aynı zamanda Morgan Stanley Genel Merkezi olarak da bilinir.[87][88]
47 Random House Tower Random-house2.jpg 684 (208) 52 2003 [89][90]
48 Four Seasons Hotel New York 4 seasons hotel NY 56 jeh.jpg 682 (208) 52 1993 Şehirde sadece otel amaçlı inşa edilmiş en yüksek binadır.[91][92]
49 McGraw-Hill Building McGraw-Hill Building Rock Center by David Shankbone.jpg 674 (205) 51 1969 Aynı zamanda 1221 Avenue of the Americas olarak da bilinir.[93][94]
50= Lincoln Building Lincoln Building NYC.jpg 673 (205) 55 1930 [95][96]
51= Barclay Tower WSTM Mark Frank 0076.jpg 673 (205) 56 2007 [97][98]
52 Paramount Plaza Paramount-plaza.jpg 670 (204) 48 1971 [99][100]
53 440 West 42nd Street 669 (204) 55 2011 Aynı zamanda MiMa olarak da bilinir.[101]
54 Trump Tower Trump tower.jpg 664 (202) 58 1983 [102][103]
55 One Court Square Citicorp giant Whale Creek jeh.jpg 658 (201) 50 1990 [104][105]
56 1 Wall Street 1 Wall Street.jpg 654 (199) 50 1931 [106][107]
57= 599 Lexington Avenue 599 Lexington Avenue.jpg 653 (199) 50 1986 [108][109]
57= Silver Towers I Silver Towers jeh.JPG 653 (199) 60 2009 Aynı zamanda River Place olarak da bilinir.[110][111]
57= Silver Towers II Silver Towers jeh.JPG 653 (199) 60 2009 Aynı zamanda River Place olarak da bilinir.[112][113]
60 712 5th Avenue 712FifthNYC.jpg 650 (198) 52 1990 [114][115]
61 Chanin Building Chanin Building, side up.jpg 649 (198) 56 1930 [116][117]
62 245 Park Avenue 245parkNYC.jpg 648 (198) 44 1966 [118][119]
63 Sony Tower Sony Building by David Shankbone.jpg 647 (197) 37 1984 [120][121]
64 Two World Financial Center World Financial Center.jpg 645 (197) 44 1987 [122][123]
65= One New York Plaza One New York Plaza.jpg 640 (195) 50 1969 [124][125]
65= 570 Lexington Avenue General Electric Building from southeast.jpg 640 (195) 50 1931 Aynı zamanda General Electric Binası olarak da bilinir.[126][127]
67 345 Park Avenue 345park.jpg 634 (193) 44 1969 [128][129]
68 400 Fifth Avenue 631 (192) 57 2010 [130][131]
69= W. R. Grace Building Grace Building NYC.jpg 630 (192) 50 1971 [132][133]
69= Home Insurance Plaza WSTM-CornFedChicks0080.JPG 630 (192) 45 1966 [134][135]
69= 1095 Avenue of the Americas 1095 Avenue of the Americas and Bank of America Tower.jpg 630 (192) 40 1974 Aynı zamanda Verizon Genel Merkezi olarak da bilinir.[136][137]
69= W New York Downtown, Hotel and Residences 630 (192) 57 2010 [138]
73 101 Park Avenue 101park, Manhattan.jpg 629 (192) 49 1982 [139][140]
74= One Dag Hammarskjold Plaza 1-dag.jpg 628 (191) 49 1972 [141][142]
74= Central Park Place Central-park-place-Manhattan.jpg 628 (191) 56 1988 [143][144]
74= 888 7th Avenue 888seventhManhattan.jpg 628 (191) 46 1971 [145][146]
77= Waldorf-Astoria Hotel Waldorf-Astoria, New York City, 2006.jpeg 625 (191) 47 1931 [147][148]
77= Burlington House Burlington-house-nyc.jpg 625 (191) 50 1969 [149][150]
79 Trump Palace Condominiums Trump-palace1.jpg 623 (190) 54 1991 [151][152]
80= Olympic Tower Olympic Tower NY by David Shankbone.JPG 620 (189) 51 1976 [153][154]
80= Mercantile Building 10 E 40th Street NYC.jpg 620 (189) 48 1929 [155][156]
82 425 5th Avenue WTM3 NYU FC 2 0073.jpg 618 (188) 55 2003 [157][158]
83 One Madison Park One Madison Park from Madison Square Park.jpg 617 (188) 60 2010 [159][160]
84= The Epic Theepic.jpg 615 (187) 58 2007 [161][162]
84= 919 Third Avenue 919thirdave.jpg 615 (187) 47 1971 [163][164]
84= New York Life Building New York Life Building 2.jpg 615 (187) 40 1928 [165][166]
84= 750 7th Avenue 750seventh.jpg 615 (187) 40 1989 [167][168]
88= Eventi Eventi Hotel 851 6th Av jeh.jpg 614 (187) 54 2010 [169]
88= Tower 49 Tower 49-01.jpg 614 (187) 45 1985 [170][171]
90 Credit Lyonnais Building Credi- Lyonnais-building.jpg 609 (186) 45 1964 [172][173]
91 The Orion Team Alaska 0048.jpg 604 (184) 58 2006 [174][175]
