NSKK

Vikipedi, özgür ansiklopedi
NSKK bayrağı
Alman işgali altındaki NSKK eğitim taşıma hizmeti kamyonlar, Ekim 1939, Poznań

Nasyonal Sosyalist Sürücüler Kolordusu (Almanca: Nationalsozialistisches Kraftfahrkorps, NSKK), Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin 1931-1945 arasında faaliyet göstermiş, 1930 yılı başından beri var olan eski Nasyonal Sosyalist Otomobil Kolordusu'nun halefi olarak kurulmuş paramiliter bir örgütüydü.

Nasyonal Sosyalist Motor Kolordusu olarak da biliniyordu. 1934 yılında Adolf Hühnlein başkanlığında yönetildi. 1942 yılında Hühnlein'in ölümünden sonra Erwin Krauss Korpsführer (Kolordu Lideri) görevini devraldı.

Nasyonal Sosyalist Sürücüler Kolordusu aslında NSDAP organizasyonlarının ve Sturmabteilung'un (SA) motorlu bir kolordu birimi olarak kurulmuştu. 1934 yılında yaklaşık on bin üyesi vardı ve bağımsız bir kuruluş haline gelerek SA'dan ayrıldı. Kısa bir süre sonra SA, Uzun Bıçaklar Gecesi sırasında büyük bir tasfiye yaşadı.

NSKK'nın öncelikli amacı, otomobil kullanma becerilerinde kendi üyelerini eğitmek oldu. Genelde yüksek performanslı motosiklet ve otomobil bakım eğitimi verildi. 1930'ların ortalarında, NSKK da günümüz Amerikan Otomobil Kurumu veya İngiliz Otomobil Kurumu ile karşılaştırılabilecek bir düzeyde yol yardımı olarak görev yaptı.

NSKK üyeliğine otomobil kullanma bilgisi ve ehliyeti olmayan kişileri üyelik için kabul ediyordu. NSKK eğitim bilgisi herhangi eksikliği telafisi olarak düşünülmüştür. NSKK eğitimi ırksal doktrinine uygun olarak Aryan ırkı niteliklere uygun üyelerine gösterildi. NSKK kendi sistemi ile paramiliter bir örgüt oldu.

1939 yılında II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle Nasyonal Sosyalist Sürücüler Kolordusu, işe alım için Wehrmacht'ı bir hedef haline getirmiştir.

1945 yılında NSKK dağıldı ve Nürnberg Mahkemesi'nde suç örgütü olarak ilan edildi.