Naruto bölüm listesi (5. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Naruto bölüm listesi (5. ve 6. sezon) sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Bu liste, Masaşi Kişimoto'nun manga serisinden uyarlanan Naruto anime serisinin beşinci ve altıncı sezonunun bölümlerini içermektedir. (135. bölümden itibaren 7. ve 8. sezonların tamamı boyunca mangadan bağımsız "Filler" diye anılan doldurma bölümler yayınlanmıştır.)

5. Sezon: 2006-2007[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Dalganan Yıldırımın Şiddetli Çatışması!"
"Gōru chokuzen! Raimei todoroku daigekitō" (ゴール直前!雷鳴とどろく大激闘)
20 Ekim 2004 105
Fukusuke erkenden kutlama yaparken Naruto Uzumaki, Idate'yi sırtında taşıyarak, Modoroki tapınağına uzanan uzun basamakları tırmanır. Idate küreyi tapınaktan alarak kendi ayakları üzerinde tekrar yola çıkar ancak Aoi'nin onun için yarattığı tehlike bitmemiştir.
"Son Etap: Son bir çaresizlik çırpınışı!"
"Todoku ka Idate! Shūnen no rasuto supāto!!" (届くかイダテ!執念のラストスパート!!)
27 Ekim 2004 106
Sakura Haruno ve Sasuke Uchiha yenilince, Aoi'yi yenme işi Naruto'ye düşer.Elindeki Raijin kılıc ile Aoi Naruto'ya ve idateye de zor anlar yaşatır. Ama idate'nin devam edebilmesi için Naruto'nun Aoi'yi yenmesi gerekmektedir.Sonuçta Naruto rasengan(dönen top)'u kullanarak Aoi'yi yener ve Idate'yi de alarak yola devam ederler.Bu sırada karşı köyün koşucusu Fukusuke yarışı bitirmek üzeredir.Fukusuke yavaşça ilerlerken ona yetişmeye çalışan Idate hızla yaklaşmaktadır.
"Savaş Başlıyor!: Naruto - Sasuke'ye karşı"
"Omae to tatakaitai! Tsui ni gekitotsu Sasuke tai Naruto" (オマエと戦いたい!ついに激突 サスケVSナルト)
3 Kasım 2004 107
Çay Diyarında aldığı yaralar ve hasarlar yüzünden hastanede yatan Sasuke, Kendisi hala itaçi'yi yenecek kadar kuvvetlenmemişken Naruto'nun her geçen gün daha da güçlenmesini içine sindiremez ve Naruto'ya sinirlenir, Sonunda Naruto ve sakura onu ziyarete geldiklerinde naruto'ya kendisi ile kavga etmesi için sataşır ve dövüşe davet eder. Sonunda SAsuke'nin kendisini eşit olarak gördüğünü düşünen naruto da kabul eder. Uzun süredir rakip olan ikili için son perde inmek üzeredir...
"Buruk Rakipler, Kırılmış Bağlar"
"Mienai kiretsu" (見えない亀裂)
10 Kasım 2004 108
tam birbiri ile çarpışacakken Kakashi hatake araya girer ve ikisini de su kulelerine fırlatır. İlk bakışta kendi tekniğinin açtığı deliğin daha büyük olduğunu gören sasuke tatmin olur ancak ortamdan uzaklaşmak için duvarın diğer tarafına atladığında narutonun tekniğinin kulenin arkasında açtığı çok daha büyük deliği görür. Bu kıskançlığı daha da artırır ve iki arkadaşın arasındaki uçurum daha da derinleşir.
"'Ses'ten gelen teklif!"
"Oto no izanai" (音の誘い)
17 Kasım 2004 109
Sasuke Ses köyünden gelen 4 ninja ile çarpışmasına Kendi lanetli mührünü açarak devam eder ancak açık ara farkla dayak yer. Bu yenilmişlik hissi ve naruto'nun hızlı gelişimine duyduğu öfke onu bu dörtlünün getirdiği, Orochimaru'nun teklifini kabul etmeye iter.
"Toplan! Sasuke Kurtarma Takımı"
"Kessei! Teppeki fōmēshon" (結成!鉄壁のフォーメーション)
24 Kasım 2004 110
Sasuke'yi durdumaya çalışan ama başarısız olan Sakura sabah kendine gelir ve Tsunade'yi Sasuke'nin kaçışından haberdar eder. Yüksek rütbeli ninjalar şehir dışında olunca, hokage Shikamaru'dan bir genin takımı oluşturup Sasuke'nin peşinden gitmesini emreder. Naruto'yu takıma almasını önerir.
"'Ses' 'Yaprak'a karşı!"
