Naruto bölüm listesi (1. ve 2. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste, Masaşi Kişimoto'nun manga serisinden uyarlanan Naruto anime serisinin birinci ve ikinci sezonunun bölümlerini içermektedir.

1. sezon: 2002-2003[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Giriş! Naruto Uzumaki!"
"Sanjō! Uzumaki Naruto!" (参上!うずまきナルト)
3 Ekim 2002 001
Ninja Akademi'sinden mezun olamayan Naruto Uzumaki'nin aklına Akademi'den bir öğretmen olan Mizuki bir fikir sokar: Mühür Parşömeni'ni çalarsa ve içindeki yasak jutsulardan birini öğrenirse mezun olmasına izin verilecektir. Naruto , hevesle parşömeni çalar ve köylüler onu araken, çalışmak için yakındaki ağaçlığa gider. Iruko Umino kısa zamanda Naruto'yu bulur ve Naruto ona neden parşömeni çaldığını anlatınca Mizuki'nin ne planladığının farkına varır. Mizuki, aslında kendisi için istediği parşömeni almak için ikisine saldırır. Iruka'nın, Naruto'yu savunmasının üzerine Mizuki, Naruto'ya Dokuz-Kuyruklu Şeytan Tilki 'nin onun içinde olduğunu ve bu yüzden Iruka'nın ondan nefret ettiğini söyler. Naruto kaçmaya başlar fakat Iruka ve Mizuki'ye, ne konuştuklarını duyabilmek için yakın durur. Sonuçta, Naruto öğrenir ki, Iruka ondan nefret etmiyordur ve Iruka'nın yardımına gelir. Yeni öğrendiği Çoklu Gölge Eşleme Tekniği 'ni kullanarak Naruto, Mizuki'yi yener. Bu kadar gelişmiş bir jutsuyu yababildiği için Iruka, Mizuki'nin sözünü yerine getirerek Naruto'nun mezun olmasına izin verir.
"İşte Konohamaru!"
"Konohamaru da kore!" (木ノ葉丸だ コレ!)
10 Ekim 2002 002
Naruto bu bölümde Konohamaru ile, Konohamaru büyükbabası olan Üçüncü Hokage'ye sinsi saldırılarından birini yapmaya çalışırken tanışır. Saldırı başarısız olur ve Konohamaru bundan Naruto'yu sorumlu tutar. Böylece, Konohamaru büyükbabasını yenmek ve Hokage unvanını almak umuduyla, Naruto'dan onun öğrencisi olmayı ister. Naruto kabul eder ve Konohamaru'ya Seksi Tekniği öğretmeye başlar. Konohamaru'nun öğretmeni olan Ebisu isimli Jounin, kısa bir süre sonra onları bulur ve Konohamaru'yu alıp uzaklaştırmaya çalışır. Ebisu'yu durdurmak için, Konohamaru Seksi Tekniği uygular, ancak Ebisu üzerinde işe yaramayınca Naruto Harem Tekniği'ni kullanarak Ebisu'yu kendinden geçirir. Konohamaru Ebisu'yu niye kendi kendine yenemediğini sorgulayınca, Naruto Hokage olmak için çok çalışmak gerektiğini, kestirmeden olunamayacağını söyler. Konohamaru o andan sonra öğrenci-öğretmen ilişkisinin bittiğini, Naruto ile Hokage unvanı için yarışacağını söyler.
"Sasuke ve Sakura: Dost mu Düşman mı?"
"Şukuteki!? Sasuke to Sakura" (宿敵!?サスケとサクラ)
17 Ekim 2002 003
Resmi olarak Genin rütbesi almaya hak kazanınca, Naruto, Sakura Haruno ve Sasuke Uchiha ile beraber 7. Takım'a dahil edilir. Kısa bir süre sonra belli olur ki Naruto, Sakura'dan hoşlanmaya Sasuke'ye gıcık olmaya başlamıştır. Sakura ise Sasuke'ye aşıktır ve Naruto'dan nefret etmektedir, son olarak Sasuke ikisinden de hoşlanmamaktadır.Naruto Sasukenin kılığına girerek Sakuradan hoşlandığını söyler.Sonra sabah içtiği süt yüzünden yine tuvaleti gelir ve gider.
"Geç ya da Kal! Hayatta Kalma Sınavı"
"Şiren! Sabaibaru enşū" (試練!サバイバル演習)
24 Ekim 2002 004
7. Takım, Jōnin takım liderleriyle tanışır: Hatake Kakashi, onlara Genin yeterlilik sınavlarını uygulayacak olan kişi. Sınav sonucunda ya Genin olmayı başaracaklar ya da akademiye geri yollanacaklardır!Kakashi Naruto,Sasuke ve Sakuraya zil testi uygular.kakashiden iki adet olan zilleri almaları gerekmektedir.
"Kaldınız! Kakashi'nin Nihai Kararı!"
"Şikkaku? Kakaşi no Keturon" (失格?カカシの結論)
31 Ekim 2002 005
Sasuke, Kakashi ile tek başına dövüşmeye kalkar, ancak Naruto ve Sakura'dan çok daha iyi dövüşmesine karşın yenilir. Kakashi daha sonra Sakura'yı bir illüzyona hapsederek etkisiz hale getirir. Kakashi üçlüyü işbirliği yapamadıkları için azarlar ve Naruto'yu hile yapmaya çalıştığı için kazığa bağlayıp diğer ikisinin ona yemek vermelerini yasaklar. Buna rağmen, Sasuke, Naruto'ya bir parça yiyecek verir, bu sırada Kakashi baskın yaparak ortaya çıkar ve sınavın sonucunu belirtir.
"Tehlikeli Görev! Dalgalar Ülkesi'ne Yolculuk..."
"Jūyō ninmu! Nami no Kuni e çō-şuppatsu!" (重要任務!波の国へ超出発!)
7 Kasım 2002 006
7. Takım, oldukça küçük birkaç görev tamamladıktan sonra, Tazuna isimli köprü mühendisine Dalgalar Ülkesi'ne kadar refakat etmekle görevlendirilirler. Topluluk yolda iki tane Çūnin seviyeli düşman tarafından saldırıya uğrar. Naruto paniğe kapılırken, Sasuke saldırganlarla etkili bir şekilde uğraşır, bu sırada Naruto'yu da yetersizliği konusunda kızdırır.
"Sis'in Suikastçisi!"
"Kiri no ansatsuşa!" (霧の暗殺者!)
14 Kasım 2002 007
Saldırıdan sonra Tazuna, onlara anlattığından çok daha tehlikeli bir durumun içinde olduğunu itiraf eder, ama 7. Takım Tazuna'nın, fakirleştirilmiş olan Dalgalar Ülkesi'ni Gato isimli mafyadan kurtarmak için başladığı köprüyü bitirme hayalini duyduktan sonra, göreve devam kararı alır. Topluluğun yolu kısa bir süre sonra Zabuza Momochi isimli, Kakashi'nin kapalı gözündeki şaringanı ortaya çıkarmasına yetecek derecede güçlü bir düşman tarafından kesilir.
"Acıyla Edilmiş Yemin!"
"İtami ni çikau ketsui" (痛みに誓う決意)
21 Kasım 2002 008
Sasuke şaringanın Kakashide nasıl olduğunu anlamamaktadır.Çünkü şaringan Sasukenin ailesine özgü bir gözdür.Kakashi dikkatsizce davranınca bir su küresinin içine hapsolur. Kakashi'nin, diğerlerinin kaçmasına dair ısrarına rağmen, Sasuke ,Sakura ve Naruto onu kurtarmaya çalışır. Fūma şuriken ve Gölge şuriken tekniklerini bir arada kullanarak Zabuza'yı şaşırtıp, su küresini tutan tekniği bırakmaya zorlarlar ve başarılı olurlar.
"Şaringan Kakashi!"
"Şaringan no Kakaşi" (写輪眼のカカシ)
28 Kasım 2002 009
Kakashi ve Zabuza kavgaya kalan yerden devam ederler. Sol gözündeki Şaringan sayesinde, Kakashi üstünlüğü ele geçirir Zabuza'yı onun tekniklerini kopyalayıp ona karşı kullanarak yenilgiye uğratır. Kakashi onun işini bitirmeden önce Kirigakure'den maskeli bir avcı-nin görünüşte Zabuza'yı öldürür ve onu da yanına alarak ayrılır. Bundan sonra Kakashi yorgunluktan bayılır.
"Çakra Ormanı"
"Çakra no mori" (チャクラの森)
5 Aralık 2002 010
Kakashi Tazuna'nın evinde dinlenerek kendini toparlar. Uyandığında geçen dövüşle ilgili kendisine sıkıntı veren bir şeylerin olduğunu söyleyerek kavgayı gözden geçirir ve Zabuza'nın hala hayatta olduğu sonucuna varır,çünkü avcı-nin'nin davranışlarındaki tutarsızlıkları farkeder. avcı-nin'nin isminin Haku olduğu ve Zabuza'nın yanında çalışan birisi olduğu ortaya çıkar. Takım bir dahaki beklenen çatışma için çalışmalara başlarlar.
"Bir Zamanlar Bir Kahramanın Yaşamış Olduğu Ülke"
"Eiyū no ita kuni" (英雄のいた国)
12 Aralık 2002 011
Ağaca tırmanma çalışmasını kolayca bitiren Sakura'ya Tazuna'yı koruma görevi verilir bu arada Naruto ve Sasuke çalışmaya devam ederler. Bir akşam yemekte, Sakura Tazuna'nın torunu Inari'nin yemek boyunca bakıp durduğu yırtık resmi sorar. Tazuna resimde yüzü yırtılıp alınmış adamın Kaiza olduğunu, aynı zamanda Inari'nin babası olduğunu ve zamanında köyün kahramanı olduğunu söyler. Gato isimli mafya babası Kaiza'yı öldürtmüştür. Kaiza'nın ölümü köyü sahip olduğu herhangi bir umut ya da mutluluğu yoketmiştir. Naruto bunu duyduktan Gato'ya karşı olan nefreti artmış halde bundan aldığı gazla çalışmaya devam etmek için koşar adım gecenin karanlığa karışır.
"Köprüde Çatışma! Zabuza'nın Dönüşü!"
"Kyōjō kessen! Zabuza futatabi!!" (英雄のいた国)
19 Aralık 2002 012
Ormanda Naruto, Haku ile kim olduğunu bilmeden, karşılaşır. İkili rüyalarını anlatırlar birbirlerine ve Haku birisinin gerçek kuvvetinin o kişinin sevdiği birini korurken ortaya çıktığını söyler. Sasuke ve Naruto kısa süre sonra ağaç-tırmanma çalışmasını bitirirler,ama Inari çalışmalarının anlamsız olduğunu, kimsenin Gato'yu altedemeyeceğini söylerek Naruto'yu öfkelendirir. İkili kısa ateşli bir tartılmaya girerler, sonrasında Kakashi Naruto'nun inari'ye tekrar umut ve gayret aşılamak istediğini söylerek İnari'yi sakinleştirir. Ertesi sabah Kakashi, Sasuke ve Sakura Tazuna'ya çalıştığı köprüye kadar eşlik ederler. Vardıklarında, Tazuna'nın işçilerinin baygın şekilde yerde yatarken bulurlar, bu sırada hava sisle yoğunlaşmaya başlar. Zabuza ve maske takmış olan Haku kendilerini gösterirler.
"Haku'nun Gizli Tekniği: Kristal Buz Aynalar!"
