Neil Patrick Harris

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Neil Patrick Harris

Harris, Hollywood Walk of Fame'de yıldız alma seremonisinde. (Eylül 2011)
Genel bilgiler
Doğum adı Neil Patrick Harris
Doğum 15 Haziran 1973 (1973-06-15) (41 yaşında)
Albuquerque, New Mexico, ABD
İlişki(ler)i David Burtka (2007-günümüz)
Meslek(ler) Oyuncu
Etkin yıllar 1979-günümüz
Harris partneri David Burtka ile birlikte ,2011

Neil Patrick Harris (d. 15 Haziran 1973, Albuquerque, New Mexico), Emmy ve Altın Küre adayı olmuş ABD'li sinema ve dizi oyuncusu. Canlandırdığı önemli karakterler arasında Doogie Howser, M.D., Starship Troopers'da Albay Carl Jenkins ve How I Met Your Mother dizisindeki kadın avcısı Barney Stinson yer alır.

Harris Comic Con'da ,2008

Özel yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Harris Kasım 2006 yılında eşcinsel olduğunu açıkladıktan hemen sonra Eylül 2007'de partneri David Burtka ile Emmy Ödülleri'ne katılmıştır. 2004 yılından beri süren ilişkilerini, 2011 yılında taşıyıcı bir anneden evlat edindikleri ikiz bebekleriyle süslemişlerdir. Bebekleri Gideon Scott ve Harper Grace Ekim 2010'da dünyaya gelmiştir.

Harris, canlandırdığı karakteri Barney Stinson gibi bir sihirbazlık hayranıdır ve hiç canı sıkılmaz. Harris, Geçtiğimz Günlerde İtalyada Partneri David Burtka İle Dünya Evine Girmiştir.

Yer Aldığı Yapımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmografi
Yıl Yapım Rol Not
1989 Clara's Heart David Altın Küre adaylığı
1995 Not Our Son Paul Kenneth Keller
1997 Yıldız Gemisi Askerleri Albay Carl Jenkins
1998 The Proposition
2000 The Next Best Thing David
2002 Undercover Brother Lance
2004 Harold & Kumar Go to White Castle Kendisi
2005 The Golden Blaze Çizgiroman dükkânı sahibi Seslendirme
The Christmas Blessing (Televizyon filmi) Nathan Andrews
2008 Justice League: The New Frontier Barry Allen/The Flash Seslendirme
Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay Kendisi
2009 Cloudy With A Chance Of Meatballs Steve Seslendirme
2010 Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore Lou The Beagle Seslendirme
The Best and The Brightest Jeff
Batman: Under The Red Hood Dick Grayson/Nightwing Seslendirme
2011 A Very Harold and Kumar Christmas Kendisi
Şirinler Patrick Winslow
Rio
Beastly Will Fratalli
Televizyon dizileri
1989-1993 Doogie Howser, M.D. Dr. Douglas "Doogie" Howser
1992 Capitol Critters
1995 My Antonia Jimmy
1999 Joan Of Arc Le Dauphin
Stark Raving Mad Henry McNeeley
2005-2014 How I Met Your Mother Barney Stinson
2010 Glee Bryan Ryan
Tiyatro oyunları
1997 Rent
1998 Romeo and Juliet
2002 Proof
2003 Cabaret
2004 Assassins Lee Harvey Oswald
2006 All My Sons
2006 Amadeus Wolfgang Amadeus Mozart
2010 Rent Live at the Hollywood Bowl
2011 Company Robert
2011 A Snow White Christmas The Magic Mirror

Ödülleri ve Adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Adı Dal Sonuç Notlar
1989 Young Artist Ödülleri Sinema Dalında En İyi Genç Aktör - Drama Adaylık Clara's Heart
Altın Küre Ödülleri Sinema Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Adaylık
1990 Young Artist Ödülleri Televizyon Dizilerindeki En İyi Genç Aktör Kazandı Doogie Howser, M.D.
1991 Kazandı
1992 Kazandı
1992 Altın Küre Ödülleri Komedi/Müzikal Dalında Televizyondaki En İyi Erkek Oyuncu Adaylık
2007 Teen Choice Ödülleri Komedi Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Adaylık How I Met Your Mother
Emmy Ödülleri Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Adaylık
2008 People's Choice Ödülleri En İyi Sahne Çalan Yıldız Kazandı
2008 Emmy Ödülleri Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Adaylık
2009 Altın Küre Ödülleri Televizyon Dizilerindeki En İyi Erkek Oyuncu Adaylık
2010 Emmy Ödülleri Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kazandı How I Met Your Mother
2011 People's Choice Ödülleri En iyi komedi dizisi aktörü Kazandı How I Met Your Mother

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]