92 590 Madison Avenue 590-madison-avenue.jpg 603 (184) 41 1983 Aynı zamanda IBM Binası olarak da bilinir.[176][177]
93= Marsh & McLennan Headquarters Marsh & McLennan Headquarters at 1166 Avenue of the Americas.jpg 600 (183) 44 1974 [178]
93= 11 Times Square 600 (183) 40 2010 Aynı zamanda Times Square Plaza olarak da bilinir.[179]
Manhattan adasının GE Binası’nda yer alan gözlemleme platformundan manzarası

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "At 76 Stories, The New World Trade Center Now Officially Tallest Building In Lower Manhattan As Construction Continues « CBS New York". Newyork.cbslocal.com. 2011-07-29. http://newyork.cbslocal.com/2011/07/29/new-world-trade-center-now-officially-tallest-building-in-lower-manhattan/. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  2. ^ One World Trade Center surpassed the Empire State Building by 21 feet on April 30th, 2012, at 2:12 PM EDT "Empire State Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=23. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  3. ^ "Bank of America Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3197. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  4. ^ "Chrysler Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=83. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  5. ^ "New York Times Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=newyorktimestower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  6. ^ "New York Times Headquarters". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=916. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  7. ^ "A 977-Foot Tower You May Not See, Assuming You’ve Even Heard of It". New York Times. http://cityroom.blogs.nytimes.com/2012/06/24/a-dematerializing-4-world-trade-center-reaches-a-material-977-feet/. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  8. ^ "150 Greenwich". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=7803. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  9. ^ "American International". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=americaninternational-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  10. ^ "American International Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=131. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  11. ^ "The Trump Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=streettrumpbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  12. ^ "Trump Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5902. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  13. ^ "Citigroup Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=citigroupcenter-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  14. ^ "Citigroup Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1613. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  15. ^ "Living in a 76-Story Work of Art, and a Symbol of Rebirth". 2011-11-28. http://www.nytimes.com/2011/11/29/nyregion/living-inside-new-york-by-gehry.html?pagewanted=all. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  16. ^ "The Beekman". Emporis.com. http://www.emporis.com/building/the-beekman-new-york-city-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  17. ^ "8 Spruce Street". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=29664. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  18. ^ "Trump World Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/building/trumpworldtower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  19. ^ "Trump World Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2197. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  20. ^ "GE Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=gebuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2007-11-19. 