"Haku no hijutsu - Makyō Hyōşō" (英雄のいた国)
26 Aralık 2002 013
Tazuna'nın evinde, Gato'nun iki adamı,Inari'nin annesi Tsunami'yi esir almak için ortaya çıkarlar. Inari onları durdurmaya çalışır ancak Naruto adamları etkisiz hale getirince kurtarılır, burdan sonra Naruto diğerlerine katılmak için ayrılır. Bu arada, Sasuke Haku ile dövüşmeye başlar, çalışma sırasında kazadığı hızla ile üstünlüğü ele geçirir. Buna karşı Haku Sasuke'yi buzdan aynalardan oluşan bir kafes içine hapseder.
"Bir Numaralı Hiperaktif Ninja Dövüşe Katılır!"
"İgaisei nanbā wan, Naruto sansen!" (英雄のいた国)
9 Ocak 2003 014
Naruto köprüye varır ve Haku'nun arkasında sinsi bir atak yapar. Zabuza Naruto'ya saldırmaya çalışsa da, Haku onu engelleyerek Naruto ile birebir dövüşmek istediğini belirtir. Sasuke'yi kurtarmaya çalışırken Naruto aynadan kafesin içine girerek kendi de hapsolmuş olur :)
"Görüş Alanı Sıfır! Şaringan İşe Yaramıyor!"
"Şikai zero no tatakai - Şaringan kuzuşi!" (英雄のいた国)
16 Ocak 2003 015
Naruto ve Sasuke iç taraftan aynaları yoketmeye çalışırlar, ancak başarısız olurlar. Bu Kakashi'yi Haku'nun 'kekkei genkai' (Aile içinde aktarılan özel teknik) kullandığı sonucu vardırır. Bir kez daha Şaringanlı gözünü açar. Zabuza sisi kullanarak Şaringan'a karşı koyabildiğini gösterir ve ardına Kakashi'yi yaralar.
"Kırılan Mühür!"
"Kaihō sareta fūin" (英雄のいた国)
23 Ocak 2003 016
Naruto ve Sasuke, Haku ile savaşlarında ağır bir şekilde yaralanırlar. Ancak Sasuke, Uchiha ailesinin bir üyesi olarak, kendi Şaringan'ını uyandırır. Haku tehlikeyi farkederek, Naruto'ya saldırır ve Sasuke kendi vucudunu kullanarak saldırıyı durdurur. Sasuke yere çökerken, Naruto öfkeye boğulur ve içindeki Şeytan Tilki'nin Çakrası sızmaya başlar.
"Beyaz Geçmiş: Gizli Tutku!"
"Şiroi Kako - Himeta omoi" (英雄のいた国)
30 Ocak 2003 017
Kakashi Naruto'nun Şeytan Tilki'nin Çakrasını sızdırdığını sezer ve dövüşü hemen bitirmeye karar verir. Tilki verdiği kudretle, Naruto Haku'ya tamamen üstünlük kurar. Haku'nun maskesi çatlar ve dökülmeye başlar, böylece Naruto'nun daha önce konuştuğu çocuk olduğunu ortaya çıkarır. Haku Naruto'dan kendisini öldürmesini ister, çünkü kendisine göre artık Zabuza'ya bir yararı yoktur. Bu arada, Kakashi yanında taşıdığı özel bir parşömen sayesinde kendi eğittiği köpeklerini çağırmak çağırma-tekniği kullanır. Köpekleri kullanarak Zabuza'yı bulur ve etkisiz hale getirir. Zabuza hareketi durdurulmuş halde dururken, Kakashi raikiri isimli öldürücü tekniğini hazırlamaya başlar.
"Şinobi (Ninja) Olarak Bilinen Silahlar"
"Şinobi to iu na no dōgu" (英雄のいた国)
6 Şubat 2003 018
Köyde, Inari Gato'ya karşı köylüleri örgütlemeye çalışır. Başka bir yerde, Naruto Haku'yu öldürmeye razı olur, ancak Haku Naruto'yu son anda durdurur ve Kakashi'nin raikiri isimli ölümcül saldırısının önüne geçerek Zabuza'yı kurtararak hayatından olur. Zabuza Haku'yu Kakashi ile beraber iki yarmaya çalışır ancak, Kakashi üstünlüğü tekrar ele geçirir. Dövü,ş bitmeden, Gato diğer adamları ile oraya varır ve ordaki herkesi öldüreceğini belirtir.
"Kardaki Şeytan Zabuza"
"Zabuza yuki ni çiru. .." (英雄のいた国)
13 Şubat 2003 019
Haku'nun öldüğünü gören Naruto Zabuza'yı Haku'nun ölümü karşısında bile soğuk davrandığı, ona karşı hiçbir şey hissetmediğine dair tartışmaya başlar. Ancak Zabuza sonunda dayanamaz(!) ve gözyaşlarına boğulur. Haku'nun ölümüne sebebiyet verdiğin bilinciyle pişman olup, Gato'yu öldürür, ancak bu sırada Gato'nun adamlarından da ölümcül darbeler alır. Zabuza yere düşerken, Sasuke uzakta haku ile dövüştüğü yerde uyanır, böylece Haku'nun onlara öldürme niyetiyle saldırmadığı mümkün olduğunda bayıltmaya çalıştığı ortaya çıkar. Gato ölünce yanında getirdiği ayak takımı Köyü yağmalamaya niyetlenir ancak Inari tüm köyü toplayıp oraya yetişince haydutlar kaçışmaya başlar. Köprü tamamlanır ve 7. Takım, Dalgalar Ülkesi'nden ayrılır. Tazuna Köprünün adının 'Büyük Naruto Köprüsü' olacağını, böylece Naruto'nun Inari'ye, Inari'nin de tüm köye verdiği Kuvvet ve Umudu simgeleyeceğini belirtir.
"Yeni Kısım Başlıyor: Çuunin Sınavı!"
"Şinşō totsunyū! Çūnin Şiken dattebayo" (重要任務!波の国へ超出発!)
20 Şubat 2003 020
Sakura ile Naruto, Konohamaru ve yeni arkaşları olan Moegi ve Udon ile tanışırlar. Sakura kızdırdıktan sonra, Konohamaru koşarak kaçmak zorunda kalır, ancak Kankuro'ya toslar. kızkardeşi Temari'nin uyarmasına rağmen, Kankuro Konohamaru'yu korkutarak tehdir eder. Sasuke Konohamaru'yu Kankuro'nun eline taş atarak kurtarır. Kankuro karşılık vermeye hazırlanır, ancak küçük kardeşi Gaara tarafından verilen emirle durur.
"Kendinizi Tanıtın: Yeni Güçlü Rakipler!"
"Nanore! Arawareta kyōteki tara!!" (霧の暗殺者!)
27 Şubat 2003 021
Oradaki herkes Gaara'nın aniden belirmesiyle irkilir. Kardeşler yürüyerek uzaklaşırken, Sunagakure(Gizli Kum Köyü)'den geldiklerini ve Konohagakure'deki yapılacak olan Çuunin Sınavına katılacaklarını söylerler. Çuunin Sınavı ile bir sonraki Ninja seviyesine erişip Çuunin Rütbesi alma şansı verilecektir. Kakashi daha sonra 7. Takım için sınava başvuru yaptığını açıklar. 7. Takım, Çuunin Sınav yerine giderlerken, Rock Lee ve takım arkadaşları ile karşılaşırlar. Lee Sakura'ya çıkma teklif eder:D, ancak Sakura reddeder ve takım arkadaşlarıyla uzaklaşır.
"Çuunin Düellosu: Rock Lee, Sasuke'ye karşı!"
"Kiai hyaku-nijū pāsento Nau de rokku na çōsenjō!" (痛みに誓う決意)
6 Mart 2003 022
Sakura ve arkadaşları uzaklaşırken, Rock Lee tekar önlerine çıkar ve Sasuke'yi düelloya davet eder. Önce reddeden Sasuke, Lee Naruto'yu zorlanmadan indirince kabul eder. Sasuke'nin Şaringan'nı bile Lee'nin yakın dövüş tekniği karşısında etkisiz kalır. Sasuke ciddi biçimde yaralanmadan, Lee'hocası ve kendisini Kakashi Hatake'nin ebedi rakibi ilan etmiş olan Might Guy ortaya çıkarak dövüşü durdurur. Lee için bir ceza belirledikten sonra, ayırlırlar. 7. Takım sınav yerine gider.
"Çarpışma: Tüm Çaylaklar Sahnede!"
"Keçirase raibaru! rūkī nainu zenin şūgō" (写輪眼のカカシ)
13 Mart 2003 023
İlk sınav yerine varınca, 7. Takım, 10. Takım'ın üyeleri olan Ino Yamanaka, Shikamaru Nara ve Choji Akimichi; ayrıca 8. Takım'ın üyeleri olan Shino Aburame, Hinata Hyuga, ve Kiba Inuzuka ile tanışır. Topluluk, sınavı birden falza kez alan deneyimli Genin, Kabuto Yakushi tarafından karşılanırlar. Kabuto onlara bildiği rakipler hakkında bilgi sunar. Ses Ülkesi hakkında açıklamaları Ses köyünden gelen Geninlerin sinirlerini gerer ardından Ses geninleri tarafından saldırıya uğrarlar. Kavga daha fazla gelişmeden, Ibiki Morino isimli Jonin ve birkaç Çuunin rütbeli ninja sınav yerine varır.
"Motorları Çalıştırın: Çuunin Sınavı Başlıyor!"
"İkinari şikkaku? Çō-nankan no daiiçi şiken" (チャクラの森)
20 Mart 2003 024
Herkes yerlerini alırken, Ibiki İlk sınavın yazılı olacağını bildirir. Kopya çekmenin puan düşümüne dolayısıyla da en sonunda puan sıfıra ulaşınca kişinin takımıyla birlikte atılmasına yolaçacağını anlatır. Neredeyse herkes soruları görünce kopya çekmenin gerekliliğini farkeder ve pek çoğu da fazla sayıda kopya çekmekten atılır. Ancak bazı takımlardaki bazı ninjalar eşsiz yeteneklerini kullanarak yakalanmadan kopya çekmeyi başarmışlardır. Naruto kopya çekmeyi ya da sorulardan herhangi birini çözmeyi başaramayınca tüm umudunu 15 dakka sonra verilecek olan 10. soruya yükler.
"10. Soru: Ya Hep Ya Hiç!"
"Deta-toko şōbu! funbari dokoro no jū monme" (英雄のいた国)
27 Mart 2003 025
Son sorunun bir tür durum seçme sorusu olduğu ortaya çıkar - hiçbir şey yapma ama seneye tekrar sınava gir, ya da soruyu almayı ve de soruyu yanıtlayamadığında tüm hayatın boyunca tekrar Çuunin sınavına girememe riskini seç. Pek çok takım soruyu almamayı seçer, ancak Naruto bazı takımların kalmalarına ilham verecek bir konuşma yapar. Ibiki soruyu alacaklar belli olunca, sorunun kendisinin aslında bir test olduğunu, soruyu alacak olanların zaten sınavı geçmiş olduğunu ve almayanların tabii ki kaldığını belirtir. Kalan adaylar, bir sonraki sınav gözetmeni olan Anko Mitarashi 'ye emanet edilir. Anko adayları Ölüm Ormanının girişine götürür.
"Özel Bildiri: Ölüm Ormanından Canlı Yayın!"
