NBA'de oynayan Türkler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Hidayet Türkoğlu NBA tarihinde en çok forma giyen Türk basketbolcudur.

NBA'de oynayan Türkler listesi NBA'de forma giymiş bütün Türklerin listesini içermektedir.

Kısatmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Poz. G F C
Pozisyon Guard Forvet Center
* Şu anda NBA'de forma giyenler

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: İstatistikler en son 8 Ocak 2015 tarihinde güncellenmiştir.

Oyuncu Poz. Oynadığı takım(lar) Kariyer Normal sezon Playoff Yıl (sıra) Takım Not Ref.
Oynadığı maçlar NBA Seçmeleri
Ömer, AşıkÖmer Aşık* C/F Chicago Bulls
Houston Rockets
New Orleans Pelicans
20102012
20122014
2014-günümüz
309 33 2008 (36.) Portland Trail Blazers [1]
Semih, ErdenSemih Erden C Boston Celtics
Cleveland Cavaliers
2010-2011
20112012
69 2008 (60.) Boston Celtics [2]
Ersan, İlyasovaErsan İlyasova* F Milwaukee Bucks 2006-2007, 2009–günümüz 415 11 2005 (36.) Milwaukee Bucks [3]
Enes, KanterEnes Kanter* C/F Utah Jazz
Oklahoma City Thunder
2011–2015
2015-günümüz
249 4 2011 (3.) Utah Jazz İsviçre doğumlu [4]
İbrahim, Kutluayİbrahim Kutluay G Seattle SuperSonics 2004-2005 5 Undrafted [5]
Mehmet, OkurMehmet Okur F/C Detroit Pistons
Utah Jazz
New Jersey Nets
20022004
20042011
2011-2012
634 71 2001 (38.) Detroit Pistons [6]
Furkan, AldemirFurkan Aldemir* F/C Philadelphia 76ers 2014–günümüz 8 0 Philadelphia 76ers [7]
Mirsad, TürkcanMirsad Türkcan F New York Knicks
Milwaukee Bucks
1999-2000
2000
17 2 1998 (18.) Houston Rockets Yugoslavya doğumlu [8]
Hidayet, TürkoğluHidayet Türkoğlu* F Sacramento Kings
San Antonio Spurs
Orlando Magic
Toronto Raptors
Phoenix Suns
Los Angeles Clippers
20002003
2003-2004
20042009, 20102014
2009-2010
2010
2014-günümüz
935 98 2000 (16.) Sacramento Kings [9]

Seçilen ama oynamayanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Poz. Yıl (sıra) Takım Not Ref.
NBA Seçmeleri
Cenk, AkyolCenk Akyol F 2005 (59.) Atlanta Hawks
Emir, PreldžićEmir Preldžić G/F 2009 (57.) Phoenix Suns Yugoslavya doğumlu, Sloven asıllı
İzzet, Türkyılmazİzzet Türkyılmaz F 2012 (50.) Denver Nuggets
İlkan, Karamanİlkan Karaman F 2012 (57.) Brooklyn Nets

Oyuncu istatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Takım Maç Sayı Ribaunt Asist Maç Sayı Ribaunt Asist
Normal sezon Playoffs
Enes Kanter* Utah Jazz 249 2257 1420 135 4 14 16 1
Ersan İlyasova* Milwaukee Bucks 415 4371 2538 468 11 114 82 10
Furkan Aldemir* Philadelphia 76ers 8 13 36 2 0 0 0 0
Hidayet Türkoğlu* Sacramento Kings 221 1648 761 319 34 251 140 48
San Antonio Spurs 80 739 358 154 10 77 45 15
Orlando Magic 497 7216 2221 1927 49 705 219 219
Toronto Raptors 74 835 343 304 0 0 0 0
Phoenix Suns 25 237 100 58 0 0 0 0
Los Angeles Clippers 63 176 117 45 5 16 5 1
İbrahim Kutluay Seattle Supersonics 5 0 1 0 0 0 0 0
Mehmet Okur Detroit Pistons 143 1176 756 140 39 176 131 21
Utah Jazz 474 7255 3599 919 32 400 285 57
New Jersey Nets 17 130 81 30 0 0 0 0
Mirsad Türkcan New York Knicks 7 4 10 1 0 0 0 0
Milwaukee Bucks 10 29 23 4 2 4 2 0
Ömer Aşık* Chicago Bulls 148 434 656 64 21 35 59 9
Houston Rockets 130 1112 1233 100 12 109 116 7
New Orleans Pelicans 31 217 308 28 0 0 0 0
Semih Erden Boston Celtics 37 150 107 19 0 0 0 0
Cleveland Cavaliers 32 112 83 10 0 0 0 0

Toplam[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Maç Sayı Ribaunt Asist Maç Sayı Ribaunt Asist
Normal sezon Playoffs
Enes Kanter* 249 2257 1420 135 4 14 16 1
Ersan İlyasova* 415 4371 2538 468 11 114 82 10
Furkan Aldemir* 8 13 36 2 0 0 0 0
Hidayet Türkoğlu* 960 10851 3900 2807 98 1049 409 283
İbrahim Kutluay 5 0 1 0 0 0 0 0
Mehmet Okur 634 8561 4436 1089 71 576 416 78
Mirsad Türkcan 7 4 10 1 0 0 0 0
Ömer Aşık* 309 1763 2298 192 33 144 175 16
Semih Erden 37 150 107 19 0 0 0 0

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ömer Aşık Statistics". nba.com. NBA. http://www.nba.com/playerfile/omer_asik/. Erişim tarihi: 8 Ocak 2015. 
  2. ^ "Semih Erden Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/e/erdense01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010. 
  3. ^ "Ersan İlyasova". nba.com. NBA. http://stats.nba.com/player/#!/101141/career/. Erişim tarihi: 8 Ocak 2015. 
  4. ^ "Enes Kanter". nba.com. NBA. http://stats.nba.com/player/#!/202683/career/. Erişim tarihi: 8 Ocak 2015. 
  5. ^ "Ibo Kutluay Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/k/kutluib01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010. 
  6. ^ "Mehmet Okur Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/o/okurme01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010. 
  7. ^ "Furkan Aldemir". nba.com. NBA. http://stats.nba.com/player/#!/203128/career/. Erişim tarihi: 8 Ocak 2015. 
  8. ^ "Mirsad Turkcan Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/t/turkcmi01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak, 2010. 
  9. ^ "Hedo Turkoglu Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/t/turkohe01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010.