  21. ^ "GE Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=203. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  22. ^ "CitySpire Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=cityspirecenter-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  23. ^ "CitySpire Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/graphics/dotclear.gif. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  24. ^ "One Chase Manhattan Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1chasemanhattanplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  25. ^ "One Chase Manhattan Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=236. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  26. ^ "Condé Nast Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=condenastbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  27. ^ "Conde Nast Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3837. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  28. ^ "MetLife Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=metlifebuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  29. ^ "MetLife Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1465. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  30. ^ "Bloomberg Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bloombergtower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  31. ^ "Bloomberg Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3401. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  32. ^ "Woolworth Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=woolworthbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  33. ^ "Woolworth Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=832. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  34. ^ "One Worldwide Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1worldwideplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  35. ^ "One Worldwide Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1622. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  36. ^ "Carnegie Hall Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=carnegiehalltower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  37. ^ "Carnegie Hall Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=188. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  38. ^ "Bear Stearns World Headquarters". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bearstearnsworldheadquarters-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  39. ^ "Bear Stearns World Headquarters". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1958. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  40. ^ "AXA Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=axacenter-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  41. ^ "AXA Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3794. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  42. ^ "One Penn Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1pennplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  43. ^ "One Penn Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=249. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  44. ^ "1251 Avenue of the Americas". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1251avenuenueofstreetamericas-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  45. ^ "1251 Avenue of the Americas". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2597. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  46. ^ "Time Warner Center South Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=timewarnercentersouthtower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  47. ^ a b "Time Warner Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3852. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  48. ^ "Time Warner Center North Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=timewarnercenternorthtower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  49. ^ "Goldman Sachs Headquarters". Emporis.com. http://www.emporis.com/building/goldmansachsheadquarters-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  50. ^ "Goldman Sachs New World Headquarters". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=29076. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  51. ^ "60 Wall Street". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=60wallstreet-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  52. ^ "60 Wall Street". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2724. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  53. ^ "One Astor Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1astorplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  54. ^ "One Astor Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=306. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  55. ^ "One Liberty Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1libertyplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  56. ^ "1 Liberty Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2376. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  57. ^ "20 Exchange Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=20exchangeplace-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  58. ^ "20 Exchange Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=231. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  59. ^ "7 World Trade Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=7worldtradecenter-newyorkcity-ny-usa868. Erişim tarihi: 2008-06-16. 
  60. ^ "Seven World Trade Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=7422. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  61. ^ "Three World Financial Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=3worldfinancialcenter-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  62. ^ "Three World Financial Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=248. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  63. ^ "Bertelsmann Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bertelsmannbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  64. ^ "Bertelsmann Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1033. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  65. ^ "Times Square Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=timessquaretower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  66. ^ "Times Square Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5773. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  67. ^ "Metropolitan Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=metropolitantower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  68. ^ "Metropolitan Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=307. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  69. ^ "500 Fifth Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=5005avenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  70. ^ "500 Fifth Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=232. Erişim tarihi: 2007-11-22. 
  71. ^ "JP Morgan Chase World Headquarters". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=jpmorganchaseworldheadquarters-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  72. ^ "JP Morgan Chase World Headquarters". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2589. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  73. ^ "General Motors Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=generalmotorsbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  74. ^ "General Motors Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2311. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  75. ^ "Metropolitan Life Insurance Company Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=metropolitanlifeinsurancecompanytower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  76. ^ "Met Life Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=303. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  77. ^ "Americas Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=americastower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  78. ^ "Americas Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1061. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  79. ^ "Solow Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=solowbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  80. ^ "Solow Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1462. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  81. ^ "HSBC Bank Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=hsbcbankbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  82. ^ "HSBC Bank Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1194. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  83. ^ "55 Water Street". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=55waterstreet-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  84. ^ "55 Water Street". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=6247. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  85. ^ "277 Park Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=277parkavenuenue-newyorkcity-ny-usa274. Erişim tarihi: 2007-11-19. 