"Zettai hikken! Şi no Mori çokusen rupo! Konoha no gakkyū şinbun da kore!" (英雄のいた国)
2 Nisan 2003 026
2. sezona geçiş niteliği taşıyan bu bölümde ikinci sınavın hemen öncesinde, Konohamaru ve arkadaşları 7. Takım üyelerini kenara çekerek onlarla görüşme yaparlar. 7. Takım üyeleri o noktaya kadar geçen olayları biraz da komik bir şekilde anlatırlar.
"Çuunin Sınavı Sahne 2: Ölüm Ormanı!"
"Daini şiken sutāto! Mawari wa minna teki darake!" (第二試験スタート!周りはみんな敵だらけ!)
4 Nisan 2003 027
Anko adaylara sınavın bu kısmı için ulaşılacak amaçları açıklar. Takımların her birine bir parşömen verilecektir. İki tür parşömen vardır. Sınav bitiminde bir takımda her iki tür parşömen de bulunmak zorundadır. Böylece takımların yarısı elenecektir. Parşömenleri aldıktan sonra takımlar ormana giriş kapılarınının önüne giderler. Beş gün sürecek hayatta kalma sınavı başlamıştır artık!
"Öl ya da Öldür: Ormanda Panik!"
"Kū ka kuwareru ka! Esa ni natta Naruto" (喰うか喰われるか!エサになったナルト!)
9 Nisan 2003 028
Sasuke tek başına saldıran bir yağmur Genin'ini püskürtür. Çok güçlü bir toz duman bulutu/patlaması Naruto'yu diğerlerinden ayırır. Naruto tam da kendine gelirken iki katlı ev boyundaki bir yılan tarafından yutulur. Bu sırada, Sasuke ve Sakura Çimen ninjası tarafaından etkisiz hale getirilir. Daha dövüşmeden,Sasuke ve Sakura adamın gözlerine baktıklarında kendis ölümlerinin hayalini görürler ve korkudan dona kalırlar. Kendini toplayan Sasuke Sakura'yı da alıp kaçar. Ninja onları takip eder, ancak Naruto, koca yılanı öldürdükten sonra onları kurtarmak için gelir.
"Naruto'nun Karşı Atağı: Asla Vazgeçme!"
"Naruto hangeki! nigenēndattebayo!" (ナルト反撃!逃げねーんだってばよ!)
16 Nisan 2003 029
Naruto'nun zamanında ortaya çıkışına rağmen, Sasuke parşömenden vazgeçerek hayatta kalmalarını sağlamlaştırmaya kararlıdır. Böyle yapamadan, Naruto ondan parşömeni alır, ve gerçek Sasuke'nin isteyerek asla teslim olmayacağını söyler. Naruto Çimen ninja büyük yılanlarıyla dövüşmeye başlar, bu sırada içindeki Dokuz kuyruklu tilkinin çakrasından kullanmaya ve yavaşça kendini kaybetmeye başlar . Ninja, Naruto'nun Şeytan Tilki'yi içinde hapis tutan kişi olduğunu farkedince, Şeytan kuyruklunun çakrasını Naruto'ya aktaran mührü etkisiz hale getirir, bu sırada naruto bayılır. Naruto'nun çabaları Sasuke'nin kendini toplamasına ve kararlı bir şekilde Çimen ninjası ile dövüşmeye başlamasına yol açar.
"Şaringan'ın Dönüşü: Ejder Ateşi Tekniği!"
"Yomigaere Şaringan! Hissatsu: Katon Ryūka no Jutsu!" (蘇れ写輪眼!必殺・火遁龍火の術!)
23 Nisan 2003 030
Sasuke ve Çimen ninjası çatışmaya girerler. biraz uzun bir dövüşten sonra, Sasuke Ninjanın yüzüne bir ateş topu yollar. Her nasılsa, ninja uyanır, yüzünün bir kısmı erişmiştir ve alt kısımda başka bir yüz ortaya çıkar. boynunu normal insan ölçüleri dışında uzatarak, metrelerce ötedeki Sasuke'yi boynundan ısırır ve geriye lanetli bir mühür bırakır. Ninja'nın Orochimaru olduğu ortaya çıkar. Orochimaru onları bırakarak uzaklaşır. Anko eski hocası olan Orochimaru'yu hisseder ve onu ormanda arayıp bulur başarısız bir şekilde onu öldürmeye çalışır.
"Kalın Kaşlı'nın Yemini: Ölmeyen Aşk ve Koruma"
"Geki mayu puratonikku! Boku wa şinu made anata o mamoru" (激まゆプラトニック!僕は死ぬまでアナタを守る!!)
30 Nisan 2003 031
Sakura Orochimaru ile olan dövüşte baygın düşen her iki takım arkadaşıyla da ilgilenir. Kabuto'ya ilk sınav yerinde saldıran üç ses ninjasının Orochimaru tarafından Sasuke'yi öldürmek için yollandıkları ortaya çıkar. Ses ninjaları hedeflerini belli bir mesafeden izlerler ve sonunda Sakura'ya yaklaşırlar. Sakura'nın elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen, Ses Geninler'i onun kurduğu tuzakları aşarak saldırırlar. Rock Lee şans eseri orda geçerken durumu farkedince Sakura'yı korumak için ortaya çıkar. bir süre üçlüye karşı iyi dövüşmesine rağmen, Ses geninlerinden birinin üstünde "Ön Lotus" tekniğini deneyip de başarısız olunca, tekniğin kaslara getirdiği ağır yük nedeniyle kısa sürede etkisiz hale getirilir.
"Sakura (kiraz çiçeği) Açıyor!"
"Sakura saku! Ketsui no uşiro sugata" (サクラ咲く!決意の後ろ姿)
7 Mayıs 2003 032
Lee de bayılınca, Sakura tek bşaına dövüşmeye başlar. Ses Geninleri'nden birisi olan Kin Tsuchi, Sakura'yı saçlarından tutarak onunla güzelliğine ayırdığı zamana dair dalga geçer, Sakura ise saçlarını Kin'in tutuşundan kurtulmak için bıçakla keser. Kurtulduktan sonra Sakura, Zaku Abumi ile dövüşmeye başlar, ancak karşı taraf çabukca üstünlüğü ele geçirir. Sakura'nın dayak yemesine karşın dövüşmeye devam etme kararlılığından etkilenen 10. Takım, Ses Geninleri'ne saldırırlar.
"Savaş Düzeni: Ino-Shika-Cho!"
"Muteki no fōmēşon! İnoŞikaÇō!!" (無敵のフォーメーション!いのシカチョウ!!)
14 Mayıs 2003 033
10. Takım Ses Geninleri'yle savaşa başlar, her biri kendine has teknikler kullanarak bir süre denge sağlayarak dövüşürler . Ancak Ses Genin'leri üstünlüğü ele geçirirler. Bu sırada Gai Takımı olay yerine varır ancak Sasuke Orochimaru'nun lanetli mührünün işaretlerine bulanmış bir şekilde uyanır. Sasuke, mühür yüzünden güçlenmiş bir şekilde, kolayca Zaku'yu yener, ancak Sakura Ses Geninlerini öldürmeden hemen önce Sasuke'yi durdurur. Sasuke'nin kuvvetinden korkan Ses Genin'leri bir parşömen bırakıp ayrılacaklarını ancak bir dahaki sefere kaçmayacaklarını söyleterek ordan uzaklaşırlar.
"Akamaru Titriyor: Gaara'nın Acımasız Kuvveti!"
"Akamaru bikkuri! Gaara, Kyōi no Jitsuryoku!!" (赤丸ビックリ!我愛羅、驚異の実力)
21 Mayıs 2003 034
7. Takım, 10. Takım ve Gai Takımı yaralarını sararlar, bu sırada 8. Takım, Gaara'nın Yağmur köyünden gelen Genin takımını acımasız bir şekilde öldürmesine tanık olurlar. Gaara'nın takımı, 8. Takım'ı farkettilerse de dikkatlerine onlara vermeden devam ettiler. Gaara'nın takımının ormanın merkezindeki bitiş kulesine varışta bir önceki varış rekoruna muzzam bir fark atarlar. Ayrıca hiçbiri de görünürde yara almış görünmemektedir.
"Parşömenin Sırrı: Bakmak Yasak"
"Nozoki mi genkin! Maki mono no himitsu" (のぞき見厳禁!巻き物の秘密)
28 Mayıs 2003 035
Kendi takımında ayrılmış olan Kabuto Yakushi, 7. Takım'a ormanın merkezindeki kuleye kadar eşlik eder. Yol boyunca, yönlerini kaybetmelerine sebep olan bir illüzyon içine girerler. Bu illüzyonu kuranlarsa Sasuke'nin ormana girdikten hemen sonra yendiği Yağmur Genini'nin takımıdır. Kuleye hiç yaklaşmadıklarını anladıkları zaman, klonların saldırısına uğrarlar.
"Klon Klona Karşı: Benimkiler Seninkilerden Daha İyi!"
"Bunşin taiketsu! Ore ga şuyaku dattebayo!" (分身対決!オレが主役だってばよ!)
4 Haziran 2003 036
Saldırı sırasında Takım başka bir illüzyon içinde olduklarını farkederler. saldırganları ortaya çıkarmak için, Naruto gölge klonlarından birkaçının kendi takım üyeleri gibi görünmelerini sağlar,ve düşman klonlar ile savaştırır. Düşman 7. Takım üyelerinin dövüşten yorgun düşteüklerini düşündükleri sırada kendilerini gösterirler ancak Kabuto, Sakura, ve Sasuke düşmanları köşeye sıkıştır. küçük bir arbededen sonra, Naruto üç düşmanı bayıltır ve parşömenlerini alır, sonrasında kuleye vararak Kabuto'nun takımı ile buluşurlar. 7. Takım üyelerinin bilgisi dışında, Kabuto onlar üzerinde topladığı tüm bilgiyi Orochimaru'ya verir.
"Tehlikeden Kurtuluş: Çaylaklar Tekrar Bir arada!"
"Daini şiken toppa! seizoroi rūkī nainu!" (第二試験突破!勢ぞろいルーキーナイン!)
11 Haziran 2003 037
7. Takım ellerindeki iki parşömeni de kulenin içinde açarlar, parşömenlerdeki çağırma tekniği harekete geçer ve duman bulutu içinden Iruka çıkarak onlara tam da zamnında geldiklerini ve sınavın bu kısmını da bitirdiklerini bildirir. Ana odaya geçmelerine izin verir. Orada 10. Takım, 8. Takım, Gai Takımı, Gaara'nın takımı, Kabuto'nun takımı ve Ses Geninleri'ni bulurlar. Üçüncü Hokage, kısaca sınav hakkında konuşur ve gerisini Hayate Gekko'ye bırakır.
"Alan Daralıyor: Ani Ölüm Elemesi!"
"Gōkakuşa nibun ni içi!? İkinari şiai dattebayo!!" (合格者二分の一!?イキナリ試合だってばよ!!)
18 Haziran 2003 038
Hayate beklenenin üstünde sayıda Genin'in sınavın ikinci aşamasını geçtiğini belirtti. Bir dizi bire-bir dövüşün yapılacağını ve kazananların son maçlara çıkacağını, böylece sayının azaltılmış olacağını söyledi. Kabuto bu durumu duyunca, ikinci aşama sırasında aldığı bir yarayı bahane ederek elemelerden çekilir. Elemeler, Sasuke Uchiha ve Yoroi Akado arasındaki karşılaşma ile başlar.
" 'Çalı Kaşlı'nın Haseti: Aslan Barajı Patlaması!"
"Geji mayu jeraşī! "Şişi Rendan" Tanjō" (ゲジまゆジェラシー!『獅子連弾』誕生!)
