Natsuki Takaya

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Natsuki Takaya, (Japonca: 高屋 奈月 Takaya Natsuki; 7 Temmuz 1973, Şizuoka, Japonya), Japon manga sanatçısıdır. Eserleri ergen kızlara yöneliktir ve bu nedenle shōjo türüne dahil edilir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Takaya'nın çizgi roman sanatçısı olma hayâli, çocukluk yıllarında kök saldı. İlk çizgi romanlarını ilkokulun ilk yılında çizdi. On iki yaşındayken ilk çalışmalarını bir editörlük ofisine gönderdi. On yedi yaşındayken Hana to Yume adlı manga dergisinden genç yetenek ödülü kazandı.[1] Profesyonel çizer olarak ilk mangasını 1990 yılında Bessatsu Hana to Yume adlı manga dergisinde Sickly Boy wa hi ni yowai başlıklı kısa öyküyle yayımladı. Bunu, o zamandan beri çalıştığı kardeş dergi Hana to Yume için birkaç kısa çalışma daha izledi.

1994'ten 1997'ye kadar ilk uzun mangası olan Geneimusō üzerinde çalıştı.[2] Bu mangada, önceki nesillerden birçok insan gibi insanlığı tehdit eden kötü güçlere karşı savaşması gereken Tamaki'nin hikâyesini anlatıyor. Takaya'nın Tsubasa wo motsu mono başlıklı bir sonraki çalışması da birkaç ayrı bölümden oluşan bir fantezi serisiydi. Tsubasa wo motsu mono, 1995'ten 1998'e kadar Hana to Yume'de yer aldı ve 22. yüzyılda hırsızlığı bırakıp dürüst bir iş yapmak isteyen bir kız hakkında. Birçok insan dilekleri yerine getirdiği söylenen efsanevi Tsubasa'yı aramaktadır.

1992’de Tokyo’ya taşınmıştır. Zamanının çoğunu Final Fantasy serisi veya Sakura Wars gibi video oyunları oynayarak ya da mangaları üzerinde çalışarak geçirmektedir. Son çalışması Fruits Basket son zamanlarda Kuzey Amerika’nın en çok satan shoujo mangasıdır. Fruits Basket ayrıca 26 bölümlük bir anime dizisine de uyarlanmıştır.

Dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Natsuki Takaya (Creator) - TV Tropes". web.archive.org. 7 Ocak 2024. 7 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2024. 
  2. ^ "AnimaniA". Animania GmbH. 1 Mayıs 2007. 7 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2024.