" "Sesshoku ~Oto Yonin Shū no jitsuryoku~" (接触~音四人衆の実力~)
24 Kasım 2004 111
Sasuke'ye vaadedilen kudretin ilk adımı olarak lanetli mührünün ikinci aşamaya açılması gerekmektedir. Özel bir mühür varili çağrılır ve sasuke ilaç içtikten sonra içine girer. Dörtlü varili konohanın sınırları dışına taşımaya çalışırken görevden dönen iki konoha jounin'i ile karşılaşırlar. Köye yapılan saldırının rövanşını almaya kararlı iki ninja, dörtlüye saldırır.
"Takımda İsyan! Her şey Sallantıda!"
"Ikinari nakamare!? Shikamaru shōtai daipinchi" (イキナリ仲間割れ!?シカマル小隊大ピンチ)
1 Aralık 2004 112
Dörtlü dinlenirken genin takımı yetişir. İnce düşünülmüş bir taktik ile dörtlüye baskın vermeye çalışırlar ama dörtlünün bilinmeyen özellikleri yüzünden kendileri tuzağa düşer. Jirobo takımı saniyeler içinde oluşturduğu kayadan kubbe içine hapseder ve çakralarını soğurmaya başlar. Takım bu çok zor durumda tartışmaya başlar.
"Tam Gaz! Choji Öfkeden parlıyor!"
"Pawā zenkai! Moero Chōji" (パワー全開!燃えろチョウジ)
8 Aralık 2004 113
Kurtulduktan sonra, Choji takımın ilerleyebilmesi için jirobo ile ilgilenmek için geride kalmaya karar verir. Diğerleri bu cerasete şaşırırlar ve takdir ederler. Choji konoha'nın gücünü göstermek için kendini savaşa hazırlar. Ailesinin özel olarak ürettiği savaşçı haplarından ilkini yutar.
"Hoşçakal Eski Dost! Hep sana inanacağım!"
"Saraba tomo yo...! Soredemo ore wa shinjiteru!" (さらば友よ…!それでもオレは信じてる)
15 Aralık 2004 114
İkinci hap da etkisini gösterirken, choji çoklu-ebat tekniğini kullanır ve bir apartman boyutuna gelerek jirobo'nun üstüne atlar. Ezilmemek için jirobo lanetli mührünün ikinci aşmasını açar ve savaş yıkıcılığı inanılmaz boyutlara ulaşır.
"Rakibin BENİM!!!"
"Omae no aite wa kono ore da!" (お前の相手はこのオレだ!)
22 Aralık 2004 115
Genin takımı düşmanlara yetişir ancak kidomaru'nun ağlarına takılırlar. Ses ninjları ilerlerken kidomaru geninlerin işini bitirmek için geride kalır. Neji ağlardan kurtularak dövüşü naruto'un elinden alarak diğerlerine takibe devam etmelerini söyler. Sadece Neji'nin "kibar yumruk" tekniği, kidomaru'nun çakra yedirilmiş özel ağlarını kesebilmektedir. kendi akranları arasında en güçlü genin ile se ninjası karşı karşıyadır.
"360 Derecelik görüş açısı!Byakugan'ın zayıf noktası!"
"Shikai sanbyaku rokujū do, Byakugan no shikaku" (視界360度 白眼の死角)
5 Ocak 2005 116
Kidomaru Neji'nin saldırısına karşı kendisine kalkan oluşturur. ağaçların arasında kaybolarak neji'yi uzaktan izler. Uzaktan gerçekleştirdiği birkaç saldırıdan sonra Byakugan'ın zayıf noktasını bulur!
"Kaybetmek gibi bir seçeneğin yok!!"
"Makerarenai riyū" (負けられない理由)
5 Ocak 2005 117
Lanetli mührünü ikinci seviyeye çeken kidomaru saldırılarına tekrardan başlar. Ancak Neji Byakugan'ın zayıf noktasını kendi lehine çevirerek dengeyi sağlamayı başarır. Neji en güçlü genin ünvanını sadece byakugan ile almadığını kanıtlar. Naruto'nun sözleri yankılanır "Sen kaybedenler değilsin..."
"Taşıyıcı(Yeni vücut) Geç Kaldı!"
"Dakkan~Ma ni awanakatta utsuwa!" (奪還~間に合わなかった器)
12 Ocak 2005 118
Konoha istilası sırasında aldığı ağır hasar yüzünden kullanışsız hale gelen vücudundan kurtulmak isteyen Orochimaru, Sasuke'nin gelmesini sabırsızlıkla bekler. Ancak Sasuke'nin gelmesi gecikince, sınırlarına zorlanan orochimaru yedekte beklettiği mahkumlarından birinin vücudunu ele geçirir.Bu Sırada Naruto, Shikamaru ve Kiba üçlüsü ses ninjalarını yakalarlar.Shikamaru yeni bir taktik geliştirmiştir.Bu taktiği başarıyla uygularlar ve Sasuke'yi alıp götürürler.