2 Temmuz 2003 039
Sasuke Yoroi ile dövüşmeye başlar, ancak Lanetli mührü faal getirmekten korktuğu için çakra kullanamaz ve kötü bir duruma düşer. Yoroi'nin çakra emme yeteneği de kendisine ayrıca üstünlük sağlar, ancak Sasuke 'Aslan Kombosu' isimli yeni bir teknik sergiler ve bu sırada da lanetli mührü denetim altında tutmayı başarır.Teknik sonucunda Yoroi'yi etkisiz hale getirerek dövüşü kazanır. Kakashi Sasuke'ye, Lanetli Mührü baskı altına alacak bir teknik uygulamak için etraftan soyutlanmış bir yere götürür ancak tekniği bitirdiğinde Orochimaru tarafından basılır. Sonraki maç: Shino Aburame vs Zaku Abumi.
"Kakashi ve Orochimaru: Yüz-Yüze!"
"İsşokusokuhatsu!! Kakashi vāsasu Oroçimaru" (一触即発!!カカシVS大蛇丸)
9 Temmuz 2003 040
Kakashi Orochimaru'yu ölümle tehdit eder, ancak Orochimaru bu tehditle dalga geçer. Buna rağmen, Orochimaru Kakashi'yi kendi aptallığıyla dehşete düşmüş halde bırakıp gider. Bu sırada, Shino ve Zaku Abumi arasındaki maç devam ediyordur, sonuçta Shino böceklerini zekice kullanarak açık ara bir üstünlükle kazanır, sıradaki maç: Kankuro ve Misumi Tsurugi.
"Kunoiçi (Bayan Ninja) Dalaşı: Rakipler Ciddileşiyor!"
"Raibaru gekitotsu! Otome gokoro wa honki mōdo!" (ライバル激突!オトメ心は本気モード)
16 Temmuz 2003 041
Kankuro, Misumi ile arasındaki maçı, rakibini kandırıp kendi kuklası olan Karasu'ya saldırtarak kazanır. Bu sayede Misumi'yi kıskıvrak yakalayan Karasu rakibinin boynunu kırar, ancak Misumi uzuvlarını yerlerinden çıkarıp uzatabilme yeteneği sayesinde hayatta kalır ancak maçı kaybeder. Dördüncü maç Sakura ve Ino Yamanaka arasında olacaktır. İkili birbirlerine iğneleyici laflar söyledikten sonra, çocukken beraber yaşadıkları olaylara dair anıları canlanır. O noktadan sonra bu dövüşü çok ciddiye almaya karar verirler.
"Nihai Çatışma: Ça!"
"Besuto batoru wa şānnarō" (ベストバトルはしゃーんなろー!!)
23 Temmuz 2003 042
Sakura ve Ino arasındaki dövüşte iki taraf da üstünlük sağlayamayınca Ino tries a tehlikeli bir hamle yaparak, kendisinin Beden/Akıl Dğiştirme Tekniğini kullanır. Başarılı olur ve Sakura'nın bedenini ele geçirir. Sakura'yı el kaldırarak maçtan çekilmeye zorlamaya hazırlanırken, Naruto Sakura için gaza getirici şeyler söylerek bağırır. Bu tezahüratın sonucunda Sakura'nın içinde sakladığı ikinci bir benlik olan iç-sakura ortaya çıkar, ve Ino'yu bedeninden ve aklından defeder. her ikisi de çakra'larını bitirmişlerdir, son bir saldırıda her ikisi de bayılır, böylece her ikisi de elenir.
"Ölümcül Kunoiçi ve sarsak bir Shikamaru!"
"Şikamaru tajitaji!? Kunoiçi-taçi no atsuki tatakai" (シカマルタジタジ!?くの一達の熱き戦い)
30 Temmuz 2003 043
Sıradaki maç Temari ve Tenten arasındadır. Tenten'nin kılıç ve bıçak türü kesici ve delici alet çağırma teknikleri, Temari'nin rüzgar temelli saldırıları karşısında etkisiz hale gelir, ve kolayca yenilir. Shikamaru Nara ve Kin Tsuchi sonraki maç için seçilirler.Kin Shikamaru'yu bir ilüzyon içine hapsetmesine rağmen, Shikamaru rakibini Gölge taklit Tekniği ile yakalar. Tekniğin getirdiği bir özelliği kurnazlıkla kullanarak Kin'nin kafasını duvara çarpmasını sağlar ve Kin bayılır. Sonraki dövüşler Naruto ve Kiba Inuzuka olduğu belli olur.
"Akamaru serbet kaldı! Şimdi Kral kim ?!"
"Akamaru sansen!! Makeinu wa docçi da?!" (赤丸参戦!!負け犬はどっちだ?)
6 Ağustos 2003 044
Kiba'nın köpeği olan Akamaru ile beraber Naruto'ya karşı dövüştüğü için, Naruto zor durumda kalır. Kiba'nın aşırı güveninden faydanlanıp bir süre üstünlüğü ele geçirse de, Kiba ve Akamaru özel haplar yutarak çakralarını iki katına çıkarırlar. beraber çalışarak, Naruto üzerinde bunaltıcı bir üstünlük kurarlar.
"Şaşırtan Saldırı! Naruto'nun Gizli Silahı!"
"Hinata sekimen! Kankyaku anguri, Naruto no oku no te!!" (ヒナタ赤面! 観客あんぐり、ナルトの奥の手)
13 Ağustos 2003 045
Dönüşüm Tekniğini kullanarak, Naruto Akamaru'ya dönüşür ve Kiba'yı Akamaru'ya vurmasını sağlayacak şekilde kandırır, böylece Akamaru bayılır. Naruto buna rağmen Kiba'nın iki katına çıkmış çakrası ve olağanın üstündeki hızı yüzünden kötü bir durumdadır. Kiba'nın saldırısı Naruto Kiba'nın yüzüne doğru yanlışlıkla yellenince ( :D ) biter,çünkü Kiba gelişmiş koku alma duyusu yüzünden sersemlemiştir (:D). Naruto dövüşü hem isim hem de hareket benzerliği açısından, Sasuke'nin ilk dövüşte kullanıdığı Shishi Rendan/'Aslan Kombosu' isimli tekniğinden çalarak uydurduğu bir hareket ile bitirir: Naruto Rendan/'Naruto Kombosu'
"Byakugan Savaşı: Hinata Cesurlaşıyor!"
"Byakugan kaigen!! Uçiki na Hinata no daitan ketsui!" (白眼開眼!!内気なヒナタの大胆決意!)
20 Ağustos 2003 046
Sıradaki maç : Hinata Hyuga , Neji Hyuga'ya karşı !! Hinata'nın Hyuga Klan'ının yan ailesinden gelen kuzeni. Neji kuzeninin gözünü korkutmaya çalışır, Hinata ise vazgeçip maçtan ayrılmaya istekli gözükür. Naruto, Neji'nin Hinata'ya yaptığı hakaretlere dayanamayarak,Hinata için tezahürat yapmaya başlar, böylece ona maçtan kaçmayıp dövüşme cesaretini verir. Hinata ve Neji; kibar yumruk tarzı kullanarak birbirleriyle dövüşmeye başlarlar. Bu teknik avuç içinden çıkan çakra patlamaları kullanarak rakibin iç organlarında hasara yol açmak için kullanılır.
"Yenilsen de Başın Dik Olsun!!!"
"Akogare no hito no me no mae de!!!" (憧れの人の目の前で!!!)
27 Ağustos 2003 047
Neji'nin aslında Hinata ile oynadığı ortaya çıkar, Neji çakra kulanma yeteneğini Kibar Yumruk tekniği ile kullanılmaz hale getirir. Hinata, Naruto'dan ilham alarak, o noktada vazgeçmeyi redderek Neji'ye, aslında Neji'nin kendisinin Kadere karşı savaşarak çok daha fazla incindiğine inandığını söyler. Bunun üzerine sinirlenen Neji ölümcül bir darbe indirmeye çalışır ancak izleyen dört Jonin alana inerek onu durdururlar. Hinata kalp krizi geçirerek yere yığılır ancak ordaki tıbbi görevliler yardıma koşarak durumunu tehlikeli olmadan denetim altına alırlar.Bu sırada Naruto Neji'ye karşı Hinata'nın öcünü alacağını bağırır.
"Gaara vs. Rock Lee: Gençliğin gücü Patlıyor!"
"Gaara funsai!! Wakasa da! Pawā da! Bakuhatsu da!!" (我愛羅粉砕!!若さだ!パワーだ!爆発だ!)
3 Eylül 2003 048
Bir sonraki eşleşme :Rock Lee ve Gaara. İlk başlarda, Lee'nin Güçlü Yumruk isimli yakın dövüş tekniği Gaara'nın,yerden saldırı anında kendiliğinden kalkarak Gaara'yı koruyan, Kumdan Duvara karşı etkisiz kalır.Ancak Lee sürekli baldırlarını takılı olan özel ağırlıkları çıkartır ve büyük ölçüde hızı artar ve böylece Gaara'nın kumdan savunmasını aşar. Lee bu noktada Birincil Lotus'u kullanarak saldırır, ancak darbe etkisi geçtikten sonra vurduğu şeyin kumdan yapılmış Gaara'nın aynısı olduğu ortaya çıkar.
"Lee'nin Gizli Kudreti: Yasak Gizli Teknik!"
"Nekketsu oçikobore! Tsuini Sakuretsu, kindan no ōgi!" (熱血落ちこぼれ!遂に炸裂、禁断の奥義!)
10 Eylül 2003 049
Gaara yakındaki bir kum yığının içinden çıkarak birincil Lotus yüzünden zayıf düşmüş olan Lee'ye saldırır. Lee vücudundaki iki numaralı çakra kapısını serbest bırakarak kendisine gelir,bunu yaparak da seyirciler içindeki hocası dışındaki diğer Jonin gözlemcileri dumura uğratır. Hemen ardından da üçüncü ve dördüncü çakra kapılarını serbest bırakarak da Gaara'yı şaşırtır.
"Beşinci Kapı: Fevkalade bir Ninja Doğuyor!"
"Aa Rokku Rī! Kore ga otoko no ikizama yo!!!" (嗚呼ロック・リー!これが男の生き様よ!!)
17 Eylül 2003 050
Lee'nin artan hızı Gaara'nın kumdan savunmalarına açık ara üstün gelmeye başlar. Lee beşinci kapıyı da açarak en güçlü saldırısını, Gizli Lotus'u uygulamaya başlar. Ne yazık ki, Gaara son darbeden,sırtındaki kum küpünü ve içindeki kumları kullanıp düşüşünü yavaşlatarak kurtulur. Gaara yattığı yerden kumunu kullanarak Lee'nin bir bacağını ve bir kolunu ezer. Gaara Lee'nin işini bitirmek için kumunu saldırıya geçirir , ancak Guy son saldırıyı durdurur,böylece Lee otomatik olarak maç dışı kalır. Lee, acıdan baygın düşmesine rağmen,kazanmaya olan yoğun isteği nedeniyle ayağa kalkar,ancak artık kendinde değildir. Lee hastaneye götürülürken Kakashi Guy'ı hem alandan çıkarmak hem de rahatlatacak birkaç söz söylemek için alana iner. Sıradaki maç:Choji Akimiçi and Dosu Kinuta.
"Karanlıkta bir Gölge: Tehlike Sasuke'ye yaklaşıyor!"
"Yami ni ugomeku kage Sasuke ni semaru kiki!!!!" (闇にうごめく影 サスケに迫る危機!)
