Naggu Paliens

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Naggu Paliens
Başladığı yerSicilya, İtalya
TarzlarThrash metal
Protest rock
Etkin yıllar1991–1999
İlişkili hareketlerNemessis
Resmî sitewww.naggupals.com
Eski üyelerGiacomo Mellandri
Jea Nis
Allen Mozzisa
William Mac Arthur
Sam Wilson
Ned "the white" Phillips
Orien Lupus
David Lyodd
Alessandro Dallenni
Luciano Meneghin

Naggu Paliens, İtalyan protest rock müzik grubudur. Grup 1992 yılında aynı zamanda grubun solisti olan Giacomo Mellandri tarafından kurulmuştur. Grubun ilk ismi olan Nemessis 1994 yılında Sicilya'da meydana gelen bombalı saldırı sonucunda sicilya dilinde acı düş anlamına gelen Naggu Paliens olarak değiştirildi. 1991'den 1999'a kadar senfonik tarzda İtalyan müzik piyasasına hükmeden grup son olarak Death for Us albümü yayınlandıktan sonra ayrılma kararı almışlardır.

Grup üyeleri arasında Giacomo Mellandri dışında çeşitli ülkelerden farklı dönemlerde 14 kişi yer almıştır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup 1992 yılında death metal tarzı bir grup olarak kuruldu. İlk albümleri Missino Spagetti kurucu Mellandri'nin besteleri ile çıkarıldı. Albüm çıkarıldığı ilk günden itibaren 17 milyon satışa ulaşarak tüm zamanların en fazla satan İtalyan albümü olarak tarihe geçti. Albümde yer alan Nie Gie şarkısı Rolling Stones dergisi tarafından 1998 yılında belirlenen geçen yüzyılda Avrupa'da bestelenmiş en iyi 13. parça seçildi. Şsrkının bestecisi ve söz yazarı Jea Nis "aklımda bir süredir olan bir şeydi, ve mutlaka yapmalıyım diyordum. Yazarken melankoliden uzak durmaya çalışmış olsam da hayranlarımız şarkıyı bu şekilde değerlendirdi ve bizi bu şekilde kabul ettiler. Böylece kendimize has bir hayran kitlesi ve taraz belirlemiş olduk" yorumuyla şarkıyı değerlendirdi.

İlk albümü beklenenin üzerinde bir başarı elde eden Nemessis 1993'te yapımcı Fisio Maret liderliğinde yeni albüm çalışmalarına başladı. Albümdeki şarkıların biri dışında tamamını grup üyeleri yazdı ve besteledi. Gruba ait olmayan cover 1971 yılında Amerikalı Allexas grubunun Harmony adlı albümünde yer alan Reasonable Love adlı şarkıydı. Toplam 12 şarkıdan oluşan albüm hayranlarının beklentisini karşılayamadı. Kurucu Mellandri bu başarısızlığı yapımcı Maret'e bağladı. Mallendri "bizden 3 ayda albüm hazırlmamızı bekledi müziktan anlamayan biri ile çalışılırsa sonucu bu olur. Bu bir riskti ve biz bu ısmarlama albüm ile kaybettik" yorumunu yaptı.