"Yanlış Hesap! Yeni bir düşman ortaya çıktı!"
"Shissaku! Aratanaru teki" (失策!新たなる敵)
19 Ocak 2005 119
Kısa arbededen sonra kiba ve köpeği, Sakon ile beraber yardan aşağı düşerler. Shikamaru Tayuya ile başederken Naruto, sasuke'nin bulunduğu varili alıp giden Kimimaro'nun peşinden gider.
"Kükre! Ulu! En iyi Takım!"
"Unare! Hoero! Kyūkyoku no taggu" (唸れ!吠えろ!究極のタッグ)
2 Şubat 2005 120
Tayuya canavarlarını Shikamaru'nun üstüne salarken, işini kolayştırmak için Lanetli mührün ikinci seviyesini açar. Naruto ise kırmızı çakra ile yüzden fazla Taklit oluşturur ancak Kimimaro kolaylıkla taklitlerle başeder. Kiba ve Akamaru ile Sakon ve Ukon arasındaki savaş en şiddetli noktaya ulaşır.Ukan da ikinci seviyeyi açar. İkizlerin savaş potansiyeli Kiba'yı tehlikeli bir seçime zorlar!
"Herkesin Kendi Savaşı"
"Sorezore no tatakai" (それぞれの闘い)
9 Şubat 2005 121
Ukon yaralarını iyileştirebilmek için kendini Kiba'dan ayırıp Sakon ile birleşir. Kiba yaralı Akamaru'yu da alıp nehir aşağı kaçarlar.Naruto hala aşırı çok sayıdaki taklitlerine rağmen düşmanına bir kez dahi vuramamıştır. Shikamaru ise başka bir yerde, canavarların saldırı düzenini kavramaya çalışmaktadır.
"Rakibi Kandır!Shikamaru'nun dönüşü! "
"Feiku! Otoko Shikamaru kishikaisei no kake" (フェイク!男シカマル起死回生の賭け)
16 Şubat 2005 122
Tayuya'nun tüm uğraşısına rağmen Shikamaru canavarları tuzağa düşürüp denetimlerini ele alacak bir taktik geliştirir.Tayuya canavarları geri çağırıp geldikleri yere dönmelerini sağlayarak Shikamaru'nun eline geçirdiği avantajı yokeder. Buna rağmen Tayuya Shikamaru'nun gölgelerine yakalanır. Shikamaru artık başka seçeneği olmadığı için rakibini öldürmek için elinden geleni yapmalıdır!
"Konoha'nın Yakışıklı Şeytanı!"
"Konoha no aoki yajū kenzan!" (木ノ葉の碧き野獣見参!)
23 Şubat 2005 123
Naruto tam da hiçbir gelişme kaydedemediği için sinirlenmeye başlamışken, Sasuke'nin lanetli mührü sonunda ikinci seviyeyi açabileceği olgunluğa ulaşır, böylece varilden çıkarak yol tek başına devam eder. Kimimaro Naruto'nun onun peşi sıra gitmesini engeller, ancak daha yeni iyileşmiş Rock Lee'nin gelişi Naruto'ya takip şansı tanır. Lee ve Kimimaro o ana kadar görebileceğiniz en sıkı yakın dövüş ustaları muhteşem dövüşlerine başlarlar. Ancak Lee'nin daha öncesinde yapmış olduğu küçük bir yanlışlık çok ilginç sonuçlara yol açacaktır!
"İçindeki Canavar!"
"Yajū sakuretsu! Hajikero futtobe tsukinukero!" (野獣炸裂!弾けろ吹っ飛べ突き抜けろ!)
4 Mart 2005 124
Sarhoş haliyle Lee'nin hareketleri tahmin edilemez hale gelir. Kimimaro artık saldırıları savuşturamaz duruma gelir. Lee artık Kimimaro'yu lanetli mührünü kullanmaya iter. Ancak Lee bu sırada ayılınca işler onun aleyhine döner. Tayuya Shikamaru'nun gölgesinin üstesinden gelmeye başlar. Ukon ve Sakon ise saklanan Kiba'yı bulurlar. Gaara, Temari, and Kankuro her üç dövüşünde kilit noktalarında olay yerine vararak Ses'in 4'lüsünün karşısına dikilirler!.
"Kum Ninjaları: Yaprağın(Konoha) Müttefikleri!"
