NBA'de oynayan Türkler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Hidayet Türkoğlu NBA tarihinde en çok forma giyen Türk basketbolcudur.

NBA'de oynayan Türkler listesi NBA'de forma giymiş bütün Türklerin listesini içermektedir.

Kısatmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Poz. G F C
Pozisyon Guard Forvet Center
* Şu anda NBA'de forma giyenler

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: İstatistikler en son 3 Mayıs 2014 tarihinde güncellenmiştir.

Oyuncu Poz. Oynadığı takım(lar) Kariyer Normal sezon Playoff Yıl (sıra) Takım Not Ref.
Oynadığı maçlar NBA Seçmeleri
Aşık, ÖmerÖmer Aşık* C/F Chicago Bulls
Houston Rockets
New Orleans Pelicans
20102012
20122014
2014-günümüz
278 33 2008 (36.) Portland Trail Blazers [1]
Erden, SemihSemih Erden C Boston Celtics
Cleveland Cavaliers
2010-2011
20112012
69 2008 (60.) Boston Celtics [2]
İlyasova, ErsanErsan İlyasova* F Milwaukee Bucks 2006-2007, 2009–günümüz 395 11 2005 (36.) Milwaukee Bucks [3]
Kanter, EnesEnes Kanter* C/F Utah Jazz 2011–günümüz 216 4 2011 (3.) Utah Jazz İsviçre doğumlu [4]
Kutluay, İbrahimİbrahim Kutluay G Seattle SuperSonics 2004-2005 5 Undrafted [5]
Okur, MehmetMehmet Okur F/C Detroit Pistons
Utah Jazz
New Jersey Nets
20022004
20042011
2011-2012
634 71 2001 (38.) Detroit Pistons [6]
Türkcan, MirsadMirsad Türkcan F New York Knicks
Milwaukee Bucks
1999-2000
2000
17 2 1998 (18.) Houston Rockets Yugoslavya doğumlu [7]
Türkoğlu, HidayetHidayet Türkoğlu* F Sacramento Kings
San Antonio Spurs
Orlando Magic
Toronto Raptors
Phoenix Suns
Los Angeles Clippers
20002003
2003-2004
20042009, 20102014
2009-2010
2010
2014-günümüz
935 98 2000 (16.) Sacramento Kings [8]

Seçilen ama oynamayanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Poz. Yıl (sıra) Takım Not Ref.
NBA Seçmeleri
Akyol, CenkCenk Akyol F 2005 (59.) Atlanta Hawks
Preldžić, EmirEmir Preldžić G/F 2009 (57.) Phoenix Suns Yugoslavya doğumlu, Sloven asıllı
Türkyılmaz, İzzetİzzet Türkyılmaz F 2012 (50.) Denver Nuggets
Aldemir, FurkanFurkan Aldemir F 2012 (53.) Los Angeles Clippers
Karaman, İlkanİlkan Karaman F 2012 (57.) Brooklyn Nets

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Omer Asik Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/a/asikom01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010. 
  2. ^ "Semih Erden Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/e/erdense01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010. 
  3. ^ "Ersan Ilyasova Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/i/ilyaser01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010. 
  4. ^ "Enes Kanter Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/k/kanteen01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010. 
  5. ^ "Ibo Kutluay Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/k/kutluib01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010. 
  6. ^ "Mehmet Okur Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/o/okurme01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010. 
  7. ^ "Mirsad Turkcan Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/t/turkcmi01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak, 2010. 
  8. ^ "Hedo Turkoglu Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. http://www.basketball-reference.com/players/t/turkohe01.html. Erişim tarihi: 4 Ocak 2010.