14 Eylül 2003 051
Maç başlamadan önce ayarlanmış bir taktiğe rağmen, Choji çabucak Dosu'ya yenilir, böylece önelemeler biter. Son maçlara çıkmaya hak kazanan dokuz genin'e hemen orada kura çektirilerek turnuva usulü olacak olan son maçlarda kimin kimle karşılaşacağı belirlenir.Son maçlar bir ay sonradır. Böylece herkese rakibi hakkında bilgi toplama ve çalışma imkânı verilmiş olur. Bu sırada Kabuto,Orochimaru'nun emirleri doğrultusunda Sasuke'yi kaçırmak için hastaneye gelmiştir ancak öldürmek ve kaçırmak arasında teredütte kalır.Bu sırada Kakaşi hastane odasına varır kabuto ise kaçmak zorunda kalır. Naruto daha sonra hastane çıkışında Kakaşi'yi yakalar ve ondan kendisini bu bir ay içinde özel eğitime alamsını ister, fakat Kakaşi kendisi yerine Naruto'ya öğretsin diye Ebisu isimli özel bir Jonin'i ayarlamıştır.
"Ebisu'nun Dönüşü: Naruto'nun en zorlu Eğitimi!"
"Ebisu futatabi! harençi wa wataşi ga yuruşimasen zo!" (エビス再び!ハレンチは私が許しませんぞ!)
1 Ekim 2003 052
Naruto istemeyerek de olsa Ebisu altında eğitim görmeye razı olur. Ebisu Naruto'ya suyun üstünde nasıl yürüneceğini öğretmeye başlar. Naruto tekniği çalışırken, Ebisu yaşlı bir adamı(daha sonra Jiraiya olduğu ortaya çıkacaktır) kadınlar hamamını dikizlerken yakalar (:D).Ebisu adamı yakalamaya koştururken, Jiraiya onu tek vuruşta yere devirir, böylece Naruto'yu hocasız bırakarak ordan uzaklaşır.

2. sezon: 2003-2004[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Uzun zaman oldu: Jiraiya'nın Dönüşü!"
"Aiyaşibaraku! Ero-sennin tōjō!" (あいやしばらく!エロ仙人登場!)
8 Ekim 2003 053
Jiraiya Ebisu'yu bayılttıktan sonra, Naruto Uzumaki hocasız kalmıştır.Uzun uğraşılardan sonra Naruto Jiraiya'yı 'Seksi Tekniği' kullanarak kendisini eğitmesi için ikna eder. Jiraiya Naruto'nun çalışmasını izlerken,şeytan tilkinin Naruto'nun içinde olduğunu anlar. Bu sırada narutonun göbeği üzerinde Orochimaru tarafından Ölüm ormanında koyulan ve çakra kullanımı kötü yönde etkileyen mührü farkeder ve etkisiz hale getirir. Bu noktada Naruto çakrasını daha etkili kullanmaya başladığı için çabucak Suda yürüme tekniğini kavrayıverir. Sonrasında Jiraiya Naruto'ya sahip olduğu iki farklı çakra çeşidini anlatmaya başlar.
"Çağırma Tekniği: Bilge karakurbağasının irfanı!"
"Ero-sennin jikiden Kuçiyose no Jutsu dattebayo!!" (エロ仙人直伝 口寄せの術だってばよ!!)
15 Ekim 2003 054
O gece, Dosu Kinuta, son maçlara kalan geninlerden birisi,Gaara'yı öldürmeye kalkar, ancak Gaara onu çabucak öldürüverir. Biraz uzaktan izleyen, Baki ve Kabuto Yakushi Konohagakure köyünün, Sunagakure ve Otogakure tarafından yapılacak olan önceden ayarlanmış istilası hakkında konuşurlar; bu konuşmayı, Hayate Gekko duyar. Hayate'nin kılıç ustalığı ve yeteneklerine rağmen Baki tarafından ortadan kaldırılır. Sonraki gün Naruto, Jiraiya gözetiminde çalışmalara devam eder. Çağrı tekniği kullanarak savaşta kurbağa çağırmak için bir tür antlaşma parşömenini kanıyla imzalar. Tekniği kullanarak yetişkin bir kurbağa çağırmaya çalışırken, Naruto sadece küçücük bir iribaş çağırmayı başarır.
"Özleme hissi, umut dolu bir çiçek"
"Setsunai omoi Negai o kometa içirin" (切ない想い 願いを込めた一輪)
22 Ekim 2003 055
Sakura Haruno, Sasuke Uchiha'yi ziyaret etmek için hastaneye gelir, ancak Sasuke'nin ayrılmış olduğunu öğrenir. Oradayken, Sakura Rock Lee'yi de ziyaret etmek ister. Ninja olarak yaşamasını engelleyen yaralarına rağmen, Lee kuvvetini tekrar kazanmak için bahçede çalışma yapıyordur. Çalışma kendisine çok acı verir ve bu yüzden bayılır. Başka yerlerde son maçlara çıkan diğer geninler de kendi çalışmalarına devam etmektedirler. Naruto ise arka ayakları olan bir iribaş çağırmayı başarır.
"Öl ya da Yaşa! Hepsini kazanmak için herşeyi tehlikeye at!"
"Şiren! Sabaibaru enşū" (試練!サバイバル演習)
29 Ekim 2003 056
Jiraiya, Naruto'nun çalışmasının (şu anki çakra denetiminin yetersizliği nedeniyle)çok zaman aldığını düşünür ve çok uç bir çözüm uygulamaya karar verir.Naruto'nun Şeytan Tilki'nin çakra'sını sadece ölüm tehlikesi geçirdiği anlarda kullanabildiğini bildiği için, Jiraiya Naruto'yu köyün yakınındaki yüksek (o sıra suyu azalmış) bir şelale/uçurum kenarına götürür ve onu aşağı atar. Kenar çıkıntılara tutunarak durmayı başaramayınca, Naruto bilinç altına inmeyi başarır ve şeytan tilki ile iletişim kurar, tilkinin kudretini vucüdunda kaldığı için kira olarak ister :). Tilki bu durumla eğlenir ancak Naruto'yu kendisi ile iletişim kurabildiği için ödüllendirir ve ona kendi çakrasından verir. Böylece Naruto tilki'den aldığı çok büyük miktardaki çakra sayesinde Gamabunta isimli en büyük kurbağayı düşüşünü durdumak için çağırmayı başarır.
"O uçar! O zıplar! O pusar! İşte reis kurbağa!"
"Tonda! Haneta! Mogutta! Gama oyabun tōjō!!" (飛んだ!跳ねた!潜った!ガマ親分登場!!)
5 Kasım 2003 057
Gamabunta bir çukurun dibinde çağırıldığı için kızmıştır hatta Naruto'nun tepesinde oturduğunu farkedince daha da kızar.Naruto Gamabunta'ya onu kendisinin tekniği kullanarak çağırdığını söylemesine rağmen, Gamabunta ona inanmaz. Kendisini kanıtlamakiçin,Naruto Gamabunta'nun kafasına kadar çıkar, Gamabunta akşam güneş batıncaya kadar Naruto'yu tepesinden atmak için zıplar, suya dalar, sallanır... Naruto ise güneş batmadan hemen önce dayanamaz ve düşer, bu sırada Gamabunta'nun takdirini kazanır.Gamabunta Naruto'yu dinlenmesi için Hastaneye bırakır ve evine geri döner.
"Hastane kuşatıldı!: Kötülük ortaya çıktı!"
"Shinobi yoru ma no te! Nerawareta Byōshitsu!!" (しのび寄る魔の手!狙われた病室!)
12 Kasım 2003 058
Naruto uyandığında Shikamaru Nara'yı yatağın yanında otururken bulur,Naruto'ya meyve sepeti getirmiştir. İkili Gaara'ya Hastane'nin başka biryerinde rastlarlar ve onun Rock Lee'yi öldürmeye girişimini engellerler.Gaara yaşama sebebinin herkesi öldürmek olduğunu, kendisinin ,Naruto gibi, çocukluğunu nerdeyse tamamı boyunca yalnız olduğunu, nefret edildiğini ve tek kuyruklu canavarı içinde taşıdığı için herkesin ondan korktuğunu anlatır. Gaara Naruto ve Shikamaru'yu da öldürmeye hazırlanır ancak Might Guy'ın gelmesi ile bir kez daha engellenir ve odayı terkeder.
"Son maçlar: Arena'ya Hücum!"
"Mō retsu Mō Tsui Mō Dasshu Hansen kaishi dattebayo!" (モー烈 モー追 モーダッシュ 本選開始だってばよ)
19 Kasım 2003 059
Son maçların yapılacağı gün, Naruto arenaya giderken yolda Hinata Hyuga ile karşılaşır ve konuşmaya başlarlar. Hinata ona inandığını söyler ve Naruto'nun kendine güvenini biraz olsun tazeler. Naruto oradan areanaya devam eder. Birkaç komik olaydan sonra herkesin dikkatini çekecek şekilde arenaya giriş yapar.
"Byakugan , Gölge Klon Tekniğine karşı! Kazanacağım!"
"yakugan bāsasu Kage Bunshin! Ore wa zettē katsu!!" (白眼VS影分身!オレはゼってー勝つ!!)
26 Kasım 2003 060
İlk maç: Naruto ve Neji Hyuga arasındadır. Naruto önelemelerde onu yeneceğine dair ant içmiştir. yakın dövüşte Neji'ye karşı etkisiz kalınca, Naruto çok sayıda gölge klon yaratır. Ancak Neji hepsini yokeder ve Naruto tekrardan ama daha da çok gölge klon yaratır.
"Nihai Savunma: Zayıf Nokta yok!"
"Shikaku zero! Mō hitotsu no zettai Bōgyo" (死角ゼロ!もうひとつの絶対防御)
3 Aralık 2003 061
Naruto gölge klonlar arasında farkedilmediği için kurnaz davranarak Neji'nin arkasında bir yerden saldırır ve neredeyse sağlam bir yumruk vurmaya hazırlanır. Darbeyi indiremeden, Neji çok güçlü bir savunma tekniği uygular, ardından Naruto'nun çakra sistemi etkisiz hale getirecek şekilde saldırır. Daha fazla dövüşemeyecek olsa da, Naruto vazgeçmeyi reddeder,Neji'yi Hinata'ya nasıl davrandığı konusunda azarlayıcı laflar söyler. Neji bunun üzerine Hyuga klanın tarihini ve babasının amcasının hayatını kurtarmak için nasıl öldürüldüğünü anlatır. Bir kişinin hayatında kaderin değişmezliğini vurgular.
"Başarısız Görünen Kişinin Gerçek Gücü!"
"Ochikobore no Sokojikara!" (落ちこぼれの底力!)
10 Aralık 2003 062
Neji'nin yanlış olduğunu kanıtlamaya kararlı bir şekilde, Naruto şeytan tilkinin kudretini çağırır, bu sırada izleyiciler arasında bulunan yaşlı ninja'ları kendini kaybetmeden tilkinin gücünü kullanabildiği için şaşırtır. Naruto ve bir süre Neji ile dövüştükten sonra bir gölge klonu yem olarak kullanıp Neji'yi alteder. Neji'ye kaderin değişmezliğine inanması gerektiğini söyler. Ardından Maçın galibi ilan edilir.
"Başla ya da Terket: Son maçlarda ortalık karıştı!"