"Konoha dōmeikoku Suna no shinobi" (木ノ葉同盟国砂の忍)
9 Mart 2005 125
Kum köyünün ninjalarının varışı hem Konoha kurtarma takımını hem de Ses'in 4'lüsünü şaşırtır.Konoha takımının üyeleri yardımlarına gelenleri kaçmaları için uyarırlar ancak Tsunade tarafından gelmeleri rica edilen her üç kişi de bunu reddeder. Gaara kimimaro'yu daha zorlayan bir savaşa başlarken, Kankuro kum köyünün kukla takımının hünerlerini ikiz kardeşlere göstermeye başlar. Tayuya'nın doğal olarak düşmanı(Ses <-> Rüzgar) olan Temari de Shikamaru'nun yardımına gelerek elemelerde göstermeye fırsatı olmadığı hareketleri yapmaya başlar.
"Büyük Karşılaşma: Gaara ile Kimimaro karşı karşıya!!"
"Saikyō taiketsu! Gaara tai Kimimaro!" (最強対決!我愛羅VS君麻呂!)
16 Mart 2005 126
Lee Gaara'ya yardım etmek için kimimaro'ya saldırmaya devam eder ancak aldığı yaralardan halsizleştiği için başarılı olamaz. Gaara yeni tekniklerini sergilemeye başlar ancak Kimimaro yine de ona yaklaşmaya devam eder.
"İntikam Vuruşu! Eğreltiotu dansı!"
"Shūnen no ichigeki Sawarabi no Mai" (執念の一撃!早蕨の舞)
30 Mart 2005 127
Gaara'nın saldırılarının ve savunmasının kuvvetini anlayan Kimimaro kolunu kemikle kaplayıp bir çeşit matkap haline getirir ve saldırıya geçer. Kuvvetlerinin son kırıntılarını da kullanan rakipler sona doğru yaklaşırlar.
"Duymayan kulaklar için bir çığlık!"
"Todokanai sakebi" (届かない叫び)
30 Mart 2005 128
Naruto Sasuke'ye sırf daha kuvvetelenebilmek için Konohaya ve arkadaşlarına sırtını dönüp dönmeyeceğini sorar. Sasuke'nin evet cevabı verip uzaklaşmaya başlaması Naruto'yu kızdırır. İki rakibin savaşı başlar. Aynı vadide yıllar önce yapılmış savaşın benzeri tekrar yaşanmak üzeredir.
"Kardeşler: Uchiha'lar arasındaki soğukluk"
"Itachi to Sasuke tōsugiru sonzai" (兄と弟 遠すぎる存在)
6 Nisan 2005 129
Naruto alevlerden zarar görmemiş halde çıkarken Sasuke çocukluğunu hatırlamaya başlar. Itachi Uciha'lar arasındaki en iyi ANBU kaptanı olmanın yanında neşeli bir kişi ve iyi bir ağabey olmuş sasuke'ye. Babaları hep Itachi'yi kayırmış. Sasuke sürekli ağabeyini geçmeye çalışmış ama hep başarısız olmuş.
"Baba ve Oğul: Kırılmış Aile Arması!"
"Chichi to ko Hibiwareta kamon" (父と子 ひび割れた家紋)
13 Nisan 2005 130
Sasuke ve Naruto'nun dövüşleri yavaşça ilerlerken, Sasuke çocukluğunu hatırlamaya devam eder. Ateş Topunu öğrendiği zamanı, Itachi'ye kaybetmemek için kendi kendine verdiği sözü hatırlar. Kendinden emin bir şekilde o son gün okula gidişini hatırlar. Şu anki zamanda ise naruto'ya onu en yakın arkadaşı olduğu için onu öldüreceğini söyler. Naruto ise sebebini anlayamaz ancak Sasuke'yi ne pahasına olursa olsun geri getirmeye karar verir. Dövüş tekrar kızışır.

6. Sezon: 2005[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Mangekyo Sharingan'ın Sırları!"
"Kaigan Mangekyō Sharingan no himitsu" (開眼 万華鏡写輪眼の秘密)
20 Nisan 2005 131
Sasuke'nin çocukluk anıları bir sona yaklaşırken, Sasuke akademiden döndüğü bir gün tüm Uchiha üyelerini katledilmiş bulur. Anne ve babasının cesetlerini bulduğu sırada; Sasuke, Itachi'nin katliamın sorumlusu olduğunu anlar. Mangekyo Sharingan'ı kullanarak Itachi, Sasuke'ye ailelerinin ölümlerini gösterir, Sasuke bunun üzerine korkarak kaçar.Onu durduran Itachi, onun öldürmeye değer olmadığını söyler. Itachi ayrılırken, Sasuke'ye klanın ve ailenin öcünü almak istiyorsa, daha güçlü olması gerektiğini söyler. Sasuke'ye Mangekyo Sharingan'ı elde etmesi için gerekli şeyi söyler: En yakın arkadaşını öldürmelidir!
