Nazi UFO'lar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
George Adamski, Reinhold Schmidt, Howard Menger ve Stephen Darbishire tarafından fotoğraflandıği iddia edilen araca benzeyen Haunebu tipi nazi uçan dairesinin betimlenmesi.

Bilimkurgu, komplo teorilerinde ve yeraltı çizgi romanlarda, UFO'lar ve nazileri birbirine bağlayan hikâyeler ya da iddialar dolaşmaktadır. Nazi UFO teorilerine göre, II. Dünya Savaşı sırasında ve öncesinde gelişmiş uçak veya uzay araçları geliştirmek için sözde başarılı girişimler olduğu ve daha da ötesi bu araçların savaş sonrasında korunarak Antarktika, Güney Amerika ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gizli yeraltı üslerinde yaratıcılarıyla beraber muhafaza edildikleri ileri sürülmektedir. Medya kanununda UFO araçları için çeşitli kod adları ya da alt sınıflandırmalar tanımlamıştır: Rundflugzeug, Feuerball, Diskus, Haunebu, Hauneburg-Geräte, V7, VRIL, Kugelblitz, Andromeda-Geräte, Flugkreisel, Kugelwaffen, Reichsflugscheiben.

Vril[değiştir | kaynağı değiştir]

Vril, Nazi Almanyası'nın ürettiği iddia edilen uçan daire modelidir.

Bu şehir efsanesine göre, Almanlar II. Dünya Savaşı'nın başında özellikle Hitler'in teşvikiyle dünyada; II. Dünya Savaşı'nda önemli fayda sağlayacak önemli olay, buluş ve icatları araştırmak üzere bir ekip topladılar. Bu ekip Ağrı Dağı yakınlarındaki bir efsaneyi araştırmak için Türkiye'ye geldi. Çevre sakinlerinin anlattığına göre etrafta uçan daire şeklinde dolaşan bir cisim Ağrı Dağına düşmüştü. Hemen kazı çalışmalarına başlayan ekip kısa zamanda bahsedilen uçan daireye ulaştı. Rivayete göre uçan daire havada dönüyor ve herhangi bir fiziki müdahaleye karşı çabucak tepki veriyordu. Almanya'ya götürülen uçan dairenin, yapılan incelemeler altında, bir Alman versiyonu üretildi. İsmi Vril olan bu insan yapımı uçan daire yüksek hızlara ulaşabiliyor ve az yakıt harcıyordu. Ancak manevra kabiliyeti yüksek olmadığı için savaş esnasında pek bir yararı olmuyordu. Daha sonra projeyi üstlenen ve çalışmaya isimlerini veren Vril adlı örgüt çalışmayı üstlendi. Böylece Vril uçan daireleri geliştirilmeye başlandı. II. Dünya Savaşı'nın Almanlar tarafından kaybedilmesinin ardından Vril ve daha sonra üretilen Haunebu isimli uçan dairelerin konfigürasyonu şeklinde üretilen bir uzay gemisi üretildi ve bu konfigürasyona Vril -7 (2) "Vril-Odin" ismi verildi. Daha öncesinde Vril örgütü telepatik ilişkilerle 68 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve Aldebaran denilen takımyıldızındaki canlılarla iletişim kurduklarını söylediler. İttifak yaptıklarını ve onların üstün savaş gücünü dünyaya getirip savaşta kullanabileceklerini hükûmete anlattılar ve Aldebaran'a gitmek için izin istediler. Hitler ve hükûmeti ise zaten yenildikleri için Vril örgütüne izin verdiler. Çeşitli rivayetlere göre Vril -7 (2) "Vril-Odin" uzay gemisi 25 yıl süren yolculuğunu tamamladı, Aldebaran'a ulaştı. Geride kalan Naziler ise, büyük çoğunluğu gençler ve mühendislerden oluşan kısım, Mars'a gittiler ve burada bir üs kurdular. Amerika'nın Mars'ta kaybolan robotlarının bu üs tarafından imha edildiği söylentiler arasında. İşte Mars'taki bu üste Naziler gelecek olan Aldebaranlıları bekliyorlar. Ya da orada kendilerine yeni bir hayat kurdular.

  • Çapı: 45 m
  • Yüksekliği: 22,50 m
  • İtiş şekli: İhtimal - A=Vril-7 (1) de olduğu gibi

İhtimal – B= Y-7/0-Vril-7(1)+Thule Takyonator-7c-Hanebu-II (Her ikisinin geliştirilmiş rekombinasyonu.)

3x Işık hızı=Tak.900000 km/sn= uzayüstü boyut kanalı uçuşunda kullanılıyor

  • Mürettebat: 28 kişi (14 erkek, 14 kadın)