"Shikkaku!? Kiken! Maedaoshi! Haran bukumi no daihonsen!" (失格!?キケン!前倒し!波乱含みの大本戦)
17 Aralık 2003 063
Sasuke Uchiha ve Gaara arasındaki maç Sasuke arenaya daha gelmediği için ertelenir, Shino Aburame ve Kankuro arasındaki maçın başlayacağı belirtilir.Kankuro çekildiğini açıklar. Sonraki maç : Shikamaru ve Temari.
"Hiç Hevesi Yok: Bulutları izlemeyi Seven Adam"
"Kumo wa ii naa... yaru ki zero no otoko" (雲はいいなあ…やる気ゼロの男)
24 Aralık 2003 064
Başta isteksiz olan Shikamaru,Temari ile dövüşmeye başlar çünkü bir kıza karşı yenilgiyi reddeder ve herkes ona yuhlamaya başlayıp çöplerini atınca Shikamaru çabucak arenayı ve yüzey şekillerini inceler ve Temari için bir taktik geliştirir. Buna rağmen Temari bir süre üstünlüğü elinde tutar.Shikamaru'nun ayrıntılı taktiği sayesinde Temari rakibinin tekniğine yakalanır;shikamaru gölge pozisyonu tekniği nde kullandığı gölgeyi ancak bu gölge bir gölgenin üzerine geldiğinde yani daha fazla gölge olduğunda uzatabilir.bu yüzden hırkasını bıçakla birleştirip bir balon yapar ve havaya savurur.bu da yerde yuvarlak bir gölge sağlar.böylece shikamaru gölgesini hırka yere düşene kadar uzatabilir ve temari etkisiz kalır.üstüne üstlük temari gölge klon tekniği ile shikamaruyu yere serebileceğini düşünürken shikamaru bir önceki maçta yerde açılan deliklerden geçen bir gölge ile temariyi yakalar. ancak Shikamaru "I give up" der yani "bırakıyorum."bunun üzerine herkesin kafasında bir zil zonklar.çakrası kalmadığı ve bir kıza vurmak istemediği için çekildiğini belirtir.
"Dans eden Yaprak, Kıvrılan Kum"
"Gekitotsu! Konoha mai Suna ugomeku toki" (激突!木ノ葉舞い砂うごめく瞬間)
31 Aralık 2003 065
Sasuke ve Gaara maçı artık başlaması gerektiği için, Üçüncü Hokage Sasuke'nin gelmesi için bir zaman sınır koyar. Sasuke yanında Kakashi Hatake ile son dakikada varır. Bu arada, Gaara arena'ya iç merdivenlerden inerken kendisine maçı kaybetmesi için tehdit savuran iki yabancı ninjayı öldürür.
"Çalı Kaşlı'nın Tekniği: Sasuke Versiyonu!"
"Arashi o yobu otoko!! Sasuke no Gejimayu-ryū Taijutsu!" (嵐を呼ぶ男!!サスケのゲジマユ流体術!)
14 Ocak 2004 066
Sasuke'nin geliştirilmiş hızı ve yakın dövüş becerisi kendisine Gaara'nın kum-temelli savunmalarını kolaylıkla aşması için olanak tanır. Sasuke'yi öldürmeye kararlı olan Gaara, kumdan kendi etrafında yarattığı bir kürenin içinde kendisini korumaya alır ve dönüşümünü başlatır!.
"Gösteriye geç geldi ama ortalığı yıkmaya hazır! Nihai Gizli Teknik Doğuyor!"
"Date ni okureta wake janai! Kyūkyoku ōgi - Chidori tanjō!!" (だてに遅れたわけじゃない!究極奥義・千鳥誕生!!)
21 Ocak 2004 067
Gaara'nın nihai savunmasını aşmak için Sasuke yeni öğrendiği Chidori isimli tekniği kullanır. Bu teknikle Sasuke, Gaara'nın kalkanını yarmayı başarır ve Gaara'nın dönüşümünü durdurur. Tam da o anda Kabuto Yakushi dinleyicileri uyutmak bir illüzyon tekniği uygulamaya başlar, böylece Konoha'nın istalasının işaretini vermiş olur.
"Saldırı Saati! Gizli Yaprak Köyünün Yıkımı Başlasın!"
"Konoha Kuzushi" Shidou!" (『木ノ葉崩し』始動!)
28 Ocak 2004 068
Kendini gösterdikten sonra, Orochimaru Üçüncü Hokage'yi rehin alır. Bu sırada Ses'in Dörtlüsü ikilinin dışardan müdahale olmadan rahatça dövüşmeleri için bir çeşit güç duvarı oluştururlar. Bunlar olurken köyün çeşitli yerlerinde Ses ve Kum ninjalerı Konoha'yı istilaya başlamışlardır. Kankuro ve Temari,Gaara'yı iyileşebilmesi için köyden uzaklaştırırlar, Sasuke ise peşlerine düşer. istilacılarla uğraşan Kakashi,Sakura'ya Naruto ve Shikamaru'yu da uyutucu illüzyondan kurtarması yönünde talimatlar verir.
"Sıkıntı içindeki Köy: Yeni A-seviyesi Görev!"
"Matte mashita! A-ranku ninmu dattebayo!!" (待ってました!Aランク任務だってばよ!!)
4 Şubat 2004 069
Naruto ve Shikamaru uyanınca, Kakashi Pakkun'u Sasuke'yi izleme konusunda onlara yardım etsin diye çağırır(Bkz. Çağırma Tekniği). Bu arada, Orochimaru eski öğretmeni olan Üçüncü hokage ile dövüşe başlar. Her ikisi de, güç alanının dışından izlemek zorunda kalan ANBU üyelerini Kage-Seviyesi olarak adlandırdıkları, çok güçlü teknikler sergilerler. Orochimaru Birinci ve İkinci Hokage'leri dövüşmeleri için diriltir. Ölümden kaldırılmış eski Hokage'ler bu durum için bir şey yapamadıklarından dolayı özür dilerken, Orochimaru onları dövüş için hazırlar.
"Tembel göreve çağrıldı: Uyuşukluk yok artık!"
"Nigegoshi nanbaa wan Mendokuse~ ga yarukkyanee!!" (逃げ腰NO.1 めんどくせーがやろっきゃねえ!!)
11 Şubat 2004 070
Naruto, Sakura, Shikamaru, ve Pakkun; Sasuke'yi takiptelerken, farkederler ki 9 adet Ses ninjası da onları takip etmektedir. Shikamaru diğerlerine zaman kazandırmak adına Ses ninjalarını oyalamaya gönüllü olur ve geride kalır. Ses ninjaları yeterince yaklaşınca, Shikamaru gölgesi ile hepsini hareketsiz hale getirir, ama farkeder ki sadece sekiz kişiyi yakalamıştır. Bu sekiz kişiyi öldürmeye hazırlanırken, Shikamaru dokuzuncunun konumu tespit eder ama, onu da yakalayacak çakrası kalmamıştır. Gölgesi zayıflar,serbest kalan sekiz kişi Shikamaru'yu öldürmeye hazırlanırlarken,Asuma Sarutobi, Shikamaru'nun eğitim hocası, ortaya çıkar ve tüm ses nijalarını yenerek Shikamaru'yu kurtarır.
"Eşsiz Karşılaşma:Hokage Seviyesi Savaş!"
"Kokon musō! "Hokage" toiu reberu no tatakai" (古今無双!『火影』というレベルの戦い)
18 Şubat 2004 071
Hokage savaşı başlar, tüm 3 Hokage de farklı element içerikli teknikler sergilerler. Bu adil olamayan 2'ye 1 dövüşte kendisine yardım etmesi için,3. Hokage Enma'yı çağırır ve bir sopaya (Dönüşüm tekniği ile) dönüşmesini sağlar. Karşılığında, Orochimaru Kusanagi Kılıc'ını ortaya çıkarır. 3. Hokage diğer iki Hokage tarafından geri püskürtüldükten sonra farkeder ki Hokage'ler şu anki halleriyle zarar görmemektedirler. Orochimaru bu sırada ölümsüzlük uğruna çıktığı maceranın meyvelerini 3. Hokage'ye gösterir. Yüzünü yırtarak söküp atan Orochimaru, vücudunu ele geçirdiği bir kızın yüzünü ortaya çıkarır; Orochimaru'nun ölümsüz hayatının püf noktası, diğer insanların vücudlarını ele geçirerek ömrünü uzatmaktan geçmektedir.
"Geçmişten bir hata:Bir yüz ortaya çıkıyor!"
"Hokage no ayamachi Kamen ni shita no sukao" (火影の過ち 仮面の下の素顔)
25 Şubat 2004 072
Sasuke sonunda Gaara'ya yetişir ancak Temari onu, Kankuro ve Gaara'nın kaçabilmeleri için oyalar. Onu çabucak yenerek takibe devam eder.Hokage'lerin savaşında ise, Orochimaru Sasuke'nin vücudunu ele geçirme isteğini açığa vurur.3. Hokage Orochimaru'yu geçmişte meydana gelen bir karşılaşmada öldürmediği için pişmanlık duyar. Bu hatasını düzeltmeye kararlı olan Hokage çakra'sını toplar ve gölge klonlar yaratır. Böylece son bir saldırıya hazırlanır.
"Yasak Gizli Teknik: Ölüm Meleği Mührü!"
"Kinjutsu ōgi! "Shiki Fūin"" (禁術奥義!『屍鬼封印』)
3 Mart 2004 073
Konoha boyunca çatışmalar devam ederken, 3. Hokage'nin yarattığı klonlar 1. ve 2. Hokage'nin ruhlarını mühürlemek için Ölü Şeytan Tüketen Mühür tekniğini kullanırlar. Dikkatini Orochimaru'ya çeviren 3. Hokage onun ruhunu da mühürlemeye başlar ancak Orochimaru'nun Kusanagi kılıcı onu sırtına saplanınca engellenir. Bu arada, Sasuke yine Gaara'ya yetişir ve Kankuro Gaara kaçarken Sasuke'yi tutmak için hazırlanır.Bu sırada Gaara Temari ile kaçmaya devam eder. daha başlayamadan, Shino Aburame ortaya çıkar ve Kankuro ile dövüşmeye başlar,böylece Sasuke'ye takibe devam şansı tanır.
"Şaşırtıcı Gerçek: Gaara'nın (Gerçek)Kimliği Su Yüzüne Çıkıyor!"
"Kyōkaku! Gaara no Shōtai" (驚愕!我愛羅の正体)
10 Mart 2004 074
Sasuke Gaara'yı takibe devam eder.Bu arada Kankuro ve Shino özel yenetenklerini ve tecrübelerini sergileyerek savaşmaya başlarlar.Sonuçta Kankuro'nun çakrası shino'nun böcekleri tarafından emilirken, Shino ise Kankuro'nun zehirli gazını soluduğu için yere yığılır. Sasuke Gaara'ya yetişir ve dövüş tekrar başlar.
"Sasuke'nin Kararı: Sınıra Zorlanmak!"
"Genkai o koete... Sasuke no ketsudan!!" (白眼VS影分身!オレはゼってー勝つ!!)
17 Mart 2004 075
Gaara Shukaku'ya dönüşmeye başlar ve böylece gücü ve hızı da artmaya başlar. Sasuke ise Lanetli mühür nedeniyle hareket edemez hale gelir. Bu sırada Naruto ,Sakura ve pakkun yetişirler.
"Ayışığı Altındaki Suikastçi!"