"Dost için!"
"Tomo yo!" (親友よ!)
27 Nisan 2005 132
Kakashi, Sasuke'nin kaçışını öğrenir uyarılara rağmen hemen peşinden gider.Bu sırada Naruto'nun en yakın dostu olduğunun idrakına varan Sasuke onu öldürmeye hazırlanır, çünkü Naruto'nun kaybının Mangekyo Sharingan için uygun bir bedel olduğunu düşünmektedir. Rasengan ve Chidori çarpışır, ancak her iki teknik bir diğerine üstün gelemez. Avantaj sağlamak için Lanetli mührünü çalıştıran Sasuke Chidori'yi Naruto'ya saplar, kalbini ise ıskalar. Sasuke savaşı kazandığını düşünürken, Şeytan Tilkinin çakrası Naruto'yu sarmaya başlar ve Sasuke'nin açtığı büyük yara gözle görülebilir bir hızla iyileşmeye başlar.Kırmızı çakranın verdiği kuvvet ile Sasuke'yi ne pahasına olursa olsun geri götürmeye kararlı Naruto saldırır!.
"Dostun Yakarışı"
"Namida no hōkō! Omae wa ore no tomodachi da" (涙の咆哮!オマエはオレの友達だ!)
4 Mayıs 2005 133
Naruto'nun (tilkinin çakrası ile)yeni ortaya çıkan gücü Sasuke'yi bunaltmaya başlar, Naruto'yu savaşarak geriye püskürtmeyi başaramaz. Ancak dövüş sırasında Şaringan gözü tam olarak gelişimini tamamlayınca yakın dövüş teknikleri Naruto üzerinde işe yaramaya başlar. Her iki tarafta birbirlerine üstün gelmek ellerindeki riskli seçenekleri sonuna kadar kullanırlar. Sasuke lanetli mührün 2. seviyesine ulaşırken Naruto da çok fazla oranda çektiği Kırmızı çakra tarafından sarılarak minyatür iki kuyruklu bir tilki şekline bürünür.
"Göz yaşlarının sonu"
"Namida ame no ketsumatsu" (涙雨の結末)
11 Mayıs 2005 134
Her ikisi de güçlerinin zirvesinde iken, Son kez birbirlerine saldırmaya hazırlanırlar. Naruto kırmızı çakra ile beslenen eflatun renginde bir Rasengan oluştururken Sasuke ise lanetli mühür sayesinde karanlık zift renginde bir Chidori hazırlar. İki dost son saldırıya geçerler birbirlerine karşı.
"Tutulamayan söz"
"Mamorenakatta yakusoku" (守れなかった約束)
18 Mayıs 2005 135
Sasuke'yi Kurtarma Takımı Konoha'ya geri getirilirler.Ağır yaralarına rağmen durumları acil değildir. Naruto ise Sakura'ya sözünü tutmayıp Sasuke'yi geri getiremediği için özür diler.. Jiraiya ise Naruto'ya kendisinden ile 3 yıl boyunca eğitim almasını önerir. Naruto kabul eder. Uzaklardaki ses köyünde ise Sasuke Orochimaru'nun sığınağına varır. Akatsuki ise üyelerini uzun bir süreden sonra toplayarak bir sonraki görevlerini tartışmaya başlar.
"Çok Gizli?! Süper S Seviyesi Görev"
"Sennyū sōsa!? Tsui ni kitakita chō-S-kyū ninmu" (潜入捜査!? 遂にきたきた超S級任務)
25 Mayıs 2005 136
Jiraia, Naruto ve Sakura için endişelenir ve Tsunade'den onları yanında bir göreve götürmeyi ister. Jiraia görevi ikiliye açıklar. Hedef Pirinç ülkesidir, amaç Ses Köyü!
"Kanunsuzlar Kasabası, Fuma Aşiretinin Gölgesi"
"Muhōsha no gai Fūma ichizoku no kage" (無法者の街 ふうま一族の影)
1 Haziran 2005 137
Üçlü daha önce kovalandıkları köyden daha da kötü olan bir köye varırlar. Jiraia bilgi toplamak için önden gider. İkili ise daha önce kendilerine saldıran kadın ninja'yı yaralı bulurlar.
"Saf İhanet ve Geçici Yakarış"
"Kiyoki uragiri Hakanaki negai" (清き裏切り はかなき願い)
8 Haziran 2005 138
Sasame üçlüyü ilaçla uyutur. onları abisi arashi ile değiş tokuş yapmaya hazırdır. Ancak öldürüleceklerini anlayınca bağışlanmaları için yalvarır. Bu sıra uyuyor numarası yapan üçlü saldırıya kalkar. Kagerou ömrünü kısaltan tehlikeli bir teknik uygulayarak üçlüyü durdurur ve diğerleri ile kaçar.