  86. ^ "277 Park Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3243. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  87. ^ "1585 Broadway". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1585broadway-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  88. ^ "Morgan Stanley World Headquarters". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=311. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  89. ^ "Random House Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=randomhousetower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  90. ^ "Random House Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1646. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  91. ^ "Four Seasons Hotel". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=4seasonshotel-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  92. ^ "Four Seasons Hotel". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=312. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  93. ^ "McGraw-Hill Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=mcgrawhillbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  94. ^ "McGraw-Hill Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2598. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  95. ^ "Lincoln Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=lincolnbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  96. ^ "Lincoln Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=314. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  97. ^ "Barclay Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=10barclaystreet-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  98. ^ "Barclay Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=29858. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  99. ^ "Paramount Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=paramountplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  100. ^ "Paramount Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1234. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  101. ^ "440 West 42nd Street". Emporis.com. http://www.emporis.com/application/?nav=building&id=440west42street-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  102. ^ "Trump Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=trumptower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  103. ^ "Trump Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=4113. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  104. ^ "Citicorp Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=citicorpbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  105. ^ "Citigroup Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2137. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  106. ^ "Bank of New York Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bankofnewyorkbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  107. ^ "Bank of New York Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=343. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  108. ^ "599 Lexington Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=599lexingtonavenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  109. ^ "599 Lexington Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=645. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  110. ^ "Silver Towers 1". Emporis.com. http://www.emporis.com/building/silvertowers1-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  111. ^ "Silver Towers I". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=69655. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  112. ^ "Silver Towers 2". Emporis.com. http://www.emporis.com/building/silvertowers2-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  113. ^ "Silver Towers I". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=69656. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  114. ^ "712 5th Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=7125avenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  115. ^ "712 Fifth Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1305. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  116. ^ "Chanin Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=chaninbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  117. ^ "Chanin Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=793. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  118. ^ "245 Park Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=245parkavenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  119. ^ "245 Park Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1771. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  120. ^ "Sony Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=sonytower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  121. ^ "Sony Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2642. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  122. ^ "Two World Financial Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=2worldfinancialcenter-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  123. ^ "Two World Financial Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1956. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  124. ^ "One New York Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1newyorkplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  125. ^ "One New York Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=348. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  126. ^ "570 Lexington Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=570lexingtonavenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  127. ^ "570 Lexington Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=4442. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  128. ^ "345 Park Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=345parkavenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  129. ^ "345 Park Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=347. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  130. ^ "400 5th Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=4005avenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  131. ^ "400 5th Avenue". SkyscraperPage. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=35089. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  132. ^ "W. R. Grace Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=wcoronelgracebuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  133. ^ "W. R. Grace Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=748. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  134. ^ "Home Insurance Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=homeinsuranceplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  135. ^ "Home Insurance Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=4007. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  136. ^ "1095 Avenue Of The Americas". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=verizonbuilding-newyorkcity-ny-usa589. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  137. ^ "Verizon World Headquarters". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=349. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  138. ^ "W New York Downtown Hotel and Residences". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=36784. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  139. ^ "101 Park Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=101parkavenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  140. ^ "101 Park Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=4030. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  141. ^ "One Dag Hammarskjold Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1daghammarskjoldplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  142. ^ "One Dag Hammarskjold Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3989. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  143. ^ "Central Park Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=centralparkplace-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  144. ^ "Central Park Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2178. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  145. ^ "888 7th Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=8887avenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  146. ^ "888 Seventh Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3242. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  147. ^ "Waldorf=Astoria". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=waldorf=astoria-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  148. ^ "The Waldorf=Astoria". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2165. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  149. ^ "Burlington House". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=burlingtonhouse-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  150. ^ "Burlington House". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1373. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  151. ^ "Trump Palace Condominiums". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=trumppalacecondominiums-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  152. ^ "Trump Palace Condominiums". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=10240. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  153. ^ "Olympic Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=olympictower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  154. ^ "Olympic Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2175. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  155. ^ "Mercantile Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=mercantilebuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  156. ^ "Mercantile Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1232. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  157. ^ "425 5th Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=4255avenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  158. ^ "425 Fifth Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=787. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  159. ^ "One Madison Park". Emporis.com. http://www.emporis.com/building/one-madison-park-new-york-city-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  160. ^ "One Madison Park". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=55262. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  161. ^ "The Epic". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=streetepic-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  162. ^ "The Epic". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=30427. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  163. ^ "919 Third Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=9193avenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  164. ^ "919 Third Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1306. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  165. ^ "New York Life Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=newyorklifebuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  166. ^ "New York Life Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2487. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  167. ^ "750 7th Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=7507avenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  168. ^ "750 Seventh Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=892. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  169. ^ "Eventi". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=58217. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  170. ^ "Tower 49". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=tower49%C2%AE-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  171. ^ "Tower 49". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2168. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  172. ^ "Credit Lyonnais Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=creditlyonnaisbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  173. ^ "Credit Lyonnais Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=4107. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  174. ^ "The Orion". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=streetorion-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  175. ^ "The Orion". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=31581. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  176. ^ "590 Madison Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=590madisonavenuenue-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  177. ^ "IBM Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=876. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  178. ^ "Marsh & McLennan Headquarters". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=marshmclennanheadquarters-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  179. ^ "11 Times Square". Emporis.com. http://www.emporis.com/application/?nav=building&id=440west42street-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012.