"Tsukiyo no ansatsusha" (月夜の暗殺者)
24 Mart 2004 076
Naruto ve Sakura'nın Sasuke'yi korumaktaki kararlılıklarını gören Gaara amcası Yashamaru ile geçirmiş olduğu çocukluğunu hatırlar. Yashamaru pek çok yıl boyunca Gaara'yı önemseyen kişi olarak görünürken,aslında Yashamaru Gaara'dan nefret etmiştir. Yashamaru bir gece saldırır, Gaara'yı o zamana kadar sevmiş olduğu tek kişi ile dövüşmeye zorlayarak.
"Işık - Karanlık: Gaara'nın iki farklı yüzü!"
"Hikari to Yami Gaara to iu na" (光と闇 我愛羅という名)
31 Mart 2004 077
Gaara Yashamaru'nun hatıralarına dalmışken, Yashamaru'nun yenilgisini, intihar-bombalama girişimini hatırlar. Gaara patlamadan kumu sayesinde kurtulurken,kendisine tüm hayatı boyunca değer vermiş olan tek kişi ise ölmüştür.Gaara Sakura kumuyla yakalar. Naruto iki arkadaşını kurtarmak için Gaara'ya saldırır.
"Naruto'nun Ninja ElKitabı"
"Bakuhatsu! Korezo Naruto ninpōchō~~!!" (爆発!これぞナルト忍法帖~~っ!!)
17 Aralık 2004 078
Naruto'nun arkadaşlarını kurtarma kararlığı,Gaara Naruto'nun içine saldığı korkuya üstün gelir. Kendine gelen Naruto 2000 civarı Gölge Klon yaratarak saldırır. Gaara tamamen Shukaku'ya dönüşür.Naruto ise Gamabunta'yı Tilkinin çakrasını kullanarak çağırır. Gaara Shukaku'yu serbest bırakır.Çok büyük çaplı bir dövüş başlar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Karanlık ve Işığın ötesinde!"
"Rimitto bucchigiri! ~Hikari to Yami~" (リミットぶっちぎり! ~光と闇~)
14 Nisan 2004 079
Naruto son bir kez daha Şeytan Tilki'nin gücüne başvurarak saldırır. Gaara'ya attığı kafa ile Shukaku'nun şeklinin dağışmaya başlamasını sağlar.Köyün her yerinde karşı saldırılar başlamıştır. Gücü Kalmayan 3. hokage Orochimaru'nun kollarını mühürleyerek ölür. Böylece orohimaru artık kollarını kullanamayacaktır. Naruto ve Gaara'a tek başlarına kalırlar ve birbirlerine hücum ederler. Son vuruşu Naruto yapar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"3. Hokage: Sonsuzluğa doğru..."
"Sandaime yo, towa ni......!!" (三代目よ、永久に……!!)
21 Nisan 2004 080
Ağır yaralanmış olan Orochimaru istilayı iptal eder ve adamlarıyla beraber kaçar. Ormanda naruto ve gaara bitmiş halde yerdedirler.Naruto Gaara'yı, arkadaşlarına zarar vermesi halinde öldürmekle tehdit eder.Naruto'nun diğerlerini korurken bu kadar güçlü olduğunu farkeden Gaara kardeşleriyle uzaklaşırken dünya görüşünü değiştirmeye başlayarak Temari ve Kankuro'dan özür diler. Köyde ölenler için cenaze töreni düzenlenir. Bu sırada Kakashi çok daha önce ölmüş olan çocukluk arkadaşı Obito'nun mezarını ziyaret eder.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Sabah sisinin dönüşü!"
"Asagiri no kikyō" (朝霧の帰郷)
28 Nisan 2004 081
Köyün büyükleri Jiraiya'dan 5. hokage olmasını isterler ancak o redderek Tsunade'yi önerir. Onlar için Tsunade'yi bulacağını söyler ancak Naruto'yu da yanında götürmeyi şart koşar. Bu sırada Itachi Uchiha ve Kisame Hoshigaki Konoha'ya girerler ve Asuma Sarutobi ile Kurenai Yuhi bunları durdurur. Itachi ve Kisame kolayca üstünlüğü ele geçirirler ancak Kakashi yardıma gelir.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Sharingan X Sharingan!"
"Sharingan tai Sharingan!!" (写輪眼VS写輪眼!!)
5 Mayıs 2004 082
Kakashi ve Itachi karşılıklı saldırırlar, her ikisi de Sharingan'ı kullanmadaki yetkinliklerini gösterirler. Itachi Tsukuyomi isimli illüzyonu ile Kakashi'yi etkisiz kılar. Kakashi ayakta kalmaya çalışırken, Itachi'ye şok edici sorular sorar ve Onların örgütünün ismini söyler. Bunu duyan Itachi Kisame'ye diğer ikisini öldürüp kakashi yanlarına alacaklarını belirtir.Ancak Kisame herhangi bir şey yapamadan, Might Guy yardıma gelir. Itachi Konoha'ya "savaş başlatmaya" gelmediklerini belirtip,Kisame'ye geri çekilme emri verir ve ikisi kaçarak uzaklaşırlar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Naruto'nun muhtemel felaketi!"
"Ō, nō~! Jiraiya no jonan, Naruto no sainan" (おお、のォ~っ!自来也の女難、ナルトの災難)
12 Mayıs 2004 083
Bayılan Kakashi evine dinlenmesi için götürülür.Sasuke ise Itaçi'nin döndüğünü diğer Jonin'ler konuşurken sanş eseri duyar.Naruto'nun peşinde olduğunu öğrenince İtaçi'den önce bulmak için dışarı koşar.Naruto'nun Jiraiya ile şehirden ayrıldığını öğrenir.Diğer bir şehirde Naruto çalınan otel odasının kapısını açtığını karşısında siyah üzerine kırmızı bulutlar işlenmiş cübbeleri olan iki kişi bulur.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Kükre, Chidori:Kardeş Kardeşe karşı!"
"Unare Chidori, Hoero Sasuke!" (唸れ千鳥 吠えろサスケ!)
19 Mayıs 2004 084
Kisame ve Itaçi, Naruto'yu nasıl taşıyacaklarını tartışırken, Sasuke onlara yetişir ve Itaçi'ye Chidori ile saldırır. Itaçii zorlanmadan saldırıyı savuşturur. Naruto kara kurbağası celbetmeye çalışır ancak Kisame kılıcı ile çakrasını emer ve Naruto'nun bacaklarını koparmak üzere kılıcı havaya kaldırır.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Uchiha'lar arasındaki nefret: Klan'ın sonuncusu!"
"Orokanaru otōto yo urame, nikume!!" (愚かなる弟よ 恨め、憎め!)
26 Mayıs 2004 085
Son anda yetişip saldırıyı durduran Jiraiya bu iki Akatsuki üyesi ile dövüşmeye hazırlanırken, Sasuke Itaçi'yi kendisinin öldüreceğini haykırır. Itaçi gaddarca kardeşini döver ve hatta üzerinde Tsukuyomi kullanır. Sasuke bayılır ve aynı anda Jiraiya arbedeyi fırsat bilip güçlü bir teknik kullanır. Akatsuki ikilisi kaçmak zorunda kalır.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Yeni Talim Başlıyor: Çok Güçlü olacağım!"
"Shugyō kaishi, Ore wa zettē tsuyoku naru!" (修行開始 オレはぜってー強くなる)
2 Haziran 2004 086
Şehirde geçirdikleri rahatlatıcı (ve para tüketici) günün sonunda Jiraiya Naruto'ya yeni tekniği öğretmeye başlar. İlk aşama su dolu bir balonu avucunda tutup, içindeki suyu kendi çakrasını kullanarak suyu balonun içinde döndürüp sonunda patlmaya çalışmaktır. Naruto büyük bir özgüven ile denemelere başlar :)
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Talime Devam: Su Balonu Patlatmak!"
"Konjō!!! Warero mizufūsen" (根性!!!割れろ水風船)
9 Haziran 2004 087
Çalışmalara başladıktan kısa bir süre sonra Naruto ilerleme kaydedemediğini farkederek moralsiz bir ruh haline girer. Jiraiya'dan birkaç ipucu istedikten sonra, üç gün sonunda bu tekniği öğreneceğini ilan eder. Jiraiya Naruto'nun verdiği sözü yerine getiremeyeceğini düşünerek, Tekniğin yaratıcısı olan 4. Hokage'nin tekniği şu anki haline getirmek için 3 yıl uğraştığını belirtir. Ayrıca su balonu patlama kısmının, Tekniği öğrenmek için geçmesi gereken 3 aşamanın ilki olduğu söyler ver Naruto'yu çalışması için yalnız bırakır.Naruto kısa süre sonra su balonunu niye patlatamadığını anlar ve ilginç bir çözüm üreterek ilk aşamayı tamamlar. İkini aşamada Naruto kauçuk bir topu patlamak zorundadır. Dolayısıyla bu aşama ilkinden daha çok güç gerektirmektedir.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Odak Noktası: Yaprak İmgesi"
"Konoha māku to hitaiate" (木ノ葉マークと額当て)
16 Haziran 2004 088
Naruto bu aşamada çok zorlanınca, Jiraiya sorunu Naruto'ya anlatır.Naruto gücünü belirli bir noktaya yoğunlaştıramamaktadır.Yoğunlaşmaya yardımcı olması için Naruto'nun avcunun içine bir virgül çizer. Şaşıran naruto'ya kendi avcundaki virgülü gösterince Naruto tekrar çalışmaya başlar. Fakat yine başarısız olur. Jiraiya'nın yoğunlaşma için verdiği örneği biraz değiştirerek yine ilginç bir çözümle bu aşamayı da bitirir. Başka bir yerde, çok şansız bir kumarcı olan Tsunade sürekli kazanmaya başlar. Tabii bu ona bir şeyler yanlış olduğunu düşündürtür. Şehirden ayrılmadan hemen önce Orochimaru karşısına çıkar!
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"İmkansız Tercih:Tsunade'nin Kalbindeki Acı!"
"Hamon" (波紋)
23 Haziran 2004 089
3. aşamada Naruto ilk iki aşamada öğrendiği çakrayı döndürme ve çakrayı güçlendirme,yoğunlaştırma özelliklerini birleştirmek zorundadır. Bu aşamayı bir şekilde kendisi bir çözüm üreterek aşmak zorundadır çünkü tamamen kendi yeteneğine kalmıştır. Orochimaru 3. hokage tarafından çürütülen kollarını iyileştirmesi için tsunade'den yardım ister. Ancak Tsunade cevap vermez. Bunun üzerine karşılık olarak Tsunade'ye ölmüş olan sevdiği iki insanı diriltmeyi teklif eder. Bir hafta içinde bu teklife cevap almak istediğini belirtir.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Öfkenin Patlaması!:Bunu Yanına Bırakmayacağım"
"Ikari bakuhatsu! Yurusanēttebayo" (怒りバクハツ!許さねーってばよ)
7 Temmuz 2004 090
Tsunade akşam yemeğini yerken, Jiraiya ve Naruto aynı bara girerler.Tsunade Jiraiya'dan onu niye aradığını sorar.Konoha Tsunade'den Hokage olmasını istemektedir.İsteyerek Hokage olan birisinin aptal olduğunu söyler. Naruto buna sinirlenerek Tsunade'yi düelloya davet eder.Kısa sürede Tsunade'nin seviyesinin Naruto'dan çok daha üstün olduğu ortaya çıkar.Vazgeçmeyen Naruto tamamlanmamış olan Rasengan'ı oluşturmaya başlar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Miras: Ölüm Kolyesi!"