"Saf Terrör! Orochimaru'nun Evi"
"Kyōfu! Orochimaru no tachi" (守れなかった約束)
15 Haziran 2005 139
Sasame üçlüyü Orochimaru'nun sığnağına getirir. Jiraia yardımcı olması için gamakichi'yi celbeder [Summoning Jutsu]. Herkes kendi başına bir yöne döner. Sakura şans eseri Kabuto ve orochimaru'yu bulur. Dövüş başlar.
"İki Kalp Atışı: Kabuto'nun Tuzağı"
"Futatsu no kodō Kabuto no wana" (二つの鼓動 カブトの罠)
22 Haziran 2005 140
Naruto son anda yetişerek Sakurayı ölümden kurtarır. Kabuto savaş sırasında Naruto çakra iplikçilerine dolar ve kalplerini yine aynı iplikçiklerle bağlamayı başarır. Eğer kabuto'nun kalbi durursa naruto'nunki de duracaktır. Sakura iplikçikleri kesmeye çalışır ama başarısız olur. Sasame yetişerek Sakura'ya ucunda özel mühür bulunan bir hançer verir. Bununla naruto'yu kurtarırlar ancak kabuto'nun aslında kılık değiştirmiş bir fuma klanı üyesi olduğunu anlarlar.
"Sakura'nın Kararlılığı"
"Sakura no ketsui" (サクラの決意)
29 Haziran 2005 141
Arashi'yi bulurlar ama umduklarından çok farklı birisi vardır karşılarında. Naruto kolaylıkla tuzağa düşer. Sakura ve Sasame ona yardım etmek için savaşa katılırlar.
"Yüksek Güvenlikli Hapisaneden 3 cani"
"Genkai shisetsu no san akunin" (厳戒施設の三悪人)
6 Temmuz 2005 142
Pirinç ülkesinde olanlar geride kalırken, herkes talimlerine devam ederler. Konoha hapisanesindeki Mizuki kaçmayı planlamaktadır. Yanında ise iki azılı kardeş haydut vardır.
"Tonton! Sana güveniyorum!"
"Hashire Tonton! Omae no hana ga tayori dattebayo" (走れトントン!お前の鼻が頼りだってばよ)
13 Temmuz 2005 143
Shizune ve takımı yolda Mizuki ile karşılaşırlar ama yenilirler. tonton Tsunadeyi uyarmaya gider. Iruka yanında Naruto, tonton ve Kakashi'nin onlara yardım etmesi için celbettiği Pakkun ile beraber Mizuki'nin peşine düşer.
"Yeni Takım: İki kişi ve bir köpek?!"
"Shin'sei surīman seru futari to ippiki" (新生三人一組 二人と一匹!)
20 Temmuz 2005 144
Naruto kardeşler ile uğraşırken Iruka ise Mizuki'ye karşı zor anlar yaşamaktadır. Shikamaru ve takımı Naruto'ya yardım için son anda yetişirler.
"Yeni Dizilim:Ino-Shika-Cho"
"Sakuretsu! Nyū fōmēshon Inoshikachō" (炸裂!ニューフォーメーションいのシカチョウ)
27 Temmuz 2005 145
10. takım kardeşlere karşı olan dövüşü ellerine aldıktan sonra naruto Iruka'ya yardım için aceleyle koşturur. Iruka ve Mizuki'nin çocukluk anıları gösterilir.
"Orochimaru'nun Gölgesi"
"Nokosareta yabō Orochimaru no kage" (残された野望 大蛇丸の影)
10 Ağustos 2005 146
Üçlü yardım etmesi için Mizuki'nin nişanlısını bulmaya giderler. Tsubaki ile beraber Mizuki'nin peşine düşerler yine. Güce aç olan mizuki ise orochimaru'nun yarım bıraktığı formülü tamamlayarak içer. Canavarımsı bir şekle bürünen Mizuki topluluğa saldırır.
"Kader Çarpışması:Beni yenemezsin!"
"Innen no taiketsu! Omae ni ore wa taosenee" (因縁の対決!オマエにオレは倒せねえ)
17 Ağustos 2005 147
Mizuki nefretle dolu bir şekilde Iruka ve naruto'ya saldırırken onlara zor anlar yaşatır. Ancak Iruka ve Naruto takım oyunu sayesinde Mizuki'yi altetmeyi başarırlar. Aynı sırada Tsunade de sınırlarına dayanan 10. takımı kardeşlerin elinden kurtarır. Akabinde Naruto ve diğerlerinin yanına vararak yardımda bulunur. Günün sonunda Iruka herkese ramen ısmarlar.