"Shodai Hokage no isan Shi o yobu kubikazari" (初代火影の遺産 死を呼ぶ首飾り)
14 Temmuz 2004 091
Saldırının tehliksini anlayan Tsunade etkiyi yere doğru yönledirir ancak yerde bıraktığı hasar hareketin tamamlanmamış olduğunu gösterir.Bunun üzerine Tsunade bir teklif sunar: Naruto 1 hafta sonunda Rasengan'ı mükemmelleştirebilirse ona Büyükbabasından miras kalan kolyesini verecektir. Naruto son aşama çalışmalarına tekrardan ama daha büyük bir hırs ile başlar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Şüpheli Teklif: Tsunade'nin Seçimi"
"YES ka NO ka! Tsunade no kaitō" (YESかNOか!ツナデの回答)
21 Temmuz 2004 092
Hafta geçip giderken, Naruto çalışmasına devam eder ancak umut verici sonuçlar alamaz. Tsunade uzaktan Naruto'yu izler kardeşine ve sevgilisine benzettiği için eski günlerin anılarını hatırlar. Naruto başarısız görünür ve yorgunluktan yere yığılır. Jiraiya, hala Orochimaru ve Tsunade arasındaki durumdan emin değildir ve Tsunade'yi içmeye götürüp Naruto ile girdiği bahsi hatırlatır. Tsunade içkisine ilaç karıştırır ve uyumasını sağlar. Ertesi sabah Tsunade Orochimaru ile buluşur ve onun kollarını iyileştirmeye hazırlanır. Ancak son anda, Kabuto Yakushi tarafından durdurulur.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Anlaşma İptal!"
"Kōshō Ketsuretsu!" (交渉決裂!)
28 Temmuz 2004 093
Tsunade'nin Orochimaru'yu öldürmeye niyeti olduğunu farkeden Kabuto, Tsuande'yi engeller. Durumu farkeden Orchimaru, kabuto'ya Tsunade'yi zorla yanlarına alacaklarını belirtir. Kabuto-Tsunade savaşı başlar. Kabuto daha tecrübeli olan Tsunade'ye karşı etkili dövüşür. Tam Tsunade'yi saf dışı bırakacakken Naruto, Jiraiya ve Shizune ortaya çıkar. Tsunade yüzüne sıçrayan kan yüzünden (kan korkusu dolayısıyla) felç olur.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Saldır! Rasengan'ın öfkesi!"
"Kurae! Ikari no Rasengan" (くらえ!怒りの螺旋丸)
4 Ağustos 2004 094
Tsunade felç yüzünden çok zor hareket ederken, Jiraiya da orochimaru'ya saldırır. Kabuto ise Shizune'nin topuk kaslarını keserek ayakta durmasını imkânsız kılar. Bu sırada Tsunade'yi de aşağılar. Buna sinirlenen Naruto Kabuto ile dövüşmeye çalışır. Naruto ile dalga geçen Kabuto, Tsunade'nin geçmişini hatırlamasına sebep olur. Naruto ise vazgeçmeyerek, kalan son gücü ile bir gölge taklidini(shadow clone) oluşturur ve onun yardımıyla, eksizsiz tam güçte bir Rasengan oluşturmayı başarır.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"5. Hokage:Hayatını Tehlikeye atmak!"
"Godaime Hokage, Inochi o kaketa tatakai!" (五代目火影 命を賭けた戦い)
11 Ağustos 2004 095
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Çıkmaz: Sannin Güç Gösterisi!"
"San sukumi no tatakai" (三すくみの戦い)
11 Ağustos 2004 096
Katsuyu ve Gamabunta, Manda'ya karşı birleşirler ancak Manda her ikisine karşı da ayakta kalmayı başarır. İnsan üstü kas kuvvetini kullanarak Tsunade Manda'yı Gamabunta'nın Devasa kılıcı ile yere şişler ve Orochimaru'ya bitirici darbeyi vurur. Burada Orochimaru'nun karanlık bir sırrı ortaya çıkar. Orochimaru kollarını kurtarmak için son çaresine başvurmayı kabullenerek savaş lanından kaçar. naruto iyileştikten sonra Tsunade'yi Hokage'liğe uygun olmadığı gerekçesiyle eleştirir. ikili tekrar bir düello yapar. Sonrasında Konoha'ya dönmek üzere yola çıkarlar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Kaçırıldı! Naruto'nun Kaplıca Macerası!"
"Naruto no yukemuri chin dōchū" (ナルトの湯けむり珍道中)
18 Ağustos 2004 097
Topluluk dönüş yolunda bir kaplıcaya uğrar. Burada Tsunade'nin kumar bağımlılığı yüzünden geçmişinden aldığı borçların sahipleri onu burada yakalar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Tsunade'nin uyarısı: Artık Ninja olamazsın!"
"Ninja o yamero! Tsunade no tsūkoku" (忍者を辞めろ!ツナデの通告)
25 Ağustos 2004 098
Köye varışta, Tsunade tüm formaliteleri yardımcısına bırakır. Sasuke, Kakashi ve Lee'nin tedavilerine başlar. İlk ikisi kolayce tedavi olurken, Lee'nin durumunun ağır olduğu ortaya çıkar. Gaara ile yaptığı dövüşte aldığı hasar vahim boyuttatır.Omurilikteki hasarın tedavi edilmesi çok zordur. Tsunade lee'ye ninja olmayı bırakmasını önerir. Bu durumda yapılacak bir ameliyatta masada kalma şansının %50 olduğunu belirtir.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Ateşten İrade hala yanıyor!"
"Hi no ishi o tsugu mono" (火の意志を継ぐもの)
1 Eylül 2004 099
Konohamaru, Tsunade'nin Hokage'liğini kabul edemez ve Onu engellemek için elinden geleni yapar. Tsunade ise Lee'nin ameliyatının başarı şansını artırmak için yoğun bir araştırmaya başlar. Bu sırada Naruto ise konohamaru'yu Tsunade'nin iyi bir hokage olacağına dair ikna etmeye çalışır.insanüstü kuvettine ve iyileştirme yetenkelerine şahit olduktan sonra konohamaru'nun şüpheleri yokolmaya başlar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Usta ve Öğrenci:Shinobi bağı!"
"Nekketsu shitei no kizuna ~Otoko ga ninpō wo tsuranuku toki~" (熱血師弟の絆~男が忍法貫くとき~)
8 Eylül 2004 100
Lee ve ustası Guy, ameliyat hakkında tartışırlar. Lee ölüm korkusunu ifade eder. Guy ise Lee öldüğü takdirde kendisinin de öleceğini çünkü hayatındaki en büyük amacın Lee'yi sağlam bir ninja yapmak olduğunu anlatır. Bu sözlerden etkilenen Lee ameliyata girmeye kara verir. Bu sırada Tsunade araştırması sonucunda hayatta kalma şansını %58'e çıkarmayı başarır. Yapılan bir tören ile Resmen Hokage ilan edilir.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Gidip Görmeli!Bilmeli! Kakaşi Usta'nın Gerçek Yüzü"
"Mitai, Shiritai, Tashikametai Kakashi-sensei no sugao" (見たい、知りたい、確かめたい カカシ先生の素顔)
15 Eylül 2004 101
Bu bölüm bir omake (Bonus, fazladan) bölümdür. Naruto, sakura ve sasuke'yi Kakaşi ustanın maskesini kaldırıp altındaki yüzü görmek için ikna eder. üçlü çok çeşitki denemeleri komedi bir şekilde başarısızlığa uğrar. Bu sırada yabancı üç ninja da Kakaşi'yi öldürmeye çalışmaktadırlar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Çay Diyarında, Eski Bir Dosta Yardım"
"Iza shin ninmu Giri to ninjō to Chakoku o sukue!" (いざ新任務 義理と人情と茶国を救え!)
22 Eylül 2004 102
Takım 7,Kakashi olmadan, Idate isimli genç bir adamı, rakip aileye karşı vereceği bir yarışta koruma görevi alır. Idate ise ninja'lara karşı açık nefret göstermektedir. Yarışın başında Idate yanlış yöne koşarak herkesi şaşırtır.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Yarışa Devam! Açık Denizde Tehlike!"
"Naruto gekichin!? Inbau uzumaku ōunabara" (ナルト撃沈!?陰謀うずまく大海原)
29 Eylül 2004 103
Takım 7 Idateyi, yarışın botla boğazın karşısına geçildiği kısmında,Rüzgar akıntılar açısından, üstünlük sağlayacak bir daha küçük bir limana kadar takip eder. Denizde, yolun ortalarına doğru, Naruto ve takımının Çunin sınavından tanıdığı ve Rakip Aile tarafından tutulmuş Yağmur köyü ninjaları saldırır. Takım Idate'yi savunurlar ancak gemi ateş alınca, Idate'ye kıyıya yüzmesini söylerler. Idate kıyıya varınca, saldıran ninjaların Lideri olan Aoi tarafından karşılanır.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Koş Idate,Koş! Nagi Adaları Bekliyor!"
"Hashire Idate! Arashi o yubi haran no Nagitō!!" (走れイダテ!嵐を呼ぶ波乱のナギ島!!)
13 Ekim 2004 104
Aoi Idate'ye sataşır ve saldırıya geçer. Takım kıyıya doğru yüzerken su altından gelen Yağmur ninjaları tarafından saldırıya uğrarlar. Rasengan'nın ilk adımınu uygulayan naruto çok büyük bir girdap yaratarak ninjaları safdışı bırakır ve takımını kurtarır. Sudan çıktılarında Idate'ye yardım etmeye koşarlar ancak Aoi onlara baskın çıkarak onları alteder. Hepsini zehirleyerek orayı terkeder. Sakura herkese yanında getirdiği panzehiri dağıtır ve topluluk yağmurdan korunmak için bir mağaraya sığınırlar. Idate ise geçmişini ve Aoi ile olan tanışıklığını anlatmaya başlar.
Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Dalganan Yıldırımın Şiddetli Çatışması!"
"Gōru chokuzen! Raimei todoroku daigekitō" (ゴール直前!雷鳴とどろく大激闘)
20 Ekim 2004 105
Fukusuke erkenden kutlama yaparken Naruto Uzumaki, Idate'yi sırtında taşıyarak, Modoroki tapınağına uzanan uzun basamakları tırmanır. Idate küreyi tapınaktan alarak kendi ayakları üzerinde tekrar yola çıkar ancak Aoi'nin onun için yarattığı tehlike bitmemiştir.
"Son Etap: Son bir çaresizlik çırpınışı!"
"Todoku ka Idate! Shūnen no rasuto supāto!!" (届くかイダテ!執念のラストスパート!!)
27 Ekim 2004 106
Sakura Haruno ve Sasuke Uchiha yenilince, Aoi'yi yenme işi Naruto'ye düşer.Elindeki Raijin kılıc ile Aoi Naruto'ya ve idateye de zor anlar yaşatır. Ama idate'nin devam edebilmesi için Naruto'nun Aoi'yi yenmesi gerekmektedir.Sonuçta Naruto rasengan(dönen top)'u kullanarak Aoi'yi yener ve Idate'yi de alarak yola devam ederler.Bu sırada karşı köyün koşucusu Fukusuke yarışı bitirmek üzeredir.Fukusuke yavaşça ilerlerken ona yetişmeye çalışan Idate hızla yaklaşmaktadır.
Naruto
Bölümler: MangaAnime: 1. - 2. - 3. - 4. - 5.
Naruto: Shippūden
Filmler: 1. Film2. Film3. FilmNaruto: Shippūden
Teknikler: JutsuKekkei Genkai
Diğer: AkatsukiKarakterlerNinja Rütbeleri