"Nadir Bikochu Böceğini arayış"
"Chō-tsuibiryoku ni Akamaru mo shitto! Maboroshi no Bikōchū o sagase" (超追尾力に赤丸も嫉妬!幻の微香虫を探せ)
17 Ağustos 2005 148
Naruto,Mizuki üzerinden Sasuke veya Orochimaru'ya dair bir ipucuna ulaşamadığı için sinirlidir, bu yüzden Sasuke'yi aramaya gitmek için Tsunade'nin başının etini yer. Hinata Naruto'ya yardım etmek ister ve ona yardım etmek için bir yol bulmayı önerir. Shino çok nadir bir böcek türü olan Bikochu'nun Sasuke'nin kokusundan onun izini bulabileceğini söyler.Kurenai Yuhi hapisaneden kaçanları durdururken aldığı yaralardan ötürü hastanelik olmuştur, bu yüzden Shino takım lideri olarak görevlendirilir. Naruto da takımın 4. üyesi olur.
"Fark? Tüm böcekler birbine benzemez mi?"
"Doko ga chigau no sa!? Mushi tte onaji mienai ka" (どこが違うのさ!? 虫って同じに見えないか)
24 Ağustos 2005 149
8. Takımın özgün üyeleri, saldırgan böcek-kullancıları(Kamizuru Clan) tarafından takip edildiklerini farkederler, ancak onlarla çatışmaya girmemeye ve Naruto'yu da onlar hakkında bilgilendirmemeye karar verirler Bikochu böceğini tehlikeye atmaktan korkmaktadırlar. Hinata takımının ayağına bağ olduğunu düşünerek endişelenmeye başlar ancak sonuçta Bikochu böceğini Byakuganı yardımıyla bulmayı başarır, böylece Naruto'nun böceği yakalamasını sağlar. 8. Takım ormanı terkedemeden Hinata böcek kullanıcıları tarafından saldırıya uğrar ve kaçırılır. Serbest bırakılmasının karşılığında da Bikochuyu talep ederler.
"Böcek Savaşı:Kandıran ve Kandırılan"
"Damashite bakashite damasarete! Sōzetsu mushimushi dai batoru" (だまして化かしてだまされて! 壮絶ムシムシ大バトル)
31 Ağustos 2005 150
Hinata'yı kaçıran böcek kullanıcılarının Aburame Klanı'nın eski rakibi olan bir Klana mensup oldukları ortaya çıkar. Klan eski şanına kavuşmak için özel parşömeni/belgeyi Bikochuyu kullanarak elde etmek istemektedir. Hinata'nın takım arkadaşları Bikochu'yu saklayıp hinatayı kurtamayı denerler ancak tuzağa düşerler. Hinata kaçmaya çalışır ancak örümcek ağından bir yumağa dolanmış halde bir nehirden aşağı düşer.
"Yakıcı Byakugan:Benim Ninja Yolum"
"Moe yo Byakugan! Kore ga watashi no nindō yo" (燃えよ白眼! これが私の忍道よ)
14 Eylül 2005 151
Hinata'nın takım arkadaşları Kamizuru Klan tarafından yakalanmışlardır. Ancak Hinata kaçmayı başarır ve rakip böcek-kullanıcılarının tüm böceklerini yeni tekniği sayesinde uzaklaştırır ve arkadaşlarını kurtarır. Naruto yanlışlıkla Bikochu üzerine gaz çıkarır, bu yüzden böcek Sasuke'nin kokusu yerine Naruto'nun kokusunu takip etmeye başlar. Görev başarısız olmasına rağmen Hinata artık kendinden daha emin görünmektedir.
"Yaşayanlara Cenaze Yürüyüşü"
"Sei aru mono e no sōsōkyoku" (生あるものへの葬送曲)
21 Eylül 2005 152
Naruto üç adamı kurtarınca, Yine yeni bir görevin içinde bulur kendini. Yine d öncekilerin aksine bu göreve gitmek istemez. Ancak Guy, görevin yapılacağı yerdeki Kurosuke Ailesinin lideri Raiga'nın Sis'in 7 Kılıç Ustası ile bağlantısı olduğunu söyleyince Naruto fikrini değiştir.çünkü Zabuza Momochi ve Kisame Hoshigaki'nin bu ustalar topluluğundan olduğunu hatırlar. Lee Kisame'yi bulmanın, kendilerini Itachi'ye ve dolayısıyla Sasuke'ye ulaştıracağını söyler. Neji, Lee, ve Tenten ile beraberyeni görevin yolunu tutarlar.
"Ders:Aşkın Demir Yumruğu"
"Kokoro no todoke! Ai no Tekken" (心に届け!愛の鉄拳)
28 Eylül 2005 153
Rourusuke'yi kurtarmaya giden Naruto ve ekibi Kurosuke Ailesinin üyelerini pusuya düşürür ve yaşlı bir adamı kurtarırlar. Kısa süre sonra Cenaze Çanını duyarlar ve Rourusuke'yi kurtarmak için harekete geçerler. Rock Lee eski bir tanıdğı ile karşılaşır ve şimdi Lee Karashi'yi eski hayatına döndürmek için ikna etmeye çalışır. Raiga yakınlarda bir yerde ortaya çıkınca konuşmaları kısa kesilir. Takım Raiga'yı kalın bir sisin içine doğru takip eder. Raiga'nın kendisini Byakugan'dan bile saklayabildiğini anlarlar.
"Byakugan'ın Düşmanı"
"Byakugan no tenteki" (白眼の天敵)
5 Ekim 2005 154
Neji sisin içinden etrafını göremeyince, takım Neji'nin görüş alanının avantjını kaybetmiş olur. Gizemli bir teknik sayesinde rastgele görüntülerin gerçek kişiler olduğuna inandırılır . Rock Lee hala bilnci açılmamışken Raiga'yı meşgul tutmayı başarır. Raiga'nın sırtındaki gizemli tabut şanseseri devrilince Raiga güçsüzleşir ve Naruto tarafından yenilgiye uğratılır. Naruto ve arkadaşları tabutu açınca Ranmaru adında, tüm zaman boyunca Raiga'nın sırtında taşınmış olan bir çocuk bulurlar. Ranmaru Raiga'nın ona değer verdiğini bu yüzden de Raiga'nın gözleri olarak ona yardım ettiğini öğrenirler.
"Siyah Sinir Bozucu Bulutlar"
"Shinobi yoru anun" (忍び寄る暗雲)
12 Ekim 2005 155
Raiga ölmüş görünürken, takım geri döner ve Karashi'yi kendilerini beklerken bulurlar. Ancak Kurosuke Ailesi onlara baskın yapınca bunun bir tuzak olduğu ortaya çıkar. Neyseki, Naruto klonları sayesinde onları bir değil iki kez kandırmayı başarır. Düşmman yenilince köylüler öfkelerini Karashi'ye yöneltirler. Rock Lee köylüleri durdurur ve Karashi'in daha genç ve zayıf olduğunu ve Karashi'nin Kuruki ailesine katılmasının kısmen kendisinin(Rock Lee) hatası olduğunu anlatır. Lee köylülerden onun annesine dönmesi için bir şans vermeleri için yalvarır, Karashi'nin kötü yola düşmesi durumunda onu kendisinin cezalandıracağına söz verir. Köylüler ikna olurlar ve takım Ranmaru'yu da alarak dönüş yoluna koyulurlar. "Hayatın Körisi" dükkana yemek için uğrarlar, Naruto burada ranmaru'dan bilgi koparmaya çalışır.Ranmaru, Karashi'ye kendisini Raiga'nın düştüğü yere götürtür ve orada kendi çakrasını kullanarak Raiga'yı diriltir.
"Raiga Karşı Saldırısı"
"Gyakushū no Raiga" (逆襲の雷牙)
19 Ekim 2005 156
Raiga uyarır ve Ranmaru'yu bayılmış olarak bulur. Tenten kendisine saldırınca kolayca kazanır, ve Karashi'den Lee, Neji ve Naruto'yu kendisine teslim etmesi ister. Eğer istediğini yapmazsa Karashi'yi ve annesini öldürmekle tehdit eder. Karashi takımı Raiga'nın olduğu yere gitmeleri için kandırır, sonrasında annesiyle birlikte kaçmaya çalışır. Tenten Ranmaru ile birlikte döner, ve onun yaşaması konusunda ısrar eder çünkü bu onun ve Raiga'nın kurbanlarının sahip olamadığı bir seçimdir, ardından Sanshou'ya onun için "Hayatın Körisi"ni yaptırır .Başka bir yerde Naruto, Lee ve Neji Raiga karşısında kötü durumdadırlar. Raiga yukarıdaki fırtınadan yıldırım çalarak gücünü arttırmaktadır ancak Sanshou onlara köri sağlayabilmek için yola çıkar.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Naruto
Bölümler: MangaAnime: 1. - 2. - 3. - 4. - 5.
Naruto: Shippūden
Filmler: 1. Film2. Film3. FilmNaruto: Shippūden
Teknikler: JutsuKekkei Genkai
Diğer: AkatsukiKarakterlerNinja Rütbeleri